Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Magura - Galbinarea - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Magura - Galbinarea

Magura - Galbinarea | Hol van ez a hely?

Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. Szikrazo feher sziklafalak, pasztorszallasok elszortan a gyephavason, no meg a sok kutya nyaron.

Igaz ide mar evekkel ezelott elrejtettem ezt a ladat de most az oszon ujra felkerestem, es a lada el es egeszseges, es varja a keresokot. Eleg sok karsztmezot lattam itt is , ott is, de ami itt fogadja a keresot az egy alom. Mivel ez ev november 15-en leellenoriztem a ladat ezert osztom meg veletek is bizalommal.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Maguran A viz munkaja Csendelet Havasi szallason Innen indul most is ki az osveny, mint regen Karszton mint a Jorgovan kovenel Elmelkedes a Kiralykovel Megroskadva, elfaradva, de teto alatt A kereszt A falu a csúcsról A notesz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Magura Galbinarea fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Galbinarea és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Magura! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Magura Galbinarea közelében?
Macska-szoros Királykő hegység. Cicák - A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban. (turisztikai hely geoládával) Várpanoráma Törcsvár. A törcsvári kastéllyal szemben, a patakon túl, egy tisztást találunk. Rálátás - Valóban nagyszerű a rálátás a kastélyra, innen még nem volt fotóm. (látnivaló és geodoboz)
Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység. (turisztikai hely geoládával) Törcsvári kastély. A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14-dik század végén. ernoe Csillababa es Gaspar megtalalta a ladikot - Hihetelennek tunt a kastelytol felfele tartva az erdon at, hogy olyan gyonyoru tisztas van fenn.
Szoros-patak sziklái Királykő hegység. A Macska-szoros kijáratához közel, a Szoros-patak völgyében érdekes sziklaalakzatokat fedezhetünk fel. 6 év útán még megvan - Évente mindszentek napja környékén, bizonyos személyes ügyek elintézése végett Brassóba kell látogassunk. (különleges hely geodobozzal)
Curmatura-menedékház. Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz. Hasadék-nyereg Királykő-hegység. A nyeregben - A hasadékban kellemes hűvösség volt a kánikula ellenére. Létrás-szakadékvölgy Királykő. A Letras szakadekvolgy a Kiralyko eszaki feleben talalhato, a nyugati leszakadasban.
Gredistye-völgy Alsómoécs. A Gredistye-völgy, románul Cheile Gradistei, a törcsvári hágó közelében található, Felső-Moécs település közelében. Rossz helyen kerestem - Nem vagyok első megtalálója a geodoboznak, talán csak első keresője.
Vladuska-nyereg Királykő hegység. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Galbinarea térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Magura gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • A keresztnél - A keresztet gondolom a rozsdás színe miatt nem láttuk, de azért nekivágtunk a szikla megmászásának...

Sikerült eljutni Galbinarea környékére? Tetszett a Magura? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Botorog-csorgó
Botorog-csorgó
A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét.
Denevérek barlangja
Denevérek barlangja
A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.