Hargitafürdő település (Hargita megye) Központ: Csíkszereda. Közeli települések: Csiba (Ciba) 8.23 km-re, Csaracsó (Ciaracio) 8.95 km-re, Szentegyháza (Vlahita) 9.52 km-re, Kápolnásfalu (Capalnita) 9.93 km-re, Madéfalva (Siculeni) 10.37 km-re. Hargitafürdő román elnevezése: Harghita-Bai.
Szállás

Szállás Hargitafürdő (Harghita-Bai) - Csíkszereda, Hargita


Keress szállást Hargitafürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Hargitafürdő (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Vallató 0.11 km-re. A 7-8 fokos vízben mindneki addig lógathatja a lábát, amíg akarja..
Piricske-forrás 0.12 km-re. A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált. Amint később megtudtuk ez a Piricske forrás - bár pár km-re van az ilyen nevű üdülőfalucska, édesvizű forrással.
Mofetta 0.25 km-re. Mofetta - Hargitafürdő.
Lobogó medence és Szemvíz-forrás 0.31 km-re. Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő. Kellemes kikapcsolódási lehetőségeket biztosít, úgy télen, mint nyáron.
Balu kalandpark 0.76 km-re. A hargitafürdői Balu kalandpark másfél hektár területén 105 játékelem és 120 fára épített drótpálya kínál nem mindennapi élményt kicsiknek és nagyoknak.
Kaolinbánya 0.83 km-re. Hargitafürdőn a hetvenes és nyolcvanas években bányászták a kaolint, egészen az ezredfordulóig. 2018-ban a bánya csődeljárás alá került, fokozatosan bezárták.
Bányanyílás 1.26 km-re. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak bal oldalán, az út alatt, van egy 1,8 hektáros meddőhányó. Tiltótábla figyelmeztet itt, hogy a bányajáratba belépni tilos.
A sárkány gerince meddőhányó 1.45 km-re. A Hargitafürdőre vezető út mentén, annak jobb oldalán, van egy kis, félhektáros meddőhányó. A felgyűlt salak itt egy szakadékot és egy gerincformát alakított ki.
Kossuth-szikla 1.53 km-re. A sípályákhoz való közelsége miatt a láda télen is viszonylag könnyűszerrel megkereshető, bár Hargitafürdőig kocsival eljutni télen a havas, jeges úton, néha nagyon érdekes lehet. (A rejtés óta javult az út állapota).
Bagoly-kő 1.78 km-re. Megközelítés a Kalibáskő vendéglő elől induló kék hámszög jelzésű túraösvényen, a hosszú gyaloglást kedvelőknek, ami körülbelül 8 km hosszú.
Alsó zagytározó 1.97 km-re. A hargitafürdői, fokozatosan bezárt kaolinbánya után több meddőhányó és zagytározó maradt gazda nélkül. A Balu park mellett van a legnagyobb zagytározó, ahol 14,5 hektáron 3,5 millió tonna kaolinsteril halmozódott fel.
Szeles vésze 2.08 km-re. A Hargitafürdőtől délnyugatra húzodó sziklás kráterperem hasonló a Bagolykőhöz, amire szép időben nagyon jó kilátás nyílik, amint a Hargitafürdőre is, valamint a fölötte levő Kossuth-sziklára, a felcsíki falvakra, és a Csíki-havasokra.
[ Fel ↑ ]
Sziklakilátó a Borvíz-patak felett 2.58 km-re. Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk.
Borhegyese borvízforrása 2.74 km-re. Amennyiben a Tolvajos tetőről indulunk a volt Fenyőke vendéglő melletti tisztásról, és nem ragaszkodunk a kék sáv jelzéshez, amelyik amúgy is felújításra szorul.
Kőgombák 2.77 km-re. A Csicsói-Hargita csúcsplatójának nyugati peremén kőgombákhoz hasonló sziklaképződményekre bukkanhatunk.
Hargitafürdő - Hargita-hegység
Hargitafürdő - Hargita-hegység
Kossuth-szikla - Hargita-hegység
Kossuth-szikla - Hargita-hegység
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Pietrosani - Turisztikai látnivalók Baleni-Sarbi - Turisztikai látnivalók Botfalu - Turisztikai látnivalók Moreni
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.