Curmatura-menedékház - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Magura Moieciu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Brassó megye

Curmatura-menedékház

A Curmatura menedékház a Kis-Királykő lábánál található. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Curmatura-tisztás felől nézve Kis-Királykő a Curmatura-tisztás felől Curmatura-menedékház Jelzőtáblák 1 Jelzőtáblák 2 Jelzőtáblák 3 Kutyusok A menedékház felett Mozdony-szikla Emberfej? A Mozdony-szikla oldalról... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Curmatura-menedékház rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
7724 Macska-szoros. A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. 8020 Zernyesti-szoros. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. 9363 Tornyocska kapuval. 10211 Botorog-csorgó. A bővizű Botorog-csorgó egy kőkeresztből ontja a vizét. 10240 Thermopüla-átjáró. A Thermopüla-átjáró a Királykő-hegységben, a Középöv ösvényén található. 10535 Hegyimentő állomáshely. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros. 12142 Anghelide-kanyon. Anghelide-kanyon. 13169 Vladuska-nyereg. A La Table a Kiralyko arnyekaban huzodik meg, a tortenelmi hataron, ami a tolcsvari hagotol tart at a Nagy-Kiralykon neki a Nagy Tamasnak, es ugy tovabb a Fogaras fele. 13358 Pásztor-csúcs. A Nagy-Királykő fűrészfog alakú gerince a Pásztor-orommal vagy Pásztor-csúccsal tetőzik, 2238 méteres magasságban. 13376 Pásztor-csúcs. 14428 Grind-nyereg menedékhely. A hegység legmagasabb csúcsától, a Pásztor-csúcstól délre, 350 méter távolságra, a Grind-nyeregnél végződik az északi gerinc. 15198 Deubel-üregek. 15870 Spirla-menedékhely. A Spirla-menedékkunyhó a piros sávval jelzett túraútvonalon található, mely a Plaiul Foii-menedékháztól indul. 16268 Magura. Tobbszor jartam mar itt is es nem lehetett kihagyni ezt a csodalatos kis hegyseget sem. 17308 Denevérek barlangja. A Nagy-barlang nevet is viselő sziklaüreg jurakori mészkőben jött létre, 162 m hosszú, járataiban ritka denevérfajok élnek.

Természeti értékek - Brassó megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hasadék-nyereg
A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja.
Zöld sziklavár
A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény.
Létrás-szakadékvölgy 1.23 km-re. A Letras szakadekvolgy a Kiralyko eszaki feleben talalhato, a nyugati leszakadasban.
Kereszt
A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít.
Kurmatura-patak szorosa
Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz...
 • Kézmosás - Hát kezet mostam alaposan, felfele menet is, lefele is, de a doboz nem került elő...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.