Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Jedd temetője - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Jedd temetője turisztikai látnivalói

Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Jedd temetője képtárból:

Sírkő
Sírkő
Temető
Temető

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Jedd temetője fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Jedd temetője!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Jedd, 0,35 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Poklos patak völgye A római út. Sásvári. A halmok. Koronka. Toldalagi-park és kastély. Lustrák Koronkán. Mihályfi Tamás kastélya. Koronka régi és uj temploma, régi harangjai. Koronkának Bodonnal való perlekedése. Boos. Kis-Ernye. Kincses. Váczmány. Jedd. A jeddi halmok. Jeddre ne! eredete. Agárd. Kebele-Szentivány, régi temploma, Ali pasha dúlásai. A székelység hősies önvédelme. A régi emlékek iránti kegyelet. Kebele, fekvése, néveredete. Sóskút völgye. Ropó, római út Kebelében, Tündér Ilona udvarháza a Kebelei tetőn.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Jedd temetője közelében?
- Református templom Jedd 560 m-re. Ennek helyén volt a régi templom, valóságos kis gót épület, a nép elbeszélése szerint lapos és gömbölyű kövekből, amelyek felhasználtattak az új templom építésekor. Csak a doboz - A problema ott, a szomszedok. (turisztikai hely geoládával)
- Terebics-tető 1,5 km-re. A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető. Három a semmiben - Népes gyereksereggel indultunk el ládázni (is), és "epic failure"-val indítottunk. (különleges hely geodobozzal)
- Ali pasa halmai 1,5 km-re. Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott. Kincses utca a kincses dombokhoz - Az elmúlt napok esőzései után, végre kisütött a nap. (látnivaló és geodoboz)
- Ösvény-kereszteződés avagy Újdomb 2 km-re. Ha a piros sáv jelzést követed, amelyik összeköti a Somostetőt Marosszentgyörggyel, egy adott helyen kiválik belőle a piros kereszt jelzés, amely a Terebicst érintve elvezet Agárdra. Pontosítás a szűz geodobozokról - A játékunk szellemében, a látnivaló (a rejtekhely) megtalálása a fontos. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Németkalap Maros megye 2,7 km-re. A Somostetőről, Marosszentgyörgyről, és Jeddről is jelzett turistautak vezetnek a vásárhelyiek kedvenc kirándulóhelyei felé: Németkalap, Terebics, Cinege-tető. Könnyebbítés - Gondolom, hogy többen próbálkozhattak a doboz megkeresésével, de nem számoltak be a kudarcról.
- Székelybósi panoráma 2,9 km-re. Kisernye 1580-ban már elpusztult falu a délkeleti völgyben. Költözik a kilátás - Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér.
- Koronka dombjai Maros megye 3 km-re. A hely varázsa - Nem feltétlenül keresem a kényelmetlenebb megközelítésű rejtekhelyeket, de ezen a helyen, itt akadtam biztonságos rejtekre.
- Kilátàs a semmibe - Somos-tető 3,1 km-re. Kilátàs a semmibe, avagy a kilátástalan kilátó. Kárpotlás - Folytatva az utam a célom felé meg kellett kerüljem az állatkertet.
- Cinege-tető Marosszentgyörgy 3,2 km-re. A Cinege-tető a maga 446 m-es magaságával Marosszentgyörgytől délkeletre található, a falu szélétől körülbelül 800 m-re. Foltozni - Most látom csak a régi képeket, a facsoport jobboldali részét itt is kivágták, elvitték.
- Levendula Koronka 3,4 km-re. Koronka, Alsó utca 167 szám.
- Minotaurusz Marosvásárhelyi állatkert 3,4 km-re. Minotaurusz - Marosvásárhelyi állatkert. Dobozrablók - Szeretnék egyszer találkozni egy dobozrablóval, amikor megtalálja a dobozt, és nem teszi vissza.
- Református templom Koronka 3,5 km-re. 1769-ben lebontották és helyébe újat építettek.
- Koronka kilátója 3,6 km-re. Hogy történt, hogy nem, de megtaláltuk - Miután a kicsi unokahúgommal megnéztük a halacskákat és a szép tavirózsákat a Sapientia tavánál, eljöttünk ide is, hogy kimásszunk a kilátó tetejére.
