Koronka dombjai - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Corunca - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Koronka dombjai

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Tudor negyed Sapientia Marosvásárhely Koronka dombjai 1 Koronka dombjai 2 Koronka dombjai 3 7935 Koronka Koronka dombjai 4 Koronka dombjai 5 7939 7941... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Koronka dombjai rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
4735 Koronka. Koronka Marosvásárhelytől 6 km-re délkeletre a Sós-, a Bósi- és a Vácmán-patakok mellett fekszik. 8776 Falfirka. A marosvásárhelyi Merészség utcában, az út egyik fele betonfallal van megerősítve. 8962 Csere-erdő. Marosvásárhelytől dél-keletre található a marosvásárhelyiek egyik kedvenc kiránduló- és gombászhelye, a Csere-erdő. 9012 Szelídgesztenyés. Egy, a Csere-erdő alatti és a marosvásárhelyi Belvedere-lakónegyed feletti kilátópontot indultam megkeresni, térképen bejelölt pont alapján. 9285 Minotaurusz. Minotaurusz. 9304 Jedd temetője. Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött. 9376 A parkoló panorámája. A parkoló panorámája. 9451 Kilátàs a semmibe. Kilátàs a semmibe, avagy a kilátástalan kilátó. 9709 Református templom Jedd. 1816-ban kőtemplom épül Jedden, toronnyal. 9878 Állatkert. A Somostető és környéke magába foglalja a Marosvásárhely keleti részén levő magaslatot és annak lankás oldalait. 10076 Somostetői színpad. A Somostető nyugati szélében, közel a gyermekvasút déli állomásához, egy szabadtéri színpadot találunk. 10076 Cserealji forrás. A Cserealji forrás, régi nevén Büdöskút, a Csereerdő alján, egy gödörben tör a felszínre. 10114 Németkalap. A Somostetőről, Marosszentgyörgyről, és Jeddről is jelzett turistautak vezetnek a vásárhelyiek kedvenc kirándulóhelyei felé: Németkalap, Terebics, Cinege-tető. 10525 Hiperbolikus napóra. A Hiperbolikus napóra Dienes Attila szobrászművész alkotása, Marosvásárhelyen, a Nyár utcai kis parkban található. 10528 Szovjet Hősök Temetője. A Szovjet Hősök Temetője Marosvásárhely keleti részében található, a Somostető város felé néző lejtőjén, a Petri Ádám utca mellett.

Néhány székely szó jelentése:
Villámodat = Hajnalhasadás. Vityálódik = Okkal, ok nélkül vitatkozik. Vizestollú = Az első pehelytollak neve. A toll hasonlít a vízhez, színtelen. Vürit = Kiürít valamit. Zádog fa = Hársfa. Zádokfa = Hársfa.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Koronka kilátója 0.64 km-re
RH1809 Koronka kilátója
Református templom 0.76 km-re. Koronka régi templomát magas védőfalak vették körül.
Toldalagi-kastély
A Toldalagi-kastélyt 1830 körül Toldalagi Ferenc építtette a régebbi 17.
Sapientia Tudományegyetem tava
Három hektáros területen mintegy 2000 növényfajt ültettek a Sapientia-EMTE marosvásárhelyi kampuszának környékére.
Ali pasa halmai
Jedd délnyugati határában földcsuszamlás létrehozta halmok találhatók, melyek között 1662-ben Ali pasa is táborozott.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A hely varázsa - Nem feltétlenül keresem a kényelmetlenebb megközelítésű rejtekhelyeket, de ezen a helyen, itt akadtam biztonságos rejtekre...
 • Kökény meg egyéb tüskések - Látom, szereted tüskés cserjéssel védeni a rejtekhelyet...
 • Semmi baj a kökényfélékkel - Ez tényleg hozzá tartozik a kereséshez...
 • Ködös kilátás - Megtaláltuk agyag ide vagy oda...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.