Szejkefürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szejkefürdő

Szejkefürdő

Székelyudvarhelytől észak-északnyugati irányban, az egykori Szombatfalva határában, a Parajd felé vezető országút mentén, a várostól 3 km-re, a Sóspatak völgyében, 517 méter tengerszint feletti magasságban fekszik Szejkefürdő. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Elhagyott villa Székelykapuk A doboz és a GeoKret Kézben... Székelykapuk Napfelkelte után. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szejkefürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szejkefürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
6352 Szapulj Kati iszapvulkán Székelyudvarhely. A Szapulj Kati elnevezésű iszapvulkán Székelyudvarhely északnyugati határában, a szombatfalvi részben, a Farcád felé vezető út és a Fehér-patak közötti Fehérvíz düllőn található, Simó János csűre mögött.
7360 721. Érdekes módon Orbán Balázs szülőfalujáról igen keveset írt. (itt geodobozt is lehet keresni)
9458 Fekete-tó fürdő. Ez volt a város első olyan helye, ahol sportolni lehetett.
9546 Haberstumpf-villa Hargita megye. 3 km-re. 9608 Sütő András szobra. Sütő András szobra - Székelyudvarhely.
9646 Gróf Széchenyi István mellszobra Székelyudvarhely. Gróf Széchenyi István mellszobra, Székelyudvarhely.
9706 Tomcsa Sándor mellszobra. Tomcsa Sándor mellszobra, Székelyudvarhely.
9904 Tibód tölgyfája Hargita megye. 9919 Itt es jobb mint Csíkban sírkő. . 1828-189. Itt es jobb, mint Csíkban." Állítólag élt tehát valaki, a 19. században, aki úgy gondolta, hogy Udvarhelyen még a föld alatt, a sírban is jobb, mint Csíkban élni. És ha választani kellene, inkább a túlvilágot választaná. (itt geodobozt is lehet keresni)
9966 Szekelyudvarhelyi Varosi Park. 9979 Mezítlábas park. Gyere és dolgoztasd meg a talpizmaidat, lépegess az óriás köveken, sétálj kukoricacsuszán, egyensúlyozz a cölöpökön, érezd milyen, mikor fenyőtobozra lépsz, és hagyd, hogy homok kerüljün a lábujjaid közé. (itt geodobozt is lehet keresni)
10032 Elek apó kútja Székelyudvarhely. Elek apó kútja egy többtonnás sziklatömbből készített alkotás, melyet a Szeltersz völgyéből szállítottak Székelyudvarhely központi parkjába. (látnivaló és geodoboz)
10067 Bocskai István emlékmű Székelyudvarhely. Bocskai István emlékmű, Székelyudvarhely.
10070 Napozó nő Székelyudvarhely. Napozó nő szobor, Székelyudvarhely.
10123 Fahíd a Nagy-Küküllő felett. A fahíd része a Malom utcának, Székelyudvarhely északnyugati részét köti össze a délkeleti felével.
10202 Székelytámadt vár. A Székelytámadt vár olyan épített öröksége Székelyudvarhelynek, amely nem csak az udvarhelyieknek, de a székely történelem szempontjából is nagy jelentőséggel bír.
10346 4261. 10381 Ferences templom és kolostor Székelyudvarhely Hargita megye. Ferences templom és kolostor - Székelyudvarhely.
10384 Vass kalapos ház. Sajnos a gyerekek eladták, most a Demokrácia központ működik benne.
10739 Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű. 10899 Református templom. Református templom - Székelyudvarhely, Márton Áron tér 11.
11025 A tudás kútja. 3.5 km-re. 11040 Vasszékely. 11263 Márton Áron tér Székelyudvarhely Hargita megye. A Felső Piactér, a jelenlegi Márton Áron tér, Székelyudvarhely múltbeli és jelenlegi központjának része.
12155 Budvár-sósfürdő. Székelyudvarhely Budvár negyedében, a Nagy-Küküllő partján, létezett egy egykor igen kedvelt gyógyfürdő, mely 1944-ig működött.
