Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Rigmány - Turisztikai látnivalók
 


Rigmány

Rigmány turisztikai látnivalói

Az 1567-dik évi regestrum 8 kapuval hozza Rygmany néven. Középkori katolikus lakói, majd a reformáció idején a reformátussá lett hívek Nyárádszentsimonhoz tartoztak...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rigmány képtárból:

Templom
Templom
Harangláb
Harangláb
Kapu
Kapu
A két harang közül az egyik
A két harang közül az egyik
Templomajtó
Templomajtó

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rigmány fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22814 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rigmány!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Rigmány, 0,21 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Kis-Nyárád völgye A két Nyárád egybefolyása. Nyárádandrásfalva, a keleti vallásu székelyek. Várdomb, Várpatak. Seprőd. Seprődág. Ámé és Baróth pataka. Nyárádszentimre, régi temploma, az egyházközség régi constitutiója. Medgyes család. Medgyes Bálint Ulászló alatt. Balogh József emléke. Bere. Mája. Gönczér bércze, régiségek. Márkod. Zakszőlő. Vataháza, vagy Kada tartománya. Kenőd, e falu költözködése. Bere-Keresztur, az ezen egyházközséghez tartozott 7 falu szerződménye. Temploma, régi harangja. Vároldala. Vármöge. Képesdomb. A Kereszturi család, kastélyuk romjai. Torboszló. Kevereg. Magyaros. Sugópatak. Kati hegyese. Várhely, a falu régi fekhelye. A sorba helyezett dombok. Ásványos források.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Rigmány közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Van olyan hely, ahol az idő megállt, úgy tűnik - pedig, igazából csak egyszerűen nem pörgött fel, ahogy máshol. Új geodoboz új rejtekben. A közeli Csereoldal tatárpincéit terveztem felkeresni, de ha már itt voltam, elrejtettem a haranglábnál egy új geodobozt, új rejtekbe. Lehet egészen máshova került a doboz. Az első megtaláló a bejegyzése szerint még a rejtekben találta meg a geodobozt. A létra odavitt, de nem találtam meg. A maival együtt már három alkalommal jártam itt.
A gegesi református temetőben érdekes, százévesnél régebbi sírkövek vannak.
Geges az Abod-patak völgyében fekszik, Marosvásárhelytől 24 km-re kelet-délkeletre, a községközponttól, Havadtól 3 km-re északkeletre. Ez nem egy emlékmű, csak egy sírhely. Miután rejtettem egy új geodobozt Geges református temetőjében, amivel a gegesi régi sírköveket szeretném bemutatni, elindultam megkeresni ezt a rejtést is. Ez mashol lehet. E Igen. Igen, erre mondják a faluban.
Nagyon különleges látvány, olyan ősi érzés ott lenni. Kerékpártúra. Ma egy kb 20-25 fős kerékpártúra alkalmával jártunk erre. Pincék, gödrök, mélyedések.. A tejfölös doboz távol volt a frissen kiásott pincéktől, egy csutakban, de észrevehetted, hogy a doboz környékén gödrök, vagy inkább csak mélyedések vannak, amik mind beomlott, betömött, vagy betömődött pincék. A tatárpincék kincse. Volt tudomásom róla, hogy a geodoboz már nem ép, de reméltem megtalálom legalább a maradványait.
Népi iskola, Geges.
Szent Imre tiszteletére szentelték fel, a falu a templomáról kapta a nevét. Szent Imre szobor. Nyárádszeredából hazafele választottam ezt az útvonalat: Seprőd - Abod - Makfalva - Szolokma - Etéd - Énlaka - Székelypálfalva. Részletes beszámolók. Rendben van. Hosszú bejegyzések, automatikusan kitöltött időpont. Nem lehetne néha a mondatokat nagybetűvel kezdeni? Nem lehetne néha a pont, vagy a vessző után szünetet hagyni? Nem lehetne néha a két t helyett helyesen egy t betűt írni, máskor pedig egy t helyett helyesen kettőt? Nem lehetne helyesen írni, hogy ne azzal foglalkozzam állandóan, hogy helyesírási hibákat javítok? Nem kötelező hosszú bejegyzést írni! Honnan veszed, hogy kötelező volna? Egy hosszú bejegyzés olyan, mint amilyent például én írtam a Kossuth-sziklánál.
