Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Tolvajos-tető - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Tolvajos-tető

Tolvajos-tető | Hol van ez a hely?

A Tolvajos tető a Központi-Hargitát a Dél-Hargitától elválasztó nyereg. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével. Innen indul egy út Hargitafürdőre...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kék sáv jelzés Fenyõsor Patak Kaszás Béla ládája Hamar míg jön a medve. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Tolvajos-tető fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Tolvajos-tető! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hargitafürdő, 4.82 km távolságra található.
Szállás

Szállás Hargitafürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Hargitafürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 4.34 km-re levő látnivalókkal: Hargita 50 teljesítménytúra (36 kép).
14714729711100
14714729721101
14714729741102
14714729751103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Tolvajos-tető közelében?
Kaolinbánya. Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig. (látnivaló és geodoboz)
Kalibáskő Gyermekvilág. A Kirulyfürdői letérővel szemben, a jelenleg zárt Kalibáskő vendéglő mellett, egy kis erdei játszótér áll üresen. Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni. (látnivaló és geodoboz)
Kossuth-szikla. (A rejtés óta javult az út állapota). Csak séta - Ezúttal csak sétálni indultunk a sípályák környékén. (itt geodobozt is lehet keresni)
Lina-kanyar. 4.8 km-re. Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja. (látnivaló és geodoboz)
Piricske-forrás. A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált. Eső után - Szinte elhajtott az eső, de szerencsére nem volt tartós.
Hargita-liget. Mocsár - Nem könnyű az odajutás. Vallató. ..vagy amíg bírja... utána megmelegítheti a mofettában, és megmoshatja  a szemét is  a közelben. Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz.
Mofetta Hargita megye. Mofetta - Hargitafürdő.
Opálbarlang. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. Rókalyuk - A geodobozt nem sikerült megtalálnom! A barlang eléggé veszélyes, bármikor beomolhat.
Lobogó medence és Szemvíz-forrás. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő. Speciális - Speciális hely mellett, spéci doboz a POI helyett.
Kalibáskő. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről. Szikla - Ennek is megvan a skalpja! Az igazságot megvalva, egy nagyobb sziklát kerestem, először el is mentem mellette, de aztán elékerült.
Bányaüreg. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet! Egyáltalán nem volt nehéz. Régi kőkereszt. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik. Sötétben - Rendesen megsötétedtünk.
Király kútja.

Tolvajos-tető románul - in limba romana: Pasul Tolvajos

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Tolvajos-tető adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • A doboz a helyen van - A doboz a helyen van, tartalma egy kisse mintha atnedvesedett volna, a csomagolasra hasznalt muanyag tasak viszont mar teljesen szetmallott, szerencsere volt nalam egy, amivel potoljam...
 • Kerestem én is egy félórát - Hanem a hármaskeresztnél nagyon szép élményben volt részem, igaz ennek már 4 v 5 éve...
 • Körülbelül egy félórán át kerestük - De csak a hűlt helyét találtuk meg...
 • Szép rejtés, pontos a leírás - Megtaláltuk! A füzetben sokkal több a beírás, az utolsó kb 2 hetes...
 • Tolvajos-tető - Ez is előkerült a lomtárból...
 • Megalltam es megkerestem - A hazafele uton megalltam es megkerestem a ladat...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Tolvajos-tető? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Hármaskereszt
Hármaskereszt
A Hármaskereszt emlékmű felavatására 1996.
Forrás Piricske felé
Forrás Piricske felé
A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.