Uzonkafürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Uzonkafürdő

Uzonkafürdő

Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi. A települést kezdetben néhány helybeli, majd idetelepült gyimesi csángó alakította. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Felfele a Murgóra Sziklák a csúcs közelében Egyensúlyban A csúcs Megtaláltuk Az összetört doboz Nagy-Murgó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Uzonkafürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Uzonkafürdő! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
11244 Bedő-borvíz Mikóújfalu. Az öregek szerint mára már gyengült a borvíz ereje, pezsgése enyhült, de még mindig finom íze van. (itt geodobozt is lehet keresni)
11891 Pisztrángos borvízforrás. században megsemmisült, és ma már a nyomai sem látszanak. (itt geodobozt is lehet keresni)
12045 A bükkfa szíve. A Pisztrángos-patak völgye felett, közel a Pisztrángosi-borvízforráshoz, több méretes bükkfát találunk. (látnivaló és geodoboz)
17148 1333. Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült. (látnivaló és geodoboz)
17870 Almás-tető. 5.7 km-re. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren.
20074 Likaskő Sepsibükszád. 6.4 km-re. Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő.
20476 Bugyogó-borvíz. 6.5 km-re. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
23873. 24087. 24206 Fingós borvíz Kisbacon. Mi a völgyből ezt a forrást a huncut neve miatt választottuk.
24291 Miklós borvíz. Miklós borvíz, a Borvizek Tanösvény térképen Rossz borvíz.
24941 3532. 25264 Katolikus temető. Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére.
25343 Sziklaerkély az Olt felett Tusnádfürdő. Sziklaerkély az Olt, és a szemét :-( felett - Tusnádfürdő.
25575 Répás medence. Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert.
25582 Komlósároki borvíz Tusnádfürdő. Délen Tusnádfürdőt a Komlósárok határolja, melynek baloldalán fakad a Komlósároki borvíz.
25629. 25695 Mackó bácsi feredője Kisbacon. Becenevét a gyerekektől kapta.
25770 Nelu mofettája. 25773 Rudi forrás Tusnádfürdő. A Csukás-tótól délre, a vasút bal oldalán, a laza piroklasztit üledékből tör elő a kis hozamú Rudi forrás 13,5 C hőmérsékletű vize.
25949 Mofetta Tusnádfürdő. Ládagazda: BabBerci A tusnádfürdői mofetta épülete a közelmultban esett át egy felujításon, amely most már megszabott program szerint fogadja a gyógyulni vágyókat.
26034 Sziklavilág Szent Anna-tó. 8.3 km-re. A Csomád hegytömb déli részén, Közép-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterében keletkezett csapadékvizből a Szent Anna-tó.
26323 GK Hotel Szent Kristof Hargita megye. [EN] GK Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal.
26608 Szent Joákim-kápolna. 2012 július 21-én, a Szent Anna búcsú alkalmával, a tó nyugati oldalán 1562-ben már állt Szent Joakim kápolna emlékére egy keresztet állítottak.
26687 Benedek Elek fürdő. 26731 2934. 26743 Kisbaconi régi temető. 8.5 km-re. Kisbacon temetőjével átellenben, egy dombon található a falu régi temetője.
26747 Református templom. A nagybaconi református templomot is érdemes közelebbről megnézni.
26954 Református templom Kisbacon. 1602-ben Kis-Baczonnak írják.
27045 Mikes- és Apor forrás Tusnádfürdő Hargita megye. Mikes- és Apor forrás, Tusnádfürdő.
27083 Sási borvíz Kisbacon. A Sási borvíz a Barót-patak vízgyűjtő medencéjében található, Kisbacontól észak-északkeletre, körülbelül 1 km távolságra.
27123 Vízimalom. A székely ezermesterség még mindig működő csodája, a kisbaconi Fülöp-malom.
27130 Benedek Elek nagy mesemondó szobra. Ez Benedek Elek, a nagy székely meseíró egész alakos szobra, Vargha Mihály műalkotása.
27538 Bükkfa ablakkal és kapuval. A Fenyős-patak völgyéből másztam ki a domboldalon, a Benedek Elek borvizes barlang irányába.
27544 Tusnádfürdő tiszafája. A Csíki-medence s egyben Hargita megye legdélibb települése a Csomád vulkanikus hegytömb lábánál fekvő Tusnádfürdő.
27780 Csukás-tó. A szoros mélyén csillogó Csukás-tavat az Olt vizéből, 1882-1893 között, mesterségesen alakították ki, körülötte kis szabadidő-központ alakult ki.
27864 Sólyom-kő. Nem ajánlott a hely a tériszonyban szenvedőknek.
27990 Anna-villa. 100 bentlakó gyerek, 20 napközis, aki ebédre és vacsorára bejár, az ebédet mindennap 150 személyre főzik.
28015 Szegények feredeje. Szegények feredeje - Tusnádfürdő.
28053 Benedek Elek sírja Kisbacon. Benedek Elek sírja a Kisbacontól nyugatra fekvő temetőben található.
28081 Ércesi Mohás borvíz Kisbacon. 28116 Tűzoltó Park Tusnádfürdő. 28360 Országzászló emlékmű.
Románul - in limba romana: Ozunca Bai

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Tölgyfa a Nagy Murgó alatt
Tölgyfa a Nagy Murgó alatt - A Nagy Murgó északkeleti részén, az erdő szélén, egy 4 m kerületű kocsánytalan tölgyet láthatunk.
Nagy Murgó alatt a Hatodon
Nagy Murgó alatt a Hatodon - A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.
Bükkfa a Nagy Murgó alatt
Bükkfa a Nagy Murgó alatt - A Nagy Murgó északi részén, az erdőhöz közel, a legelő területén, egy 3,6 m kerületű bükkfát láthatunk.
Uzonka-forrás
Uzonka-forrás - Uzonkafürdő Kovászna megye északi peremén, Nagybacon és Sepsibükszád között, a Baróti hegység lábánál, a Nagy Murgó alatt, az Uzonka és Pisztrángos patakok völgyében található.
Hatod-tető
Hatod-tető - Mikóújfalutól Kisbacon fele, a Hatodról belátható az egész medence.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Uzonkafürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Koszi a rejtest - Egy jo kis maszas utan meglett a lada...
 • Megtaláltam a ládát - A doboz a leírás szerint a fa odvában kellett volna legyen,de én a fa előtt találtam...
 • Megtaláltuk a dobozt - A jelzett koordinátától 15-20 méterre...
 • Hello - Delutan 16 ora korul megtalaltam, s egyben kicsereltem a dobozt is...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Uzonkafürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.