Ponor-rét - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Poienita Arieseni - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Ponor-rét

A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. Itt található a Ponor-kitörés. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Ponor-rét - 1 Ponor-rét - 2 Ponor-rét - 3 Ponor-rét - 4 A rejtő csapat 9483 9486 124736 125112 130655 2011.08.03.-án... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ponor-rét rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
6158 Fekete-zsomboly. 6914 Porcika-nyereg. 7275 Pádis-víznyelő. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. 7348 Galbina-szirt. E ládával Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. 7436 Fekete-barlang. 8343 Feneketlen-tó. 8491 Eszkimó-jegesbarlang. 10252 Galbina-kőköz. 11718 Víz-szája-barlang. 13455 Molhás dagadó tőzegláp. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla. 14155 Lankás-nyereg. 14855 Boga-csűr. 18042 Hoanca Urzicarului-zsomboly. 18240 Boga telep Csonka kő. 19424 Nagy-Kojba. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található. 20410 Huda Orbului-barlang.

Természeti értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ponor-forrás
A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése.
Medve-kitörés 1.07 km-re. RH2051 Medve-kitörés
Csodavár 1.28 km-re
RH0402 Csodavár
Iker-zsomboly 1.7 km-re
RH2914 Iker-zsomboly Elveszett világ
Porcika-zsomboly 1.9 km-re
RH1903 Porcika-zsomboly

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csodarét - A Csodavár felől érkeztünk a rétre...
 • Víznyelők - Sajnos, a dobozt nem találtam meg...
 • Felkészületlenül - A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.