- Toldalagi-kastély Koronka 3,7 km-re. A Toldalagi-kastélyt 1830 körül Toldalagi Ferenc építtette a régebbi 17-dik századi kastély helyére, amely 1630-ban már állt.
- Római katolikus templom Marosszentgyörgy 3,7 km-re. Építése a XIV-ik századra tehető, román-gótikus műemlék. Mókusok, fürjek, és kutyák - Igyekeznem kellett, mert lassan sötétedett.
- Állatkert Somostető Marosvásárhely 3,7 km-re. Turisztikai szempontból a Tisztviselő-telepre és a természeti szépségét ma is őrző Somostetőre osztjuk. Somos-tető - Séta közben sikerült megtalalni az egyik rejtekhelyet.
- Somostetői színpad Marosvásárhely 4,1 km-re. Hosszú évekig elhanyagolt állapotban volt, de jelenleg fel van újítva. Időhúzás - Ma láttam, hogy megjelent ez a rejtés.
- Több száz éves tölgyfák Marosszentgyörgy 4,1 km-re. A Máriaffi-kastély szebb időket megért dendrológiai parkjában több száz éves fákat is találunk. Szabadság - N
- Sapientia Tudományegyetem tava Marosvásárhely 4,2 km-re. Három hektáros területen mintegy 2000 növényfajt ültettek a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kampuszának környékére. Neve-nincs - A tónak nincs neve, a táj-rendezés eleme, halak hol vannak benne, hol nem :-) Nyáron jót lehet lazulni/sétálni a partján.
- Máriaffi Lajos-kastély Marosszentgyörgy 4,2 km-re. A Máriaffi Lajos-kastély az országúttól balra, helyezkedik el, ahova egy hosszú sétány vezet. Tiltott terület, csendőrségi laktanya közelében - Miután megtaláltam a dendrológiai park geodobozát, elsétáltam a Máriaffi-kastély kerítésének bejáratához.
- Máriaffy-kápolna Marosszentgyörgy 4,3 km-re. Marosvásárhely marosszentgyörgyi határánál levő temető északi részén a Máriaffy család temetkező helye és kápolnája található. Cseles - Jo rejtes.
- Kápolna utcai forrás Marosvásárhely 4,3 km-re. Nincs szigoruan Marosvásárhely területén, mert a páratlan számu oldalon lévén, Marosszentgyörgyhöz tartozik. Husvet - Husveti unnepi hangulatban egy laza delutani tekerges alkalmaval kerestuk fel a ladat.
- Botanikus kert Marosvásárhely 4,4 km-re. Bejárata a pszichiátriai és gyermekklinika között van. Doboz a bokorban - Ellenőriztem ma ezt a rejteket.
- Falfirka Marosvásárhely 4,4 km-re. A marosvásárhelyi Merészség utcában, az út egyik fele betonfallal van megerősítve. Falfirka és zöldség - Néha azon gondolkozom, hogy ezek a zöldségeskertek hogy alakultak ki, (több ilyen hely van a városban) a senkiföldjén, vagy egyáltalán ki lehet a terület tulajdonosa.
- Sósfürdő Marosszentgyörgy 4,5 km-re. A marosszentgyörgyi sósfürdőt, amelyet már 1888-ban ismertek, a sós víz és az ásványtartalmu iszap tette híressé. Most még utolsó - Most még utolsó tuja, de ha a mellette levő házat lebontják a sor folytatódhat.
- Ortodox fatemplom Marosvásárhely 4,6 km-re. Az Ur Gondviselese rajta volt, de eltavozott - Anno a frissen megepitett templom frissen odatelepitett popajaval is valtottam par szot.
- Szovjet Hősök Temetője Marosvásárhely 4,6 km-re. Szomszédai az Ortodox Temető, valamint a Német Hősök Temetője. Remek rejtés - Mindenszentek utáni nap jártam erre, kihasználtam a lehetőséget egy kis dobozkeresésre, rejtésre is.
- Hiperbolikus napóra Marosvásárhely 4,6 km-re. Az emlékmű a Bolyai Alkotótáborban készült 2001-2002-ben. Útba esett - Nem messze dolgoztam a rejtektől, és ha már illyen közel volt kihasználtam az alkalmat.
- Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem 4,6 km-re. Az 1944-es kiürítési parancsok és a háborús viszonyok ellenére a tanítás folytatódott az egyetemen és 1945-ben felvette a Kolozsvári Bolyai Tudományegyetem nevet. Sajnos ez mar nincs itt - Mas csoport doboza volt elrejtve a megjelolt helyen.
- MOGYE Könyvtár Marosvásárhely 4,7 km-re. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem könyvtára a Kapisztrán János és István király, ma Gheorghe Marinescu utca 38 szám alatt található. Nem találtuk mi sem - A fehér hatalmas kutya a helyén, és ugattott is eleinte.
- Kosárdombi forrás Marosvásárhely 4,7 km-re. A marosvásárhelyi Kosárdombi forrás a Bükkös utca 12B számú tömbházzal szemben található.
- Szerelmesek parkja Marosvásárhely 4,8 km-re. Másodikra - Egyszer már megprobáltam, másodikra sikerült.
- Sándor János-forrás Marosvásárhely 4,8 km-re. A marosvásárhelyi Sándor János-forrás a Székely Vértanuk utca szerpentinjei alatt, a Székely Vértanuk emlékműve mellett található. Az első csorgó - Első nekifutásra meglett.
- Postaréti forrás Marosvásárhely 5 km-re. A vize már valószínűleg nagyon rég elapadt.
- Status quo ante zsidó temető 5 km-re. Az innen induló lépcső elvezet a temető bejáratához. Szem előtt - Szem előtt van, de néha épp azok a dobozok a hosszabb életűek, amelyek szem előtt vannak, és mégis csak azok találják meg, akik tudatosan keresik.
- Ivóvízmedence és szivattyúállomás Marosvásárhely 5,1 km-re. Az 1-es számú ivóvízmedence és a szivattyúház az egykori Széll Kálmán (ma Verii - Nyár) utca 4 szám alatt található.
- Weekend Dragon Marosvásárhely 5,1 km-re. Már rég elúszott - Már vagy 4-5 éve elhajóztak a smekkerek vele, így se sárkány, se hajó, se kincs, se láda.
- Íjásznő Marosvásárhely 5,1 km-re. Ekkor került Kulcsár Béla felívelő, lendületes plasztikája is, egy itteni hangulatos kis zöldövezetbe. Letarolt rejtek - Csipivel kerestuk, de o mar tudta, hogy valoszinuleg most sem talaljuk majd.
- Párkány-forrás Marosvásárhely 5,1 km-re. A marosvásárhelyi Párkány-forrás a MOGYE-kantintól a Constantin Romanu-Vivu utcára lejtő domboldalban épített lépcsők mellett található. Számomra új ez a forrás, még nem jártam itt - Én is csak innen értesültem a forrás létezéséről.
- Cserealji forrás Marosvásárhely 5,2 km-re. A Cserealji forrás, régi nevén Büdöskút, a Csereerdő alján, egy gödörben tör a felszínre. Masfel kilos kovet talaltam a geodoboz helyett - A gps koordinatak es szatellit "ranezes" alapjan tobb mint valoszinu, hogy felfedeztem az adott akacfat.
- Tisztviselő-telep Marosvásárhely 5,3 km-re. A telep építése Dr. Találatlan maradt - A dobozon kívül mindent megtaláltam amiről szó esett a bejegyzésekben.
- Katolikus temető emlékművei Marosvásárhely 5,3 km-re. A marosvásárhelyi katolikus temető emlékművei.
- Ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen 5,4 km-re. Az Ortodox fatemplom a marosvásárhelyi Thököly Imre, ma Mitropolit Andrei Saguna utca 13 szám alatt található.
- Bolyai János első sírhelye Marosvásárhely 5,4 km-re. évfordulóján, megjelölték a nagy matematikus első sírhelyét, ahol 1860 és 1911 között nyugodott, 1894-ig jelöletlen sírban. Egy újabb Bolyai - Első geoládás találatom Bolyaiékhoz kapcsolodik.
- Súrlott Grádics vendéglő Marosvásárhely 5,4 km-re. A XVIII-dik században épült Súrlott Grádics az egykori Klastrom (ma Mihai Viteazul) utca 3 szám alatt található.
- Bolyai Farkas almafája Marosvásárhely 5,4 km-re. Bolyai Farkas almafája csak 100 évig élt, majd kiszáradt. Kicserélem - Köszönöm a visszajelzést! Igyekszem mielőbb kicserélni.
