Terebics-tető - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Terebics-tető

Terebics-tető

A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Terebics-tető Határkő Kilátás a Terebicsről 1 Terebics-tető 2 A segítségek 8649 Telizöld meteng Naplemente 1 Naplemente 2 Belépni tilos Fogoly a dobozban. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Terebics-tető fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Terebics-tető! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
9656 Római katolikus templom Marosszentgyörgy. Építése a XIV. (itt geodobozt is lehet keresni)
10912 Kilátàs a semmibe. Kilátàs a semmibe, avagy a kilátástalan kilátó. (látnivaló és geodoboz)
10930 Több száz éves tölgyfák. Köztük van tiszafa, kocsánytalan tölgy, mocsári tölgy, amerikai dió. (itt geodobozt is lehet keresni)
11134 Máriaffi Lajos-kastély. A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. (látnivaló és geodoboz)
11254 Sósfürdő. Marosszentgyörgy Marosvásárhely központjától 6 km-re fekszik, modern sósvizű strandja és gyógykezelő központja van.
11885 Székelybósi panoráma. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben.
12152 4058. Minotaurusz - Marosvásárhelyi állatkert.
13034 Máriaffy-kápolna Marosszentgyörgy. Marosvásárhely marosszentgyörgyi határánál levő temető északi részén a Máriaffy család temetkező helye és kápolnája található.
13062 208. 4.2 km-re. A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait.
13110 Kápolna utcai forrás Marosvásárhely Maros megye. A Kápolna utcai forrás a 4 számu házzal szemben található.
13574 Koronka dombjai. 14510 Somostetői színpad Marosvásárhely Maros megye. Hosszú évekig elhanyagolt állapotban volt, de jelenleg fel van újítva.
14601 Botanikus kert Marosvásárhely. A marosvásárhely botanikus kert a Somos-tető lábánál, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem területén található.
15012. 15179 4941. Báró kertje, Bálintitt-kastélypark - Nagyernye.
15229 Gomolyát-domb Nagyernye. 15490 Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem. A második bécsi döntést követően Kolozsvárott újraalakult a Ferenc József Tudományegyetem.
15493 Koronka kilátója. 15505 Báró kertje Nagyernye. A Gomolyát-domb lábánál, a Bálintitt kastély előtt fekszik a Báró kertje.
15540 Kosárdombi forrás. 15543 Református templom Koronka. Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül.
15574 MOGYE Könyvtár Marosvásárhely Maros megye. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem könyvtára a Kapisztrán János és István király, ma Gheorghe Marinescu utca 38 szám alatt található.
15672 Bálintitt-kastélypark. század elejéről származó Bálintitt-kastély.
15838. 15895 Katolikus templom. 15951 Toldalagi-kastély. 15998 Sándor János-forrás. A marosvásárhelyi Sándor János-forrás a Székely Vértanuk utca szerpentinjei alatt, a Székely Vértanuk emlékműve mellett található.
16045. 16202 Falfirka. Felette, a két párhuzamos utca közötti teraszon, veteményeskertek vannak.
16381 Szovjet Hősök Temetője. A Szovjet Hősök Temetője Marosvásárhely keleti részében található, a Somostető város felé néző lejtőjén, a Petri Ádám utca mellett.
16381 Hiperbolikus napóra. A Hiperbolikus napóra Dienes Attila szobrászművész alkotása, Marosvásárhelyen, a Nyár utcai kis parkban található.
16535 Postaréti forrás. A vize már valószínűleg nagyon rég elapadt.
16862 Mihai Eminescu szobra. Mihai Eminescu emlékére készült, aki 1866-ban Marosvásárhelyen is megfordult.
17009 Sapientia Tudományegyetem tava. Három hektáros területen mintegy 2000 növényfajt ültettek a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kampuszának környékére.
17013 3608. A marosvásárhelyi Párkány-forrás a MOGYE-kantintól a Constantin Romanu-Vivu utcára lejtő domboldalban épített lépcsők mellett található.
17163 4464. A Hétfák nevű hely valamikor Marosvásárhely közkedvelt fürdőhelye volt, magas, terebélyes fekete nyárfákkal.
17261 Íjásznő Marosvásárhely Maros megye. A városközponttól északkeletre, a Somostető alatt lévő Párkány, vagyis Kornisa lakónegyed tömbházait, az egyetemvárost az 1960-as évek végén építették fel.
17581 Status quo ante zsidó temető. Az innen induló lépcső elvezet a temető bejáratához.
17867 Koronka -. Koronka Marosvásárhelytől 6 km-re délkeletre a Sós-, a Bósi- és a Vácmán-patakok mellett fekszik.
17961 Cementlapok. A Cementlapok egykor a marosvásárhelyi fiatalság kedvenc fürdőhelye volt, a Maros felső gát feletti bal partjának kiépítésével alakult ki.
18011 Ortodox templom Nagyernye. 5.7 km-re. A falu nevezetessége, hogy egyszerre öt felekezetnek volt itt temploma, a szombatosok később Bözödre telepedtek át.
18155 Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen. szám alatt található.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb
Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb - Ha a piros sáv jelzést követed, amelyik összeköti a Somostetőt Marosszentgyörggyel, egy adott helyen kiválik belőle a piros kereszt jelzés, amely a Terebicst érintve elvezet Agárdra.
Református templom Jedd
Református templom Jedd - 1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal.
Jedd temetője
Jedd temetője - Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött.
Cinege-tető
Cinege-tető - A Cinege-tető a maga 446 m-es magaságával Marosszentgyörgytől délkeletre található, a falu szélétől körülbelül 800 m-re.
Ali pasa halmai
Ali pasa halmai - Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Terebics-tető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Három a semmiben - Népes gyereksereggel indultunk el ládázni (is), és "epic failure"-val indítottunk...
 • Juhnyáj az erdőszélen - Gyorsan kellett cselekednem, mert a juhnyáj már elérte az erdő szélét, de szerencsére könnyen megtaláltam a dobozt...
 • Újabb égbekiáltó kegyetlenség - Szokásommal ellentétben, viszonylag korán indultam kincskeresésre...
 • Mese habbal, és sok poénnal - > lejegyeztem a koordinátákat, hogy ha arra járok megkeressem a dobozt...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Terebics-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.