Királykút - Marosvásárhely - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Targu Mures - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Királykút - Marosvásárhely

A városkép önkényes átszabásának példájaként említhető a Királykút, amely majdnem teljesen áldozatul esett a Pandúrok út építésének. Szerencséjét, a teljes elapadás elkerülését csak annak köszönheti, hogy az út bevágása nem volt túl mély, ugyanis ez a forrást tápláló vastag kavicsrétegben tárolt talajvíznek csak a felső zónáját érintette. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Királykút Pad Csorgó A víz nem iható Gyerekeknek nem ajánlott Oldalról nézve Most iható... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Királykút Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
1696 Cserealji forrás. A Cserealji forrás, régi nevén Büdöskút, a Csereerdő alján, egy gödörben tör a felszínre. 1884 Ortodox-zsidó temető. A szétválást követően az ortodoxiát felvállaló marosvásárhelyi izraeliták minden területen függetlenedni próbáltak. 2211 Pseudosphaera. A Pseudosphaera-szobor (magyarosan Pszeudoszféra) a marosvásárhelyi Bolyai téren áll. 2223 Bernády György általános iskola. Két évig tartó civil és érdekvédelmi összefogás küzdelme árán Marosvásárhelyen sikerült elnevezni egy iskolát az egykori városépítő polgármesterről, Bernády Györgyről. 2437 Tisztviselő-telep. A Tisztviselő-telep Marosvásárhely Somostető alatti magas teraszán terül el. 2446 Hangya-ház. Szebb időket látott épület. 2553 Igazságügyi palota. Igazságügyi palota. 2619 Kisiparosok műhelyei. Kisiparosok műhelyei, ma üzlethelyiségek. 2719 Teleki Téka. A marosvásárhelyi Teleki-Bolyai Könyvtár az elmúlt századok európai könyvkultúrájának egyik leggazdagabb erdélyi gyűjtőhelye. 2735 Teleki Téka Könyvforgó. A Teleki Téka munkaközössége egy könyvespolcot helyezett el, az épület bejáratánál. 2741 Átjáróház. A Dózsa György, volt Sándor János utca 34 szám alatt található épület a századforduló után épült, szecessziós stílusban. 2926 Bolyai-téri unitárius templom. Bolyai-téri unitárius templom. 2930 Radó-ház. A Mikszáth Kálmán, jelenleg Művészet utca 7. 2958 Szentgyörgyi István szobra. 2999 Malomkő utca. 1910-ben a Sándor János utcából a Chilf Lipót féle telek mellett a Kövesdombra vezető utca. 3005 Bolyai János első sírhelye. Bandi Árpád nyugalmazott matematikatanárnak köszönhetően 2010 januárjában, Bolyai János halálának 150. 3014 Kacsalábon álló ház. Majdnem kacsalábon forgó palotát írtam.

Néhány székely szó jelentése:
Oson kő = Száraz ág hangotadó darabja. Összekarisztol = Összegyűjt. Oszpora = Egyházi adó pénz befizető. Osztág = Aztán. Osztáng = Aztán. Osztég = Aztán.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Poklos-patak 0.14 km-re
RH4864 Poklos-patak Marosvásárhely
Gecse Dániel-forrás
A marosvásárhelyi Gecse Dániel-forrás az 1918 December 1 sugárút 86B számú tömbház háta mögött található.
Hangya-lépcső
Hangya-lépcső - Marosvásárhely.
Gyermekek palotája 0.48 km-re
RH4663 Gyermekek palotája Marosvásárhely
Református Kistemplom
A marosvásárhelyi református Kistemplom építését 1815-ben kezdték meg, s 1818-ban végeztek a falazási munkálatokkal.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Csak segíteni akartam - Értelmetlennek tartom, hogy ugyanannak a rejtekhelynek két geodoboza legyen...
 • Egy rejtekhely soha nem lehet üres - Legalábbis csak nagyon ritkán...
 • Üres a rejtekhely - A repedés a betonfalban létezik, de se doboz, se kövek...
 • Nincs ott a doboz - Voltam a rejtekhelyen (zajos es szennyezett, de igy is gyerekkori jo emlekeket idez), megtalaltam a rest ahol a doboznak kellett volna lennie...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.