Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Mofetta - Büdösfürdő - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Mofetta - Büdösfürdő turisztikai látnivalói

Valler Jani (egykori) ládája a Csíkszentimrei Büdösfürdőn. 2007 júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket a Hargita-túrázóknak ajánlok...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Mofetta - Büdösfürdő képtárból:

Büdösfürdõ
Büdösfürdõ
A mofettához
A mofettához
Mofetta
Mofetta
Mofetta
Mofetta
Fenyõfa
Fenyõfa

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mofetta Büdösfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Büdösfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mofetta!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Csíkszentimrei Büdösfürdő, 0,65 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mofetta Büdösfürdő közelében?
- Egykori cinóber-bánya - Büdösfürdő 210 m-re. A csíkszentimrei Büdösfürdőn, az 1960-as években egy cinóber-(higany)bányát hoztak létre, mely rövid idő után, 1970-ben be is fejezte a működését. Lucs-tőzegláp - Most olvasom, hogy 2017-ben kerestétek a tőzeglápot, de nem találtatok róla ismertetőt. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Büdös-láp - Büdösfürdő 270 m-re. A büdösfürdői Büdös-láp a Dél-Hargita-hegység keleti oldalán, a Kenderes-patak forrásvidéke felett található, 1200-1210 m-es tengerszint feletti magasságban.
- Büdösgödör - Büdösfürdő 370 m-re. Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Betonkút az erdőben - Büdösfürdő 660 m-re. Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett.
- Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető 1,1 km-re. Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita.
- Mesebeli tisztás Csíkszentimrei Büdösfürdő 1,1 km-re. Büdösfürdőn nem találkoztam senkivel, akitől érdeklődjek, elég bizonytalanul vágtam neki, és szép kis vargabetűt írtam le. Kovid-teszt - Ha már úgyis ez a divat, arra gondoltunk, hogy bár az égvilágon semmi bajunk, és nincs semmilyen tünetünk, de leteszteljük magunkat. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Kőfotel-vízesés - Bánya-patak 1,2 km-re. A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében. Tönkretett vízesés - A Bánya-patak mentén több helyen is erdőirtás volt.
- Madártemető - Bánya-patak feje 1,9 km-re. A Bánya-patak feje 10 hektáron geológiai és botanikai védett terület, a Hargita-hegység keleti lejtőjén található, körülbelül 2 km-re délre Büdösfürdőtől. Itt sajnos nem volt szerencsénk - A koordináták egy kidőlt fához vezettek. (látnivaló és geodoboz)
- Szemeskő - Büdösfürdő 2,3 km-re. Valamikor szem alakú ürege láthatóbb lehetett, ma már erdő takarja. A Szemeskőn - Büdösfürdő felől közelítettük meg.
- Óriások asztala - Bánya-patak 2,8 km-re. Fenyőfák veszik körül, egy óriási asztallaphoz hasonlít. Éhesen az asztalnál - Ma arrajártunk, ellenőrizendő a Kőfotel-vízesés rejtését, amit sajnos tönkretettek a favágók.
- Som-kút 3,1 km-re. A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett. Rossz helyen kerestem a dobozt - Sajnos, rég töltöttem le a rejtekhely koordinátáit de csak most jutottam ide.
- Vendelné kútja 4,1 km-re. Megközelíthető a Csíkszentkirályról Büdösfürdő felé vezető útról, abból a pontból, ahol a kék sáv jelzés keresztezi a kocsiutat. Vendelné gombái - A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval.
- Csukás-tisztás Csíkszentkirály 4,2 km-re. A Csíkszentkirály felől Büdösfürdő felé tartó, 123D jelzésű megyei út jobb oldalán egy igényesen kialakított piknikezőhely található.
- Kőhíd teteje Hargita-hegység 4,6 km-re. A Kőhíd teteje, látványos sziklavilág, a Kakukk-hegytől észak-keletre, attól 1,5 km távolságra található.
