Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Magura - Galbinarea - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Magura - Galbinarea turisztikai látnivalói

Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. Szikrazo feher sziklafalak, pasztorszallasok elszortan a gyephavason, no meg a sok kutya nyaron...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Magura - Galbinarea képtárból:

A viz munkaja
A viz munkaja
Csendelet
Csendelet
Havasi szallason
Havasi szallason
Innen indul most is ki az osveny, mint regen
Innen indul most is ki az osveny, mint regen
Karszton mint a Jorgovan kovenel
Karszton mint a Jorgovan kovenel

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Magura Galbinarea fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Galbinarea és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Magura!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Magura, 1,63 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Magyarsáncz Magyar védsánczok, itt folyt csaták. La Crucsánál a határszél, várromok Orátyen.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Magura Galbinarea közelében?
- Denevérek barlangja - Pestera falu 2,6 km-re. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek. (látnivaló és geodoboz)
- Hegyimentő állomáshely - Királykő-hegység 3 km-re. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros. Piros nyílászárók - Azt hittem itt nyitva lesznek, és információkkal szolgálnak az utazó közönségnek.
- Zernyesti-szoros Királykő-hegység 3,6 km-re. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. Impozáns rejtekhely - Nagyon jól megfigyelhetőek a gyűrődések, melyek hol lefele, hol felfele görbülnek. (különleges hely geodobozzal)
- Kilátó Kurmatura-gerinc 3,8 km-re.
- Sziklatorony Kurmatura-patak Királykő-hegység 3,9 km-re. Ilyenkor télen, a fák sűrű lombja nem takarja a domborzati formákat, a sziklavilágot. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kilátópont kereszttel Törcsvár 4 km-re. Amennyiben az időnk engedi, a törcsvári Várpanoráma kilátópontjától érdemes fennebb kapaszkodni a hegy gerincén. (látnivaló és geodoboz)
- Kurmatura-patak szorosa Királykő-hegység 4 km-re. A völgy mohás fái és sziklavilága mellett, legérdekesebb látnivalója a kevesebb mint 1 méterre összeszűkülő szorosa.
- Kereszt Kis-Királykő 4,1 km-re. A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít. A citromos és a szerelem - Köszi Gábor a citromost, jól fog esni.
- Macska-szoros Királykő hegység 4,2 km-re. A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban.
- Várpanoráma Törcsvár 4,3 km-re. Az erdő szélén betonlépcsők vezetnek egy márványtáblához, oda ahol egy ideig Mária román királynő szívét őrizték. Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm.
- Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység 4,3 km-re. A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad.
- Törcsvári kastély 4,4 km-re. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén. ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot - Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn.
- Szoros-patak sziklái Királykő hegység 4,5 km-re. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk.
- Curmatura-menedékház 5,2 km-re. A Curmatura menedékház a Kis-Királykő lábánál található. Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz.
- Hasadék-nyereg Királykő-hegység 5,3 km-re. Itt futnak össze a Királykő Tornyáról, a Kis-Királykőről, a Curmatura menedékháztól és a Királykő-hasadékából érkező útvonalak. A nyeregben - A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére.
- Létrás-szakadékvölgy Királykő 6,3 km-re. Megkozelitese legkonnyebben a Diana menhely fele vezeto kek savon, majd az ebbol kiagazo piros kereszt jelzesen lehetseges.
- Gredistye-völgy Alsómoécs 6,4 km-re. Nem egy hosszú szoros, a táj szépsége és a meredek sziklafalak teszik nevezetessé. Rossz helyen kerestem - Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
- Vladuska-nyereg Királykő hegység 6,6 km-re. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben.
- Remény menedékhely Csoránga-öv Királykő-hegység 7,5 km-re. Az ösvény a Calinet-hídjától indul, elmegy az Oltyán-forrása, az Orlowski-forrás, a Sárga-fal, a Zerge-itató mellett, és a Rachitei-fal alá érkezik meg.
- Vizelde-vízesés 7,7 km-re. Magassága 15-20 méter.
- Tornyocska kapuval 7,8 km-re. Alsó Öv - A hely az úgynevezett Alsó Öv beszállási pontja.
- Thermopüla-átjáró Királykő-hegység 7,8 km-re. A Thermopüla-átjáró a Királykő-hegységben, a Középöv ösvényén található.
- Homokos-sziklavályú Királykő-hegység 7,8 km-re. A Sárga-fal elnevezésű sziklafal aljából, a Calinet-völgyből érkezve, több lehetőség közül választhatunk az utunk folytatására, az egyik a Homokos- (szó szerint) sziklavályúban.
