Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Riesenberg - Orlát - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Riesenberg - Orlát

Riesenberg - Orlát | Hol van ez a hely?

Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község. A Szebeni-medence és a Székási dombvidék találkozási pontján, a falutól északnyugatra, a Riesenberg-hegy csúcsán középkori vár romjait kereshetjük fel. A tatárjárás után a Várhegytől körülbelül 3 km-re nyugatra, a meredek lejtőkkel kiemelkedő Riesenberg 545 m magas csúcsán új vár épült, mely a dél-erdélyi határvédelem fontos eleme és a környékbeliek mentsvára lett...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Riesenberg Orlát felől Riesenberg - romok Az egyik orlati tó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Riesenberg Orlát fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Orlát és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Riesenberg! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Szebenkákova, 1.59 km távolságra található.
Szállás

Szállás Szebenkákova - Szeben vármegye


Keress szállást Szebenkákova közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 17.89 km-re levő látnivalókkal: Oncesti-, Batrana- és Rozdesti-csúcsok (30 kép).
14714788921100
14714788951961
14714788981102
14714789001103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Riesenberg Orlát közelében?
Állatkert. 1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyszebeni Fiatalerdőben Románia első állatkertje. Nincs már geodoboz - Sajnos nincs már meg az állatkert és az Astra Néprajzi Múzeum közötti kapunál levö geodoboz.
Kistorony evangélikus templom. Kistorony egykor önálló település volt, ma Nagyszeben városának nyugati részéhez tartozik. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz. (látnivaló és geodoboz)
(érdekes hely geoládával) Fiatalerdő. Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb. (turisztikai hely geoládával) Kisdisznód. Kisdisznód, románul Cisnadioara, németül Michelsberg, Nagyszebentől 10 km-re délnyugatra, a Csindrel-hegység aljában fekszik. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.
Kisdisznódi vár. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa. Erlenpark. A nagyszebeni Erlenpark (Erlen égerfa) az egyik legrégebbi park a mai Románia területén, 1856-ban hozták létre. (látnivaló és geodoboz)
Református templom Szeben megye. A háromhajós, bazilika típusú templom építését valószínűleg 1240-ben kezdték meg, majd 1280 körül fejezték be. Uj rejtek - Mivel a templomot körülvevö falban levö geodoboz eltünt, egy újat helyeztem el, egy kicsit távolabb.
Kisakna-tó. Petőfi Sándor-park. Emlékére egy kis parkot neveztek el a városban. Petőfi - Ugy gondoltam nagyon könnyen fog ez menni, de végül nem ugy lett.
Rosen Garten. Az 1979-ben épített Rosen Garten menedékhely közelében levő erdő. Rossz állapotban - Megtaláltam a dobozt, nedves füzettel.
August von Spiess vadászmúzeum. GC4MTKG - Nagyszebeni vadászmúzeum - A vadászmúzeum Nagyszeben egyik fontos személyiségének nevét viseli.

Riesenberg Orlát románul - in limba romana: Cetatea Scurta Orlat

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Riesenberg adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Orlát térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Orlát környékére? Tetszett a Riesenberg? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Szebenvár
  Szebenvár
  Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község.
  Szebenkákova
  Szebenkákova
  Szebenkákova (1964-ig Cacova Sibiului majd Fantanele, németül Krebsbach) Nagyszebentől 20km-re nyugatra található.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.