Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szebenkákova - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Szebenkákova | Hol van ez a hely?

Szebenkákova (1964-ig Cacova Sibiului majd Fantanele, németül Krebsbach) Nagyszebentől 20km-re nyugatra található. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A szebenkákovai ordodox templom A bejárati kapu A kapu belülről Sétány Szent Miklós templom 1 Szent Miklós templom 2 Templomajtó Szebenkákova házai. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szebenkákova fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szebenkákova! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Szebenkákova közelében?
Oncesti-csúcs. Az Oncesti csúcs a Szebeni havasok (Cindrel) hason nevű hegyének, 1720 m magas csúcsa. (különleges hely geodobozzal)
Resinár. Itt született Octavian Goga, román költo és politikus, valamint Emil Cioran, román filozófus.
Kisdisznódi mészkövek. (érdekes hely geoládával) Állatkert Nagyszeben. 1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje.
Kistorony evangélikus templom Nagyszeben. Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. (látnivaló és geodoboz)
Kisdisznód Evangélikus templom. 1428-ban, Mulenbecher Miklós plébánossága idején, Szent Mária tiszteletére szentelt, gótikus templomot építettek a falu közepén.
Fiatalerdő Nagyszeben. A park régóta a helyiek kedvenc sétálóhelye. (itt geodobozt is lehet keresni)
Románul - in limba romana: Biserica Sfantul Nicolae Fantanele

Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szebenkákova gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Több lehetséges rejtek közül az utolsóban - Az Artmania rockfesztivál első estéjének koncertjei után, éjfél körül érkeztem a helyszínre...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szebenkákova? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Zosim Oancea üvegikon-múzeum Szibiel
Szibielben, a templom mellett található Románia legnagyobb üvegikon-múzeuma.
Szibieli templom
Nagyszeben központjától 20 km-re nyugatra helyezkedik el Szibiel (Sibiel, Budenbach).
Riesenberg
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község.
Salgó vára
Nagyszebentől nyugatra, a Szebeni-havasok északi lábánál, a Szibiel-patak mellett települt Szibiel község.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.