- Pásztor-csúcs Királykő-hegység 7,9 km-re. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban.
- Pásztor-orom Királykő-hegység 7,9 km-re. EKE turan - Most vasarnap, Pityu emlekturan voltam a Kiralyon, es eljott az ido, hogy mar ez a rejtek se szerepeljen a "meg nem talalt" listan.
- Orlowski-forrás Királykő-hegység 7,9 km-re. Régebb jelzetlen útvonalon lehetett ide eljutni, ma a piros háromszöget követve indulhatunk ide, a Barcába ömlő Calinet-patak hídjától.
- Anghelide-kanyon Nagy Kapu 8,1 km-re. Anghelide-kanyon - Nagy Kapu. Az Anghelide ovon - A nemregiben elhunyt Pityu baratom emlekere egy Kiralyko turan voltam.
- Grind-nyereg menedékhely Királykő-hegység 8,1 km-re. A hegység legmagasabb csúcsától, a Pásztor-csúcstól délre, 350 méter távolságra, a Grind-nyeregnél végződik az északi gerinc.
- Deubel-üregek Királykő-hegység 8,5 km-re. Boltivek szomszedsagaban - Minden evben felkeresunk egy femtablat, ami kozvetlenul a boltivek alatt van elhelyezve.
- Gredistye forrásai 8,7 km-re.
- Zárt tisztás forrás Királykő-hegység 8,9 km-re. Vize csorgóval és lappantyúval ellátott fémskatulyába van foglalva, valaki egy fémcsuprot hagyott mellette.
- Kijárat a Zárt-tisztásról 2 óránál Királykő-hegység 9 km-re. Hat bejárata-kijárata is van, mindegyik jelzetlen útvonalon.
- Királykő válla 9 km-re. Kiralyko ami egyedi - Egy keveset keson teszem fel (ami mar a multe )  de jobb kesobb mint soha alapon.
- Zárt-tisztás Királykő-hegység 9 km-re. A Zart-tisztas a Kiralyko-hegysegben talalhato, 1800-1990 m-es magassagban, a Kozepov kozvetlen szomszedsagaban.
- Spirla-menedékhely Királykő-hegység 9,1 km-re. A Grind-nyeregnél ér ki a Nagy-Királykő gerincére, annak északi és déli részének találkozásánál.
- Vörösöv Királykő-hegység 9,2 km-re. A jelzetlen ösvény a Központi Fal tövéből indul, vörös színű törmeléken felfelé, innen a helynév is.
- Stanciu sziklatornáca Királykő-hegység 9,4 km-re. Uregek es boltivek - Ha mar volt barlang, akkor legyen boltiv is.
- Stanciu barlangja 9,5 km-re. Uregek es boltivek 1 - Szerencsem volt a ,,kommentarokkal" igy konnyebben meglett.
- Csalán-völgyi varrótű 9,7 km-re. Hatso-nyereg alatt - Valamikor egy -ket evtizede itt a Kiralykon hallottam, hogy ha "remeg a labad" a sziklan "varsz a tuvel a varrogepen".
- Toronyszék 12,2 km-re. Ez is a Bucsecsben -  A Lepcsosrol mar a Toronyszekebe leptunk.
- Ördögmalom-vízesés 12,4 km-re. ujra a Bucsecsben - Elindultunk a vizeses iranyaban ami nagyon megerte ,csak nagyon esett az eso.
- Lépcső-csúcs 12,9 km-re. Egy jo lada ami vekony - A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is.
- Kecskék párkánya 13,9 km-re. kecskek nyomaban.... - Ugyanaz a tura alkalmabol mint az Omulnal.
- A barcarozsnyói vár 14 km-re. A város keleti részén található a 150 méter magas Várhegy. Diakeveimre vissza... - Itt a var arnyekaban gyakorlatosztunk valamikor ugy a 80-as evek elejen.
- Barcarozsnyó vára 14,1 km-re. Barangolás a várban - Szeretünk várakban barangolni, zeg-zugokba bebújni.
- Omul-csúcs Bucsecs-hegység 14,3 km-re. A La-om tetején három bizarr alakú sziklaszál van. Ember-csúcs - A rejtekhely körül annyian voltak mint a somlyói búcsún.
- Erdenburg Barcarozsnyó 14,4 km-re. Barcarozsnyó és Keresztényfalva között, közvetlen a Barca patak bal partján fekszik Erdenburg megrongált maradványa.
