Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kőbánya - Csíkdelne - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kőbánya - Csíkdelne

Kőbánya - Csíkdelne | Hol van ez a hely?

Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található. A bányatelep működése az elmult években konfliktusok forrása volt a helybeliek és a bányatulajdonosok között.

A bányától nyugatra levő domb tetején lövészárkokat találtam. Nem csoda, hiszen nagyon jó a rálátás innen, a környékre. Figyelem, a bánya körüli dombokon, teheneket őrző kutyákkal találkozhatunk.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kőbánya 1 Kőbánya 2 Kőbánya 3 2516 A kőbánya feletti dombon Halmok Lövészárkok Földgátony Kőbánya 4 Naplemente Csíkdelne. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőbánya Csíkdelne fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkdelne és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőbánya! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kőbánya Csíkdelne közelében?
Kárpátok őre. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
Katolikus templom Csíkcsomortán. Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu. Új templom - Na, ez volt egyik legkönnyebben megtalált dobozom. (látnivaló és geodoboz)
Kis-Havas Csíkszépviz. Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos. Új geodoboz új helyen - .
Remete-patak völgye Csíkcsomortán. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól. (különleges hely geodobozzal)
Babba Mária Csobotfalva. Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.
Felszegi csengettyű Csíkszépvíz. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. Kisharang - Ahhoz képest, hogy az orrom után mentem, könnyen rátaláltam a haranglábra. (látnivaló és geodoboz)
Dobogtató Csobotfalva. 4.1 km-re. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. Templom feljaro - Megtalaltuk. (különleges hely geodobozzal)
Kavics- és homokbánya Csíkszépvíz. Tekintélyes méretű kavics- és homokbánya Göröcsfalva és Csíkszépvíz között, az aszfaltút mellett, a szépvízi lőtér szomszédságában.
Airsoft pálya Csíkcsicsó. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó.
Hegy útja Csíkszépvíz. 4.4 km-re. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad. Egy ötletes rejtés és egy új látnivaló a Hegy útján - Miután az általam elrejtett, doboz nélküli geodoboz eltűnt, örültem az újratelepítésnek, amit a román geojátszótérnek köszönhetünk.
Csíksomlyó körút. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható.
Páduai Szent Antal római katolikus templom Csíkcsicsó. A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.
Mária-kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyó. 2010-ben 15 udvar kialakítását kezdték itt el, melyek a Mária életében kiemelkedő eseményeknek állítanak emléket.
Csak Jézus Csíksomlyó. A felirat madártávlatból, vagy közvetlen közelről olvasható, látható rendesen.
Domokos Pál Péter szobor Csíksomlyó. Csíksomlyón minden évben megtartják az Ezer Székely Leány napját. Szobor - Bizony leültem és gondolkodtam, de a felvilágosodás elmaradt.
Jézus hágója keresztút Csíksomlyó. Az állomások egy-egy személy vagy búcsús csoport hitét és áldozatkészségét hirdetik. Végre egy doboz - A környéken több helyen is keresgéltünk sikertelenül, és ez volt ez első doboz, amit a helyén találtunk.
Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű. Kájoni János mellszobra Ferences kolostor Csíksomlyó. 4.8 km-re. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát. Kolostor - Az igazság, hogy nem lehetett felhőtlenül keresgélni, mert tényleg sok az ablak meg aztán szombat lévén, eléggé forgalmas volt a hely.
Salvator-kápolna Csíksomlyó. Októberi tojáskeresés - A román tartalékdobozt találtuk meg, ez tényleg egy jó nagy tojás. Hármashalom-oltár Csíksomlyó. A Hármashalom-oltár a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó közötti nyeregben található, mely a csíksomlyói búcsú napján a katolikus mise helyszíne. Oltár - Ha a tetejét nem csúfították volna el, sokkal jobban nézne ki.

Kőbánya Csíkdelne románul - in limba romana: Cariera Delnita


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkdelne térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kőbánya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is...
 • A bánya - Jól eset ez a kis séta és nagyon szép volt a kilátás a dombtetőről...
 • Szerencsere nem veszett el - Amikor odaertem latom, hogy a ko el van mozditva, es nincs benne a doboz...
 • Ezt levadásztuk - ...

Sikerült eljutni Csíkdelne környékére? Tetszett a Kőbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Borzsovafürdő
Borzsovafürdő
Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén.
Katolikus templom
Katolikus templom
A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.