Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Terebics-tető - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Terebics-tető

Terebics-tető | Hol van ez a hely?

A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető.

Kényelmesebbeknek autóval Agárdon keresztül Marosszentgyörgy irányában megközelíthető, így csak 5-10 percet kell gyalogolni. Sportosabbaknak a Somos-tetőről 2 óra alatt kényelmesen elérhető. A Terebicsről jó kilátás nyílik Agárdra, Jeddre, és a Bekecsre.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Terebics-tető Határkő Kilátás a Terebicsről 1 Terebics-tető 2 A segítségek 8649 Telizöld meteng Naplemente 1 Naplemente 2 Belépni tilos Fogoly a dobozban. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Terebics-tető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Terebics-tető! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Terebics-tető közelében?
Kilátàs a semmibe Somos-tető. Somos-tető, Marosvásárhely. Kárpotlás - Folytatva az utam a célom felé meg kellett kerüljem az állatkertet. (itt geodobozt is lehet keresni)
Több száz éves tölgyfák Marosszentgyörgy. Szabadság - N (turisztikai hely geoládával) Máriaffi Lajos-kastély Marosszentgyörgy. 3.5 km-re. Tiltott terület, csendőrségi laktanya közelében - Miután megtaláltam a dendrológiai park geodobozát, elsétáltam a Máriaffi-kastély kerítésének bejáratához. (turisztikai hely geoládával) Sósfürdő Marosszentgyörgy. A marosszentgyörgyi sósfürdőt, amelyet már 1888-ban ismertek, a sós víz és az ásványtartalmu iszap tette híressé. Most még utolsó - Most még utolsó tuja, de ha a mellette levő házat lebontják a sor folytatódhat. (itt geodobozt is lehet keresni)
Székelybósi panoráma. Költözik a kilátás - Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér. Minotaurusz Marosvásárhelyi állatkert. 3.9 km-re. Minotaurusz - Marosvásárhelyi állatkert. Dobozrablók - Szeretnék egyszer találkozni egy dobozrablóval, amikor megtalálja a dobozt, és nem teszi vissza.
Máriaffy-kápolna Marosszentgyörgy. Marosvásárhely marosszentgyörgyi határánál levő temető északi részén a Máriaffy család temetkező helye és kápolnája található. Cseles - Jo rejtes.
Állatkert Somostető Marosvásárhely. Turisztikai szempontból a Tisztviselő-telepre és a természeti szépségét ma is őrző Somostetőre osztjuk. Somos-tető - Séta közben sikerült megtalalni az egyik rejtekhelyet.
Kápolna utcai forrás Marosvásárhely. Nincs szigoruan Marosvásárhely területén, mert a páratlan számu oldalon lévén, Marosszentgyörgyhöz tartozik. Husvet - Husveti unnepi hangulatban egy laza delutani tekerges alkalmaval kerestuk fel a ladat.
Somostetői színpad Marosvásárhely. 4.6 km-re. A Somostető nyugati szélében, közel a gyermekvasút déli állomásához, egy szabadtéri színpadot találunk. Időhúzás - Ma láttam, hogy megjelent ez a rejtés.
Botanikus kert Marosvásárhely. Bejárata a pszichiátriai és gyermekklinika között van. Doboz a bokorban - Ellenőriztem ma ezt a rejteket.
Zárt kapuk parkja Nagyernye. Báró kertje, Bálintitt-kastélypark - Nagyernye. Harmadik próbálkozás - Ma megint erre jártam, és mivel senki sem volt a környéken, sikerült a dobozt is előszedni.
Gomolyát-domb Nagyernye. A falutól keletre található dombot gyakran keresik fel a siklóernyőzés kedvelői. Korán reggel, 6 órakor... - .
Levendula Koronka. A koronkai levendula a bolgár levendulaként ismert Sevastopolis, az egyik legmagasabb illóolajtartalmú fajta.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Terebics-tető gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Három a semmiben - Népes gyereksereggel indultunk el ládázni (is), és "epic failure"-val indítottunk...
 • Juhnyáj az erdőszélen - Gyorsan kellett cselekednem, mert a juhnyáj már elérte az erdő szélét, de szerencsére könnyen megtaláltam a dobozt...
 • Újabb égbekiáltó kegyetlenség - Szokásommal ellentétben, viszonylag korán indultam kincskeresésre...
 • Mese habbal, és sok poénnal - > lejegyeztem a koordinátákat, hogy ha arra járok megkeressem a dobozt...
 • Esélyt adva másnak is - Este olvastam, hogy új rejtés került a Terebics-tetőre...
 • Terebics újratöltve - Régi álmom volt ez...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Terebics-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb
Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb
Ha a piros sáv jelzést követed, amelyik összeköti a Somostetőt Marosszentgyörggyel, egy adott helyen kiválik belőle a piros kereszt jelzés, amely a Terebicst érintve elvezet Agárdra.
Református templom Jedd
Református templom Jedd
1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.