- Török mecset Bucsecs-hegység 14,5 km-re. Müzein - Tényleg egy egészen más sziklatömb mint a Bucsecsben megszokottak.
- Őslénypark Barcarozsnyó 14,6 km-re. Az 5 millió eurós beruházásból létesített szórakoztató központ 1,4 hektáron terül el, és 45 életnagyságú őslényt mutat be. Vissza az időben - Az őslényeket ízléses környezetben találtuk, beindította a fantáziánkat: "Milyen lehetett?" A család apraja-nagyja jól szórakozott.
- Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 14,6 km-re. Szarvast nem láttunk - Gyönyörű kilátás fogadott.
- Pogányok templomocskája 15,1 km-re. Másik neve Bálvány-kő, németül Götzentempel.
- Brontosaurus háta-sziklakilátó 15,2 km-re. Belátható innen a Keresztény-havas nyugati része, jó időben pedig a Bucsecs-hegység is látszik.
- Fundáta-völgyi barlang 15,6 km-re. A barcarozsnyói Fundáta-völgyi barlang Rozsnyótól 3,5 km-re található, nem messze a rozsnyói vártól, 790 méter tengerszint feletti magasságban. Az egyik tablan 40 a masikon 50 - Valóban a koncertjegy áráról van szó, az egyik táblán, pont a kassza mellett 15 lej a barlanglátogatás, 40 lej a koncert, aztán a barlang bejáratánál levő táblán a koncertet hírdető felirat így szól: belépés 50 lej, ami tartalmazza a látogatás árát is.
- Macska-szfinx Bucsecs-hegység 16 km-re. Cica - Ez tényleg egy különleges sziklaalakzat.
- Kilátócsűr ablakkal Holbák 16,2 km-re. A turisztikai látványosság tulajdonképpen egy helybeli által, gerendákból épített csűr, melyben egy ablak formájú nyílást hagytak, különleges rálátással a Bucsecs- és a Királykő-hegységre.
- Panoráma Sugariilor-völgy Bucsecs-hegység 16,2 km-re. Szélkapu - Na, itt aztán rendesen fúj a szél.
- Rozsnyói szoros 16,3 km-re. Nehez nap - Az lehet, hogy fergeteges nap volt a rejtonek, de nekem nem.
- Aranygödör-kilátó Keresztény-havas 17 km-re. Aranygödör-kilátó és zsomboly (Groapa de Aur) - Keresztény-havas.
- Baba Mare-csúcs Bucsecs-hegység 17,5 km-re.
- Szfinx Babele Bucsecs-hegység 17,9 km-re. Ki korán kel - Későn indultunk útnak, nem számoltunk avval a csúcsforgalommal, ami Busteniben volt, mikor gyalog gyorsabban lehetett haladni, mint autóval.
- Kostila-Nagy-párkány Bucsecs-hegység 18 km-re. Igaz nem veszelytelen de egy kis kalandvaggyal, egy madzag kotellel, es nem kis helyismerettel ez mind megvalosithato.
- Hegyes-szírt 18,1 km-re. Ha már vetted a fáradtságot és kiugrottál a Costilla menhelyhez nem éri meg kihagynod a Hegyes Szírtet (Țancul Ascuit), ugyanis a menhely fölött közvetlenül tornyosuló hegyes szikla szirtről még gyönyörűbb kilátás nyílik a Costilla hatalmas sziklafalaira (balról → jobbra): Kis szírt (Țancul Mic), Sasok fal (Peretele Vulturilor), Costila völgy (Valea Coșrilesi), Costila fala (Peretele Coștilei), Sárga völgy (Valea Gălbenelor) Megéri ide kimászni ha már eljöttél a menhelyig.
- Lenföldek tisztása Keresztény-havas 18,1 km-re.
- Vaskereszt a Costilán 18,1 km-re. Annak ajánlom ezt a helyet aki nem fél attól, hogy letérjen a turista ösvényről és hatalmas falak tövében, iszonyatosan szép kilátás mellet, egy csendes helyen szeretné élvezni a Bucegi szépségét, nem a Babele és a Sfinx turista forgatagában.
- Magas-csúcs Keresztény-havas 18,4 km-re. Magas-csúcs (Fata Inalta) - Keresztény-havas.
- Jepii-völgy vízesései Bucsecs-hegység 18,5 km-re. Vízesések - A túránk második napján ragyogó napsütésben indultunk a Caraiman-kereszthez, a Babele menedékháztól.
- Kőkapuk éle-tisztás Keresztény-havas 18,8 km-re.
