Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Asztalkő - Csíkkarcfalva - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Asztalkő - Csíkkarcfalva

Asztalkő - Csíkkarcfalva | Hol van ez a hely?

A gyalogtúra egy meredek kaptatóval kezdődik a Loki borvízforrástól, az elég ritka, de azért követhető kék kereszt jelzés mentén. A tetőre kiérve, a földön heverő jelzőtáblák látványa fogad. Az egyiken a Kitérő az Asztalkőhöz 10 perc felirat olvasható, de ez a tábla is a földön van.

A kék háromszöget kellene tovább követni, de csak a közelben van egy jelzés. Ha volt is valamikor jelzett ösvény, azt jelenleg benőtte a növényzet, az erdő. Ezért picivel tovább, a segédpontoknál megadott letérőnél, érdemes elhagyni a kék kereszt jelzést.

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kitérő az Asztalkőhöz Mesebeli házikó Asztalkő 1 Asztalkő 2 Asztalkő 3 Asztalkő 4 Asztalkő 5 Asztalkő 6 Árulkodó jel A szikla alatt Mászható repedés. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Asztalkő Csíkkarcfalva fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Csíkkarcfalva és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Asztalkő! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Asztalkő Csíkkarcfalva közelében?
Jártó Gábor ládája a Fertő-nyeregben. Megtaláltam, pedig be sem volt jelentve - A Madarasi Hargita közelében levő Nyerges-kősziklán található via ferratát készültünk megmászni, már ki tudja hányadik alkalommal. (érdekes hely geoládával) Bánya pataka Csíkmadaras. Szent Antal-kápolna Csíkmadaras. A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira. Útban a töltöttkáposzta-fesztivál felé - A gyergyószárhegyi töltöttkáposzta-fesztiválra igyekeztünk aznap, egy kis kitérővel felkerestük a már jól ismert Szent Antal-kápolnát. (különleges hely geodobozzal)
Libán-tető. Hűsítő forrásvíz - Első alkalommal jöttünk a Libán tetőre, de nem bántuk meg. (turisztikai látnivaló geodobozzal) Dugásfürdő Csíkdánfalva. 8.6 km-re. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté. szuk - Amikor rejtettem egyaltalan nem volt szuk a "lyuk"E honap vegen megyek Marosfore par napra es ujratelepitem vagy kitagitom a "lyukat" :))Orulok hogy legalabb a lada megvan.
Dugásfürdő 2 Csíkdánfalva. 8.7 km-re. Feredő - A hídtól lejjebb hódok által épített gátak duzzasztják a patakot. (érdekes hely geoládával) Bánya-tető. A kilátást korlátozzák a felnövő fák, és nem egyszerü a szirtre való feljutás sem.
Porgyos-tető Csíkjenőfalva. 9.1 km-re. A Hámori- vagy Vadkéstövi borvíz a Székaszó völgyében található.

Asztalkő Csíkkarcfalva románul - in limba romana: Piatra Mesei Carta


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Csíkkarcfalva térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Asztalkő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja...
 • Gyönyörű őszi táj fogadott - Helybéliként meglepődtem milyen szép rejtekhely is ez, aminek a közelében már többször is jártam, de nem tudtam a létezéséről...
 • Biztos vagy benne? - ...
 • Mennyit? - ...
 • Fent vagyunk a szikla tetején. - Mindenkinek nagyon köszönöm ezt a kellemes kirándulást...

Sikerült eljutni Csíkkarcfalva környékére? Tetszett az Asztalkő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Asztalkő felé
Asztalkő felé 0.57 km-re
RH3423 Asztalkő felé Karcfalva
Kicsiloki-borvíz
Kicsiloki-borvíz
Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.