- A parkoló panorámája Belvedere lakónegyed Marosvásárhely 5,4 km-re. A parkoló panorámája - Belvedere lakónegyed - Marosvásárhely.
- Alexandru Papiu Ilarian kollégium Marosvásárhely 5,5 km-re. Alexandru Papiu Ilarian kollégium - Marosvásárhely, az egykori városi felsőbb leányiskola épülete.
- Angyaljárás Marosvásárhelyen 5,5 km-re. Tisztelt címzett: Péter István, és családja. A leggyorsabb kincskereső - Karácsony alkalmával az angyal négy címzettnek vitt ünnepi geodobozt.
- Evangélikus templom Marosvásárhely 5,5 km-re. A marosvásárhelyi evangélikus templom a Régi Kórház utca 7 szám alatt található. Csendes gumiszörny - Kellemes hely, csend van.
- Gyermekek palotája Marosvásárhely 5,5 km-re. Gyerekkorom emlékei - Bár a Gyerekek palotája viszonylag közel van hozzám, és már több alkalommal is megkereshettem volna az itt elrejtett geodobozt, csak most került sor rá.
- Vakbarát tapintható térkép Marosvásárhelyi vár 5,6 km-re. Kitapogathatók rajta a vár műemlékegyüttesének elemei, a várfalak, a sarokbástyák, a református templom.
- Hunyadi János szobra Marosvásárhelyi vár 5,6 km-re. Nagy pártfogója volt a kereszténységnek, a marosvásárhelyi Vártemplom tornya az ő anyagi hozzájárulásával épült.
- Szelídgesztenyés Csere-erdő Marosvásárhely 5,6 km-re. Egy, a Csere-erdő alatti és a marosvásárhelyi Belvedere-lakónegyed feletti kilátópontot indultam megkeresni, térképen bejelölt pont alapján. Működik - A gerincz út még mindig szét van túrva és jó sáros.
- Csere-erdő Marosvásárhely 5,6 km-re. Marosvásárhelytől dél-keletre található a marosvásárhelyiek egyik kedvenc kiránduló- és gombászhelye, a Csere-erdő. Eltűnt, de nem rejtettem újat - Eltűnt ez a doboz, de nem rejtettem újat, mert a közelben van a Szelídgesztenyés rejtés.
- Hétfák Marosszentgyörgy 5,6 km-re. A kiszélesedett Maros-völgyben már messziről látszottak, mint valami városvédő óriások. Csemeték - A Cementlapoktól jöttem, hogy megkeressem az új csemetéket.
- Cementlapok Marosvásárhely 5,6 km-re. A Cementlapok egykor a marosvásárhelyi fiatalság kedvenc fürdőhelye volt, a Maros felső gát feletti bal partjának kiépítésével alakult ki. Régi szép idők - A 2000-es évekig sokat jártunk ide, aztán a vízügy "munkálatai" elrontották az egészet.
- Gecse Dániel-forrás Marosvásárhely 5,6 km-re. A marosvásárhelyi Gecse Dániel-forrás az 1918 December 1 sugárút 86B számú tömbház háta mögött található. Volt nincs doboz - N
- Vácmány 5,6 km-re. Üregben - M
- Vár sétány Marosvásárhely 5,7 km-re. Emlékek - Még most is magam előtt látom a fekete kerítést.
- Vártemplom Marosvásárhely 5,7 km-re. A város mai nevét, szabad királyi rangját és címerét 1616 április 29-én adta át Bethlen Gábor erdélyi fejedelem a város főbírájának, Borsos Tamásnak. Működik - Tényleg így működik, hogy másodszorra, és nappal lehet megtalálni.
- Borsos Tamás szobra Marosvásárhely 5,7 km-re. Borsos Tamás szobor, a Szűcsök és Lakatosok bástyája előtt, a várfal előtt.
- Pseudosphaera Marosvásárhely 5,7 km-re. A Pseudosphaera-szobor (magyarosan Pszeudoszféra) a marosvásárhelyi Bolyai téren áll. Negyedik doboz - Nem az én rejtésem, hát megkerestem.
- Református Kistemplom Marosvásárhely 5,7 km-re. 1829-ben Nemes János anyagi támogatásával folytatták az építkezést, felépítve a tornyot is. Tiszta - A régi dobozt már megtaláltam.
