Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát! Bejelentkezés után.

Lakóca-csúcs

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Lakóca-csúcs felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Lakóca-csúcs képtárból:

A Lakócán
A Lakócán
A Lakóca gerincén
A Lakóca gerincén
Segítség
Segítség
Színek és irányok
Színek és irányok

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lakóca-csúcs fotóalbumba!

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lakóca-csúcs!

A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl... Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Komandó, 10,36 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Közép-domb Háromszéki-havasok 12,2 km-re.
Nagy Murgó alatt a HatodonNagy Murgó alatt a Hatodon 52,4 km-re.
A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre. Ez a Hatod hágó 710 méteren.
Nyírkert-rétláp Nagytusnád 55,5 km-re.
A növénytani rezervátumban megtalálható a törpenyír, a kék csatavirág, a szibériai hamuvirág, valamint más növényritkaságok és jégkorszakbeli maradványnövények. Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.
Várhegy OzsdolaVárhegy Ozsdola 20 km-re.
 A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc. A hatalmas fatörzset megtaláltuk, körbetanulmányoztuk. Lehet, hogy a maci elvitte szedreszes kozben. Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.
Dózsa György szobra DálnokDózsa György szobra Dálnok 32,2 km-re.
Dálnok ősi székely falu, Kézdivásárhely közelében. Itt született Dózsa György, a tragikus sorsú parasztvezér, az 1514-ben kitört parasztháború vezére. Csak mert előreláthatólag augusztus folyamán jövök egy néhány napra ide, és szeretném majd megkeresni. Oh, szuper, akkor majd én rejtek oda. Olyan már volt, hogy publikálás előtt találtam meg egy geodobozt.
A Kárpátok öregje Mirkvásár 82,9 km-re.
A Kárpátok öregje - Mirkvásár.
Forrás Piricske felé Hargita-hegységForrás Piricske felé Hargita-hegység 79,9 km-re.
A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk. Ezt elsőkként sikeresen levadásztuk, s irány tovább. Gyakori utvonalam - Csikszeredabol hazafele - mikor formaban erzem magam, felmegyek Hargitafurdore a Piricsken, majd leereszkedem. Sajnálom, hogy elvesztetted az okostelefonodat. A szemben levő csorgó felett, a víz mentén, egy ösvény vezet az erdőben, egészen a nagyon közeli forrásig.
Felsőtiszáspataki borvizek Tusnádfürdő 53,3 km-re.
Medve-szakadék Nagy-kő-havas 63,3 km-re. A Létrás-szakadék bejárása után, ami télen csodálatos, átvergődve a Medve-szakadékon, felkerestük a kilátónál található ládát. Lefele jövet a Nagykő havasról, megkerestük ezt a geodobozt is.
Unitárius templom KálnokUnitárius templom Kálnok 46,9 km-re.
Egykoron népi hagyományairól volt híres a falu, ebből mára már csak a díszítőfaragás maradt élőben. Sajnos a zsindelyt megtaláltuk, de a doboz eltűnt. Megtaláltam a rejteket,de amint az elöttem megtaláló is írta ,a doboz nincs meg. A mai nap ujratelepitettem ezt a dobozt, a regi valoban el volt tunve. A famegmunkálás remekműve az itt látható két szép harangláb.
Spirla-menedékhely Királykő-hegységSpirla-menedékhely Királykő-hegység 97,3 km-re.
A Spirla-menedékkunyhó a piros sávval jelzett túraútvonalon található, mely a Plaiul Foii-menedékháztól indul. A Grind-nyeregnél ér ki a Nagy-Királykő gerincére, annak északi és déli részének találkozásánál.
Fenyős kőfejtő AlsórákosFenyős kőfejtő Alsórákos 77,1 km-re.
Az alsórákosi bazaltoszlopoktól megközelítőleg 300 méterre északra található a Fenyős Kőfejtő. Ha minden igaz, a mustáros dobozon azóta is az én ákombákomjaim díszelegnek. A teljesség igénye nélkül felsorolnék néhány helyet, a környék látnivalói közül. Köszi szépen, a mérföldkőhöz tulajdonképpen már vagy másfél hete elérkeztem, csak most nyílt lehetőségem bejelenteni ezt a dobozt. Egy szűk kapun lépünk be, és a szemünk elé tárul egy majdnem ovális alakú, hatalmas feltárás, melynek egyik tengelye körülbelül 400 m hosszú, a másik pedig körülbelül 200 m.
Bolnok 60,9 km-re. A rejtek mellől kitűnő rálátás van Bolnok villanegyedére. Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 17,8 km-re.
