KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Kőbánya - Csíkdelne - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kőbánya - Csíkdelne

Kőbánya - Csíkdelne

Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Kőbánya 1 Kőbánya 2 Kőbánya 3 2516 A kőbánya feletti dombon Halmok Lövészárkok Földgátony Kőbánya 4 Naplemente Csíkdelne. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kőbánya Csíkdelne fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkdelne és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kőbánya! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Csíkdelne közelében?
9991 Kárpátok őre. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban.
10378 3496. Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu. (látnivaló és geodoboz)
11166 Kis-Havas Csíkszépviz. Amikor ezen a vidéken a kunokkal hadakozott, a csatából visszatérve egy patakból a lovát ezekkel a szavakkal itatta meg: Igyál lovam, mert ez szép viz.
11555 Remete-patak völgye Csíkcsomortán. Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól. (különleges hely geodobozzal)
12579 Babba Mária. Egy csíkborzsovai asszony a fiacskájának így mutatta meg a csíksomlyói Mária kegyszobrát: - Né, látod, ott van a Babba Mária.
12726 Felszegi csengettyű. 4.1 km-re. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. (látnivaló és geodoboz)
13000 Dobogtató. Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből. (különleges hely geodobozzal)
13163. 13467 4898. Tekintélyes méretű kavics- és homokbánya Göröcsfalva és Csíkszépvíz között, az aszfaltút mellett, a szépvízi lőtér szomszédságában.
13825 Airsoft pálya. Airsoft és paintball pálya, Csíkcsicsó.
13898 Hegy útja Csíkszépvíz Hargita megye. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út - az egykori országút nyomvonalán halad.
14161 Csíksomlyó körút. Hegyi kerékpárral, illetve gyalogosan járható.
14259 Páduai Szent Antal római katolikus templom. A Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt római katolikus templom Csíkcsicsó központjában található, az iskola közelében.
14752 Csak Jézus. A felirat madártávlatból, vagy közvetlen közelről olvasható, látható rendesen.
14868 Domokos Pál Péter szobor. 15103 Jézus hágója keresztút. Az állomások egy-egy személy vagy búcsús csoport hitét és áldozatkészségét hirdetik.
15119 Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű. A csíksomlyói méretarányos bronz térplasztika a ferences temlom közelében, az út túlsó oldalán található parkolóban került felállításra.
15213 Kájoni János mellszobra. A csíksomlyói ferences kolostor udvarán állították fel 1972-ben, a szerzetes rendház egykori tudós papjának Kájoni Jánosnak (1627 - 1687) a mellszobrát.
15248 Salvator-kápolna Csíksomlyó Hargita megye. A csíksomlyói Salvator-kápolna a Kis-Somlyó tetején található, ide érkezik fel a csíksomlyói keresztút, a Jézus hágója.
15257 Hármashalom-oltár. 15421 4683. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén.
15527 Barátok feredeje Csíksomlyó. A varázslatos Kis-Somlyón, a Kálvária keresztsorán, és a Mária-kegytemplomon kívül most már a Barátok feredeje is beletartozik a híres búcsújáró hely összképébe.
15791 Szent Antal-kápolna. Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt barokk kápolna.
15816 Csíkszépvízi víztároló. A Csíkszeredától 14 km-re északkeletre található csíkszépvízi víztároló Csíkszereda vízellátását biztosítja.
15979. 16045 Misericordia Csíksomlyó. 2016.
16064 Kerekeger feredő. A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg.
16099 Kálnoki borvíz Csobotfalva. 16692 Csíktaploca. Csíktaplocát a megyeközpont, Csíkszereda elég sokáig elhanyagolt külvárosának tartják, pedig már akkor létezett, amikor Szeredának még területe sem volt.
16717 4896. Végre sikerült.
17075 Siculicidium emlékmű. 17144 2. Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma.
17163 Katolikus templom. Az 1567-dik évi regestrum Taplocza néven 44 kapuval jegyzi.
17220 Poénos kocsmák Erdélyben. 17386 Alsócibrei fürdő. 17502. 17681 Nagy Pájszó teteje Hargita megye. Tiszta időben gyönyörű kilátás tárul elénk.
17945 Fekete nyárfa csonkja. Csíktaplocán, a Lázár-kúriától 100 méterre, a járda közepén, egy 4 m kerületű fekete nyárfa található.
18199 Pogányhavasi vár. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók.
18265 Lázár-kúria Csíktaploca. Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.
18334 Katolikus templom Csíkszentmihály. 5.8 km-re. század elején nyerte, amikor magasították, de ablakai még a gótikus kor jegyeit hordozzák.
18485 Csíkszentmihály hársfái. 5.9 km-re. 18689 Csíki Székely Krónika Vacsárcsi Hargita megye.
Románul - in limba romana: Cariera Delnita

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Borzsovafürdő
Borzsovafürdő - Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén.
Katolikus templom
Katolikus templom - A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg.
Szent József-kápolna
Szent József-kápolna - A csíkszentmiklósi egyházközség filiáléját alkotó Csíkborzsovában, a jelenlegi kápolna helyén az Egri család épített egy fakápolnát, amelyet az idő vagy a tőzvész elpusztított.
Római-katolikus kápolna
Római-katolikus kápolna - Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkdelne térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kőbánya gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Egy felcsiki korut - Ha mar kobanya legyen meg ez is...
 • A bánya - Jól eset ez a kis séta és nagyon szép volt a kilátás a dombtetőről...
 • Szerencsere nem veszett el - Amikor odaertem latom, hogy a ko el van mozditva, es nincs benne a doboz...
 • Ezt levadásztuk - ...
 • Sikerült eljutni Csíkdelne környékére? Tetszett a Kőbánya? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.