Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kőbánya - Csíkdelne - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Kőbánya - Csíkdelne turisztikai látnivalói

Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Kőbánya - Csíkdelne képtárból:

Kőbánya 2
Kőbánya 2
Kőbánya 3
Kőbánya 3
2516
2516
A kőbánya feletti dombon
A kőbánya feletti dombon
Halmok
Halmok

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőbánya Csíkdelne fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkdelne és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőbánya!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csíkdelne, 1,15 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Csíksomlyó Csík-Somlyó alkatrészei; Csobot és Várdotfalva. A ferenczesek kolostora, temploma. Pünkösti bucsu. Kis-Somlyó vagy Kálvária-hegy. Salvator és más kápolnák, régi épület-nyomok. Kis-Somlyó pünköstkor. A zárda uj temploma, a csudatevő Mária-szobor. Régi kolostorok. Hunyady kedvezménye. A 30 confrater. E kolostornak a hazai történelemben játszott fontos szerepe. Tatárdulások. Nizet Ferencz győzelme. Graven gazdálkodása. A somlyói gymnasium, könyvnyomda. Székház. Somlyó borvize.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kőbánya Csíkdelne közelében?
- Borzsovafürdő 1,3 km-re. Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén. Mosolyka - A rejteket megtaláltuk, de sajnos a mosolyka mögött nem volt semmilyen doboz, pedig átfésültük érte az egész helyet :( Reméljük így is elfogadható a megtalálás. (látnivaló és geodoboz)
- Katolikus templom - Csíkborzsova 1,5 km-re. A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg. Más stilus - Ez a templom egyáltalán nem idevalósi stílusban épült. (látnivaló és geodoboz)
- Szent József-kápolna - Csíkborzsova 1,5 km-re. A fakápolna helyébe a falu 1794–1821. Régi sírok - Itt az első kapu nem volt nyitva, szerencsére hátul volt a nagy kapu, be tudtam menni a temetőbe. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Római-katolikus kápolna - Delne 1,8 km-re. A XVIII-XIX-dik század fordulóján bővítik és átalakítják, ablakait lekerekítve. A falu szélén - A kápolna megvan, de a rejteket sehol sem találtam.
- Római-katolikus templom - Csíkszentmiklós 2,2 km-re. Báthori István trónra lépésekor (1571) Közép- és Alcsíkon 11 helyen volt plébános, Csíkszentmiklóson ekkor már két pap is volt. Itt is rend és fegyelem - Ahogy tapasztaltam a mai napon, a környék templomai rendbe vannak téve és megtörténhet, hogy több doboz látta a kárát. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Keresztelő Szent János templom - Csíkdelne 2,5 km-re. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének. Egymagában - Szimpatikus templom a dombon.
- Vásárút Csíkdelne - Borzsova - Csíkszépvíz 2,5 km-re. Balogh Lajos a borzsovai falumonográfiájában említi a Vásárutat.
- Katolikus templom - Csíkpálfalva 2,7 km-re. 1569-ben Pálfalva néven említik. Palik - Jó helyen van templom, körbe lehet látni a környéket.
- Vár-domb - Csíkcsomortán 2,9 km-re. A Várdombról szép kilátás nyilik a fenyvesnőtte szép Remete-patak völgyére, melynek hátterében a Bodos feje magasul fel, valamint a szemben levő Nagy Somlyóra. Latszat es valosag - A doboz rendesen visszakerult akkor a helyere, takartam.
- Strand Csíkcsomortán Hargita megye 3,1 km-re.
- Kárpátok őre - Csíkcsomortán 3,2 km-re. Horváth-Béres János fafaragó készítette.
- Katolikus templom Csíkcsomortán 3,3 km-re. Csíkszeredától 7 km-re északkeletre, az Aracs- és Remete-patakok találkozásánál fekszik. Új templom - Na, ez volt egyik legkönnyebben megtalált dobozom.
- Kis-Havas Csíkszépviz 3,6 km-re. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz. Új geodoboz új helyen - .