Pisztrángos Szentegyháza 86,1 km-re.
A Szentegyházi Pisztrángos Szentegyházasfalutól keletre, a Virágosvész nyugati oldalában található. Megközelíthető Szentegyházafaluból, a Sportolók utcájából indulva, kelet felé tartva.
Sólyomkő-kilátó GorzafalvaSólyomkő-kilátó Gorzafalva 46,1 km-re.
Az Aknavásár közelében levő Gorzafalva feletti hegyoldalon homokkő sziklák találhatók. Különleges kőalakzatokkal tűzdelt körutat köszönhetünk a játékvezetőnek. A helyet a helybéliek Sólyomkő néven ismerik.
Nádasfürdő Újtusnád 53,1 km-re. Ez is előkerült. Igaz, a hely, az kész Szarajevo.
Vargyas-patak Vargyas-szorosVargyas-patak Vargyas-szoros 78 km-re.
Megtaláltuk. Jó hír, hogy még ennyi év után is megvan a doboz, és még el sincs ázva. Megtaláltuk ezt a ládát. A Vargyas-patak szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargitalábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke.
Kreutzburg vára BodzavámKreutzburg vára Bodzavám 46,5 km-re.
Az 1A főúton kell menni, Négyfalut elhagyva, Ploiesti felé, Cheia üdülőfalu után találunk egy köves utat Valea Stanii felé. Ezen az úton, mely személygépkocsival is járható, 12km-t haladva jutunk el a patakon átmenő hídhoz.
Bagolylik-sziklavilág Gelence 16,2 km-re.
Zöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegységZöld sziklavár Kurmatura-patak Királykő-hegység 92,2 km-re.
A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény. A Kurmatura-tisztás után a turistaút belép az erdőbe és a patakmeder felett halad.
Ördögmalom-vízesés Bucsecs-hegységÖrdögmalom-vízesés Bucsecs-hegység 86,1 km-re.
Ez az útvonal érinti a Rendőrség-nyerget, a Lyuk-esztenát, majd a Kémények nyerge után ér ki az Omul menedékházhoz. Már nyílik a rojtos harangvirág, a tárnics, és még találni egy-két elmaradt sáfrányt. Elindultunk a vizeses iranyaba, ami nagyon megerte, csak nagyon esett az eso, es igy a tobbi nem lett meg. Az Ördögmalom-vízesés megközelíthető Törcsvárról, a piros kereszt turistajelzés mentén indulva.
Udvarhely körüli túraösvényUdvarhely körüli túraösvény 98,3 km-re.
Az Udvarhely körüli túraösvény az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya által kijelölt helyismereti, gyalogtúra útvonal. A fehér alapon narancssárga U betűvel, benne narancssárga ponttal jelzett túraösvény nagyvonalakban követi a város határának vonalát.
Görgő-tető Baróti-hegységGörgő-tető Baróti-hegység 53,7 km-re.
A Görgő-tető messziről is jól látszó magaslata a hegységnek. Nagyon pontos a leírás, ezért könnyen meg is találtam, a rejtek előtt bánsági sáfrány ékeskedett, a sípálya tetejéről csodálatos látványt nyújtott az őszi erdő. Ez is az utamba esett a Benko kert fele. A Baróti-hegység erdővel borított szelídhajlású hegyek-dombok képét nyújtja.
Ladók- vagy Cifra-völgyhídLadók- vagy Cifra-völgyhíd 86,8 km-re.
Jo moka volt :) A talalkozo alkalmaval egyikunk rejtette, a tobbiek pedig megkerestek. Még ki se hűlt a rejtés, s már meg is lett. A Ladók-völgyíd a lóvészi állomás közvetlen közelében fekszik, hossza 112,45 m, a völgy legmélyebb pontja felett a pályaszint 31 m.
Evangélikus erődtemplom SzászhermányEvangélikus erődtemplom Szászhermány 55 km-re.
Gótikus erődtemplomát 12 m magas várfal veszi körül, a XIII-dik században épült - a 7 védőtoronnyal erősített belső várfal oldalán, lakásra is alkalmas helyeket alakítottak ki. Sajnos az erődtemplom már be volt zárva, mivel délután 6 órakor érkeztem a helyszínre. Gyönyörű hely, és szépen rendbehozták a vártemplomot. Egy dobozt megtaláltam, de nem a kommentekben leírt helyen, és nem fejmagasságban. Több ízben feldúlták a törökök, Vitéz Mihály és az osztrákok, Basta csapatai.
Várhányás MaksánVárhányás Maksán 36,4 km-re.