- Nyír kútja pihenő Csíkszentimre 4,6 km-re. Egy kőkert jellegű, szikladarabokkal megszórt mező, ahol egy forrást és itatóvályút találunk.
- Lucs tőzegláp Hargita-hegység 4,9 km-re. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk, a kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp. A sok áfonya miatt már nem kerestem a dobozt - A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt.
- Hegyi menedékhely Kakukk-hegy 5,6 km-re. A Kakukk-hegy menedékhelyet a csúcs keleti oldalában, attól 400 méterre állították fel, közvetlenül a túraösvény mellett. Kakukk-hegyi barangolások - A Dél-Hargita általam kevésbé ismert helyeit kerestük fel a Fő Rejtekhelyvadásszal, egy szép napsütéses szeptemberi napon.
- Kilátópont Kakukk-hegy 5,6 km-re. Bár maga a csúcs fenyőkkel borított, pár méterre egy szikla tetejéről jó kilátás nyílik a Dél-Hargita Kakukk-hegytől északra és keletre eső részére. Kakukk-hegyi barangolások II - Egy régi vulkán maradványa, sűrű fenyvesek veszik körül, kellemes túrázásra lehet számítani, de a mackókat kerülni ajánlatos.
- Hirtelen-puszta Dél-Hargita 5,7 km-re. A Hirtelen-puszta a Dél-Hargita egyik turisztikai csomópontja.
- Harom vára Zsögödfürdő 5,7 km-re. Harom vára a 12-dik század eleje körül épült és az Erdélyt keletről védelmező várrendszerhez tartozott. Zsögödi túra 1. - Vasárnap lévén, úgy döntöttünk, hogy kirándulunk egyet Zsögöd környékén.
- Csihányos Csíkzsögöd 6,4 km-re. A Csihányos egy délnyugat-északkelet irányban elnyúló hegyláb, amely a Rejtek- és a Szentvér-patak völgye között helyezkedik el, a Várhegytől keletre levő Faragó-domb és Zsögödfürdő között.
- Hadiárok lőállásokkal Csíkzsögöd 6,6 km-re. Félreértett rejtekhely - Vámszer Géza a Csík vármegye településtörténetében három zsögödi várromról beszél.
- Kakukkhegyi erdészház 6,7 km-re. Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Honismereti tura - Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.
- Égigérő vackorfa Fenyés Csíkszentkirály 6,9 km-re. A világhálón egy nagyon szép, meseszerű leírás olvasható a Csíkszentkirályhoz tartozó Fenyés völgyében levő vackorfáról.
- Szent Margit-kápolna Csíkszentimre 7 km-re. Csíkszentimrétől nyugatra húzódó mező közepén magányosan egy kis kápolna áll. Margó - Holtbiztos voltam, hogy ezt a dobozt megtalálom.
- Aszópataki aranybányák Csíkszentsimon 7,2 km-re. Csíkszentsimontól nyugatra, a Bartis és Aladár-tető között, az Aszó-patak mellett aranybányák voltak, ahol még egy kevés ezüstöt is lehetett találni.
- Borsáros-fürdő Csíkszentkirály 7,6 km-re. It can also be approached from Jigodin Bai, half an hour walking. A kültéri fürdő maradványai megvannak - A kültéri Borsáros fürdő sajnos nincs használható állapotban.
- Úrkápolna Csíkszentkirály 7,6 km-re. Csíkszentkirálytól délre eső temető közepén egy elég nagy kápolna áll, kőkerítéssel körülvéve. Nagyon könnyen megtaláltuk - A koordináta nagyon pontos, a füzet szerint hatodik bejegyzők vagyunk.
- Zsögödfürdői vár Malomföld 7,6 km-re. A zsögödfürdői vár az Olt jobb partján, a Malomföldnek nevezett helyen volt, ott ahol a zsögödfürdői házak felé emelkedő távközlési antenna is van.