- Remete-patak völgye Csíkcsomortán 3,7 km-re. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól.
- Babba Mária Csobotfalva 4 km-re. Egy csíkborzsovai asszony a fiacskájának így mutatta meg a csíksomlyói Mária kegyszobrát: - Né, látod, ott van a Babba Mária.
- Felszegi csengettyű Csíkszépvíz 4,1 km-re. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra.
- Dobogtató Csobotfalva 4,1 km-re. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. Templom feljaro - Megtalaltuk.
- Bernád kútja Csobotfalva 4,2 km-re.
- Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz 4,3 km-re. Tekintélyes méretű kavics- és homokbánya Göröcsfalva és Csíkszépvíz között, az aszfaltút mellett, a szépvízi lőtér szomszédságában.
- Airsoft pálya Csíkcsicsó 4,4 km-re. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó.
- Hegy útja Csíkszépvíz 4,4 km-re. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
- Csíksomlyó körút 4,5 km-re. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható.
- Páduai Szent Antal római katolikus templom Csíkcsicsó 4,5 km-re. Végleges formáját 1839-ben kapta.
- Mária-kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyó 4,7 km-re. Csíksomlyón ér véget a Mária-út, ezért az évek során kialakították a Mária-kertet, hogy az elfáradt zarándokok itt megpihenhessenek.
- Csak Jézus Csíksomlyó 4,7 km-re. A felirat madártávlatból, vagy közvetlen közelről olvasható, látható rendesen.
- Domokos Pál Péter szobor Csíksomlyó 4,7 km-re. Csíksomlyón minden évben megtartják az Ezer Székely Leány napját. Szobor - Bizony leültem és gondolkodtam, de a felvilágosodás elmaradt.
- Jézus hágója keresztút Csíksomlyó 4,8 km-re. A csíksomlyói Jézus hágója keresztút a Kis-Somlyó nyugati oldalán található. Végre egy doboz - A környéken több helyen is keresgéltünk sikertelenül, és ez volt ez első doboz, amit a helyén találtunk.
- Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű 4,8 km-re. A letapogatható bronzplakett andezitalapon áll, rajta Braille-írás is tájékoztatja a látássérülteket.
- Kájoni János mellszobra Ferences kolostor Csíksomlyó 4,8 km-re. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát. Kolostor - Az igazság, hogy nem lehetett felhőtlenül keresgélni, mert tényleg sok az ablak meg aztán szombat lévén, eléggé forgalmas volt a hely.
- Salvator-kápolna Csíksomlyó 4,9 km-re. A salvator latin szó, jelentése megváltó. Októberi tojáskeresés - A román tartalékdobozt találtuk meg, ez tényleg egy jó nagy tojás.
- Hármashalom-oltár Csíksomlyó 4,9 km-re. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne. Oltár - Ha a tetejét nem csúfították volna el, sokkal jobban nézne ki.
- Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó 4,9 km-re. A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. Hol lehet? - Hiába keresgéltünk a szószék alatt, a ládának (vagy füzetnek) hírét sem láttuk.
- Barátok feredeje Csíksomlyó 4,9 km-re. A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. Népi feredő - Forgalmas hely, mármint a borvíz miatt.
- Szent Antal-kápolna Csíksomlyó 5 km-re. A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll. Kápolna - Jó kis emelkedő után felértünk a Szent-Antal kápolnához.
- Csíkszépvízi víztároló 5 km-re. 1981 és 1986 között, egy agyagmagot tartalmazó földgát emelésével hozták létre, a Szépvíz-patak völgyének felső szakaszán. Kora esti séta - Nagyon szép volt a tó a lemenő nap fényében, jól esett a tavasz első virágai között járni.
- Szent István-korona Csíksomlyó 5,1 km-re. Korona - Szép kompozició.
- Misericordia Csíksomlyó 5,1 km-re. 2016. Szívesen keresgéltünk itt - A doboz a helyén volt, ötletes rejtés! :) A leírás alapján könnyű megtalálni, de az avatatlan tekintetektől védve van.
