Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Világosvár - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Világosvár

Világosvár | Hol van ez a hely?

A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. 1849. augusztus 13-án a Világos melletti síkon tette le a fegyvert a Görgey Artúr vezette sereg Rüdiger orosz tábornok hada előtt.

Világosvárát 1318-ban említik először a források. Ekkor királyi vár, a zarándi ispáni tiszttel volt egybekapcsolva. Zsigmond 1390-ben Sárói László temesi ispánnak adta, de 1391-ben Németújvárért visszacserélte.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Világosvár 1 Világosvár 2 Világosvár 3 Világosvár 4 Világosvár 5 Világosvár 6 Világosvár 7 Világosvár 8 Világos Világosvár 9 Világosvár 10. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Világosvár fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Világosvár! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Világosvár közelében?
Csörsz-árok Szabadhely. 15.4 km-re. Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet. (látnivaló és geodoboz)
Ménes. A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva. (turisztikai hely geoládával) Maroscsicsér tava. Ópálos. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
Kalodva vára. (turisztikai hely geoládával) Fekete nyár Ópálos. 18.2 km-re. Solymosvár. Solymosvár Máriaradna közelében található. Vár a Maros fölött - A nagy kánikula ellenére is kikapaszkodtunk a várhoz, a kökénybokrok között.
Bazilika Máriaradna. Látnivalója a 18. Már az új helyen - Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen. (itt geodobozt is lehet keresni)
Feltót vára. Ópálos Temeshidegkúti halásztó.

Világosvár románul - in limba romana: Cetatea Siria


Történelmi-kulturális értékek - Arad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • A látnivalók adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Világosvár gps koordináta letöltés
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Omladozik de még áll - Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Világosvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Bohus-kastély
Bohus-kastély
A Bohus kastélyt a 19.
Középkori templomrom
Középkori templomrom
Világos egyik legjelentősebb látnivalója, a vár mellett, a Vasile Alecsandri utcában található középkori templomrom.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Arad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.