Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Jedd temetője - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Jedd temetője

Jedd temetője | Hol van ez a hely?

Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött.

A különleges hangulatát a kis völgy alakja, és az évszázados erdeifenyő liget adja.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sírkövek Sírkő Temető. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Jedd temetője fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Jedd temetője! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Jedd temetője közelében?
Kilátàs a semmibe. Kilátàs a semmibe, avagy a kilátástalan kilátó. Kárpotlás - Folytatva az utam a célom felé meg kellett kerüljem az állatkertet. (látnivaló és geodoboz)
Cinege-tető. A Cinege-tető a maga 446 m-es magaságával Marosszentgyörgytől délkeletre található, a falu szélétől körülbelül 800 m-re. Foltozni - Most látom csak a régi képeket, a facsoport jobboldali részét itt is kivágták, elvitték. (különleges hely geodobozzal)
Levendula. A koronkai levendula a bolgár levendulaként ismert Sevastopolis, az egyik legmagasabb illóolajtartalmú fajta.
Minotaurusz. Dobozrablók - Szeretnék egyszer találkozni egy dobozrablóval, amikor megtalálja a dobozt, és nem teszi vissza. (turisztikai hely geoládával) Református templom. Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül.
(érdekes hely geoládával) Toldalagi-kastély. 3.7 km-re. A Toldalagi-kastélyt 1830 körül Toldalagi Ferenc építtette a régebbi 17-dik századi kastély helyére, amely 1630-ban már állt.
Római katolikus templom. Marosszentgyörgy legrégebbi és legszebb műemléke a helység feletti magaslaton található. Mókusok, fürjek, és kutyák - Igyekeznem kellett, mert lassan sötétedett.
Állatkert. A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait. Somos-tető - Séta közben sikerült megtalalni az egyik rejtekhelyet.
Somostetői színpad. Hosszú évekig elhanyagolt állapotban volt, de jelenleg fel van újítva. Időhúzás - Ma láttam, hogy megjelent ez a rejtés.
Több száz éves tölgyfák. A Máriaffi-kastély szebb időket megért dendrológiai parkjában több száz éves fákat is találunk. Szabadság - N
Sapientia Tudományegyetem tava. Neve-nincs - A tónak nincs neve, a táj-rendezés eleme, halak hol vannak benne, hol nem :-) Nyáron jót lehet lazulni/sétálni a partján. Máriaffi Lajos-kastély. A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. Tiltott terület, csendőrségi laktanya közelében - Miután megtaláltam a dendrológiai park geodobozát, elsétáltam a Máriaffi-kastély kerítésének bejáratához.
Máriaffy-kápolna. Cseles - Jo rejtes. Kápolna utcai forrás. 4.3 km-re. Husvet - Husveti unnepi hangulatban egy laza delutani tekerges alkalmaval kerestuk fel a ladat. Botanikus kert. Bejárata a pszichiátriai és gyermekklinika között van. Doboz a bokorban - Ellenőriztem ma ezt a rejteket.
Falfirka. A marosvásárhelyi Merészség utcában, az út egyik fele betonfallal van megerősítve. Falfirka és zöldség - Néha azon gondolkozom, hogy ezek a zöldségeskertek hogy alakultak ki, (több ilyen hely van a városban) a senkiföldjén, vagy egyáltalán ki lehet a terület tulajdonosa.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Jedd temetője gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Meg itt is jar a mugli - Babberci vitt fel kocsival...
 • Az új doboz - Most már megtaláltuk a dobozt...
 • Újra - Tettem egy új dobozt a rejtekhelyre, és ha eltűnik, akkor keresek egy másik helyet...
 • Doboz helyett - Tegnap este megint kint jártam a temetőben, most már második alkalommal...
 • Halott faág - Persze hogy nincs halott faág...
 • Régi temető - Szép domboldalon van a temető, érdekesek a régi sírok, az a halott faág nem lett meg, de nem bántuk hogy bebarangoltuk a helyszínt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Jedd temetője? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Református templom Jedd
Református templom Jedd
1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal.
Terebics-tető
Terebics-tető
A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.