Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Lina-kanyar - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Lina-kanyar

Lina-kanyar | Hol van ez a hely?

Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Ma már összemosódtak az elnevezések, Lina-kanyarnak azt a szerpentines kanyart hívják, melynek az igazi neve Nagy-kanyar vagy Domb-kanyar. Itt található a Válú-forrás...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Válu-forrás Lina Kanyar Ezt látja a doboz Kár, hogy tönkremegy Között Extrém drájvin Forrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lina-kanyar fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lina-kanyar! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csiba, 3.26 km távolságra található.
Szállás

Szállás Csiba - Hargita vármegye


Keress szállást Csiba közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 4.34 km-re levő látnivalókkal: Kossuth-szikla - Hargita-hegység (6 kép).
14714719401100
14714719451101
14714719461102
14714719471103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lina-kanyar közelében?
Melegárok. A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet.
Alsó zagytározó. A Balu park mellett van a legnagyobb zagytározó, ahol 14,5 hektáron 3,5 millió tonna kaolinsteril halmozódott fel. (itt geodobozt is lehet keresni)
Tolvajos-tető. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével. A doboz a helyen van - A doboz a helyen van, tartalma egy kisse mintha atnedvesedett volna, a csomagolasra hasznalt muanyag tasak viszont mar teljesen szetmallott, szerencsere volt nalam egy, amivel potoljam. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklakilátó a Borvíz-patak felett. A 25-30 méteres sziklák tetejéről ráláthatunk az alattunk levő völgyre, a környék erdeire, valamint Hargitafürdőre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hármaskereszt. Útban hazafelé - Hazafelé utazva álltunk meg ezen a helyen. (turisztikai hely geoládával) Balu kalandpark. 5.4 km-re. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak. Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni.
A sárkány gerince meddőhányó. Piricske-forrás. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással. Eső után - Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós.
Hirtelen-puszta. 5.7 km-re. Itt halad át a Tolvajos-tető felől érkező kék sáv turistajelzés a Csíkszentimrei Büdösfürdő felé.
Vallató. A 7-8 fokos vízben mindneki addig lógathatja a lábát, amíg akarja. Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz.
Lobogó medence és Szemvíz-forrás. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő. Speciális - Speciális hely mellett, spéci doboz a POI helyett.
Mofetta. 5.9 km-re. Mofetta - Hargitafürdő.
Szent Kinga-templom. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.
Bányanyílás. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.

Lina-kanyar románul - in limba romana: Izvorul Lina

[ Fel ↑ ]

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Lina-kanyar adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja...
 • Erdekes rejtekhely - Kaum zu glauben, aber das stecke der GC...
 • Találó segítő információ - A forráshoz közeledve már sejtettem, hogy mit jelent a segítő információ...
 • Között - Meglett az igazi geodoboz is, bár a GPS csak annyit segített hogy között...
 • Friss víz - Ez tényleg pléhek között van...
 • Szerpentin - Miután megkostoltam a forrásvizet, megkerestem a "fémeket"...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Lina-kanyar? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Barátok kútja
Barátok kútja
Kisdiák koromban, egyszer egyik nagybátyám vitt (vagy hozott) az iskolából.
Forrás Piricske felé
Forrás Piricske felé
A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.