Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szebenvár - Orlát - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szebenvár - Orlát

Szebenvár - Orlát | Hol van ez a hely?

Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község. A korai szebeni ispánság nyugati peremén, a Szeben patak, illetve a régi sószállító és hadiút közelében, emelték az Árpád-korban a Várhegy lapos tetején azt az erősséget, melynek nyomai még ma is jól láthatóak a falu feletti dombon.

Az erdélyi ispánságok szervezésének idején, 1100 körül épült fel a vár, melyet eredetileg Szebenvárnak hívtak, innen a korai német Cibinsberg és a latin Mons Cibinii elnevezés. A 12. században ezen a vidéken gyér szláv lakosság élhetett, s ezektől származik a Cibin, illetve Szeben neve, mely sólymot jelent.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Faragott oszlop Orlát Sáncrendszer Várhegy Juhok az árnyékban Üreg Orlát a sáncokból nézve A meredek keleti domboldal 3633 3634 3635. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szebenvár Orlát fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Orlát és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szebenvár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szebenvár Orlát közelében?
Kistorony evangélikus templom Nagyszeben. A hely már rég kérte a dobozt - Csodálkoztam is rajta, hogy nincs még itt geodoboz. (turisztikai hely geoládával) Fiatalerdő Nagyszeben. A Fiatalerdő (Dumbrava Sibiului, Junge Wald) Nagyszeben város közigazgatási területén található. Uj rejtek - Mivel a máramarosi emlékműnél levő geodoboz eltűnt, egy újat helyeztem egy kicsit távolabb. (látnivaló és geodoboz)
Kisdisznód Evangélikus templom. 1428-ban, Mulenbecher Miklós plébánossága idején, Szent Mária tiszteletére szentelt, gótikus templomot építettek a falu közepén. Kazetták - A vár jegyszedőjénél érdeklődtünk a templomba való bejutás lehetőségéről és kaptunk egy telefonszámot, egy nagyon kedves szász hölgy engedett be.
Oncesti-csúcs. 13.1 km-re. Az Oncesti csúcs a Szebeni havasok (Cindrel) hason nevű hegyének, 1720 m magas csúcsa. Oncesti-, Batrana- és Rozdesti csúcsok - Elindultam a csúcs fele, temészetesen libegővel. (különleges hely geodobozzal)
Kisdisznódi vár Kisdisznód. Szent Mihály - Egyedi a templom építési stílusa. Erlenpark Nagyszeben. A park hangulata különös, a zenepavilonban nyáron rendszeresen koncerteket és előadásokat tartanak. (itt geodobozt is lehet keresni)

Szebenvár Orlát románul - in limba romana: Cibinburg


Történelmi-kulturális értékek - Szeben megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Orlát térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szebenvár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Szebenvár és Riesenberg - Igen, ezen a helyen állt a Szebenvár, olvasd el a rejtekhely nagyon részletes leírását...
 • Szebenvár? - Hogy itt volt e valaha Szebenvár? Vagy más neve volt? Ki tudja? Én csak a falu feletti dombon (Dealul Cetate) levö keresztet (troita) láttam eddig...

Sikerült eljutni Orlát környékére? Tetszett a Szebenvár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Riesenberg
Riesenberg
Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község.
Szebenkákova
Szebenkákova
Szebenkákova (1964-ig Cacova Sibiului majd Fantanele, németül Krebsbach) Nagyszebentől 20km-re nyugatra található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.