- Panoráma a zsögödi szorosra Zsögödfürdő 7,6 km-re. Zsögödfördőn egy 53 kádas meleg fürdő egy fedett medence, egy szauna, és 2 szabadtéri medence van. Keresés a domboldalon - Többször jártam erre felé, nem tűnt különösebben nehéznek a feladat, miután gps-el felfegyverkezve indultam felkeresni a rejteket, annál inkább lelombozódtam, miután hosszasabb keresgélés után sem sikerült felfedezni a rejteket, pedig kivágott fenyőcske is, kő is akadt nem egy, ilyenformán párosítva is.
- András Pista-borvízforrás Csíkszentkirály 7,7 km-re. András Pista kútja - Borsáros, Csíkszentkirály.
- Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 7,7 km-re. Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.
- Borsáros-láp Csíkszentkirály 7,7 km-re. Zsögödfürdőről gyalog is megközelíthető, fél óra alatt. Lakat alatt - Sajnos ez a rejtekhely már nem látogatható, mivel a bekerített természetvédelmi területet lakattal lezárták.
- Egykori kemping Zsögödfürdő 7,8 km-re. Egy vizesárokkal körülvett földnyelven 7 plusz 1 kisebb házikó, és 6 nagyobbacska, emeletes faház maradványait láthatjuk még.
- Cserépgyári borvízforrás Csíkszentkirály 7,8 km-re. Innen származik a Cserépgyári borvízforrás elnevezés.
- Kormos-szoros 7,8 km-re. A Dél-Hargita nyugati oldalán, a Kormos-patak völgyében, terepesebb kocsival járható út köti össze a Hargita megyei Csíkszentkirályt, a Kovászna megyei Erdőfülével.
- Bors-kúria Csíkszentkirály 7,8 km-re. Pedig megérdemelné, hiszen tiszteletreméltó kora van. Csíki Sör - Ejj, nem voltunk otthon, pedig jó lett volna kérni belőle.
- Borvízforrás Zsögödfürdő 7,9 km-re. Zsögödfürdő, a Borszékkal egyidős fürdőtelep, Csíkszereda déli kijáratánál, az Olt jobb partján található. Ládaellenőrzés - Ma este kibicikliztem Zsögödfürdőre, a borvízforráshoz.
- Római katolikus templom Csíkszentkirály 7,9 km-re. Alcsík első nagyközsége az Olt mindkét partján fekszik. Ti is éppen így jártok - A cinterem nyitva volt, meglepetésemre megtaláltuk a geodobozt is, azt hittem, hogy a falazott kerítés felújításakor nem figyeltek rá s eltűnt.
- Ördöglik sziklafal Csíkzsögöd 8,1 km-re. Az Ördöglik sziklafal egy igazi rejtett hely. Várjuk a kreatív ötlet megvalósítását - Én is itt ismerkedtem először a kötéltechnikával, pontosabban ereszkedtem egyet, egy nyolcas segítségével.
- Szent Imre katolikus templom Csíkszentimre 8,2 km-re. Csíkszentimre Szent Imre herceg tiszteletére szentelt, római katolikus temploma 1778-ban épült az egyházközség és Henter Ádám költségén. Üres lik - Tusnádfürdőről hazafele beugrottunk megkeresni ezt a dobozt, de várnunk kellett, mert épp jött ki a nép miséről.
- Zsögödi vár Kis-Vár dombja Csíkzsögöd 8,3 km-re. A régészek Zsögöd III elnevezéssel jelölik a helyet. Csík felett - Szervízelés idejére kaptam egy cserebringát, amolyan városi bevásárlásra valót, gondoltam ne teljen az idő hiába, felkeresek egy-két rejtekhelyet.
- Henter-kúria Csíkszentimre 8,4 km-re. Csíkszentimrén a romos állapotban lévő Henter-kúria előtti évszázados akácfák és vadgesztenyefák mesélhetnének a Henter családról és a település eseményeiről. Romokban - Borvízért voltam Csatószegen, s gondoltam, ha már arrajárok eljövök Szentimrére is, rejtekhelyeket keresni.
