Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vadász-patak - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Vadász-patak turisztikai látnivalói

A Vadász patakánál volt valamikor a határvonal, a régi öregek szerint. A vasút sajnos már rég nincs, csak a hídfő maradványai...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Vadász-patak képtárból:

Innen lépnénk a hídra...
Innen lépnénk a hídra...
Ilyennek láttuk a hídfőt
Ilyennek láttuk a hídfőt
Megtaláltuk
Megtaláltuk
Fenyők rejtik a hídfőt is
Fenyők rejtik a hídfőt is

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vadász-patak fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vadász-patak!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Komandó, 4,25 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vadász-patak közelében?
- Laur-hegyi panoráma Kommandó 3,8 km-re. Az erdő széléről látni a falut, szemben a Medvefej, tőle jobbra a Kecskefej, a Papolci köztető, majd a Barta tető látszik, lefele pedig a Baszka folydogál Gyulafalva felé. (különleges hely geodobozzal)
- Kommandó 3,9 km-re. Környékén számos völgyön építettek keskeny nyomtávú iparvasútakat, a faanyag elszállításának céljából. Kicsi a világ..... - Örülök hogy van újabb ismerős kincskereső. (turisztikai hely geoládával)
- Kommandó Ringó-híd 4,2 km-re. Az iskola és a Likistein - ahogy a kommandóiak nevezik a svájci mintára készült épületet. Séta a Baszkán - A harci díszes doboz sajnos jégbe van fagyva. (látnivaló és geodoboz)
- Siklótető Kommandó 10,1 km-re. Majd a Barta tetőt, ahova érdemes kimászni a Tiszta patak völgyéből, mert nagyon szép a kilátás. Vadonban a medvek kozt - Nem igazan sokan kaptak meg ezt a rejteket, vagy nem kerestek.
- Közép-domb Háromszéki-havasok 10,2 km-re.
- Egykori Kommandó-Kovászna kisvasút 10,5 km-re. A régi Kommandó-Kovászna kisvasút nyomvonala. (különleges hely geodobozzal)
- Papolci panoráma 11 km-re. Papolcról Komandó fele gyönyörű őszi panoráma fogadott,  innen a Perkő is látszott a szép tiszta őszi időben. Látkép a vadonból - Kommandóról ereszkedve, a biciklisek számára kissé riasztó mocorgásokat hallva, de közben szökkenő őzet is látva jutottunk el erre a helyre.
- Kovásznai siklópálya 12 km-re. A XIX-dik század végén épített keskenynyomtávú vasút Gyulafalváról (ma Kommandó) indult Kovásznára. Egy igazan nagyszeru hely - Junius havaban felkerestuk ezt a romjaiban is nagyszeru ipartorteneti ,,maradvanyt" Kar erte en meg a a 80-as evekben ultem rajta es mentunk is le egeszen Benedek mezejeig-Manyicskaig.
- Lakóca-csúcs 12,5 km-re. A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl. Doboz a Lakóca tetőn - Sikeresen előkerült a doboz a (fenyőtű)kazalból, miután sikerült internetes segítséget kérni, vagyis letölteni a képet és a helyszínen nézegetve a képet valahogy beazonosítani a fenyőfákat.
- Tündér Ilona vára 12,6 km-re. Tündér Ilona várának ma már alig látható romjai meredek hegyek, széldöntötte kopasz tetők között lapulnak, a 957 m magas Vártetőn. Pinokkió köszöni jól van - A kék pont turistajezés már nem létezik, helyette van sárga pont.
- Tündérvölgy-vízesés Kovászna 13,5 km-re. Tündérvölgy-vízesés - Kovászna.
- Ortodox fatemplom Papolc 13,6 km-re.
- Mikes-kert Zágon 14,5 km-re. Zágon Mikes Kelemennek a szülőfaluja. Tölgy és kápolna - Több mint 20 éve jártam itt, nagyon másabb környezet fogadott most.
- Csoma-diófák Csomakőrös 15,3 km-re. Csomakőrös Kovásznától néhány km-re fekszik, Kőrösi Csoma Sándor, a világhírű utazó szülőfaluja. Emlékfák - A korábbi geodoboz helyét nem tudtuk megnézni, mert a diófák már mind körülkertelt magánterületen vannak.
- Mikes-Szentkereszty kúria Zágon 15,4 km-re. Kár, hogy zárva volt - Emblematikus, szép kúria.