- Kerekeger feredő 5,1 km-re. Találkozik itt a Víz, a Fény, a Levegő és a Csend, hogy az embernek pihenését, gyógyulását szolgálja. Sokadjara - Nem is tudom, hogy mar hanyadjara jarok is itt.
- Kálnoki borvíz Csobotfalva 5,1 km-re. A Kánásor és Somlyó patakok találkozásánál, a kereszteződésben egy tábla fogadja az arra járókat. Belmezoben - Erre a helyre meg a szuleimmel jartam evtizedekkel ezelott, nagyon sokszor.
- Csíktaploca 5,3 km-re. Szereda Taploca és Zsögöd határán épült fel, lakóit pedig erdőlési jog illette az előbbi két település erdeiben.
- Siker Madéfalva 5,3 km-re. Végre sikerült.
- Siculicidium emlékmű Madéfalva 5,4 km-re. Siculicidium, a határőrség erőszakos megszervezésekor Madéfalva határában 1764 január 7-én a császári katonaság védtelenül lekaszabolt csíki- és háromszéki 200 székely vértanú emlékére, kik az ősi szabadság védelméért véreztek el. Kő nélkül - Könnyű volt megtalálni.
- Kilátótorony Csíksomlyó 5,5 km-re. A Nagysomlyó tetején egy fémcsövekből megépített 25 m magas kilátó torony áll, tetejéről gyönyörő kilátás nyílik a Csíki-medencére. Piros ponttal jelzett - Miután megmásztuk a hegyet, megtaláltuk a dobozt is.
- Katolikus templom Csíktaploca 5,5 km-re. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
- Poénos kocsmák Erdélyben 5,5 km-re. Poénos nevű erdélyi kocsmák helyét, koordinátáit és fényképeit szeretnénk összegyűjteni ezen az oldalon. Fészek - Madéfalva - Madéfalván, a Siculicidium emlékmű közvetlen szomszédságában található a Fészek.
- Alsócibrei fürdő Csíkszépvíz 5,5 km-re. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. Emlékmű és új geodoboz - Cibrefürdő bejáratánál egy közel négy tonnás emlékművet helyeztek el, mely az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket.
- Felsőcibre 5,6 km-re.
- Nagy Pájszó teteje 5,6 km-re. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
- Fekete nyárfa csonkja Csíktaploca 5,7 km-re. Csíktaplocán, a Lázár-kúriától 100 méterre, a járda közepén, egy 4 m kerületű fekete nyárfa található.
- Pogányhavasi vár Csíkszentmihály 5,8 km-re. Az ősi vár a Pogány-havas egyik alább eső, tojásdad alakú dombján, a nép nyelvén ma is Várhegynek nevezett kiemelkedésen, Felcsík völgyére benézve, s a szomszéd hegyeken lévő várakkal láttani összeköttetésben állott.
- Lázár-kúria Csíktaploca 5,8 km-re. Ma már ennek a két fának is levágták a felső részét, pedig mesélhetnének a Lázár-családról, akiknek emlékét az itt kezdődő Lázár utca őrzi.
- Katolikus templom Csíkszentmihály 5,8 km-re. A templomot lőréses és bástyás várfal veszi körül. Ott van a hozzászólásoknál - Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez.
- Csíkszentmihály hársfái 5,9 km-re. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospatakamentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. Izgalmas volt a keresgélés - Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a "dobogtató" gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ezt nem kifejezés! A geodobozt is nagyjából ellepte, de sebaj, annál izgalmasabb volt a keresgélés! Hosszas leskelődés (fel a tetőre - ki az utcára: vajon lát-e valaki? - be a sarokba - megint ki az utcára.
- Csíki Székely Krónika Vacsárcsi 6 km-re. Vacsárcsi első hiteles említése az 1560-as évekből származik, azonban a korábbi történetére több, elsősorban régészeti adat utal.