- Kőkeresztes emlékoszlop Csíkszentimre 8,5 km-re. 1708 végén Moldvából behurcolták a pestist Gyergyóba. Kerek kereszt - Székelyföldön sok kereszttel találkozik az ember.
- Szent Kinga-templom Szécseny 8,6 km-re. 2003 július elején az átrendezés miatt költöztették a Szécseny nevű dűlőbe, a Hargita lábához. Újrarejtés a Rejtők napja alkalmából - Ma május elseje, a Rejtők napja a játszóterünkön.
- Zsögödi régi temető Csíkzsögöd 8,6 km-re. Zsögöd egy 1930 óta Csíkszeredához tartozó település. Egy kis hezitálás után - A képtárnál eldöntöttük, hogy ide jövünk és nem a Kis Vár dombjára.
- Melegárok Szécseny 8,6 km-re. A Melegárok Szécseny nyugati részében található, délnyugat - északkelet irányban szeli át a Csíkszeredához tartozó nyaralónegyedet.
- Nagy Imre képtár Csíkzsögöd 8,7 km-re. Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. Kupaktanács - Kupaktanács ide vagy oda, a dobozt kiszagoltuk.
- Ördöglik Csíkzsögöd 8,7 km-re. Érdekes formájú kőtömböket lehet itt találni, a hely és a megfelelő időpont pedig kiváló fotótémát (panoráma, naplemente, árnyék, stb. Jobb és bal szem - Igen, a jobb oldal a Nap, a világosság, a férfi.
- Szeredai fürdő Csíkszereda 8,9 km-re. Állítólag már a fejedelmek korában is ismert volt, Apafi és a Rákócziak is használták.
- Horgász tanya 9 km-re.
- Római katolikus templom Csíkzsögöd 9,1 km-re. Szép kis temploma XV-dik századi, a gótikus kor alkotása, szentélye gótikus jellegét boltozott mennyezete, szentségfülkéje, szárnyasoltára és Mária-szobra őrizte meg. Szépen rendberakott templom - Kár, hogy nem sikerült bejutnom, pedig azért is választottam a vasárnapot, mert gondoltam, hogy a mise miatt nyitva vannak a templomok.
- Mikó-kúria Csíkzsögöd 9,1 km-re. Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból.
- A régi Olt folyó tanösvény Csíkszentsimon 9,1 km-re. A régi Olt folyó tanösvény - Csíkszentsimon.
- Nagy Laji dombja Csíkzsögöd 9,4 km-re. Nagy Laji dombja közismert helynév a csíkszeredaiak számára. A dombon - Nehéz volt ráakadni a kicsi sárga emberkére a nagy oldalban, de csak addig amig nem a megfelelő gödörben kerestem, utána ment minden mint a karikacsapás.
- Senki tava Csíkszereda 9,4 km-re. Bár kevesen tudnak róla, de Csíkszereda mellett egy viszonylag méretes, látványos tó található. Senki sehol, se doboz - Ügyes-bajos dolgaimat intézendő, Szeredába karikáztam, és mivel ugy találtam, hogy még jól belefér, hazafele kiruccantam a Senki tavához egy ujabb rejtekhelyet kipipálni.
- Fenyősági borvíz 10,1 km-re.
- A hősök régi temetője Csíkszereda 10,1 km-re. A parkként feltüntetett temető a Mikó-vár mögötti területen, a múzeum szabadtéri részlege, az ideggyógyászat udvara és a Hősök utcája között helyezkedik el. Sírkövek - Az összes középső kerítés elemet végigtapogattam, mert csak azok U alakúak, de egyikben sem találtam dobozt.
- Szeszgyár Csíkszentsimon 10,1 km-re. Ezek az épületmaradványok okoztak már emberhalált is. Igazi Csíki Sör? - "A Ciuc, a Bucegi, és az Igazi Csíki Sör képviselői elmennek együtt sörözni.
- Törvényszéki palota Csíkszereda 10,1 km-re. Törvényszéki palota - Csíkszereda, 1904.
