Vurpód - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Vurpar - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Vurpód

Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van. A templom maga régebbi, mint az első okleveles adat: 1230-ban építik román kori stílusban. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Településjelző tábla Vurpód 1 Vurpód 2 A kapu Óratorony A templom bejárata A templom ajtaja Részlet Oldalfeljárat a toronyba Óratorony Templombelső... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vurpód rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
46419 Szelindek vára. A szelindeki vár 1765-ben készült. 47285 Rüsz. Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll. 47392 Falkenhayn-torony. Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. 48522 Oltszakadát. Szakadát temploma a XIII. 57327 Evangélikus erődtemplom. 1356-ban említik először az oklevelek Almasium néven. 57493 Teréziánum. A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. 57660 Brukenthal Palota. A feleki Brukenthal palota, egyedülálló barokk létesítmény Romániában, a XVIII század végén épült a Fogarasi Havasok lábánál, 30 km-re Nagyszebentől. 58530 Hazugok Hídja. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. 58655 Albert Huet-tér. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. 58665 Bádogosok tornya. A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16. 58712 Katolikus Templom. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. 58862 Evangélikus templom. 59013 Brukenthal-palota. Brukenthal-palota, ma muzeum. 59126 Régi Olt-fahíd. A fenyőfalvi Olt-híd a Szeben megyei Fenyőfalva és Felek községek között állott. 59136 Fazekasok tornya. A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Burgberg 5.28 km-re. RH2884 Burgberg Vurpód
Rothberg
Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk a várat.
Erődtemplom 9.23 km-re. RH2837 Erődtemplom Veresmart
Szászújfalu
Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg.
Holcmány
Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Nincs már dobozka - Templomkertbe a bejutás kis kerítésmászással...
 • Vurpód - ...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.