Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Erődtemplom - Kereszténysziget - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Erődtemplom - Kereszténysziget

Erődtemplom - Kereszténysziget | Hol van ez a hely?

Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16. században épített, gótikus erődtemplommal büszkélkedik.

Kereszténysziget 1223-ban Insula Christiana néven jelentkezik az oklevelekben. 1343-ban Insula Cristiana, 1355-ben de Maiori Insula, et de Minori, 1383-ban Insula Maior, 1395-ben Keresztenyzygeth,1468-ban Grosau, 1478-ban Hawnen, 1569-ben Kereszténysziget formában fordul elő. 1332-ben plébániatemploma van, papja, Henrik a pápai tizedjegyzék szerint 4 évre 28 régi banálist fizet.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Információk A bejárat jobbra Szeben folyó A templom körüli sétány. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Erődtemplom Kereszténysziget fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Kereszténysziget és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Erődtemplom! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Erődtemplom Kereszténysziget közelében?
Petőfi Sándor-park Nagyszeben. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett. (itt geodobozt is lehet keresni)
Zosim Oancea üvegikon-múzeum Szibiel. 9.1 km-re. A 2005-ben elhunyt Zosim Oancea atya 1969-ben kezdte gyűjteni darabjait, amelyek közül a múzeum hatszázat mutat be.
Szibieli templom. Nagyszeben központjától 20 km-re nyugatra helyezkedik el Szibiel (Sibiel, Budenbach). Kereszt, kút, és mérleg - Tetszett a szibieli templom udvarán áló, 1877-ből származó fakereszt. (látnivaló és geodoboz)
Szent János-templom Nagyszeben. A Szent János (Johannis) templom a nagyszebeni Mitropoliei utcában áll. Saint Johann - Érdemes körülnézni odabent a könyves üzletben is. (látnivaló és geodoboz)
August von Spiess vadászmúzeum Nagyszeben. GC4MTKG - Nagyszebeni vadászmúzeum - A vadászmúzeum Nagyszeben egyik fontos személyiségének nevét viseli. Brukenthal-palota Nagyszeben. Brukenthal-palota, ma muzeum.
Teréziánum Nagyszeben. A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. Teréziánumi Sarlós Boldogasszony templom - A Nagyszeben-külvárosi plébániatemplom, melyet Mária Terézia alapított, 1767–1781 között épült és Batthyány Ignác erdélyi püspök szentelte fel.
Albert Huet-tér Nagyszeben. Látnivalói: az evangélikus templom, a Brukenthal Múzeum, a Várostorony, az Orsolya-rendi apácákhoz tartozó templom, a Franz Binder Egyetemes Néprajzi Múzeum, a Gyógyszerészeti Múzeum, az evangélikus püspöki székesegyház, a Történeti Múzeum. Odú - Na végre egy megtalált doboz.
Hazugok Hídja Nagyszeben. 9.7 km-re. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. Hid - Érdekes, hogy mekkora a szintkülönbség a városban, ezt a hídról lehet jól észlelni.
Katolikus Templom Nagyszeben. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. Főtér - A templom most is lenyűgöző, főleg a belső díszítése. (különleges hely geodobozzal)
Fazekasok tornya Nagyszeben. A nagyszebeni Vár utca menti várfal megőrizte 15-dik századi arculatát, amikor téglából építették újra és úttal látták el az őrszemek számára. Nem korondiak - A tornyok, mármint kettő, teljesen fel van újítva.

Erődtemplom Kereszténysziget románul - in limba romana: Biserica din Grossau Cristian


Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Kereszténysziget térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Erődtemplom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Mostanában püspök, nem nagyfőnök - A ládaoldalakat nem írom, hanem szerkesztem, bár a legtöbb helyen én írom a szöveget is...
 • Kedves Trekkingklub! - Köszönöm válaszodat, de nem a saját kútfőmből merítettem amit az elején írtam, hanem az általad írt oldal elejéről idéztem: "Eredeti rejtő: paulms" "Újrarejtve 2011 július 10-én, trekkingklub"...
 • Kedves csipi! - Az én rejtésemnek paulms nem eredeti rejtője...
 • Új doboz - Lássuk elölről a dolgokat...
 • Ez nem az általam rejtett doboz - A pet előformában nem volt játszótérre utaló címke? Vagy a füzetben a rejtőre utaló szöveg? Volt még más bejegyzés a füzetben? Egy biztos, hogy ez nem az én geodobozom...

Sikerült eljutni Kereszténysziget környékére? Tetszett az Erődtemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Szebenvár
Szebenvár
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község.
Riesenberg
Riesenberg
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.