- Kőmosó-tó Csíkrákos 6 km-re. A Göröcsfalva közelében levő, benyúló földnyelvvel rendelkező, a rejtő által Nyelves-tónak keresztelt tó, az újabban elhelyezett irányjelző táblákon Rákosi tó elnevezéssel jelenik meg. Az esti séta második állomása - Elég szép a látvány, nem zavart meg senki a keresésben, de sajnos mégsem találtuk meg a dobozt.
- Hosszú-borvíz Madéfalva 6 km-re.
- Aracs-patak völgye Csíkcsomortán 6 km-re. Csíkcsomortán keleti határában, az Aracs-patak völgyében, egy tisztás szélén bekerítve áll egy emlékkő. Kukucs - A gyermekek talaltak ra, igy indult el egy rejtekhely.
- Bicikliugrató pálya Csíkszereda 6,2 km-re. A Dirt on Fire BMX- és MTB verseny helyszíne.
- Fontana-borvízforrás Csíktaploca 6,2 km-re. A csíktaplocai Rét utcában egy borvízforrás található, melynek vizét a környékbeliek előszeretettel hordják és fogyasztják. Első kaland a játszótéren - Ez volt az első kalandunk ebben a játékban (egy pár napja találtam rá a honlapra, addig hasonlóról sem hallottam).
- Katolikus templom Göröcsfalva Csíkrákos 6,3 km-re. Csíkrákos központjában keletre kanyarodva, a 124-es megyei úton közelíthető meg. Zöld Péter - Ez a templom nem csak a tornyával különleges, hanem a loggiás bejáratával.
- Piarista tanulmányi ház Csíkszereda 6,3 km-re. Egy esztendei előkészítő tájékozódás után a rendkormány 2007 szeptemberétől adott megbízást két piarista szerzetesnek, Sárközi Sándornak és Kállay Emilnek, hogy kezdjék el csíkszeredai életüket, egy tanulmányi házat létrehozva. Emléksziget - 20 éve néhányan biztosan tudtuk, hogy a régi gazdasági épületet szellemek járják.
- Micsurin-kert Csíkszereda 6,4 km-re. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet. A jó öreg Micsurin - Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek.
- Hosszúvontató-itató Csíkszépvíz 6,5 km-re. Mellette fából ácsolt, asztalból és padokból álló, fedetlen pihenőhely. Sajnos - Ez volt a második állomásunk a Szent László Emlékhely fele.
- Márton Áron Gimnázium Csíkszereda 6,5 km-re. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között. Gimi - Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán be tudok jutni az iskola udvarára.
- Vacsárcsi kőbánya 6,6 km-re. Csak bazaltandezitek, de formára hasonlóak a híres alsórákosi bazaltoszlopokhoz. Esti séta 1 - Esti sétára indultunk a környékre.
- Kicsi Pogányhavas 6,6 km-re.
- Régi sörgyár Csíkszereda 6,7 km-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
- Siculicidium útja Jézus Szíve templom Madéfalva 6,7 km-re. A tanösvénynek 14 stációja van, ezek Madéfalva azon részein találhatók, amelyhez a madéfalvi veszedelem valamilyen eseménye társítható. Esti séta 4 - Utunk negyedik állomása.
- Egy elfelejtett földvar 6,8 km-re. Igeretemnek megfeleloen megosztom veletek, egy a szakirodalomban alig emlegetett  foldvar helyet. Elfelejtett ösvényeken az elfelejtett földvárhoz - Miután megjártuk a Hegy útját, a Pogány havasról ezt a várat vettük célba, természetesen árkon-bokron át, erdőn-mezőn át, vagyis inkább csak sűrű, szúrós erdőn át, de végül aztán csak oda jutottunk a várhoz.
- Szent László köve Pogányhavas 6,9 km-re. Személyében nagy hős és nagy királyképe rajzolódik elénk.
