Fiatalerdő - Nagyszeben - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Szeben Sibiu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Szeben megye

Fiatalerdő - Nagyszeben

A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található. A park régóta a helyiek kedvenc sétálóhelye. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Az állatkert éjszaka Máramarosi oszlop A tó körüli sétány... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fiatalerdő Nagyszeben rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
13964 Bádogosok tornya. A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16. 14055 Brukenthal-palota. Brukenthal-palota, ma muzeum. 14359 Katolikus Templom. Nagyszeben főterének északi oldalán áll a Szentháromság Római Katolikus Templom. 14529 Albert Huet-tér. Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. 14717 Hazugok Hídja. Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel, és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. 17075 Teréziánum. A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. 17986 Nagydisznód. Nagydisznód központjában található a 13. 19996 Kisdisznód. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. 20520 Kisdisznódi vár. Kisdisznód (Cisnadioara, Michelsberg) csupán néhány kilométerre található Nagyszebentől. 22391 Kisdisznódi mészkövek. 24555 Falkenhayn-torony. Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik. 24718 Erődtemplom. Kereszténysziget jellegzetes szász falu, Nagyszebentől 9 km-re fekszik és egy 16. 25349 Resinár. Resinár Szebentol 12 km-re fekszik. 32355 Cód vára. Nagyszebentől délre, a korábban Nagydisznód, most Cód falu határához tartozó területen, a községtől nyugatra, 2 km-re, az 1305 m magas Götzenberg északkeleti nyúlványának végén, 875 m magas hegyen található a vár. 36848 Rosen Garten. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. 38201 Hermány. 1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben.

Természeti értékek - Szeben megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Állatkert
1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje.
Erlenpark
A nagyszebeni Erlenpark (Erlen égerfa) az egyik legrégebbi park a mai Románia területén, 1856-ban hozták létre.
Kistorony evangélikus templom
Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik.
August von Spiess vadászmúzeum 3.4 km-re. RH3713 August von Spiess vadászmúzeum Nagyszeben
Petőfi Sándor-park
Petőfi Sándor a szabadságharc idején Nagyszebenben is megszállt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb...
 • Múzeum - Elég későre érkeztünk meg a helyszinre, és már nem volt sok idő az éjszakai szaladó verseny elött...
 • Nagyszebeni Fiatalerdő éjjel - Útban Paltinis fele, éjjel, nem hagyhattam ki ezt a rejtekhelyet...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.