Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Rozsdaszakadék - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Rozsdaszakadék

Rozsdaszakadék | Hol van ez a hely?

A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A Rozsdaszakadék középtájról A Rozsdaszakadék Ez is a Rozsdaszakadék A Rozsdaszakadék középtájról 2 Rozsdaszakadék télen. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rozsdaszakadék fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rozsdaszakadék! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Rozsdaszakadék közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 2.43 km-re levő látnivalókkal: Secatura-völgyi zsomboly - Bihar-Vlegyásza (48 kép).
14714785681100
14714785821101
14714785841962
14714785881963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Rozsdaszakadék közelében?
Szentháromság-vízesés. Feneketlen-tó. Medve-barlang. 7 km-re. Mesevilág - Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba. Ponor-rét. Itt található a Ponor-kitörés. Csodarét - A Csodavár felől érkeztünk a rétre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Iker-zsomboly. Két lik - Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna. Fekete-zsomboly. 7.6 km-re. Jó mély - Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb. Ponor-forrás. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Patak születik - A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén. (itt geodobozt is lehet keresni)
Medve-kitörés. (érdekes hely geoládával) Pádis-víznyelő Bihar megye. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Tavaszi kikerics - Kikerics nézőbe jöttünk. (különleges hely geodobozzal)
Nagy-Bihar. A Bihar-hegységet Határoló tájegységek : ÉNY-on a Királyerdő É-ÉK-en a Vigyázó (Kalotahavas), K-ÉK-en a Gyalui-havasok, D-en és DK-en az Érchegység, DNY-on egy kis szakaszon a Zaránd-hegység, míg NY-on a Béli-hegyek, illetve a Belényesi medence. Jo túra - Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.

Rozsdaszakadék románul - in limba romana: Groapa Ruginoasa

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

  • Hozzászólás és bejelentés
  • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
  • Utolsó megtalálások és hozzászólások
  • Rozsdaszakadék adatlapjának követése
  • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
  • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
  • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
  • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  • Rozsdaszakadék - Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Rozsdaszakadék? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

A Szegyesdi völgy
A Szegyesdi völgy
Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában.
Porcika-zsomboly
Porcika-zsomboly 5.19 km-re
RH1903 Porcika-zsomboly

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.