- Egykori határőrség székhelye Csíkszereda 10,2 km-re. Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában.
- Hamerock strand Csíkszereda 10,2 km-re. Nevét a strandot építő és működtető vállalatról kapta.
- A csíkszeredai Vár-tér 10,2 km-re. Főúri rezidenciának épült a reneszánsz várkastély. Aki nem hiszi, az járjon utána - Remélem azért ügyelsz rá, hogy ne figyeljenek fel rád keresés közben.
- Csiszér-ház Csíkszereda 10,2 km-re. A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház.
- A Vár-tér szilfája Csíkszereda 10,2 km-re. A méltóságteljes fa koránál fogva sokat mesélhet a környezetéről, hiszen a legtöbb épületnél idősebb.
- Vákár Lajos műjégpálya Csíkszereda 10,2 km-re. Annak a nevét, aki a 70 éves csíki jégkorongsportnak hat évtizeden át volt alappillére. Nem a parkban van a geodoboz - A geodoboz nem a műjégpálya épülete előtt levő parkban van elrejtve, hanem oldalt, a Hősök parkja felé.
- Katolikus templom Csíkcsatószeg 10,4 km-re. A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik. Isti túra 4. láda - A láda beázott és bepenészedett.
- A fűzfa Csíkszereda 10,4 km-re. Csíkszeredában, a Központi parktól a Vártér felé haladva, a Temesvári sugárút jobb oldalán, a tömbházak között egy érdekes formájú fűzfa található.
- Jégkorongozók Csíkszereda 10,4 km-re. Jégkorongozók - Vákár Lajos műjégpálya, Csíkszereda. A doboznak első megtalálói - Gratulálok az első megtalált geodobozhoz.
- Rakottyás vadászház 10,4 km-re.
- A református imaház erkélye Csíkszereda 10,5 km-re. Csíkszeredában a Petőfi Sándor utcában, a költő nevét viselő iskolával szemben található a református imaház. Gyerekzsivaj - Délben érkeztem a Konzulátushoz.
- Duglászfenyők Csíkszereda 10,5 km-re. A központi park, tömbházak melletti szélső sétányának kultúrház felőli bejáratánál húzódik meg szerényen a négy fenyőfa.
- Égető kemencék Fenyves-patak völgye 10,7 km-re. Itt lenne a leírások szerint az egykori égető kemencék helye.
- Óriásfalfestmény Petőfi utca Csíkszereda 10,7 km-re. A csíkszeredai Petőfi-utcában található Bandidos étterem Lejtő utca felőli tűzfalán egy látványos Petőfi-falfestés látható.
- Pisztrángtelep Erdőfüle 10,8 km-re. A Pisztrángtelep a tiszta vizű Kormos-patak völgyében, a Köves-patak torkolata alatt található. Az aszfaltnak és a geodoboznak, se híre, se hamva - Nem volt türelmem tovább várni, amíg valaki hasznos információt tud nyújtani a Csíkszentkirály - Erdőfüle út állapotáról.
- Suta-tó Csíkszereda 10,8 km-re. A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett. Elhanyagolt hely - Megtalaltuk.
- Véreskép Csíkszentlélek 10,9 km-re. A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű. Jelentem a geoboz a helyén - Beirtuk a nevunket a kis noteszba.
- Keskenylevelű ezüstfa Csíkszereda 10,9 km-re. Ha beszélni tudna, felhívná magára a figyelmet.
- Csemő rétláp 11,1 km-re.
- Csíkcsatószegi borvízforrás 11,1 km-re. A Csíkcsatószeg központjában eredő borvíz, Alcsík egyik legjobb ízű borvízforrása. Csatószeg - Megtaláltam a dobozt.
- Régi sörgyár Csíkszereda 11,3 km-re. Ezt később Gál Ferencz veszi át és újítja fel, majd a brassói Czell cég birtokába kerül.
