Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Kirulyfürdői pionírtábor - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Kirulyfürdői pionírtábor | Hol van ez a hely?

Kirulyfürdői pionírtábor. Régen jó állapotban lehetett, mára már nagyon lepukkant állapotban van. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Forrás Pionírtábor-borvízforrás Megfelelő reklám a megfelelő helyre A rejtő kő Rejtünk. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kirulyfürdői pionírtábor fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kirulyfürdői pionírtábor! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Kirulyfürdői pionírtábor közelében?
Opálbarlang. 2.5 km-re. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Pünkösdi rózsa a Hargitán. 2.9 km-re. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa. (itt geodobozt is lehet keresni)
Régi kőkereszt. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szurduk-vízesés. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
Illemhelyek utcája. Nem ez a hivatalos neve az utcának, olyan talán nincs is.
Világháborús bunker. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található. (különleges hely geodobozzal)
Ördögborozda Szentegyháza. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme.
Vészkaréj Szeltersz.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Kirulyfürdői pionírtábor gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Elhagyott vidék - Valóban szomorú látvány a pusztulásra ítélt régi táborhely, pedig volna benne fantázia...
 • Hátra arc! - Ilyen kitartassal meg nem kerestem dobozt, negyedik alkalommal próbálkoztam...
 • Mindig előre - Nem találtam meg ezt a könnyűnek tűnő rejtést, pedig kitartóan tébláboltam amíg mindenki megtöltötte a palackjait, és utána lázas kapirgálásba kezdtem...
 • Szellemváros - Szomorú látni, hogy olyan sok épület elromosodott, kárba veszett, de mégis van egy érdekes hangulata, rejtélyes...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kirulyfürdői pionírtábor? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Keresztelő Szent János-kereszt
Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
Sólyomkő
Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő.
Déli kilátópont
A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett
A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.