Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vallató - Hargitafürdő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vallató - Hargitafürdő

Vallató - Hargitafürdő | Hol van ez a hely?

A 7-8 fokos vízben mindneki addig lógathatja a lábát, amíg akarja.....

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Vallató fürdő Medence Tető alatt Vallató fürdő Vallató fürdő és forrás A forrás vegyi összetétele A forrás Pad. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vallató Hargitafürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Hargitafürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vallató! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Hargitafürdő, 0.11 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Hargita A Hargitáról általánosan; néveredete. Bot Károly. Önkormányzat. Csonka. Deszkás kut. Havasbéli kert. Oltárkő. Mita kutja. Bagolykő. Délő dombteteje. A Hargita 3 csucsa. Kereszthegy. Kápolnarom. Galusa tető. Kilátás. Hátulsó mező. Bélhavas. Asztalkő. Kilátás. Béla vára. Mitakő. Visszaút.
Szállás

Szállás Hargitafürdő - Hargita vármegye


Keress szállást Hargitafürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 0.32 km-re levő látnivalókkal: Hargitafürdő - Hargita-hegység (15 kép).
14714718611100
14714718621101
14714718631102
14714718641103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vallató Hargitafürdő közelében?
Szeles vésze. Széles vésze csodálatos sziklái és panorámája - A tegnapi bemelegítés után, ma újra biciklitúrára indultam. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Sziklakilátó a Borvíz-patak felett. Piricske északi végében, gombaszedés közben, egy sziklakilátóra bukkantunk. (látnivaló és geodoboz)
Kőgombák. 2.7 km-re. Jól belátható innen a Vargyas-patak forrásvidéke, és a Hargita kráterperemét nyugatról lezáró Hegyes-kő - Mihályhavas gerince. Kogombak - A Hargita csodalatos helyei! Ezt sem szabad kihagyni. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sziklabástyák. A Csicsói-Hargita északi kilátópontja és a kőgombák között, látványos sziklabástyákat láthatunk. (különleges hely geodobozzal)
Csicsói Hargita-csúcs Hargita megye. Afonyamezok - Rengeteg afonya (piros es fekete) gyonyoru kilatas, nagyon szep hely, megeri felkeresni. Borhegyese borvízforrása. 2.8 km-re. Hanem a patak bal oldalán (folyás irány) kapaszkodunk fel Borhegyese tetőre, utunk egy rendkívül finom borvízforrás mellett halad el, amelyről állítható, hogy a környék egyik legjobb borvízforrása. Egy különleges, kettős forrás - A leírásban ajánlott útvonalat próbáltam követni, így a leégett Fenyőke vendéglő előtt parkoltam, majd a gps által is mutatott irányt követve megindultam a hegyen felfelé.
Dagadókúp. A Csicsói-Hargita északi csúcsrégiójában, a kilátópont szikláitól körülbelül 120 méterre nyugatra, egy piramis formájú csúcsot láthatunk.
Szeder-útkereszteződés. Irányjelző táblák mellett egy fabódét is találunk itt.
Csompoly. Lecsompolyított csúcs geodobozzal és havasi meggyel - Miután az Asztag-kőnél ellenőriztem a geodobozomat, és megnéztem az ott létrehozott erdei múzeumot, folytattam az utamat a Csompoly felé. Madéfalvi Hargita. Az Asztag-kőtől a Madéfalvi Hargitáig -  Miután kigyönyörködtem magam az Asztag-kőnél, és egy jót csemegéztem a kőtojás melletti szamócákból - még egy szem érett fekete kakojzát is találtam- a Madéfalvi Hargita fele fordítottam a bicikli szarvát. Forrás Piricske felé. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak. Málnavész sziklája. Hol is van a Tekeredő-kő? - Érdekelne a Málnavész sziklája és a Csicsói Hargita közötti szakasz. Hármaskereszt. október 31. Útban hazafelé - Hazafelé utazva álltunk meg ezen a helyen.

Vallató Hargitafürdő románul - in limba romana: Vallato Harghita-Bai

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vallató adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Hargitafürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Kissé megviselt doboz - Elég forgalmas helyen van, és mivel olyan is megtalálja, aki nem azt keresi, kissé megviselt állapotban volt a doboz...
 • A geodoboz nem ott, hanem itt van - A mai napra nem terveztünk különösebb kirándulást, túrát...
 • Hargitafürdői vallató forrás - A piricske forrástól elsétáltunk ide is...
 • hideg forras - ...

Sikerült eljutni Hargitafürdő környékére? Tetszett a Vallató? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Piricske-forrás
Piricske-forrás
A Csipike sípályán lesétálva balra az erdőben rátaláltunk egy forrásra ami elég óvatosan csordogált.
Lobogó medence és Szemvíz-forrás
Lobogó medence és Szemvíz-forrás
Az utóbbi pár évben látványosan felújult és megszépült Hargitafürdő.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3600 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.