Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Vízimalom - Korond - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vízimalom - Korond

Vízimalom - Korond | Hol van ez a hely?

Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. Volt köztük lisztelő, fűrész-, festék- és mázőrlő malom. Ma csupán egy tekinthető meg az Alszeg utcában, tulajdonosa Györfi Ferenc, és bár ma is őrölne, ha lenne rá igény, a 200 éves épület turisztikai látványosság, ódon bájával messziről csalogatja a kíváncsi látogatókat.

A Györfi malmot 1867-ben újították fel, Györfi Feri bácsi dédnagyapja építette, és édesapjától, Györfi Pétertől maradt rájuk hagyatékul. A korondi Györfi malom 1952-1955 között le volt zárva, de utána az 1980-as évekig működött teljes kapacitással. A Györfi család a malom köré panziót épített, a hosszan hátranyúló kertet, amelyet két oldalról körbeölel a patak, annak rendje-módja szerint kicsinosították.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: A vízimalom A kerék 998 999 1000 Vízhajtotta malomkerék A malomkerék oldalról Tavirózsák A malom bajárata A malom bent Malom. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vízimalom Korond fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Korond és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vízimalom! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vízimalom Korond közelében?
Kormos-kő sziklakilátó Fenyőkút. Korond felől, a Pálpataka és Fenyőkút felé vezető utak elágazása fölé emelkedő, látványos sziklakilátó. Remek kilátás Korond felé - A sziklabástyától jöttünk át a kilátóra. (látnivaló és geodoboz)
Laposlik Korond. A Laposlik forráskúp a 13A jelzésű műút mellett, a Sós-kúttal átellenben található, az atyhai letérőtől 180 méterre délkelet felé. Merész rejtés - Amikor én a helyszínt dokumentáltam, elég cudar idő volt. (látnivaló és geodoboz)
Likas-kő Korond. A Székelyudvarhely - Szováta útvonal mellett, Székelyudvarhely felől jövet, jobbról, Korondon felül 3 km-re van a Likaskő. Mindkét doboz megvan - Megtaláltam a geodobozt is, a Déliáét is. (látnivaló és geodoboz)
Firtos vára. A várat övező bükkfák régi történetekről mesélhetnének. Kerestem - .
Firtos kútja. Firtos kútja.
Medvevár sziklavilág Fenyőkút. Szerencse - Szóval az élethez is és a medvéhez is szerencse kell! Néztem én már medvével farkasszemet, de nem egy lyukban! Nem is tudom, talán ledermedtem volna. (turisztikai hely geoládával) Péter-hegyese Firtos. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Korond térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Vízimalom gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének...
 • Hangulatos és meglepő hely - Ez egy olyan rejtekhely, amelyet méltatlanul hanyagolnak a kincskeresők...
 • Ládaellenőrzés - A szencsedi nárciszmező felé benéztünk a lányommal a vízimalomba...
 • Működőképes - A malmot körbejártuk, nézelődtünk...

Sikerült eljutni Korond környékére? Tetszett a Vízimalom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Korondi kilátó
Korondi kilátó 1.61 km-re
RH1862 Korondi kilátó
Csiga-domb
Csiga-domb
A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.