Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Beusnica-vízesés - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Beusnica-vízesés turisztikai látnivalói

A Beusnica-vízesés az Anina-hegység egyik leglenyűgözőbb vízesése. A mintegy 15 méter magasságból lezúduló víz, az erdő közepén található tisztáson, egyedi és festői tájat teremt...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Beusnica-vízesés képtárból:

Tájékoztató tábla
Tájékoztató tábla
A vízesés oldalról
A vízesés oldalról
Részlet
Részlet
Vízesés 1
Vízesés 1
Vízesés 2
Vízesés 2

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Beusnica-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Beusnica-vízesés!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szakalár, 5,98 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Beusnica-vízesés közelében?
- Bég Szeme-tó 1 km-re. Ali baba - Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
- La Vaioaga-vízesés 3,7 km-re. Dübörgő víz - Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
- Néra alagútjai 5,7 km-re. A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig. Alagutak - Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Mocsáros-vízesés 8,1 km-re.
- Bizarr-vízesés Ménes-völgy 12,2 km-re. A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból, mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól. (különleges hely geodobozzal)
- Kis-tó Oravicabánya 13,5 km-re.
- Bigar-vízesés Szemenik-hegység 14,4 km-re. Bigér - Az igazat megvallva valami másra számítottam.
- Római katolikus templom Stájerlakanina 14,7 km-re. Ha a Ménes völgyéből Resicabánya fele vesszük utunkat, egy nagyon érdekes városon haladunk át, ahol feltétlenül érdemes megállnunk és egy kicsit körülnéznünk. Stájerok - A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül. (különleges hely geodobozzal)
- Vízesés Német-völgy 21,9 km-re. A 30 m magas vízesés román neve Buraul Mare.
- Vízimalmok Ógerlistye 24,7 km-re. Vízimalmok - Ógerlistye. Folyamatosan zuhogó esőben - Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam. (látnivaló és geodoboz)
- Török-híd Kákófalva 25,5 km-re. Kákófalva és a tőle délre fekvő Gerőc (Greoni) falu között, a Krassó folyó felett, egy háromlyukú kőhíd maradványait láthatjuk.
- Torony a Templom-dombon Kákófalva 26,7 km-re. A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa.
- Popovác-barlang 28 km-re.
- Zagyhíd Osztrovó Ómoldova 28,8 km-re. Zagyhíd Osztrovó és Ómoldova között, amely nem vezet sehova, de egyébként sem híd.
- Lászlóvára 30,7 km-re. A Duna túloldalán levő Galambóc várával szemben található.
- Babakáj-szikla Lászlóvára 30,8 km-re. A Vaskapu-erőmű megépítése előtt 14-15 m magas volt.
- Legyes-barlang Lászlóvára 31,2 km-re. A bejárat előtt egy iható vizű forrás van.
- Attila halma Osztrovó Ómoldova 31,2 km-re.
- Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység 31,6 km-re. Nagy-Szviniecsa-csúcs, románul Svinecea (Sviniecea) Mare.
- Levendula Krassóvár 31,6 km-re.
- Baross emléktábla 31,8 km-re.
- Galambóc vára 32 km-re.
- Rudina-tisztás Almás-hegység 32,8 km-re.
- Néra-forrás 33,5 km-re.
- Ferencfalva tava 35,3 km-re.
- Drankó vára Drenkova 35,9 km-re. Az egykori Krassó–Szörény vármegyében, Berszászka falu szomszédságában, Drenkova település keleeti szélén a Duna partján, a Suva Recska-patak torkolatánál állt valaha Drankó vára. Vár a Dunában - A vár a jelzőtábla szerint 100 m-re van, csakhogy 90 m az a Duna vizében.
- Krajova-szoros Kiskirálymező 36,1 km-re. A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
- Őslénytani lelőhely Kiskirálymező 37,9 km-re. Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
- Vízimalmok Kismiháld 38 km-re. Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
- Herkules talpa Sirina-mészkőszurdok 38,3 km-re.
- Sirina hercegnő vízesése Kozlatelep 38,6 km-re.
- Beganyiresd tava 39,5 km-re.
- Mozdonymúzeum Resicabánya 42,4 km-re. A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található. Vonat - A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
- Római erődítmény Mehádia 43,1 km-re.
- Ad Orientem-alagút Teregova 43,2 km-re. A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
- Fekete-szakadék Mehádia 43,3 km-re.
- Kemenceszék tava 43,7 km-re. Kemenceszék tava.
- Porta Orientalis-hágó Domásnya 43,9 km-re. A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
- Danila-domb Vaskő 44 km-re. Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
- Miháld vár Mehádia 44,8 km-re. Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
- Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő 45,6 km-re. Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
- Vasútállomás Herkulesfürdő 46,7 km-re. Herkulesfürdőtől 8 km-re esik a jellegzetes, monarchia korabeli vasútállomás. Még müködik - Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is.
- Római kasztrum Teregova 47,3 km-re. A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