Erdekes, nem volt meg ezen az oldalon egyetlen "megtalalas" bejelentes sem, a dobozban viszont voltak megtalalasokra utalo jelek. A tuskó teljesen elkorhadt. A tó még csendes, csak a halászok üldögelnek körülötte. A Várhányás egy erődített ősvár (pogányvár) volt, amelynek a 4-5 méter mély nyaksáncát ma is láthatjuk.
Régi mozdony a Gyimesi szorosbanRégi mozdony a Gyimesi szorosban 83,9 km-re.
Természeti szépségei mellett, a Tatros völgye felső medencéjénél, egy fontos földrajzi pontot találunk. Mindig is elbuvoltek a nagy meretu gepezetek. Volt ott eleg. Ezer évig is keresheted, és úgy sem kapod meg. Ez a Gyimes és Palánka közötti Gyimesi szoros, egy fontos átjáró Erdély és Moldva között.
Serbán malma Göndör hídjaSerbán malma Göndör hídja 67,4 km-re.
A Göndör hídja (románul Podul Cretului) utca 123 szám alatt van, és Serbán malmaként ismerik - ma elhagyott, összeomlott épület. Egyike azon malmoknak, amelyek a napjainkig fennmaradtak, a Salamon-kőnél épült egykori turistaház mögött, amit sokan még vengéglőként láthattak működni.
Lobogó-forrás HomoródfürdőLobogó-forrás Homoródfürdő 90,9 km-re.
A Lobogó borvízforrás Homoródfürdő legismertebb, legnépszerűbb forrása. Köszönhetően a vendéglőhöz és a parkolóhoz való közelségének, jóízű vizének.
Kóta köve JávárdiKóta köve Jávárdi 97,4 km-re.
A Jávárdi patakának északi részén húzódó hegyén, közel a kápolnához található a Kóta köve. Nem egy veszélytelen környék. Kínálkodás és hazudozás után, Kristály Tibor Bükkhavas-pataki csángó házától indultunk neki, a Janók-patak völgyén felfelé, neki a Jávárdi-hegynek. Jávárdipataka Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája.
Panoráma Szarvas-völgy Bucsecs-hegység 83,6 km-re. Gyönyörű kilátás fogadott.
Régi Móric-fahíd Homoród 87,4 km-re.
A homoródi Móric-híd (régi osztrák térképen Morizbrücke) újjáépítés áldozata lett, 1886-1887-ben cserélték ki újszerkezetű vashíddal. Nem maradt meg fénykép vagy rajz róla.
Városháza KézdivásárhelyVárosháza Kézdivásárhely 27,1 km-re.
A városháza Kézdivásárhely történelmi központjának egyik legimpozánsabb épülete. A mai kétemeletes polgármesteri hivatal épületét 1907-ben építették, szecessziós stílusban, takarékpénztárnak.
Zernyesti-szoros Királykő-hegységZernyesti-szoros Királykő-hegység 92,3 km-re.
Szamtalanszor jartam mar a Zernyesti-szorosban, de most kihasznalva, hogy egynehany csaladnak a szorost kellett ismertetnem, igy meglett a ladacska is. Tényleg egy gyönyörű szoros. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik.
Szeder-útkereszteződés PiricskeSzeder-útkereszteződés Piricske 83,5 km-re.
Piricske északi végébe érkezve egy útkereszteződéshez jutunk, mely egyúttal túraútvonalak találkozási pontja is. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
Itt es jobb mint Csíkban sírkő SzékelyudvarhelyItt es jobb mint Csíkban sírkő Székelyudvarhely 99,4 km-re.
Itt nyugszik Székely Tam 1828-189 Itt es jobb, mint Csíkban. Pár napja történt Székelyudvarhelyen, és a legendás sírkő közelében. A sírfeliratot kétféleképpen lehet értelmezni, és ez nem mindenkinek nyilvánvaló. Egy városi legenda szerint, az egyik székelyudvarhelyi temetőben van, vagy volt egy sírkő, melyen a következő felirat olvasható.
Ördöglik sziklafal CsíkzsögödÖrdöglik sziklafal Csíkzsögöd 70,7 km-re.
Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely, Csíkszereda közelében ez a legközelebbi hely, ahol a kezdő sziklamászók gyakorolhatnak. A sziklaoldal nem látszik az országútról. Jó szolgálatot tett a segédpont, hanem légvonalban mentünk volna. Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével.
Sepsiszentgyörgyi Panoráma 47,5 km-re. Nekem szivem szerint ez a rejtek nem volt nagyon felemelo. Ahogy értesültem erről az új rejtekhelyről azonnal elővettem a túrabakancsomat.
