Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Uzonkafürdő - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Uzonkafürdő

Uzonkafürdő | Hol van ez a hely?

Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi. A települést kezdetben néhány helybeli, majd idetelepült gyimesi csángó alakította. A mai fürdőtelep a Nagy Murgó-hegy északi lábánál alakult ki, az Uzonka-patak forrásvidékén feltörő borvizforrások körül...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Felfele a Murgóra Sziklák a csúcs közelében Egyensúlyban A csúcs Megtaláltuk Az összetört doboz Nagy-Murgó. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Uzonkafürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Uzonkafürdő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Uzonkafürdő, 1.78 km távolságra található.
Szállás

Szállás Uzonkafürdő - Kovászna vármegye


Keress szállást Uzonkafürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.44 km-re levő látnivalókkal: Sólyomkő vára, Alsó-Sólyomkő - Sepsibükszád (12 kép).
14714776091100
14714776101101
14714776121102
14714776131103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Uzonkafürdő közelében?
A bükkfa szíve. Az egyik bükkfának 4,5 m kerülete van, a törzsén egy gömbölyű daganat látható. (itt geodobozt is lehet keresni)
Sólyomkő vára. Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült. Bunker - Egy igazi kánikula időben jól esett az erdei séta, s utána egy gübbenés az Olton túli feredőben. (látnivaló és geodoboz)
Almás-tető. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren. (különleges hely geodobozzal)
Likaskő. A Csomád hegyből lefolyó vastartalmú ásványviz cementezhette össze a folyóterasz egy szakaszát, a mellette levő puha üledéket pedig az erózió lepusztította. Nem hiszem - Véleményem szerint nem tűnhetett el, mert egyáltalán nem forgalmas hely és nincs szem előtt sem. (itt geodobozt is lehet keresni)
Bugyogó-borvíz. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
Függőhíd az Olt felett. Na, végre - Na, végre, sok kutakodás után sikerült előbányásznom a dobozt is. Fingós borvíz. Derültséget keltett a forás neve, csalódás volt az állapota. Kertek hatanal, bujkalva - Hat ami igaz az igaz ez egy elegge izgalmas rejtes.
Miklós borvíz. Komlósároki alsóborvíz. 7.9 km-re. Komlósároki alsóborvíz - Tusnádfürdő. Borvizkostolon - Ezt a borvizet is megismertem, elegge zavaros volt talan meg a Nyarad sem volt ennyire.
Katolikus temető Kovászna megye. Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. Temeto - Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt.

Uzonkafürdő románul - in limba romana: Ozunca Bai

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Uzonkafürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Koszi a rejtest - Egy jo kis maszas utan meglett a lada...
 • Megtaláltam a ládát - A doboz a leírás szerint a fa odvában kellett volna legyen,de én a fa előtt találtam...
 • Megtaláltuk a dobozt - A jelzett koordinátától 15-20 méterre...
 • Hello - Delutan 16 ora korul megtalaltam, s egyben kicsereltem a dobozt is...
 • Megtaláltam a ládát - Hárman voltunk a feleségemmel meg a fiammal...
 • Uzonkafürdő - EKE nőnapi  túrán kerestük meg ezt a dobozt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Uzonkafürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Tölgyfa a Nagy Murgó alatt
Tölgyfa a Nagy Murgó alatt
A Nagy Murgó északkeleti részén, az erdő szélén, egy 4 m kerületű kocsánytalan tölgyet láthatunk.
Nagy Murgó alatt a Hatodon
Nagy Murgó alatt a Hatodon
A Hargita hegység és a Baróti hegyek között, a Hatodon vezet át az út, az Oltfejből, Háromszékről Erdővidékre.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3602 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.