Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Királykút - Marosvásárhely - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Királykút - Marosvásárhely | Hol van ez a hely?

A városkép önkényes átszabásának példájaként említhető a Királykút, amely majdnem teljesen áldozatul esett a Pandúrok út építésének. Szerencséjét, a teljes elapadás elkerülését csak annak köszönheti, hogy az út bevágása nem volt túl mély, ugyanis ez a forrást tápláló vastag kavicsrétegben tárolt talajvíznek csak a felső zónáját érintette. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Királykút Pad Csorgó A víz nem iható Gyerekeknek nem ajánlott Oldalról nézve Most iható. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Királykút Marosvásárhely fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Marosvásárhely és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Királykút! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Királykút Marosvásárhely közelében?
Bernády György általános iskola. 710 m-re. Két évig tartó civil és érdekvédelmi összefogás küzdelme árán Marosvásárhelyen sikerült elnevezni egy iskolát az egykori városépítő polgármesterről, Bernády Györgyről.
Tisztviselő-telep. 780 m-re. A Tisztviselő-telep Marosvásárhely Somostető alatti magas teraszán terül el.
Hangya-ház Marosvásárhely. Jelenleg a Népújság szerkesztősége és pár politikai szervezet honol a falai között. (itt geodobozt is lehet keresni)
Igazságügyi palota. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Kisiparosok műhelyei. Dózsa György utca 15 szám, Marosvásárhely.
Teleki Téka. (turisztikai hely geoládával) Románul - in limba romana: Fantana Rege Targu Mures

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Marosvásárhely térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Királykút gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Csak segíteni akartam - Értelmetlennek tartom, hogy ugyanannak a rejtekhelynek két geodoboza legyen...
 • Egy rejtekhely soha nem lehet üres - Legalábbis csak nagyon ritkán...
 • Üres a rejtekhely - A repedés a betonfalban létezik, de se doboz, se kövek...
 • Nincs ott a doboz - Voltam a rejtekhelyen (zajos es szennyezett, de igy is gyerekkori jo emlekeket idez), megtalaltam a rest ahol a doboznak kellett volna lennie...
 • Sikerült eljutni Marosvásárhely környékére? Tetszett a Királykút? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Poklos-patak 0.14 km-re
RH4864 Poklos-patak Marosvásárhely
Gecse Dániel-forrás
A marosvásárhelyi Gecse Dániel-forrás az 1918 December 1 sugárút 86B számú tömbház háta mögött található.
Hangya-lépcső
Hangya-lépcső - Marosvásárhely.
Gyermekek palotája 0.48 km-re
RH4663 Gyermekek palotája Marosvásárhely

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.