LátnivalóGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Kirulyfürdői pionírtábor - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Kirulyfürdői pionírtábor

Kirulyfürdői pionírtábor

Kirulyfürdői pionírtábor. Régen jó állapotban lehetett, mára már nagyon lepukkant állapotban van. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Forrás Pionírtábor-borvízforrás Megfelelő reklám a megfelelő helyre A rejtő kő Rejtünk. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kirulyfürdői pionírtábor fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kirulyfürdői pionírtábor! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
4613 Ilósza-patak völgye Hargita megye. 1.5 km-re. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede. (itt geodobozt is lehet keresni)
6983 Kalibáskő Hargita megye. Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk. (látnivaló és geodoboz)
7932 Hargita-liget. Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek. (látnivaló és geodoboz)
7941 Opálbarlang. Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. (látnivaló és geodoboz)
9084 Pünkösdi rózsa a Hargitán. Szentkeresztbányáról a Tolvajos tető fele, jobb oldalt, van egy parkoló, aminek 2 irányból van bejárata.
9539 Régi kőkereszt. 9634 Szurduk-vízesés Szeltersz. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
9693 Illemhelyek utcája Szeltersz. Szeltersz északkeleti felében van egy mellékutca, ahol az illemhelyeket kerítésen kivül, közvetlenül az utcán helyezték el.
9863 Világháborús bunker. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található.
10362 Ördögborozda. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme.
10390 Vészkaréj. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
10469 Bányaüreg. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút északi oldalában, nagyon közel ahhoz a kanyarhoz, ahol a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy felhagyott bányaüreg található.
10946 Kékvize forrása. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam.
10955 Kalibáskő Gyermekvilág Hargita megye. Most csend van, nem játszanak itt gyerekek, a kapu pedig zárva.
11172 Déllői borvízforrás. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből.
11329 Csere bérce kilátópont Szeltersz. 3.6 km-re. A sárga kereszttel jelzett, Szentkeresztbányára tartó túraösvényen lehet kikapaszkodni a Csere bérce délkeleti oldalába.
11687 Ördögborozda. A Vaskapu nevű hely a Lövéte-Kirulyfürdő és a Vargyas-patak menti út találkozásánál helyezkedik el.
11718 Székely Selters borvízforrások. A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz.
12120 Bánya-tető alatti forrás. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
12133 Testvérfenyők. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet.
13031 4602. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz.
13606 3242. 13747 Nádasszéki sósfürdő. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.
14309 Ördögárok Hargita megye. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem.
14708 Szentegyháza Gyöngye. Szentegyháza Gyöngye termál strand.
16381 Király kútja. 5.2 km-re. 17063 Papláz Lövéte. 5.4 km-re. 18400 Rókaváros Szentkeresztbánya. Margit-tárna, Gizella-tárna?
18586. 18614 Iskolamúzeum Lövétebánya Hargita megye. 19503 Dobogófürdő Szentkeresztbánya. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
19744 Angyaljárás Szentegyházán. Áldott karácsonyt!
19813 Lobogó-borvízforrás. 19864 Lobogófürdő. Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize.
20105 Vashámor Szentkeresztbánya. Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor.
21776 Hármaskereszt. 6.9 km-re. A Hármaskereszt emlékmű felavatására 1996.
22049 Moly-tó. A kettő közül kétséget kizáróan a Moly-tó a látványosabb, és a nagyobb kiterjedésű.
22969 Tolvajos-tető. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével.
24395 I világháborús emlékmű. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
24479 Ördög-tó. 25434 A lövétei suvadás. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún.
26225 Katolikus templom. 26276 Pisztrángtelep. Szép kilátás nyílik a két patak összefolyása fölött magasodó dombra, amelyre a különböző lombhullatók, a luc- és a vörösfenyő foltjai az évszakokkal változó, színes képet festenek.
26703 Kormos-szoros. A Dél-Hargita nyugati oldalán, a Kormos-patak völgyében, terepesebb kocsival járható út köti össze a Hargita megyei Csíkszentkirályt, a Kovászna megyei Erdőfülével.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Keresztelő Szent János-kereszt
Keresztelő Szent János-kereszt - Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
Sólyomkő
Sólyomkő - Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő.
Déli kilátópont
Déli kilátópont - A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett
Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett - A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kirulyfürdői pionírtábor gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia...
 • Hátra arc! - Ilyen kitartassal meg nem kerestem dobozt, negyedik alkalommal próbálkoztam...
 • Mindig előre - Nem találtam meg ezt a könnyűnek tűnő rejtést, pedig kitartóan tébláboltam amíg mindenki megtöltötte a palackjait, és utána lázas kapirgálásba kezdtem...
 • Szellemváros - Szomorú látni, hogy olyan sok épület elromosodott, kárba veszett, de mégis van egy érdekes hangulata, rejtélyes...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kirulyfürdői pionírtábor? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.