- Dozsa Kovaszna 15,6 km-re.
- Maradvany Kovaszna 15,7 km-re.
- Református templom Zágon 15,7 km-re.
- Bagoly Kovaszna 15,7 km-re.
- A Nap haza Kovaszna 15,7 km-re.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Csomakőrös 15,8 km-re. Mellszobor a templom mellett - A nagyon szép, kis református templom és a kultúrotthon közötti térre került Körösi Csoma Sándor mellszobra, Orbán Áron szobrászművész 1972-es alkotása.
- Falaknál 15,9 km-re.
- Sóstótetej vára 16 km-re. Sóstótetej vára a kovásznai Sósfürdő fölött levő Sóstó-tető dombján található a Hankó patak völgyében. Áthelyeztük - A csutak teljesen szétkorhadt, a dobozt az avarban találtuk meg.
- Kóróbérc-puszta Berecki-hegység 16,1 km-re.
- Gazdáné Olosz Ella plakett Kovászna 16,2 km-re.
- Kovásznai Pokolsár 16,5 km-re. Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.
- Erkel Ferenc emlékmű Kovászna 16,5 km-re.
- Fábián Ernő mellszobra Kovászna 16,5 km-re.
- Ignácz Rózsa mellszobra Kovászna 16,6 km-re. Ignácz Rózsa mellszobra, Vargha Mihály 2007 - Kovászna.
- Kőrösi Csoma Sándor mellszobra Kovászna 16,6 km-re.
- Kádár László emlékplakett Kovászna 16,7 km-re. Dr Kádár László emlékplakett, Vargha Mihály - Kovászna.
- Geometrikus kompozició Kovászna 16,8 km-re. Geometrikus kompozició, Gazdáné Olosz Ella - Kovászna.
- Márton Áron szobor Kovászna 16,9 km-re.
- Református templom Páva 19,1 km-re. Református temploma a 14-dik században már biztosan állt, később gótikus stílusban átépítették, majd 1903-ban nyerte el mai alakját. Azt hiszem a doboz elfalazva - Nagyon szép kis templom, már amit kívülről láthattunk belőle, mert a kapuja zárva volt.
- Székely-vízesés 19,7 km-re. A Kis-Baszka mentén, felfele haladva Kommandó irányába, az út mellett van a vízesés, inkább csak vízcsobbanás.
- Jákob lajtorjája Zabola 19,8 km-re. A műalkotás helye a térképen valószínűleg helytelen.
- Református templom Zabola 20,3 km-re.
- Szent László-köve Bodzakrasznai-szoros 20,6 km-re. A nevezetes szikla egy darabját lerobbantották annak a műútnak a korszerűsítése közben, melyet eredetileg 1876-96-ban építettek az addig járhatatlan szoroson keresztül.
- Csipkés népi feredő Zabola 20,6 km-re. A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor.
- Református templom Feldoboly 21,2 km-re. Feldoboly látnivalója a festett fastukkóval díszített mennyezetű, 1768-ban épített református temploma.
- Középkori temető Zabola határában 21,5 km-re. A zabolai vasútállomást elhagyva, Tamásfalva irányába található egy több méter magas domb - halom, olyan mint a kunhalmok. kijavitas - Ez igy van.
- Pruncea-vízesés 22,2 km-re. A Siriu-víztározó aljából indul az erdei út, és a vízesés az út mellett van.
- Négy ház 23 km-re. A helyet valamiért Négy háznak hívják errefele. Fészekalja - Keresés közben majdnem belenyúltunk a frissen kikelt pihe-puha madárfiókák fészkébe.
- Nádika feredő Gelence 23,6 km-re. Ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője.
- Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 23,8 km-re.
- Görög-katolikus templom Gelence 24 km-re. Meglepetes templom - Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.
- Szörcse 24,1 km-re. Lakói a középkorban tiszta katolikusok, a reformáció után pedig reformátusok, a XVIII-dik században református anyaegyház, és azóta is csak református egyháza van, templommal.
- Bagolylik-sziklavilág Gelence 24,3 km-re.
- Szent Imre erődtemplom Gelence 24,4 km-re. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra. Régi ismerős - Régi-új helyet kerestünk fel ebben a kutyát-se-ki időben.