A tudás kútja Székelyudvarhely 98,9 km-re.
A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.
Vulkanikus kráter AlsórákosVulkanikus kráter Alsórákos 77,5 km-re.
Az alsórákosi bazaltoszlopoktól körülbelül 700 méterre, északnyugati irányban, földúton autóval is megközelíthető a Hegyes tető, vörös-fekete színű vulkáni salak bányája. A harmadik Rejtekhely-vadászat Erdélyben találkozó alkalmával kerestük meg ezt a geodobozt. A túratársak jóindulatából én találtam meg elsőnek ezt a geodobozt. Tegnap, július 28-án megtaláltam az - engedjétek meg, hogy így nevezzem - erdélyi Grand Canyonban elhelyezett geodobozt is.
Hosszú-borvíz Madéfalva 82,5 km-re.
Bakalja Folk Csűr Csíkszentkirály 68,9 km-re.
A csíkszentkirályi Folk Csűr Egyesület rendszeresen szervez hagyományőrző programokat Bakalján, a Gábor család tanyáján. A Bakalja Folk Csűr Csíkszentkirálytól két km-re nyugat felé található, a Szentimrei Büdösfürdő irányába indulva.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Lakóca-csúcs adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Kiegeszites - Utolag kiegeszitenem a 2012-ben elhelyezett Lakoca rejtekhelyet. A rejtes idopontja 2012 aprilis 28.
 • Doboz a Lakóca tetőn - Sikeresen előkerült a doboz a (fenyőtű)kazalból, miután sikerült internetes segítséget kérni. Vagyis letölteni a képet és a helyszínen nézegetve a képet valahogy beazonosítani a fenyőfákat.
 • Az első hely az első megtalálónak - Szia, örülök, hogy megtaláltad. :) Az első hely az első megtalálónak van hagyva, a második bejegyzést a társam írta, akivel elmentem rejteni.
 • Meglepetés - Na ez aztán a meglepetés. Erre ugyan nem számítotunk, pedig sokszor elmentünk a Várhegy alatt- felfele a gyönyörű völgyben.
 • Egy jo lada ami vekony - A G C betukot nem talaltam de az ablakot azt igen, igy meglett a lada is. Sokan a Bucsecsben igaz a ladakat nem zavartak eddig sem, amint ezt sem.
 • Ezt is sikeresen megtaláltuk - Közben nem is sejtettük, miről nevezetes még a hely. Talán járunk még itt, köszönjük a lehetőséget.
 • Csend és nyugalom - Ide is kitértünk hazafele. Szép helyen fekszik ez a temető is.
 • Templom rom - Nyári és téli időszámítások találkozásánál indultam útnak, kissé barátságtalan időben biciklizni, de megérte a fáradságot. Nagyon jónak tartom a rejtést, bíztatok mindenkit, aki arra jár, hogy felkeresse.
 • Tusnádfürdői séta - Mivel csak utólag olvastam el a leírást, így nem tudva a segédpontról sem, az erdei útról közelítettük meg. Innen ösvényt nem találtunk a forrásig, de azért a gps segítségével könnyen megtaláltuk a forrást is, meg a geodobozt is.
 • Kőmíves Kelemenné sorsa - Hát, nekem úgy tűnik, ez a láda is Kőmíves Kelemenné sorsára jutott (akárcsak az apoldi). Vagy csak nem bogarásztam eleget fejmagasságban a falat?
 • Ez is a SZNM - Na itt mar nem voltak sem csaholo ebek, sem emberek. Ez mar kellemesebb volt.
 • Amit írsz azzal teljes mértékben egyetértek - Lenne is egy javaslatom, amit én nem tudok kivitelezni a nagy távolság miatt. Az oldalatokon is szereplő Gelence öregtemplomához akár csak egy virtuális ládát is el lehetne helyezni.
 • Kő nélkül - Könnyű volt megtalálni. A doboz nem volt álcázva, valaki kivehette előle a követ.
 • Megrágva - A sírköveket nem láttam, nem is volt sok időm. A doboz kupakját egy kicsit megrágta az egér.
 • GPS nélkül a Barátok feredejénél - Pedig ez olyan galamb, amelyik nem tud elrepülni :-). Igen, gps nélkül egy picit tovább tart a keresgélés.
 • Kiprovokáltam? - Kiprovokáltam? A felső mező az őrzött területtől balra az oldalban van?
 • Keresés indul - A rejtekhelyen új doboz lapul.
 • Zetelaka - Hazafele ejtettem utba Fenyőkutról jövet. Rendkívül szép és impozáns a templom.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Lakóca-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.