Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Pokolláz - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Pokolláz

Pokolláz | Hol van ez a hely?

Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt. Ez jelzi a nárciszréthez vezető letérőt. A környéken a zsombékos rétet Pokolláznak nevezik...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Narciszmező Pompás látvány Szépségverseny Keresztalja Pokolláz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pokolláz fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pokolláz! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Homoródfürdő, 2.07 km távolságra található.
Szállás

Szállás Homoródfürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Homoródfürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.45 km-re levő látnivalókkal: Leshegy üregei - Máréfalva (9 kép).
1471473458980
1471473460981
1471473461982
1471473463983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pokolláz közelében?
Sziklakilátó. Kápolnásfalu északnyugati részén, a Homoród-tető délkeleti oldalában, a település felett, egy sziklaperem húzódik. (látnivaló és geodoboz)
Ördögútja. Az Ördögútja székelyföldi töltésvonulat Kis-Fenyéd pataktól a Nagy-Fenyéd patakig terjedő szakasza.
Homoród-tető. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
Ördög-tó. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található. Az Ördög-tó ördögöcskéje - Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom. (itt geodobozt is lehet keresni)
Katolikus templom Hargita megye. A település messze felnyúlik a Hargita lábáig.
Máréfalva védbarlangjai. Énlakára menet - Énlakára menet kiugrottunk a barlangokhoz, gyönyörű hely, de a panoráma még szebb. (turisztikai hely geoládával) Máréfalvi régi temető. A régi fejfák egy része már eltűnt, néhány már kidőlt vagy ingatagon áll még. Keresztek - Csak azt mondhatom, hogy egy fénykép a rejtekről, sokat segít. (itt geodobozt is lehet keresni)
Fenyédi láz. A fenyédi láz tetején - Fenyéd felől gépkocsival közelítettük meg a rejtekhelyet, majd az antennától kb. Ördögútja. Cserés-kert - Málnavész-tisztás - Homoródi Bükk gerincének ponkja.
Lobogófürdő. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
Vashámor. Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele.

Pokolláz románul - in limba romana: Faneata Iadului

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Pokolláz adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Nárciszillat - A nárciszmező most is gyönyörű és illatos, különösen este és hajnalban...
 • Villanypásztor - Úgy történt, hogy amikor átugrottam az árkon egy cseppet megfejeltem a villanypásztort...
 • Lovacskák - A villanypásztoron belül ott volt egy ménes, és míg mi kivettük a geodobozt, addig ők ott ugráltak a fánál, elég furcsa helyzet volt...
 • Szep taj - Milyen szep a Hargita...
 • Pontos leírás - Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé menet figyeltem közeli rejtekhelyeket, de sajnos nem tudtam megállni, mert sürgős dolgom volt Csíkszeredában...
 • Zetelaki hétvége - Zetelakáról a Hargitára igyekezve sikerült begyűjteni ezt a ládát...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pokolláz? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Alagút-bükkfa
Alagút-bükkfa
Máréfalva keleti kijárata közeléből egy aszfaltút ágazik ki, mely a Patakvölgyében, a Fenyéd vize mentén halad előbb kelet, majd észak-kelet felé.
Római őrtorony
Római őrtorony
Érdekes hely, nagyon hasonlít a környéken fellelhető maradványokra, mint amilyen a lövétei Várhegyen, vagy a bágyi várnál látható.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.