A Padlásmúzeum Nyárádszeredában, a Szakadát utca végén, a 26/A számú házban padlásán található.
Száz évvel a budapesti Hősök tere után, Erdélyben először itt avattak Árpád szobrot.
Benkő Károly idejében épül fatemploma, mai temploma 1842-ből való.
A világháborúban, az olaszországi Doberdóban hősi halált halt Barabás János emlékére emelték.
A Dózsa-Barátosi kúriát a 18-dik században építették.
Hármasfalu 1950-ben jött létre Atosfalva, Csókfalva és Székelyszentistván egyesítésével.
A helybeliektől érdeklődve tudtam meg, hogy Ropó-domb a neve.
Itt találkozott egykor a makfalvi és az abodi ifjúság május elsején.
Remek kilátás nyílik innen a Küküllő vidékére, Firtos, Csombod és Rabsonné felé.
Templomáról egykori haranglábjának megmaradt vitorláján olvasható dátum beszél: 1572.
Az Alsó fenyős egy mesterséges fenyő telepítés Makfalvától északra, a Nagymagos erdejében.
Makfalva, illetve a Sokad dűlő északi részén, az abodi határ és Külső Ecsenye közötti, jellegzetes, koporsóra emlékeztető domb neve a Tatársír.
A hagyomány szerint, ha a faluból is jól látható Alsó-szikla megszürkül, megváltozik az idő, ugyanis a kék palás rétegek előre jelzik az esőt.
1335-ben a pápai tizedjegyzékben Berechce szerepel, Berekete néven, amelyet Benkő feltételesen Berekeresztúrral azonosít, ami minden bizonnyal igaz lehet, mert más hasonló helységnév nincs a kerületben. Tető alatt. Nyárádszentimréről jöttünk át Berekeresztúrra.
A templom mai napig megőrzött stílusjegyei is erre a korra utalnak, román és gótikus vegyesen. Madárábrázolásos régi sírkövek. A helyszínre érkezve már az alsó kapun beléptem a templomkertbe. Belépni csak alázatosan. Belépni csak alázatosan lehet, mert alacsony a kapu.
Makavárának eredete a Váruta helynévhez kapcsolódik, de ellentétben a különböző világhálón található leírásokkal, a Váruta nem egy hegy vagy domb neve.
Innen nagyméretű emberi csontok kerültek elő a múltban, talán ezzel magyarázható e hely neve is.
1590-ben már egyházát említik, ami legalább kápolna létét tételezi fel.
Féreglyuk hegyi kerékpáros ösvény - Csíkfalva.
Felső, süvegszerű részén hurokká csavarodott, nyitott szájú kígyó látható. Csak a dobozt találtam meg. Kerestem a sírköveket de nem találtam meg. Megrágva. A sírköveket nem láttam, nem is volt sok időm.
Beke ugyanezt az adatot Mező-szentmártonnal azonosítja. Fej fölött. Felnéztem és megláttam a dobozt. Mégis ott van. Most először jártam úgy, hogy előbb "oda" nyúlok, de bíztos máshol lesz s hát láss csodát.
Itt tartották 1618-ban az unitárius zsinatot, 1640-től a reformátusoké.
Ez az a kastély, amelyben Rhédey Klaudia, Mária brit királynő nagyanyja, II Erzsébet ükanyja felnőtt.
Mivel hasonlít egy karcsú női lábra, valószínűleg a felszíni forma határozta meg a helynevet.
A határában bőven található sírkőkészítésre alkalmas homokkő. Befagyva. Érdekes ez a temető. Jellegzetes. Érdekesek ezek a sírkövek,  érdemes volt felkeresni ezt a helyet is.
Az építmény északi részén egy felirat is olvasható.
A legszebb ilyen sírkövek, amelyeken két egymással szembe hajló kígyó domborműves faragása látható, a nyomáti temetőben vannak. Kígyók. Érdekes a sírfelirat, manapság már csak adatokat írnak fel a csilivili márványra, és mindent körbebetonoznak. Megkövült kígyók . A két kígyó meg volt kövülve, úgyhogy bátran vettem elő a dobozt.
