Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Székelybósi panoráma - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Székelybósi panoráma

Székelybósi panoráma | Hol van ez a hely?

A hagyomány szerint a törökök által elpusztított Kisernye lakói telepedtek Bósba. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben. A reformáció előtti katolikus hívei Kebeleszentivánhoz tartoztak és református hívei is, a reformáció után; együtt tartották fenn és újították meg Ali Pasa 1661-es ostromát követoen a kebeleszentiváni templomot.

Saját kápolnájuk is volt. A hagyomány a falu feletti Kápolnáshegyen álló kápolnáról tud, melyet a tatárok semmisítettek meg. Az oklevelek 1638-ban és 1674-ben említenek kápolnát.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kilátás _1 Kilátás _2 Kilátás _3 Székelybós Kilátás. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Székelybósi panoráma fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Székelybósi panoráma! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Székelybósi panoráma közelében?
Református templom Koronka. 1769-ben lebontották és helyébe újat építettek.
Toldalagi-kastély Koronka. Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb. Ha a piros sáv jelzést követed, amelyik összeköti a Somostetőt Marosszentgyörggyel, egy adott helyen kiválik belőle a piros kereszt jelzés, amely a Terebicst érintve elvezet Agárdra. Pontosítás a szűz geodobozokról - A játékunk szellemében, a látnivaló (a rejtekhely) megtalálása a fontos. (különleges hely geodobozzal)
Vácmány. Üregben - M (érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) (érdekes hely geoládával) Református templom Backamadaras. Már 1392-ben jelentkezik oklevélben Bachka Madaras néven. Megint bodobácsok leptek el mindent - A rejtek körül is sok volt a bodobács, de mégis sikerült egyből a dobozt kitapogatnom anélkül, hogy érintettem volna a bodobácsokat.
Németkalap. Könnyebbítés - Gondolom, hogy többen próbálkozhattak a doboz megkeresésével, de nem számoltak be a kudarcról.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Székelybósi panoráma gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Költözik a kilátás - Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér...
 • Csak a panoráma volt a helyén - Ali pasa halmai felől érkeztem ide, egy kis erdei terepkerékpározás után...
 • Szép hely - Tetszik ez a környék...
 • Egy nagyon gyönyörű hely - De sajnos ide is elérkezett az épitési láz hulláma, és egyre több nem épp őslakos épit modern, képbe nem illő palotákat...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Székelybósi panoráma? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Jedd temetője
Jedd temetője
Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött.
Református templom Jedd
Református templom Jedd
1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.