Csíkdelne település (Hargita megye) Központ: Csíkpálfalva. Közeli települések: Csíkpálfalva (Pauleni-Ciuc) 2.05 km-re, Csíkborzsova (Barzava) 2.24 km-re, Csíkcsomortán (Soimeni) 2.9 km-re, Csíkszentmiklós (Nicolesti) 3.13 km-re, Csíkcsicsó (Ciceu) 3.65 km-re. Csíkdelne román elnevezése: Delnita.
Szállás

Szállás Csíkdelne (Delnita) - Csíkpálfalva, Hargita


Keress szállást Csíkdelne közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Csíkdelne (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Római-katolikus kápolna 0.71 km-re. Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. A XV.
Kőbánya 1.15 km-re. Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van. A Csíkpálfalva községhez tartozó Delnétől észak-keletre, egy kődaráló-állomással felszerelt kőbánya található.
Keresztelő Szent János templom 1.42 km-re. A Csíkszeredából Csíkszépvizre vezető országút bal oldalán, Csíkdelne magasságában, gyenge ívelésű dombon, szántóföldek között magányosan áll a Szent János-templom. A templomkerten belüli kőrisfák a környékről mesélhetnének.
Vásárút Csíkdelne 1.45 km-re. Balogh Lajos a borzsovai falumonográfiájában említi a Vásárutat. Körülbelül négy-ötszáz évvel ezelőtt, a csíkdelnei Keresztelő Szent János-templomtól északra, a Vásárút legmagasabb pontján, a Vásárkapu nevű helyen tartottak csíkszékiek állatvásárokat, sokadalmakat.
Katolikus templom 1.76 km-re. 1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi. 1569-ben Pálfalva néven említik.
Szent József-kápolna 2.09 km-re. A csíkszentmiklósi egyházközség filiáléját alkotó Csíkborzsovában, a jelenlegi kápolna helyén az Egri család épített egy fakápolnát, amelyet az idő vagy a tőzvész elpusztított. A fakápolna helyébe a falu 1794–1821.
Katolikus templom 2.2 km-re. A Csíkszeredát Szépvizzel összekötő országútról nézve csak templomtorony jelzi, hogy a dombok mögött település húzódik meg. Az útelágazódásnál irányítótábla jelzi Csíkborzsova létét.
Borzsovafürdő 2.42 km-re. Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén. A terület élővilága nagyon gazdag.
Strand 2.51 km-re. Strand - Csíkcsomortán
Kárpátok őre 2.72 km-re. A Kárpátok őre köztéri szobor Csíkcsomortánban található, az általános iskola előtti parkban. Horváth-Béres János fafaragó készítette.
[ Fel ↑ ]
Szépvízi víztároló - Szénás út
Szépvízi víztároló - Szénás út 6.19 km-re
Gyimesi-hágó - Pogány-havas
Gyimesi-hágó - Pogány-havas 8.63 km-re
A Pogány-havas tetejére várat helyez a néphagyomány. Ennek ma nyomai sem fedezhetők fel.
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Cretu - Turisztikai látnivalók Vesszőstelep - Turisztikai látnivalók Zalhanaua - Turisztikai látnivalók Iazu
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.