Első ízben oklevélben 1513-ban említik Monyath néven. Második próbálkozásra. Még kerestem ezt a rejtekhelyet. Köszönöm. Köszönöm a javítást, és a rejtéseket is a közelben, így már itthon is lesz amit keressek. Nyomáti haranglábak és sírkövek. Nyomát háromszögű központjába érve, a két templom, illetve a haranglábak alatt állva, a gps 400 métert mutatott még a rejtekig.
Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.
Tizenötezer tő és tízféle tulipán van itt, május első részében tartják a szüretet.
Ottjártunkkor sok virág volt kinyílva, de még sok virág csak bimbós volt. Vékonykarúak elönyben. Minden évben felkeressük a rétet a koczkásliliomok miatt. Elég nehezen találtuk meg. De a földrajzi koordináták sokat segítettek.
Temploma nem volt, csak harangláb. Harangláb. A suvadásnál sajnos már nem volt időnk maradni, de a régi haranglábat megcsodáltuk.
Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. Sajnos nincs doboz. Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg. Aprólékosan megvizsgáltuk a rejteket. A belsejét is tükörrel -elemlámpával, de nem találtunk dobozt.
Túrabot nélkül senkinek sem ajánlom. Karbantartás. A tegnap délután sikerült újra eljutnom Nyárádselyébe és ellenőriztem a rejteket. Antenna. A doboz valóban a szűk üregben volt. A geodobozhoz nem lehet hozzáférni. Mikháza felől érkeztem Nyárádselyére, amíg a talajút első része tűrhetőnek néz ki, a második fele nagyon le van szakadva.
Bözödújfalu elpusztult falu Romániában, Maros megyében. POI. A doboz eltűnt. Pet előformát nem, üres söröspalackot találtam. A délelőtt folyamán nagyon eltöltöttem az időt a bözödi halomsírok legjobb megközelítésének megtalálásával, délután 3 órakor már egyéb programom volt Székelyvéckén, de mivel a közelben jártam, kis kitérőt tettem, hogy megkereshessem ezt a geodobozt.
Most már teljesen el van hanyagolva az egész berendezés, de még így is lenyűgözött a bonyolultságával.
Az 1567. Megint bodobácsok leptek el mindent. A rejtek körül is sok volt a bodobács, de mégis sikerült egyből a dobozt kitapogatnom anélkül, hogy érintettem volna a bodobácsokat.
Egy völgyzáró gát építése miatt a falu nagy részét elárasztották vizzel, a lakóit pedig elköltöztették. Emlékmű. Az esztelen falurombolás során elárasztott település. Szürke gémek. A kidőlt fa megvolt, de akkora volt a bozót körülötte, hogy az már gyanús volt. Bözödújfalu, a tó fenekén. Még sosem jártam erre, ma került alkalom a hely felkeresésére.
A vasúti sínen való átkelés után már láthatjuk a nedves rétet és a virágokat. Még nincs kinyílva. Az elmúlt napokban olvastam, láttam a képeket, hogy Óvárhely mellett már nyílnak a kockásliliomok.
2023-ban június 20 és július 9 között szerveztek nyílt napokat, naponta 10-21 óra között.
Célja az erőd területének megmutatása a tájban.
  Nem messze, csupán 15 km-re található Marosvásárhelytől.
A középkori templom a Kripta nevű hegyen állott, ahol az egykori templom alatti kripta helye jól kirajzolódik ma is. Újrapróbálom. A régi, beomlott kripta helyén lévő gödröt betömték. Diófa. Úgy gondoltam, hogy próbáljunk meg újra a régi helyen rejteni egy dobozt, mert az új hely, vagyis a bokor egy sírfelújítás áldozata lett. Szerintem a helyén van. A megtalálást segítő információ nem költői gondolat.
A hagyomány szerint a törökök által elpusztított Kisernye lakói telepedtek Bósba. Költözik a kilátás. Úgy látom, hogy a kivágott fák csutakjai nem hosszú életűek, ezért a beléjük rejtett dobozok élete is hamar véget ér. Csak a panoráma volt a helyén. Ali pasa halmai felől érkeztem ide, egy kis erdei terepkerékpározás után. Szép hely. Tetszik ez a környék.