- Barátok kútja 11,3 km-re. Kisdiák koromban, egyszer egyik nagybátyám vitt (vagy hozott) az iskolából. Kerékpárral a kocsi tetején - Megfogadtam a rejtő ajánlását, és biciklivel mentem a rejtekhelyhez.
- Lina-kanyar 11,4 km-re. Az igazi Lina-kanyar egy kisebb, de lejtős kanyar a Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető főúton, a csibai letérővel szemben, ahol Lina kocsmája is állt. Utolsó - Ez lett a nap utolsó kalandja.
- Forrás Piricske felé Hargita-hegység 11,5 km-re. A Csíkszeredából Székelyudvarhelyre vezető útról, a Piricske erdei útra letérve, 300 m után felhagyott házakat találunk. Finom víz - Nagyon finom vize van ennek a forrásnak.
- Márton Áron Gimnázium Csíkszereda 11,5 km-re. A Márton Áron Gimnázium Csíkszereda legimpozánsabb épülete, a Szék útja és a hajdani Rákóczi utca (ma Márton Áron utca) találkozásának közelében található, szecessziós stílusban épült 1909 és 1911 között. Gimi - Nem gondoltam volna, hogy egyáltalán be tudok jutni az iskola udvarára.
- Buzgó borvíz Fenyves-patak völgye 11,5 km-re. A vize viszonylag meleg, az információs tábla szerint 16 fokos. Itató - Ez is egy szimpatikus rejtés.
- Árnyék oldala Csíkmindszent 11,5 km-re. Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.
- Vasfuvó domb Csíkszereda 11,5 km-re. Csíkszereda nyugati határában, közvetlenül a Székelyudvarhely felé vezető országút mellett, az Olt hídjának közelében található, az úgynevezett Vasfuvó domb.
- Micsurin-kert Csíkszereda 11,5 km-re. A Micsurin-kert egy legendás hely, bár többnyire csak azon Csíkszeredában iskolába jártak számára, akik a Márton Áron líceumban végeztek. A jó öreg Micsurin - Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek.
- Akó-kapu Csíkszentgyörgy 11,6 km-re. Hosszú időn át az Akó-kapu kifejezés létezett a tudatunkban, de kaput itt nem láttunk! Miért tűnnek el a dobozok? - Egy része (valószínűleg) tudatlanságból, egy másik része (talán) rosszindulatból.
- Csíkszentléleki 500 éves hársfa 11,6 km-re. Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. Csak szólok - Pár napja új geodobozt rejtettek el a csíkszentléleki templom közelében.
- Csikókert andezibánya 11,6 km-re.
- Tolvajos-tető 11,7 km-re. Itt vezet át a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti országút, mely összeköti a Csíki-medencét Székelyudvarhely vidékével. A doboz a helyen van - A doboz a helyen van, tartalma egy kisse mintha atnedvesedett volna, a csomagolasra hasznalt muanyag tasak viszont mar teljesen szetmallott, szerencsere volt nalam egy, amivel potoljam.

Mofetta Büdösfürdő románul - in limba romana: Mofeta Santimbru-Bai


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mofetta adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Büdösfürdő térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Messze vagyunk a helyszíntől - Hát, sajnos, igen messze vagyunk a helyszíntől, és ezért nem tudjuk a közeljövőben karbantartani a ládát (legközelebb csak augusztus végén keveredünk talán arra)...
 • Megtalaltuk a ladat - A zacsko amibe pillanatnyilag 2 doboz van csomagolva egy fa toveben, lathato helyen hevert...
 • Rejtés a Súgó-barlangnál - Köszönöm a részletes beszámolót és a ládagazda nevében is a karbantartást...
 • Délután fél háromkor mi is megtaláltuk a ládát - Mivel első megtalálásom, nagyon örültem neki...
 • Ismét ott jártam, és persze megkerestem a ládát - Elég beteg volt...
 • Megtaláltuk - A geodobozt megtaláltuk, viszont egy árva lelket sem az egész településen...

Sikerült eljutni Büdösfürdő környékére? Tetszett a Mofetta? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.