- Lerescu-hágó Fogarasi-havasok 18,9 km-re. Lerescu-hágó, románul Curmatura Lerescu (régebbi térképeken Illerescu).
- Caraiman-párkány Bucsecs-hegység 18,9 km-re. A Jepii-völgy felett - Miután kigyönyörködtük magunk a vízesés sorozatban, folytattuk utunkat a Caraiman-kereszt felé.
- Caraiman-kereszt Bucsecs-hegység 18,9 km-re. Hősök Keresztje - A Caraiman párkányon keresztül értünk el erre a helyre, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a völgyben sorakozó városokra.
- Kőkapuk éle-csúcs Keresztény-havas 19 km-re.
- Caraiman-vízesés Bucsecs-hegység 19,1 km-re. Számtalan zuhatagot és vízesést képez.
- Ablak-párkány Bucsecs-hegység 19,4 km-re. Ha nem letezne ez a kapu, akkor nem tudnank tovabb haladni ezen az ovon, a kapucska oven.
- Három kislány-tisztás Keresztény-havas 19,6 km-re.
- Babele Cocora-hegy Bucsecs-hegység 19,6 km-re. Kiruccanás - Vasárnap a Bucegiben túráztunk, és mivel ott jártunk megkerestem a geoládát.
- A feketehalmi vár 19,9 km-re. A Szebenbe vezető út őrzését látta el. Piknik a várromon - Többnyire megborzongat, ha mesélő kövek közelében járok.
- Lóhavas Keresztény-havas 20 km-re. Lóhavas (Spinarea Calului) - Keresztény-havas.
- Schulerau-kapu Keresztény-havas 20,2 km-re. A sziklák felett halad el a Zerge (románul Capra Neagra) kabinos felvonó, a közelében és nyugatra található Brassópojána piros színnel jezett, közepes nehézségű, Sulinar nevű sípályája. Csak most - Ha már a télen, sízés közben nem kerestük meg.
- Habos-völgy vízesése Bucsecs-hegység 20,3 km-re. Caraiman-völgyben levő útvonalon, fel a Babele-menedékházhoz vagy lefelé Bustenibe.
- Keresztény-havas-csúcs 20,4 km-re.
- Kilátópont Feketehalmi Magura 20,7 km-re. Gazdag látnivaló - A Feketehalmi vár felkeresése után indultunk tovább a kilátópont felé.
- Fenn a volgy felett Nagy Boglya Bucsecs-hegység 20,8 km-re. Romanul Claia Mare. Egyre nagyobb a bakancslista - Igen, a Nagy Boglyára mindenképpen vissza kell még térni.
- Marie Thereze-pad Bucsecs-hegység 21,2 km-re. A pad támlájára fel van írva a nagymama neve, Marie Thereze, és egy dátum, 1888 szeptember 7, valószínűleg ekkor készült a pad.
- Urlatoarea-vízesés Bucsecs-hegység 21,4 km-re.
- Lerescu-csúcs Fogarasi-havasok 21,5 km-re.
- Feketehalmi Magura-csúcs 21,6 km-re. Feketehalmi Magura-csúcs, Zeidnerberg.
- Salamon sziklái Brassó 21,7 km-re. Salamon sziklái. X faktor? - Meglett a doboz ezen a szép őszi délutánon.
- Ördögpataka zuhatagai Keresztény-havas 21,8 km-re. Az Ördögpataka a Köszörűpatak egyik, baloldali mellékvize, egy bővizű csermely, mely négy zuhatagot is képez (három nagyobbat).
- Csigavonal Feketehalom 22,2 km-re.
- Tamina-vízesés 23,2 km-re. A Nagy-kő-havas csúcsától délre, az Esztena-völgy középső szakaszán, ott ahol a Hasadt-kő éle és a Bánya-bérc gerince a völgyet összeszűkíti, a patak útját egy 70 m magas, középen kettéhasadt mészkőszirt, a Hasadt-kő zárja el. Minikanyon - Egy csodálatos, ragyogó napsütésben kerestük fel ezt a  csodaszép kanyont, amely talán szebb, mint a 7 létra.
- Magyarvár a Tömösi-szorosban 23,7 km-re. Közismert a Nyerges-tető és az itt lezajlott ütközet, hiszen közel van, könnyen el is érhető.
- Juhász asztala Bucsecs-hegység 23,9 km-re.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Magura adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Galbinarea térkép
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • A keresztnél - A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának...

Sikerült eljutni Galbinarea környékére? Tetszett a Magura? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.