Borzsovafürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Nicolesti Frumoasa - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Borzsovafürdő

Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén. A terület élővilága nagyon gazdag. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Borzsovafürdő Borzsovafürdő Kapu A híd alatt Medence 9173 9175 9177 Lépcső 9180 Labda... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Borzsovafürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
9822 Római-katolikus kápolna. Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. 9951 Felszegi csengettyű. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. 10064 Remete-patak völgye. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól. 11172 Hegy útja. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út. 11194 Katolikus templom. Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu. 11310 Strand. 11379 Kárpátok őre. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban. 11543 Katolikus templom. 1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi. 11675 Csíkszépvízi víztároló. A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja. 11992 Keresztelő Szent János templom. A Csíkszeredából Csíkszépvizre vezető országút bal oldalán, Csíkdelne magasságában, gyenge ívelésű dombon, szántóföldek között magányosan áll a Szent János-templom. 12064 Vásárút Csíkdelne. Balogh Lajos a borzsovai falumonográfiájában említi a Vásárutat. 13986 Nagy Pájszó teteje. Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét. 14579 Babba Mária. Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam. 14610 Kavics- és homokbánya. Tekintélyes méretű kavics- és homokbánya Göröcsfalva és Csíkszépvíz között, az aszfaltút mellett, a szépvízi lőtér szomszédságában. 14692 Felsőcibre. 14865 Bernád kútja. 14950 Alsócibrei fürdő. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt.

Néhány székely szó jelentése:
Gugyi = Kifőzésre kész erjedt cefre. Gügyü = Cibere híg lekvárfőzéskor. Gujafa = Aprított tűzifa. Gujbi = Kék női blúz gyapjúból vagy flanelből. Gúnya = Ruha. Gürcöl = Kínlódik.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kőbánya
Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van.
Római-katolikus templom
Csíkszentmiklós a környék egyik legrégibb települése és legrégibb a plébániája.
Katolikus templom
A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg.
Kis-Havas Csíkszépviz 2.26 km-re. Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos.
Szent József-kápolna
A csíkszentmiklósi egyházközség filiáléját alkotó Csíkborzsovában, a jelenlegi kápolna helyén az Egri család épített egy fakápolnát, amelyet az idő vagy a tőzvész elpusztított.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás...
 • Mosolykás doboz - Mosolyka nem volt a helyén, de visszatettük...
 • Meglepetés rejtek - Nagy mosolykára számítottum, ehelyett egy kicsit találtunk...
 • A strandidő késik - Szép időben jártuk körbe a fürdőt...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.