Nádasfürdő - Újtusnád - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Tusnadu Nou Tusnad - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Nádasfürdő - Újtusnád

Nádasfürdő - Újtusnád Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Etető Borviz A fürdő romokban Kifele a lápból Nádasfürdő és a kincs Imecs, és a háttérben Lagzi Lajcsi Ez aminek a tövén költ a ruca? Nem sok maradt Ott lakik Anna, inkább ott fürdünk Ösvény Tető padok nélkül... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nádasfürdő Újtusnád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
9549 Lázárfalvi Nyírfürdő. Lázárfalván a Hí-patak folyik keresztül, s ez találkozik a Tusnád-patakkal. 9580 Borvízmúzeum. Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti. 10400 Imets Fülöp Jákó-iskola és emléktábla. A Tusnádon született Imets Fülöp Jákó (1837-1912) kanonok, főesperes, tanár, gimnáziumi igazgató, valamint művelődés- és oktatásszervező tudós pap volt. 10459 Kőkereszt. Oh szent kereszt légy oltalmunk, így szól annak a kőkeresztnek a felirata, amely Tusnád falu egyik fontos kereszteződésében, a központból Alszeg felé vezető úton található. 10623 Alszegi borvízkút. Az Alszegi borvízkutat 1960-ban fúrták Tusnád falu alszegi részén. 10999 Katolikus templom. Nagytusnád a Tusnád-patak kelet-nyugat irányban hosszan elnyúló, szűk völgyében fekszik, Tusnádfürdőtől északra, az országút mellett. 11455 Kápolnamező-borvízforrás. Lázárfalváról a nyírfürdői elágazásnál Kápolnamező felé indultunk, majd a nyaralók után továbbmentünk az erdei úton egy darabig, követve a vörös kereszt jelzést. 11524 Vártető I. kilátópont. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa. 11885 Veresvíz. 11989 Felsőtiszáspataki borvizek. 12098 Alsótiszáspataki borvíz. 12290 Csíki Bálványos vár. A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. 12328 Alsótiszástövi borvíz. Alsótiszástövi borvíz. 12529 Vártető II. kilátó. Vártető II. 12544 Molnár Elemér grafikusművész. Molnár Elemér a marosvásárhelyi művészeti középiskolában érett felnőtté. 12783 Mohos-kilátó. A Szent Anna-tónál, a Mohos melletti dombon, a Nádas-fürdőre vezető úttól balra, már évek óta van egy kilátó. 12984 Öreg bükkfa. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.

Néhány székely szó jelentése:
Borosnyán = Orgonavirág. Boroszlán = Orgonafa. Borozdolni = Szántásnál az első barázdát meghúzni. Borsika = Borsfenyő vagy boróka. Böskölönt = Esetlen, aki botlik, Brünnyög = Mikor a gyermek bömbölve bőg. A sirásnak görcsös válfaja a brünnyögés.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Julis-borvíz
A Julis-borvíz Újtusnád Bátord nevű falurészének északi szélén, a vasútállomás felé vezető utca mellett található.
Középpatak-rétláp 2.38 km-re. A 4 hektár területen fekvő Középpatak-rétláp, növényvédelmi rezervátum, Újtusnádtól délre, az Olt földrajzi jobboldalán terül el.
Első világháborús emlékmű
Az első világháború századik évfordulóján, 1922-ben, Újtusnád népe emlékművet emelt, amely a falu múltjára emlékeztet.
Nyírkert-rétláp 2.67 km-re. Az összesen 4 hektáron elterülő Nyírkert-rétláp, a Benes-rétláp folytatása, Nagytusnádtól dél-nyugatra, a Tusnád-patak földrajzi baloldalán terül el.
Római katolikus templom
Lázárfalva az Alcsíki-medence egyik félreeső települése a Tusnád- és a Hí-patakok völgyében.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Romhalmaz - Ez az a hely, ahol bebizonyosodott, hogy a székely sokszor olyan sincs mint a balkániak...
 • Nádas a javából - Meglett a doboz! Irtózatos ricsajozó banda a közelben, szomorú romok arrébb...
 • Medve Nádasfürdőn - Nem hiszem a medvét :-) Lássuk a bizonyítékot :-) Fénykép? Kérlek értékeld a terepet, a doboz megtalálásának nehézségét, és a hely szépségét...
 • A fürdő rossz állapotban van - A rejtés nagyon jó, a fürdő viszont rossz állapotban van...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.