- Bánsági Szfinx 47,6 km-re. A bánsági szfinxnek nevezett kőszikla a Herkulesfürdőhöz tartozó terület délnyugati szélén, a Cserna folyó partján, a DN 6 jelzésű műút közelében található.
- Teregova-szoros Örményes 48,5 km-re. A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
- Páfrányos-szoros Herkulesfürdő 49 km-re. A Páfrányos-szoros, románul Cheile Feregari, Herkulesfürdőtől délre, a Nagy-Domogléd-csúcstól nyugatra található A feregari, ferigari szó valószínűleg a feriga szóból ered, ami magyarul páfrányt, harasztot jelent.
- Gőzölgő-barlang Herkulesfürdő 49,3 km-re. Szauna - Tényleg nagyon profi a hely.
- Rablóbarlang Herkulesfürdő 49,4 km-re. Félkész ládaoldalak - Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
- Fehér kereszt 49,6 km-re. Félkész állapotban levő ládaoldal - Ez most még csak egy félkész állapot.
- Serban barlangja 49,7 km-re.
- Örményesi-szoros Örményes 50 km-re. A Temes-folyó két szakaszon is bevágta magát a Szemenik-hegység kemény, kristályos kőzetébe.
- Szentháromság sziklája 50,1 km-re. Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven. Majdnem drive-in rejtés - A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre.
- Kis-Domogléd-csúcs 50,5 km-re.
- Nagy-Domogléd-csúcs 50,9 km-re.
- Rosec-vízesés 52,1 km-re. Szép hely csak kicsit száraz ;-) - Voltunk a vízesésnél vagy is a GPS szerint.
- Őslénytani lelőhely Apádia 53,8 km-re.
- Mezősomlyó 58,6 km-re.
- Scarisoara temploma 58,9 km-re.
- Falétra Scarisoara felé 59,2 km-re.
- Robbantott-szikla 59,9 km-re. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében.
- Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes 62,2 km-re. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. Ferenc Jóska - Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
- Szervesdi nárciszrét 63,4 km-re.
- Rejtett sziklakapu 63,9 km-re.
- Szervesd tava 64,9 km-re. V@lybra_1 - Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
- Ramnuta Mare vízesései 66,1 km-re. Gépelési hiba - Javítottam.
- Tibiscum római municípium 66,4 km-re. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. Római - Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam.
- Sebestorony 66,6 km-re. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
- Olán-csúcs Godján-hegység 68,3 km-re. Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent.
- Szárkő-hegység 69 km-re. A Szárkő név az ómagyar "szár" szóból ered, kopaszkövet jelent.
- Ciucevele védett terület 69 km-re. A Ciucevele védett terület, a Cserna-folyó és a Szén pataka között terül el. Nem volt a helyén? - Miért írod azt, hogy "csak úgy oda van téve az út mellé"? Én a geodobozt egy szikla ferde repedésébe rejtettem, egy kő mögé.
- Kis-havas Szárkő 70,7 km-re. A térképen egy eldőlt, egyenlő szárú háromszögre hasonlít, melyet nyugaton a Temes völgye választ el a Szemeniktől, északon a Bisztra a Ruszka-havastól, délen a Hideg patak a Godjántól és a Csernai-havasoktól, keleten a Sesz és a Nagy patakok a Retyezáttól. V@lybra_3 - A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
- Szerelem-alagút Obrézsa 71,8 km-re. Több helyen is meg lehet közelíteni, Obrézsa egyik mellékutcája is keresztezi a sínpárt. Sínek - Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
- Kis-Tucsila-csúcs Godján-hegység 72,2 km-re. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
- Tucsila-csúcs Godján-hegység 72,6 km-re. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
- Tucsila-nyereg Godján-hegység 72,9 km-re. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
- Corcoaia-szoros Cserna völgye 73,3 km-re. Ide kocsival is el lehet jutni, Herkulesfürdőtől 43 km-re van, ebből körülbelül 17 km poros, köves út. Szomorú helyzet - Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez az egész így alakult.
- Godján-csúcs Godján-hegység 74 km-re.
- Karrmezők Zaton-tó 75,3 km-re. A karrmező (karrosodás) a vízerózió egyik formája a karszt, azaz a mészkő, dolomit és gipszkőzetekben.
- Nickyfalva tava 75,3 km-re.
- Isten hídja 75,5 km-re. Az egyetlen olyan romániai természetes híd, amelyen keresztül lehet hajtani gépkocsival.
- Liebling-gyűjtőtó 77 km-re.
- Moraru-csúcs Godján-hegység 77 km-re.
- Temesberény tava 77,5 km-re.
- Kis-Lépcső-csúcs Godján-hegység 77,6 km-re. Kis-Lépcső-csúcs, románul Varful Scarita.
- Macska-nyereg Godján-hegység 77,6 km-re. Macska-nyereg, románul Saua Matului.
- Gugu-csúcs Godján-hegység 78,2 km-re.
- Szkerisóra köve-csúcs Godján-hegység 78,6 km-re. Szkerisóra köve-csúcs, románul Varful Piatra Scarisoarei.
- Branu-nyereg Godján-hegység 80,1 km-re.
- Szkerisóra-tó Godján-hegység 80,2 km-re. Szkerisóra-tó, románul Lacul Scarisoara.
- Mikusa-csúcs Godján-hegység 80,6 km-re. Mikusa-csúcs, románul Varful Micusa.

Beusnica-vízesés románul - in limba romana: Cascada Beusnita


Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Beusnica-vízesés adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Tufa - Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban...
  • Itt sem sikerült - Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Beusnica-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.