Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Fatemplom - Káposztásszentmiklós - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Fatemplom - Káposztásszentmiklós

Fatemplom - Káposztásszentmiklós turisztikai látnivalói

1842-ből van először említés görög katolikus hívekről, fatemplommal a falu végén...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Fatemplom - Káposztásszentmiklós képtárból:

Eltulajdonítva ez is
Eltulajdonítva ez is
Sötétedés előtt
Sötétedés előtt
Nem tudod kiolvasni?
Nem tudod kiolvasni?
Ablak
Ablak

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fatemplom Káposztásszentmiklós fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Káposztásszentmiklós és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fatemplom!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Káposztásszentmiklós, 0,58 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Maros völgye Vásárhelyen alól Medgyesfalva, multja és vallástörténelme, csata és lustra a Matykó rétjén. Hagymás-Bodon, régibb fekhelye. Telek. Római maradványok. Pathó Menyhárt és Bonyhai püspök lakháza. Tatárszállás. Unumáj. Bodon-szőlője Lukácsvára. Kakasd. Tatárvölgy, Maroskeresztúr, régi templom, harang és kehely. Basta és Gedeon. Búcsúpad. Földvárnál római castrum és híd. Nyárádtő, Csitt-Szent-Ivány, Csittfalva régi temploma, harangja. Csákvára. Pad. Malomfalva, Őrhegy, Csetátye, Padje, római épitkezések nyomai. Búcsúmás vagy Szélás. Kilátás innen, búcsú Marosszéktől. Sóspatak. Marosszék határa.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fatemplom Káposztásszentmiklós közelében?
- Református templom Káposztásszentmiklós 570 m-re.
- Református templom - Nyárádkarácsonyfalva 2,8 km-re. 1444-ben Karachonfalva néven jelentkezik a forrásokban... Megkerülve a templomot - Ma újra erre jártam, de most már nem siettem annyira... (látnivaló és geodoboz)
- Kilátás a Nyárádmentére 3,3 km-re. Geodobozt rejtő fa - Marosvásárhelyt a Bodoni utcán keresztül hagytam el, majd a Bodon-patak völgyében Hagymásbodon mellett mentem el, a Nyárádkarácson felé haladó aszfaltúton...
- Panoráma Maroskeresztúr 5,1 km-re. 1493-ban már a nép nyelvén írják: Kereszthur Az 1567... Drájvinozás a temetőben - Nyárádtő felől érkezve, hamarabb letértem a főútról, mint kellett volna... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Téglagyári tó Marosvásárhely 5,2 km-re. Marosvásárhelyen, a Meggyesfalvi negyedben, a Téglagyár háta mögött, egy nagyméretű tó található, zöld környezetben... Őszi tó - Nagyon szép most ősszel a tó, néhányan horgásztak benne amikor ott jártam... (látnivaló és geodoboz)
- Református templom Nagyteremi 5,2 km-re. Orbán Balázs régi templomát részletesen leírja, bizonyos, hogy itt középkori templom volt...
- Bodon-hegy Marosvásárhely 5,3 km-re. Panoráma a Kövesdombra - Bodon-hegy - Marosvásárhely... Folytatódott a séta - Ha már ide vetődtünk folytattuk a sétát... (különleges hely geodobozzal)
- Gróf Lázár család sírkertje Meggyesfalva 5,3 km-re. A temető a konzervgyár mögötti dombon található, melynek egy részét özvegy gróf Bissingen Ottóné, született Lázár Nóra adományozta a falu népének...
- Református templom Székelycsóka 5,6 km-re. Marosvásárhelytől 16 km távolságra van, ebből 14 km aszfalt és 2 km köves út... Pap, papné - A gerinczről jövet valahogy csak be-bógeneztünk Csókába...
- Csere-erdő Marosvásárhely 5,6 km-re. Marosvásárhelytől dél-keletre található a marosvásárhelyiek egyik kedvenc kiránduló- és gombászhelye, a Csere-erdő... Eltűnt, de nem rejtettem újat - Eltűnt ez a doboz, de nem rejtettem újat, mert a közelben van a Szelídgesztenyés rejtés...
- Kripta-hegy Nagyteremi 5,7 km-re. Az egyik gróf Bethlen Farkas tábornok kriptája, ő 1763-ban halt meg...
- Szelídgesztenyés Csere-erdő Marosvásárhely 5,7 km-re. A helyszínen csak egy kis, parkolásra alkalmas helyet találtam, ahonnan bokrok takarták a kilátást a városra... Működik - A gerincz út még mindig szét van túrva és jó sáros...
- Segesvári úti forrás Marosvásárhely 5,8 km-re. A forrásnál nem találtam vízfogyasztást tiltó, figyelmeztető táblát... Szerda - Általában mindenkinek van egy kedvenc napja és van akinek van kevésbé kedvenc napja...

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fatemplom adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Káposztásszentmiklós térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Fatemplom - Aranyos kis templom...
 • Kincs, ott ahol nincs, és nem is volt - A helyszínhez közeledve egy tábla hívja fel a figyelmet az út mellett található műemlékre...
 • Káposztásszentmiklósi fatemplom - Hazafele tartva...
 • Ez is.. - ...
 • Óriási fű között - Akkora a fű a templom körül, hogy alig látszik ki belőle a templom...

Sikerült eljutni Káposztásszentmiklós környékére? Tetszett a Fatemplom? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.