- Marosvásárhelyi vár 5,7 km-re. A szabálytalan téglaalap alakú vár területe körülbelül 230 x 190 métert jelent, ezt övezték a 8 – 10 méter magas kőfalak, melyeket a kézműves céhek tagjai által veszély esetén védelmezett nagyméretű bástyák tagolták. Geodobozok, szobrok és várfalak - Hűha, olyan megnyugtató olvasni, hogy ott van :-) Miután egymás után tűnnek el a geodobozok, miután az idén május 5-én ellopták a vár elől Borsos Tamás szobrát (közben az ősszel visszakerült a talapzatára az újraöntött szobor).
- Rákóczi-lépcső Marosvásárhely 5,7 km-re. Ezt ujították fel a századeleji nagy városépítés idején, Dr. Lépcső vagy szőnyeg? - Június második felében, a Digital Transilvania néven szervezett kulturális fesztivál keretén belül, kifestették a Rákóczi-lépcsőt.
- Bernády György-szobor Marosvásárhely 5,7 km-re. A bronzból készült szobrot Bocskai Vince szovátai szobrászművész készítette és 1994. Amig II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium diakjai felvonultak - Konnyen ment a megtalalas.
- Teleki-ház Marosvásárhely 5,7 km-re. 1797-1803 között építették empire-ba átmenő barokk stílusban.
- Makariás-ház Marosvásárhely 5,7 km-re. Makariás-ház, épült 1750-ben - Forradalom utca 45 szám, Marosvásárhely.
- Teleki Téka Marosvásárhely 5,7 km-re. Több mint kétszázezer kötetével enciklopédikus tudománytár, bibliofil ritkaságok őrzője. Ötletes doboz - A cipőfűzős módszer nagyon jól működött.
- Teleki Téka Könyvforgó Teleki-Bolyai könyvtár Marosvásárhely 5,7 km-re. Célja, hogy megteremthesse a lehetőséget a könyv szabad csereberéjére. Munkából hazafelé - Ahoz képest, hogy minden nap erre jövök hazafelé munkából, sok idő eltelt mire bejelenthetem ezt a megtalálást is.
- Királykút Marosvásárhely 5,7 km-re. Szerencséjét, a teljes elapadás elkerülését csak annak köszönheti, hogy az út bevágása nem volt túl mély, ugyanis ez a forrást tápláló vastag kavicsrétegben tárolt talajvíznek csak a felső zónáját érintette. Csak segíteni akartam - Értelmetlennek tartom, hogy ugyanannak a rejtekhelynek két geodoboza legyen.
- Bolyai-téri unitárius templom Marosvásárhely 5,8 km-re. Épült 1929-ben.
- Bernády György-emléktábla Marosvásárhely 5,8 km-re. Forradalom út 31 szám, Marosvásárhely.
- Léstyán atya emlékére Marosvásárhely 5,8 km-re. Léstyán Ferencnek mi is sokat köszönhetünk, hiszen amikor a falvaink templomaihoz, temetőihez rejtünk, többnyire az ő Megszentelt kövek című munkájából vesszük a leírást. Hát persze, hogy rejtekhely - Már százszor elmondtam, leírom újra.
- Igazságügyi palota Marosvásárhely 5,8 km-re. Igazságügyi palota - Marosvásárhely, Épült 1856 - 1897 között. Gyors siker - Mikor odajutottam nem volt senki az utcában.
- Keresztelő Szent János templom Marosvásárhely 5,8 km-re. Keresztelő Szent János templom - Marosvásárhely, 1623, 1725-1749.
- Művészeti iskola Marosvásárhely 5,8 km-re. Forradalom utca 9 szám, Marosvásárhely.
- Bolyai Farkas Elméleti Líceum Marosvásárhely 5,8 km-re. Nehéz visszarejteni - Meglepett ez a rejtés.
- Poklos-patak Marosvásárhely 5,8 km-re. Kettős cső - A tegnap láttam, hogy a környéken vannak új rejtések, igy hát elindultam pontot gyűjteni.
- Bolyaiak szobra Marosvásárhely 5,8 km-re.  szeptember 8-án lepleztek le az iskola alapításának 400 éves évfordulóján. Eltűnt - Ez a doboz is eltűnt.