- Szent Imre herceg mellszobra Gelence 24,5 km-re. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
- Fekete János főesperes szobra Gelence 24,5 km-re. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
- Márton Áron szobra Gelence 24,5 km-re. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
- Katolikus templom Petőfalva 24,5 km-re. Egykori lakói a zabolai Mikes család jobbágyai voltak, akik 1848-ban szabadultak fel - kápolnája 18-dik századi lehet, korábban temploma nem volt. Javítás alatt - A rejteket megtaláltam.
- Bodor György mellszobra Gelence 24,6 km-re. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
- Jancsó Benedek mellszobra Gelence 24,7 km-re. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
- Fortyogófürdő Székelypetőfalva 24,7 km-re. Székelypetőfalva határában található Fortyogófürdőnek már az 1800-as években nagy látogatottsága volt. A doboz a helyén - Baráti körben egész napos programunk volt ezen a kellemes, hűvös helyen, mely kis oázisként szolgál a nagy hőségben.
- Halastó Szörcse 24,9 km-re. A virágzó kaszáló és a madarak kárpótolnak viszont, ha nem szeretsz halászni. A halasto - Ha mar volt Imecsfalva, lehetett Szorcse is.
- Borzvára Kispatakon 25,1 km-re. A Bodzafordulói hegyek északi lejtőjéről, a Késa nevű helyről ered a Kispatak vize. A szaloncukrot kivettük - Jó mélyen volt, de megtaláltuk.
- Panorámás tisztás a Nyáguj-tető alatt 25,4 km-re.
- Zöld Kemping kalandpark Vadu Oii 25,4 km-re.
- Székelybánja vára Lécfalva 25,5 km-re. A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. Nahat-nahat - Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt.
- Várhegy Lécfalva 25,5 km-re. A Várhegy viszonylagos magassága kicsi, csak 20 m. A tehénpásztornak nincs internetje - GPS nélkül fedeztem fel újra ezt a helyet.
- Székelykapu Imecsfalva 25,6 km-re. Kézdivásárhely és Kovászna között félúton érdemes megállni a kis templomnál, és a falu végén megszemlélni a Fortyogót, a pipáló Zágoni hegyeket, amiről ezt írta Mikes Kelemen: Úgy szeretem már Rodostót, hogy el nem felejthetem Zágont. A székelykapu odalett - Sokszor áthaladtam a kapu alatt az elmúlt évek során, de most már sajnos nincs meg a kapu, csak oszlop mered az ég felé.
- Katolikus templom Imecsfalva 25,8 km-re. 1561-ben Imecsfalva néven jelentkezik az oklevelekben. A fedett kereszt eltűnt - A leírásban szereplő fedett kereszt már nem létezik, legalábbis ott ahol korábban volt most nincs.
- Bölényrezervátum Bodzavám 25,8 km-re. Románia negyedik bölényrezervátumát hozták létre a Brassó megyei Bodzavámon. Bölények - Mióta utoljára voltam itt, eléggé megfutotta a belépő ára, egy kicsit hozzávettek.
- Lécfalva 26 km-re. Közigazgatásilag Nagyborosnyóhoz tartozik. Kultúrotthon - A várhegyi doboz adatait nézegetve vettem észre, hogy Lécfalván is van egy doboz.
- Fergettyűvár Egerpatak 26,3 km-re. A Fergettyűvár hegytetőjén ma már majden semmi sem látszik, nyomai eltüntette az eke vasa. Évek után az utam újra a Bibarc-tetőre hozott - Itt 2011 oszen Melivel ketten ladat rejtettunk.
- Kőlik Ozsdola 26,4 km-re. Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett.
- Református templom Kézdimartonfalva 26,7 km-re. Az 1567. Van doboz vagy nincs doboz - A kézdimartonfalvi temetőbe mentünk gyertyát gyújtani, és így kihasználva a lehetőséget megnéztem a református templomot is.
- Szacsva vára 26,8 km-re. Vadlesben - Az út nagyon sáros volt, de ezt feledtette velünk a sok vad megpillantása.
- Sasok tava Szilon-havas 27,2 km-re. A Sasok tava, egy másik nevén Feneketlen tó, a Szilon-havasokban található, turisták által keveset látogatott környezetben. Felhők között - A kék háromszög jelzést követve másztunk ki.
- Harangláb Hatolyka 27,4 km-re. Annyira gazdag ásványvíz forrásokban hogy a faluban, sőt határain is bajosan lehet édesvizet találni. A domb tetején - A sík mezőben egy kiemelkedő domb tetején áll a hangulatos templom, mely felújítás alatt van.