1638-ban a források szerint az Agyagos tetőn fakápolna állt Szent Orsolya tiszteletére szentelve.
Ezekkel a szavakkal hívja fel a különleges létesítményre a figyelmet, a reklámszöveg.
A szentély sokszögzáródású, de ablakait átalakították, a diadalívet lebontották. Szerintem ez a református templom. Bár erre én is csak akkor jöttem rá, amikor a faluban elhaladtam a másik templom mellett, melyre rá volt írva az Egy az Isten felirat.
A több, mint 2 hektáron elterülő mikházi római katonai tábor Maros megye egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
Az Óriások árka a Nyárádmente kistérség egyik fontos történelmi, természeti értéke.
Az Idődoboz pavilonok a Mikházi Régészeti Parkban találhatók, a településtől délnyugatra, a római kasztrum és a régészeti park között.
A település földrajzilag az Iszló-patak völgyében, Marosvásárhelytől csupán 19 km-re található.
A templomban mintegy tucatnyi feliratos és helyenként faragott díszű sírtábla jelöli a kripta kamráiba temetett neves személyek sírjait. Nem zár jól a doboz. A doboz előkerült a kövek közül, de a tartalma át van nedvesedve. Geodoboz a kripta bejáratánál. Borús, esős délután indultam el egy kis dobozkeresésre.
Az elsősorban a Nyárádmente északkeleti végében meghúzódó katolikus közösséget kiszolgáló kolostor a XVII-XVIII századok folyamán, de a későbbiekben is a székelység művelődési életének egyik legfontosabb gócpontjaként irányító, oktató, papi utánpótlásképző szerepkört látott el, termékeny szellemi és művészettörténeti központként működött. Csendes hely. A dobozt a bodobácsok őrzik. Templomtorony és gólyafészek. A mikházai katolikus templomot és ferences kolostort csak kivülről csodáltam meg. El volt veszve Mikháza?. Ha így áll a dolog, akkor gyakrabban kellene biciklizni.
A mikházi ferences templom és kolostor 1673-ban készült, régi galambbúgos nagy- és kiskapuja, a legrégebbi fennmaradt székelykapu volt.
Elnevezése minden bizonnyal arról a gazdáról ered, mely megalapította.
Mikházán, abban az utkereszteződésben, ahol a ferences kolostortemplom felé le kell térni, egy harangláb és egy fedett feszület található, melyre a helybeliek a Jézuska és a Falu harangja elnevezéseket használják. Gyors találat. A doboz a földön volt.
Nevét egykor hódban gazdag határáról kapta. Csendes falu. Tetszett a falu. Festett órás templomtorony. A helyszínre érkezve, annak rendje-módja szerint a kőoszlopos kapun léptem be a templomkertbe.
Sőt még később, 1791-ben sem, ugyanis ekkor önállósításukat kérik, de azt a választ kapják, hogy előbb gondoskodjanak templomról. Szép őszi idő. A közelben volt még néhány cseresznyefa, de a repedés nagy segítség. Ki az a György Tibi bácsi?. Nem készültem különösebben az ehedi rejtekhelyhez.
Az egyházközség jegyzőkönyvében ez a bejegyzés olvasható: 1763 jún 22 a Mária Terézia császárnő engedelméből a régi megrongálódó templom lebontásához fogván a megye egészen felépíttetett és 12 febr.
Középkori templomról nincs okleveles adat, ennek ellenére bizonyosan már a középkorban volt temploma.
Szabadidő programok és tevékenységek családok és gyerekek számára.
A Bekecs-tető a nyárádmentiek szent hegye. Már megint nincs. Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen, de sajnos megint hiányzik a geodoboz. Szabályok. Ezért a rejtekhelyért már kaptál egy pontot. Keskeny kezűek elönyben. Miután a Király új dobozt helyezett el, ez egyből elő is került.
