Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Pokolláz - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Pokolláz | Hol van ez a hely?

Székelyudvarhely és Homoród  között, az út melletti fasorban van egy kőkereszt. Ez jelzi a nárciszréthez vezető letérőt. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Narciszmező Pompás látvány Szépségverseny Keresztalja Pokolláz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pokolláz fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pokolláz! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Pokolláz közelében?
Homoród-tető Kápolnásfalu. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
Ördög-tó Szentegyháza. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található. (itt geodobozt is lehet keresni)
Katolikus templom Kápolnásfalu. A település messze felnyúlik a Hargita lábáig.
Máréfalva védbarlangjai. Máréfalvától északra, a Leshegy nevű dűlőben sziklába vájt védbarlangok találhatók. (látnivaló és geodoboz)
Máréfalvi régi temető. A máréfalvi katolikus temető régi temetőrészében különleges, bádogborítással fedett cserefakereszteket láthatunk. (látnivaló és geodoboz)
Ördögútja Málnavész-tisztás Homoródi Bükk. Lobogófürdő Szentkeresztbánya. 6.1 km-re. Románul - in limba romana: Faneata Iadului

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Pokolláz gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Nárciszillat - A nárciszmező most is gyönyörű és illatos, különösen este és hajnalban...
 • Villanypásztor - Úgy történt, hogy amikor átugrottam az árkon egy cseppet megfejeltem a villanypásztort...
 • Lovacskák - A villanypásztoron belül ott volt egy ménes, és míg mi kivettük a geodobozt, addig ők ott ugráltak a fánál, elég furcsa helyzet volt...
 • Szep taj - Milyen szep a Hargita...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Pokolláz? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Alagút-bükkfa
Máréfalva keleti kijárata közeléből egy aszfaltút ágazik ki, mely a Patakvölgyében, a Fenyéd vize mentén halad előbb kelet, majd észak-kelet felé.
Római őrtorony
Érdekes hely, nagyon hasonlít a környéken fellelhető maradványokra, mint amilyen a lövétei Várhegyen, vagy a bágyi várnál látható.
Vármege bükkfái
Máré várától lefele, a meredeken ereszkedő ösvényt követve, a Vármege elnevezésű helyen, az erdőben egy vastag, legalább 3 m kerületű bükkfára bukkantam.
Máré vára
Ott, hol a havasias jelleget öltő Fenyéd vize keleti irányát megváltoztatva, északra fordul, a jobb partján, szemben a Czekend tetővel egy kiszökelő hegyfok van, melyet Várnyak foknak hivnak.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.