12368 Csillagvizsgáló. 12833 Rez-tető. Székelyudvarhelyről, pontosabban Kadicsfalváról Üknyédre legrövidebb úton a Rez-tetőn keresztül lehet eljutni, bár nem a legkönnyebben, de megéri a fáradságot, mert rendkívül szép élményben lehet részünk.
13332 Katolikus templom Székelyszentlélek. 13367 Budvár Székelyudvarhely. 14070 Székelyudvarhely. 14114 Református templom. 1333-ban jelentkezik a pápai tizedjegyzékben Vorkad, illetve Farchad néven.
15282 Rákóczi utca feletti fenyves. Az erdőcsík a Jézus Szíve-kápolna szomszédságánál kezdődik, keresztezi az Éltetőkút utcát, és a Rákóczi és Kuvar utcák kereszteződésénél levő körforgalomnál ér véget.
15609 Udvarhely körüli túraösvény Hargita megye. 15684 Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő. Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel.
15838 Jézus-kápolna Székelyudvarhely. 15948 Kopjafás építmények. Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található.
16450 Katolikus templom Nyikómalomfalva. Egyetlen település a Nyikó mentén, amely az idők folyamán felvette a rajta átfolyó patak nevét, így lett Nyikómalomfalva.
17509 Szent István király templom. 1905-ben Udvarhelyszentkirályról Székelyszentkirályra változtatták a nevét.
17603 Állattemető. Az engedély nélküli, de nem törvénytelen létesítmény az erdő szélén található.
18149 Kerekerdői focipálya Székelyudvarhely Hargita megye. Itt van a focipálya is, ahol már több mint 70 éve megtartjuk, megszakítás nélkül, a hagyományos Húsvéti Kupát, három utca részvételével.
18294 Kőkép Verőfény-tető Székelyudvarhely. A Kőkép elnevezésű kőkereszt Székelyudvarhelytől keletre, a Szarka-kőtől északnyugatra található, a 689 m magas Verőfény-tetőn.
18561 Ferde torony. A Gátpataka mentén annyi és oly nagy egerfaberek van, hogy egy padlatkoczka-gyárnak évtizedekre nyujthatnak bő anyagot.
20131 Bikafalva. 20482 120. A szomszédos Szentlélektől több mint száz éve vált el, jelenleg nyolc falu községközpontja.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Orbán Balázs sírja és emlékműve
Orbán Balázs sírja és emlékműve - Orbán Balázs (1829-1890) a legnagyobb székely író, történész, etnográfus, publicista és közéleti személyiség sírhelye és emlékműve a Borvízoldalban van.
Kannásné fájának maradványa
Kannásné fájának maradványa - Székelyudvarhelynek egy régi érdekessége, egy öreg 200-300 éves fa az Ugron Gábor utcában, az egyik tulaj kertje végében, amit a köztudat Kanásné fájának nevezett.
Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta
Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta - Székelyudvarhely Szováta felőli bejáratánál több látnivaló várja az arra látogatókat, átuzatókat.
Székely Kálvária
Székely Kálvária - A Székely Kálvária stációi egy-egy olyan történelmi eseménynek állítanak emléket, amikor a magyar és székely nép elszenvedett egy-egy történelmi csapást.
Síugrósánc
Síugrósánc - Az udvarhelyi síugrósánc Szejkefürdővel szemben, a főút túlsó oldalán található, a Székelylengyelfalva felé vezető út baloldalán.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szejkefürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Más geojátszótér rejtése - Van tudomásunk róla, hogy geodoboz van itt, ezen a helyen...
 • Székely kapuk - Egyenként, egyedi és eredeti darabok...
 • Faragott örökség - Átugrottunk a hegyen, megnézni milyen az ahol nincs hó! A napsütésben addig sétálgattunk a kapuk alatt, míg csontjainkat is átmelegítette...
 • Híd alatt - A házat egyértelműen meg lehet találni gps nélkül...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szejkefürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.