Szőcs Lajos kőrispataki lakos, akinek családja három nemzedékig visszamenőleg kalapossággal foglalkozott elhatározta, hogy létre hozza az ország első Szalmakalap Múzeumát. Gömbkövek. Hirtelen azt sem tudtam, hogy a köveket vagy a kalapokat csodáljam. Szalmakalap és nemcsak. Biciklikkel felpakolt autókkal érkeztünk a helyszínre. Érdekes kövek. Nagyon tetszett, hogy a természet a víz erejével milyen érdekes formákat alkotott a kövekből.
A fedél megvédte a híd tartó- és járószerkezeteit a csapadéktól, valamint a nap szárító hatásától. Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek. Pedig szerettem volna látni. Korabeli fénykép. Ritka, értékes kép érkezett a játszóterünkre, Kanizsay Izabella jóvoltából. Csak híd, fedél nélkül. A Kecske-túrára menet, habár nem volt sok időnk, beszúrtuk még ezt a rejtést.
A Bökecs leve egyike a nyárádmentiek szent hegyéből, a Bekecsből eredő forrásnak. Működik. Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen. Gesztenye. Miután Deliáék kikaparták (izé, kiásták) a gesztenyét, és kissé odébb helyezték, mi is könnyen megtaláltuk a kissé furcsa alaku dupla dobozt. Elszánt kincskeresés. Először is szétnéztem, hol van a gömbölyű hátú kő.
A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. Bekerítve. Most látom, hogy a régebbi fotókon még nem volt teljesen bekerítve az emlékmű. Pótolni. Ősszel visszatérve a tett helyszínére, a jégdugónak már se híre, se hamva, de sajnos a ládának se. Dugó dugta. A koordináta nem a legkóserebb, de megtaláltuk a facsonkot.
Az 1567. Alma a fa alatt. Mindig szerettük Székes környékét. Egérrágta dobozka. Székes református temploma pont az út mellett van, így a rejtés Parkolj le és keresd meg a geodobozt típusú. Turkáltam és meglett. Almafa odvában turkálni élvezet, ha megtalálom.
A bencésekkel hozhatók kapcsolatba a Szent Benedekről elnevezett egyházközségek. Mókus?. Marosvásárhely fele menet megálltam megkeresni a nyárádszentbenedeki református templomot, illetve az itt elrejtett dobozkát. Félreeső templom, utcára nyíló kapuval. Bár ez a rejtekhely nem esett az aznapi kincskereső kirándulásom útvonalába, a közelsége miatt tettem egy kis kitérőt Nyárádszentbenedekre. Turkálni újból élvezet . Turkálni újból élvezet, mert így ezt is megtaláltam.
Nem az Írott-kő, más nevén Mosdó-kő, de hasonlít hozzá. Rendben. Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen, a doboz a helyén, de valami rágcsáló megcsócsálta a zacskót. Acskó és Minion. A doboz a helyén, a Király tanácsát követve be is acskóztam, miután egy Minion is bekúszott a ládába. Tőzike mező. Lesétáltunk a Vész-kőtől egy, az elesett német katonáknak emelt emlékműig.
Parkolási lehetőség az ültetvénnyel szemben van, a telefonos bolt udvarán.
Az elmúlt években Bözöd környékén, légi régészet nyomán beazonosították a bözödi halomsírokat.
A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek Moháskőnek, Oltárkőnek de leggyakrabban Mosdókőnek neveznek. A táblát is. Olvassátok végig az ismertető táblát, van ott pár érdekesség. Első találatom . Nagyon rég járom a Bekecs hegyet, számtalanszor elmentem a rejtek mellett, nem is gondoltam volna, hogy ilyen kincseket rejt. Új geodoboz, védettebb rejtekben. A Vész-kőnél elrejtett új geodoboz megtalálása után, úgy döntöttem, hogy még elsétálok a Mosdókőhöz is, belefér az időbe.
Üregben. M Valószínűleg szándékos a fosztogatás. Mivel itt, és a másik helyen is, csak a jegyzetfüzet néhány lapját hagyták meg, a hely pedig eléggé félreesik a forgalmas országúttól, valószínűleg szándékos cselekedetről van szó, egy rosszindulatú személy részéről. A doboz újra eltünt. Úgy tűnik, valaki jár előttem és kifossza a rejtekeket. Hangulatos temető, habár a régi düledező faragott homokkő sírkövek közé sok beton és márvány költözött. Meg itt is jar a mugli. Babberci vitt fel kocsival. Az új doboz. Most már megtaláltuk a dobozt. Újra. Tettem egy új dobozt a rejtekhelyre, és ha eltűnik, akkor keresek egy másik helyet.
Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. Aranyos függőhíd. Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat. Ketrec és híd. Régebb szerettem volna itt rejteni, de a híd előtti ketrec mindig visszatartott attól, hogy megálljak itt.
Régi templomának vagy kápolnájának egyik harangja felirata szerint 1614-ból való: Anno Domini 1614 MPN.
A Terebics-tető Jedd község határában található, Jeddről 30-40 perc gyaloglással elérhető. Három a semmiben. Népes gyereksereggel indultunk el ládázni (is), és "epic failure"-val indítottunk. Juhnyáj az erdőszélen. Gyorsan kellett cselekednem, mert a juhnyáj már elérte az erdő szélét, de szerencsére könnyen megtaláltam a dobozt. Újabb égbekiáltó kegyetlenség. Szokásommal ellentétben, viszonylag korán indultam kincskeresésre.
Ez egy körülbelül 100x50 m-es mesterséges tó.
Erdőcsinád délkeleti bejáratánál nagyméretű székelykapu üdvözli az érkezőket.
A küsmödi templom zárva volt.
Küsmöd egyik érdekes látnivalója a Fő utcán található Bereczki-ház, vagy Csitkós ház, ahogy becézik.
Ennek helyén volt a régi templom, valóságos kis gót épület, a nép elbeszélése szerint lapos és gömbölyű kövekből, amelyek felhasználtattak az új templom építésekor. Csak a doboz. A problema ott, a szomszedok. A kezdet és a vég. A kezdet és a vég meglett, de a dobozt úgy tűnik a lelkes hívek eltávolíthatták, mert nem találtuk csak sejtjük hol lehetett. Eltűnt?. Talán eltűnt a doboz.
Helyette az 1970-es években a régitől nyugatra új templomot építenek.
A hagyomány szerint a falu először a Kis-Küküllő mellett települt, ahonnan a török pusztítások elöl költöztek fel az erdő mellé. Két doboz. Két dobozt rejtettem. A Rava-patak látványos, vízvájta szorosa és vízesése. Székelyvéckén töltöttem a hétvégét.
Koronka, Alsó utca 167 szám.
Székelyvaja a Göcs-patak mellett található falu, mely közigazgatásilag Ákosfalva része.
Marosvásárhelytől 24 km-re északkeletre, Székelyhodostól 3 km-re a Tar-bükk alatt fekszik, a Hodos-patak völgyében. Szemmagasságban. Nem emlékeztem a segítő információra. Hatalmas tuják takarásában. A hatalmas tuják takarásában feltűnésmentesen meg lehet keresni a geodobozt.
Az évszámból ítélve Ali Csengizade temesvári török pasa lehetett. Kincses utca a kincses dombokhoz. Az elmúlt napok esőzései után, végre kisütött a nap. Köszönöm. Köszönöm, hogy ellenőrizted a rejtést, és tettél egy új geodobozt. Kereshető. Tényleg nem volt a helyén a doboz.

Történelmi-kulturális értékek - Maros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rigmány adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Második alkalommal itt - A helyet már ismertem, 2010 novemberében már jártam itt. Akkor csak fényképeket készítettem, de nem volt lehetőségem rejteni is...
 • Felmászott a toronyba.... - ...
 • Útban a tatárpincék felé - Útban a tatárpincék felé megkerestem ezt a rejtekhelyet is. Könnyen ment, jó a leírás...
 • Kellemes hely - ...
 • Olyan szep a kapu - ...
 • Érdekes hely, POI - Rigmány csak egy érdekes hely, ahol még nincs geoláda. Az Érdekes hely egy olyan rejtekhely, ahova még nem került geoláda, vagy mert nem volt előkészített geodoboz a rejtőnél, vagy nem sikerült megfelelő rejteket találni...
 • A koordináták alapján - ...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Rigmány? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.