Veresvíz - Tusnádfürdő - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Baile Tusnad - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Veresvíz - Tusnádfürdő

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Tusnádfürdő Veresvíz Veresvíz Veresvíz Borvíz Térkép Borviz Patak 1 Patak 2 Sötétedés után... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Veresvíz Tusnádfürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
3049 A vasúti híd alatt. 3193 Vártető II. kilátó. Vártető II. 3489 Koncsag borvíz. A Koncsag borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. 3708 Csíki Bálványos vár. A Csíki Bálványos vár Csík legnagyobb várromja. 4126 Szent Anna-sétány. 4437 Bányászpataktövi borvíz. Bányászpataktövi borvíz. 4679 Apor-bástya. Egy sétát tervezünk. 4776 Országzászló emlékmű. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta. 5024 Tűzoltó Park Tusnádfürdő. 5112 Anna-villa. A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ. 5134 Szegények feredeje. Szegények feredeje. 5228 Toronykövek. A Toronykövek néhány érdekes, torony formáju andezit szikla Tusnádfürdő szomszédságában, a Bánya-patak földrajzi bal oldalán. 5489 Csukás-tó. Tusnádfürdő fő vízfolyása az Olt. 5762 Tusnádfürdő tiszafája. A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő. 6026 Mikes- és Apor forrás. Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő.

Néhány székely szó jelentése:
Fityeg = Lóg. Flékeny = Flekken, szénensült. Főbeli = Kalap, föveg. Förgettyü = Tengely erősitő rúd. Fössing = Szoknya. Füge = Fenyőerdőben vadon termő egres.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Molnár Elemér grafikusművész
Molnár Elemér a marosvásárhelyi művészeti középiskolában érett felnőtté.
Alsótiszáspataki borvíz 0.22 km-re
RH3523 Alsótiszáspataki borvíz Tusnádfürdő
Alsótiszástövi borvíz
Alsótiszástövi borvíz.
Felsőtiszáspataki borvizek 0.34 km-re
RH3522 Felsőtiszáspataki borvizek Tusnádfürdő
Várvápai borvíz
A tusnádfürdői Várvápai borvíz a kék sávval jelzett, a Vártetőre vezető túraösvény bal oldalán található a Vár-Vápa-patak völgyében.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Becks helyett Skol - Miután a román geojátszótérről jelezték, hogy valószínűleg eltűnt a geodoboz, a helyszínen ellenőriztem a rejteket...
 • EKE-tábor 2015 - Az előző, egész napi esőzés miatt anyira el volt ázva a dobozban lévő parányi kis füzetecske, hogy nem lehetett ki sem venni...
 • Tusnádfürdői kirándulás 1 - Sajnos a doboz tartalma teljesen át volt ázva, bár a hely kívül elég száraz...
 • Csak fényképezkedtünk - A Csukás Hotel lakóiként csak fényképezni álltunk meg...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.