Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sólyomkő - Kirulyfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Sólyomkő - Kirulyfürdő | Hol van ez a hely?

Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő. A jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Sólyomkő Útbana Sólyomkő felé Kilátás 1 Kilátás 2. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sólyomkő Kirulyfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Kirulyfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sólyomkő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Sólyomkő Kirulyfürdő közelében?
Pünkösdi rózsa a Hargitán. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa. (itt geodobozt is lehet keresni)
Régi kőkereszt Gyepü-patak Hargita megye. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Szurduk-vízesés Szeltersz. A patak földrajzi baloldalán található a Szurdukbükke vagy Szurduk bükk, a jobb oldali Vészkaréj meredek sziklaoldal felett pedig a Cserebérc vagy Bükkdomb.
Világháborús bunker. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Illemhelyek utcája. Nem ez a hivatalos neve az utcának, olyan talán nincs is.
Bányaüreg. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik. (itt geodobozt is lehet keresni)
Ördögborozda Szentegyháza Hargita megye. 3.1 km-re. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kirulyfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Sólyomkő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Ladapotlas - A lada potolva lett, most egy pet eloforma varja a keresoket, a hely ugyanaz...
 • Favágók - Nem egy horzsolás árán jutottunk fel a csúcsra, ahonnan szerintem szép a kilátás, és jelen van a tériszony izgalma is...
 • Mászkálás - Légvonalban vágtunk neki az útnak...
 • Solyomko - Somko - Nagyon elnyerte tetszesemet ez a hely, pedig nem mondhato sem tul impozansnak, sem a panorama nem vetekszik a szelesvasznon lathatokkal, de valamiert nagyon megfogott...
 • Sikerült eljutni Kirulyfürdő környékére? Tetszett a Sólyomkő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett
A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
Kirulyfürdői pionírtábor
Kirulyfürdői pionírtábor.
Kossuth-szikla
Kirulyfürdő egyik festőien szép, könnyen megközelíthető helye a Kossuth-szikla.
Kőgomba kalap nélkül
Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.