Lina-kanyar - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Lina-kanyar

Lina-kanyar

Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Ma már összemosódtak az elnevezések, Lina-kanyarnak azt a szerpentines kanyart hívják, melynek az igazi neve Nagy-kanyar vagy Domb-kanyar. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Válu-forrás Lina Kanyar Ezt látja a doboz Kár, hogy tönkremegy Között Extrém drájvin Forrás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lina-kanyar fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lina-kanyar! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
12532 Borhegyese borvízforrása. Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amúgy is felújításra szorul. (látnivaló és geodoboz)
13263 Senki tava. A Senki tava a várostól nyugatra található, a helybeli horgászok egyik kedvenc helye. (itt geodobozt is lehet keresni)
13477 4841. (turisztikai hely geoládával) 13624 6. 4.3 km-re. (turisztikai hely geoládával) 13920 Melegárok Szécseny. Tulajdonképpen a Meleg-patak, a ferencjózsefi térképen Kurta-patak, medrét és környékét hívják így.
14946 Alsó zagytározó Hargitafürdő Hargita megye. A Balu park mellett van a legnagyobb zagytározó, ahol 14,5 hektáron 3,5 millió tonna kaolinsteril halmozódott fel.
15172 Tolvajos-tető. A Tolvajos tető a Központi-Hargitát a Dél-Hargitától elválasztó nyereg.
15380 Sziklakilátó a Borvíz-patak felett Piricske. A 25-30 méteres sziklák tetejéről ráláthatunk az alattunk levő völgyre, a környék erdeire, valamint Hargitafürdőre.
16695 Hármaskereszt. október 31.
16812 Balu kalandpark Hargitafürdő. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
17053 A sárkány gerince meddőhányó. 17848 Piricske-forrás. 18002 Hirtelen-puszta Dél-Hargita. 18118 Horgász tanya. 18388 Vallató. 18444 Lobogó medence és Szemvíz-forrás. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő.
18473 Mofetta. Mofetta - Hargitafürdő.
18680 Szent Kinga-templom Szécseny. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához.
18743 4779. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.
18796 4778. Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig.
19754 Szeredai fürdő. 20479 Fontana-borvízforrás. A csíktaplocai Rét utcában egy borvízforrás található, melynek vizét a környékbeliek előszeretettel hordják és fogyasztják.
21236 Szeles vésze Hargita-hegység. A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra.
21704 Hamerock strand. Nevét a strandot építő és működtető vállalatról kapta.
22203 84. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp.
22401 A hősök régi temetője. A majdnem 1 hektáros terület a város tulajdona.
22530 Vákár Lajos műjégpálya Csíkszereda. Annak a nevét, aki a 70 éves csíki jégkorongsportnak hat évtizeden át volt alappillére.
22567 Jégkorongozók Csíkszereda Hargita megye. Jégkorongozók - Vákár Lajos műjégpálya, Csíkszereda.
22680 Lázár-kúria. Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.
22715 Fekete nyárfa csonkja. Csíktaplocán, a Lázár-kúriától 100 méterre, a járda közepén, egy 4 m kerületű fekete nyárfa található.
22985 Duglászfenyők. 7.3 km-re. A fenyőkhöz szokott csíkiak érdeklődés nélkül mennek el melletük.
23101 Csíktaploca Hargita megye. 23104 A fűzfa. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
23173 A csíkszeredai Vár-tér. A Mikó-várat Mikó Ferenc 1623-ban kezdte építeni és az 163O-as években fejezték be.
23211 A Vár-tér szilfája Csíkszereda. A méltóságteljes fa koránál fogva sokat mesélhet a környezetéről, hiszen a legtöbb épületnél idősebb.
23380 Törvényszéki palota. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
23387 Katolikus templom. I569-ben Taplocza, 1602-ben Taploczia, 1720-ban Csík–Taplocza néven fordul elő.
23440 A református imaház erkélye. Az épületnek jelentéktelen homlokzata, valamint az egykori kocsibejáróra szerelt kapuja van.
23453 Csiszér-ház. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
23459 Egykori határőrség székhelye. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
23578. 23607 Vendelné kútja. 23698 Bagoly-kő.
Románul - in limba romana: Izvorul Lina

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csikókert andezibánya 1.04 km-re. RH3475 Csikókert andezibánya
Barátok kútja
Barátok kútja - Kisdiák koromban, egyszer egyik nagybátyám vitt (vagy hozott) az iskolából.
Forrás Piricske felé
Forrás Piricske felé - A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk.
Sziklakert a Béta oldalában
Sziklakert a Béta oldalában - A csicsói Várszikláról, a környéket felfedezendő, beereszkedtünk az erdőben délre, a Béta-patak völgyébe.
Csíki panoráma
Csíki panoráma - Amennyiben Székelyudvarhely felől érkezik valaki Csíkszeredába, a csibai eltérő után, a kavicsos uton balra térve, az ut bal oldalán levő dombon emelkedő római katolikus templomhoz juthat.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Lina-kanyar gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja...
 • Erdekes rejtekhely - Kaum zu glauben, aber das stecke der GC...
 • Találó segítő információ - A forráshoz közeledve már sejtettem, hogy mit jelent a segítő információ...
 • Között - Meglett az igazi geodoboz is, bár a GPS csak annyit segített hogy között...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Lina-kanyar? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.