- Szent László emlékhely Csíkszépvíz 6,9 km-re. A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat. Kis Pogány havas - A Szépvízi tároló rejtekhelyén mikor belőttem a következő célpontot, ami a Kis Pogány Havas volt, úgy döntöttem, nem megyek vissza Szépvízre, toronyiránt rövidebb.
- Keskenylevelű ezüstfa Csíkszereda 7,1 km-re. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
- Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 7,3 km-re. Ez az óriásfalfestmény a 2023-as Csíkszeredai Városnapok keretében megszervezett PetőfiStreetArt Fesztivál alatt készült, emléket állítva a kétszáz éve született Petőfi Sándornak.
- Suta-tó Csíkszereda 7,4 km-re. A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
- Pogány-havas 7,5 km-re. A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt. Virágok doboz helyett - Egy rövid túrát terveztünk közel a Gyimesekhez.
- Duglászfenyők Csíkszereda 7,5 km-re. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük.
- Sándor dombja Csomortán 7,5 km-re. A Sándor dombja nem egy kiemelkedő, különleges hegycsúcs - inkább csak egy laposabb domb, viszont nagyon jó kilátás nyílik innen körbe, a Csíki havasok közeli csúcsaira.
- A református imaház erkélye Csíkszereda 7,5 km-re. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.
- Jégkorongozók Csíkszereda 7,6 km-re. Törős Gábor 1978. A doboznak első megtalálói - Gratulálok az első megtalált geodobozhoz.
- A fűzfa Csíkszereda 7,6 km-re. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
- A Vár-tér szilfája Csíkszereda 7,7 km-re. Csíkszereda régi központjában, a jelenlegi városháza és a Mikó vár között áll az évszázados szilfa.
- Vákár Lajos műjégpálya Csíkszereda 7,7 km-re. A csíkszeredai műjégpálya Vákár Lajos nevét viseli. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé.
- Csiszér-ház Csíkszereda 7,8 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
- Csíkajnádi Kálvária 7,8 km-re. Ezeken a helyeken állt a csíkajnádi Kálvária 15 keresztje 1933-1948 között, Soó Dénes plébános idejében.
- A csíkszeredai Vár-tér 7,8 km-re. A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.
- Csíkszentléleki 500 éves hársfa 7,8 km-re. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.
- Egykori határőrség székhelye Csíkszereda 7,8 km-re. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
- Törvényszéki palota Csíkszereda 7,8 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
- Hamerock strand Csíkszereda 7,9 km-re. A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.
- A hősök régi temetője Csíkszereda 7,9 km-re. A parkként feltüntetett temető a Mikó-vár mögötti területen, a múzeum szabadtéri részlege, az ideggyógyászat udvara és a Hősök utcája között helyezkedik el. Sírkövek - Az összes középső kerítés elemet végigtapogattam, mert csak azok U alakúak, de egyikben sem találtam dobozt.
- Csíkrákos Bogát-hegyi kápolna 8 km-re. Csíkrákos határában, az Olt fölé magasodó 787 m magas kiszögellés a Hargitához tartozik. Esti séta 3 - Nem volt túl sok időnk nézelődni, mert mások is érkeztek utánunk.
- Véreskép Csíkszentlélek 8 km-re. Terméskőből emelt, mésszel vakolt, vaskerítéssel övezett emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
- Gyimesi hágó 8,2 km-re. Itt éri el a Csíkszereda és a Gyimesi szoros közötti 12 rszágút a legmagasabb pontját. Piheno - Vasarnap itt kezdtuk a keresest, es meg is talaltuk a dobozt.

Kőbánya Csíkdelne románul - in limba romana: Cariera Delnita


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kőbánya adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Csíkdelne térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is...
 • A bánya - Jól eset ez a kis séta és nagyon szép volt a kilátás a dombtetőről...
 • Szerencsere nem veszett el - Amikor odaertem latom, hogy a ko el van mozditva, es nincs benne a doboz...
 • Ezt levadásztuk - ...

Sikerült eljutni Csíkdelne környékére? Tetszett a Kőbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.