Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Curmatura-menedékház - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Curmatura-menedékház | Hol van ez a hely?

A Curmatura menedékház a Kis-Királykő lábánál található. Innen megcsodálhatod a kilátást a sziklaszirtekre, a közeli és távoli csúcsokra. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Curmatura-tisztás felől nézve Kis-Királykő a Curmatura-tisztás felől Curmatura-menedékház Jelzőtáblák 1 Jelzőtáblák 2 Jelzőtáblák 3 Kutyusok A menedékház felett Mozdony-szikla Emberfej? A Mozdony-szikla oldalról. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Curmatura-menedékház fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Curmatura-menedékház! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Curmatura-menedékház közelében?
Zernyesti-szoros Királykő-hegység. A Királykő egyik legszebb szurdokvölgye a Zernyesti-szoros, a Kis-Királykő egyik nyúlványa, a Zanoaga-orom és a Toanches-hegy közé ékelődik. (különleges hely geodobozzal)
Remény menedékhely Csoránga-öv. A Remény- (Csoránga) menedékkunyhóhoz a piros háromszöggel jelzett túraútvonalon juthatunk fel. (látnivaló és geodoboz)
Homokos-sziklavályú. 3 km-re. Tornyocska kapuval. (érdekes hely geoládával) Orlowski-forrás. Az Orlowski kapitány forrása a Calinet- (ejtsd Kölinec) szakadékvölgyben található, a jellegzetes színezetű Sárga-fal aljában.
Botorog-csorgó Királykő hegység. Thermopüla-átjáró Királykő-hegység. A Plaiul Foii menedékháztól indulva, a Hidak-völgye az egyik legrövidebb út, amely az említett sziklanyeregre kiérve, kivezet a hegység derekánál, északkelet-délnyugat irányban húzódó, jelzetlen ösvényre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Hegyimentő állomáshely Királykő-hegység. Hegyimentő állomáshely, Zernyesti-szoros.
Anghelide-kanyon Nagy Kapu. 3.9 km-re. Vladuska-nyereg Királykő hegység. A hatar expedicionk kereteben eppen ezt a szakaszat jartuk be 2014-ben.

Természeti értékek - Brassó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Curmatura-menedékház gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Mosdó - Jól szétnéztem, de fogalmam sincs hol lehet a doboz...
 • Kézmosás - Hát kezet mostam alaposan, felfele menet is, lefele is, de a doboz nem került elő...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Curmatura-menedékház? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Hasadék-nyereg
A Hasadék-nyereg a Királykő négy különböző irányból érkező turistaútjának csomópontja.
Zöld sziklavár
A Kurmatura-menedékháztól a Zernyesti-szakadék felé az egyik lehetséges útvonal a kék sávval jelzett ösvény.
Kereszt
A Királykő gerincének vonulata egy fordított L betű alakjához hasonlít.
Kurmatura-patak szorosa
Amennyiben a kirándulásunk célpontja a Kis-Királykő, illetve a Kurmatura menedékház, és a Botorog-csorgótól indulunk, érdemes oda- vagy visszafelé bejárni a Kurmatura-patak völgyét is.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Brassó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.