Erődtemplom - Kereszténysziget - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Cristian - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Erődtemplom - Kereszténysziget

Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16. században épített, gótikus erődtemplommal büszkélkedik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Információk A bejárat jobbra Szeben folyó A templom körüli sétány... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Erődtemplom Kereszténysziget rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
28718 Zosim Oancea üvegikon-múzeum Szibiel. Szibielben, a templom mellett található Románia legnagyobb üvegikon-múzeuma. 28740 Szibieli templom. Nagyszeben központjától 20 km-re nyugatra helyezkedik el Szibiel (Sibiel, Budenbach). 28976 Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. 28995 August von Spiess vadászmúzeum. 30116 Brukenthal-palota. Brukenthal-palota, ma muzeum. 30229 Teréziánum. A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. 30270 Albert Huet-tér. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. 30307 Hazugok Hídja. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. 30342 Katolikus Templom. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. 30502 Fazekasok tornya. A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára. 30913 Bádogosok tornya. A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16. 31026 Resinár. Resinár Szebentol 12 km-re fekszik. 32747 Kisakna-tó. 33812 Református templom. A település közepén, a Viza patak jobb partján, egy dombon áll a védőfalakkal övezett református vártemplom. 34069 Kisdisznódi mészkövek. 34421 Kisdisznód. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. 34823 Guraró. Guraró (románul Gura Raului, németül Auendorf) egy község Szeben megyében, a Szebeni-Hegyalja tájegységben.

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szebenvár
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község.
Riesenberg
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község.
Kistorony evangélikus templom
Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik.
Állatkert
1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje.
Fiatalerdő
A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Mostanában püspök, nem nagyfőnök - A ládaoldalakat nem írom, hanem szerkesztem, bár a legtöbb helyen én írom a szöveget is...
 • Kedves Trekkingklub! - Köszönöm válaszodat, de nem a saját kútfőmből merítettem amit az elején írtam, hanem az általad írt oldal elejéről idéztem: "Eredeti rejtő: paulms" "Újrarejtve 2011 július 10-én, trekkingklub"...
 • Kedves csipi! - Az én rejtésemnek paulms nem eredeti rejtője...
 • Új doboz - Lássuk elölről a dolgokat...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.