- Hatolykai temető 27,4 km-re. Legalábbis a felirat szerint. Érdekes évszámok - Sajnos nem találtam meg a geodobozt, úgy néz ki nyoma veszett.
- Református templom Egerpatak 27,5 km-re. A Feketeügy felé siető Szacsva patak völgyében fekvő Egerpatak nyugatról a Rétyi-nyírrel határos, területét már az őskorban is lakták. Mégis megtaláltuk - Hittünk a gyermekeknek, mikor a kapuhoz rohanva közölték: Lelakatolták! Nem ellenőriztük le, hogy esetleg dísz-e a lakat.
- Ozsdolai-hágó Berecki-hegység 27,5 km-re. Beszorult doboz és átnedvesedett tartalom - Miután eltöltöttem az időt a környék egyéb rejtekhelyeivel, már sötétedés után értem ide.
- Kádár-út 27,5 km-re.
- Református templom Szacsva 27,5 km-re. A Szacsva patak felső völgyében egy dombtetőn, egy kivülről szerény, de belülről annál gazdagabb késő barokk templom található. Sötétben - A sötétedés ellenére megtaláltuk a korhadt csutakot, benne a téglát és a köveket, de a doboz nem került ki.
- Szacsvai panoráma 27,5 km-re. Egyik legszebb hely, erdemes felmenni - Kisse kicsi az odu, amiben a doboz van.
- Bükkfa az Ojtoz-forrás feje alatt Kádár-út 27,8 km-re. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm.
- Református templom Kézdimárkosfalva 27,9 km-re. 1497-benMárkosfalva formában fordul elő.
- Lisznyópataki világvége 28 km-re. A világ kezdete vagy vége az az elhagyatott gyümölcsös? Valaki tud többet erről a völgyről? Mert csak sejtjük hogy hol vagyunk. Már jártunk a világvégén - A nyáron gombászgatni szerettünk volna a környéken, de ítéletidő ért utol, hogy a hely nevéhez illően stílusosan fejezzem ki magam.
- Barabás Miklós szobra Kézdimárkosfalva 28 km-re. Édesapja Barabás János, édesanyja Gaál Therézia. Csernatontol Katolnaig - Hat ez a rejtekdoboz egy nagyon kitett, helyen talalhato.
- Ojtoz-forrás feje 28,2 km-re. Az antennát elhagyva, az Ojtoz-forrás feje tetőn nem csak lövészárkokat, de mesés hóvirágmezőt is találtunk. A szomszéd geodobozt találtam meg - Átutazóban voltam, alkonyodott.
- Ötszáz éves bükkfa Kádár-út 28,3 km-re. Állítólag 500 éves.
- Kockás tulipán-erdő Szacsva 28,3 km-re. Az úttól balra van a csodálatos tulipánmező. Szép hely - Szép hely, könnyű megtalálni.
- Piliske-tető Ozsdola 28,3 km-re. A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.
- Szentkatolnai emlékpark és temető 28,8 km-re. A rendezett park, az 1848-as forradalom, illetve az első és második világháború hősei előtt is tiszteleg. A dobozt sajnos nem találtuk meg - A 6 évvel ezelőtti utolsó bejegyzés óta a terepet alaposan átrendezték, a leírásban említett fábazárt kőkereszt megvan, de a fának már csak a kb.
- Katolikus templom Szentkatolna 28,8 km-re. Katolikus templom - Szentkatolna. A régi urnavázát nem találtuk - Szép templom és óriási temető.
- Bálint Gábor szobra Szentkatolna 28,9 km-re. Kiváló nyelvész szobra - Szégyen, de meg kellett nézzem, hogy ki volt Bálint Gábor.
- Erőd Bodzavám 29,4 km-re. Ezek felkeresése egy egész napot is igénybe vehet. Bodzavámi kilátó - Tényleg jól látszanak az erőd nyomai, kiváncsi vagyok, ha megásnák, mit rejt.

Vadász-patak románul - in limba romana: Paraul Vanatorul


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Vadász-patak adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  • Ki gondolná? - Biciklizünk a megye legmagasabb településének környékével ismerkedve, s ha nem tudnánk, hogy keresnünk kell a rejteket, talán tovább hajtanánk...
  • Kommandó- Vadász patak - A Lakócáról leérve megkerestük ezt a geodobozt is...
  • lefele a Baszkan - Meg nem tudtuk ,hogy mi is var meg rank...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vadász-patak? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.