- Új városi strand Marosvásárhely 5,9 km-re. 1959-ben épült a Kárpátok lakónegyed építésekor. Más vizek - Az utóbbi 10 évben vadregényes hely volt, majd 2018 körül nekiálltak bontani.
- Felső gát Marosvásárhely 5,9 km-re. A gátat 1912–1916 között építették a Maroson. Szombat esti felderítés II. rész - Másodiknak kiszemelt rejtekhely a Felső gát volt.
- Minoriták temploma Marosvásárhely 5,9 km-re. Onnan rövid idő után Vásárhelyre költöztek, és 1741-től templomot és rendházat építettek Páduai Szent Antal tiszteletére. A műsor folytatódik - Vasárnapi városismertető séta közben ide is eljutottunk.
- Egykori ferences kolostor harangtornya Marosvásárhely 6 km-re. A ferencesek marosvásárhelyi jelenléte egyenes összefüggésben van a reformációval, ami a XVI. A torony megvan - De szerintem a mágneses dobozka nincs már meg.
- Szentgyörgyi István szobra Marosvásárhely 6 km-re. Második próbálkozásra - Az első alkalommal a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem, illetve Studió Színház előtti kis kertben személyek álldogáltak.
- Barock Marosvásárhely 6 km-re. A Barock kávézó egy marosvásárhelyi, főtéri bár, melynek bejárata nem közvetlenül a Rózsák terére, hanem az épület alatti átjáróra nyílik.
- Toldalagi-palota Marosvásárhely 6 km-re. Az egykori Nagypiac középső részén áll Erdély egyik legszebb késő barokk épülete. Dobozok - A toronytól idejövet már távolról megláttam a dobozt.
- Főtéri hátsó udvarok Marosvásárhely 6 km-re. De lépjünk be a kapukon, és nézzük meg ezeknek az épületeknek a hátsó részét, rejtettebb udvarait is. Képek feltöltése - Egy rejtekhely weboldalán a képek a jobb oldali oszlopban találhatók, a Rejtekhely-fotók című dobozban.
- Múzsasor Marosvásárhely 6 km-re.
- Nemzeti Színház Marosvásárhely 6 km-re. Nincs a lemez, itt a lemez - A színház előcsarnokában tartott 22.
- Szerelmes pár Marosvásárhely 6,1 km-re.
- A volt Városi Közüzem Aquaserv épületei Marosvásárhely 6,1 km-re. Marosvásárhely kiemelkedő épületeiről van szó, amelyek mindig egy picit háttérbe szorulnak a város központi épületeivel szemben. Szep epulet - A helyszint megtalaltam, a tujakat is.
- Mézeskalács-ház Marosvásárhely 6,1 km-re. A huszadik század elején, 1910-ben építették át szecessziós stílusban.
- Hangya-lépcső Marosvásárhely 6,1 km-re. Hangya-lépcső - Marosvásárhely. Délben - Délben, dél körül is nyugis volt a környék.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Jedd temetője adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Meg itt is jar a mugli - Babberci vitt fel kocsival...
 • Az új doboz - Most már megtaláltuk a dobozt...
 • Újra - Tettem egy új dobozt a rejtekhelyre, és ha eltűnik, akkor keresek egy másik helyet...
 • Doboz helyett - Tegnap este megint kint jártam a temetőben, most már második alkalommal...
 • Halott faág - Persze hogy nincs halott faág...
 • Régi temető - Szép domboldalon van a temető, érdekesek a régi sírok, az a halott faág nem lett meg, de nem bántuk hogy bebarangoltuk a helyszínt...
 • A doboz eltűnt - BabBercivel beszélgetve a rejtekhelyről, kiderült, hogy a megfelelő helyen is kerestem és azért nem találtam meg mert időközben a doboz eltűnt...
 • Nem találom - Többször is kerestem már ezt a rejtekhelyet, de még abban sem vagyok biztos, hogy melyik fánál van, nemhogy a halott faág helyét tudnám...
 • Rejtekfotók - A rejtekfotók esetében a kép címe mindig "A rejtekhely" és "A geodoboz"...
 • Halott ág - Nem a halott ágat kell keresni, hanem a halott ág helyét! Érdemes figyelmesen elolvasni a geodoboz megtalálását segítő információt, akár többször is...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Jedd temetője? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.