Asztalkő - Csíkkarcfalva - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Danesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Asztalkő - Csíkkarcfalva

A gyalogtúra egy meredek kaptatóval kezdődik a Loki borvízforrástól, az elég ritka, de azért követhető kék kereszt jelzés mentén. A tetőre kiérve, a földön heverő jelzőtáblák látványa fogad. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Kitérő az Asztalkőhöz Mesebeli házikó Asztalkő 1 Asztalkő 2 Asztalkő 3 Asztalkő 4 Asztalkő 5 Asztalkő 6 Árulkodó jel A szikla alatt Mászható repedés... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Asztalkő Csíkkarcfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
11106 Borvíz-forrás. Az 5 hektáros Ördög-(Seholsincs)-tó, egy magashegyi láp, az Osztoros nyugati kráterében, a Sikaszó patak forrásvidékén. 13847 Szederjesi borvíz. A Fehérkavicsos- vagy Szederjesi borvíz Csíkmadaras egyik közismert borvízforrása. 14011 Disznórió. A Fertő-nyeregtől a Ferő-tető felé érdemes kitérni a Disznó-hegyre, vagy ahogy még a térképen szerepel a Disznórió, ahonnan nagyon jó kilátás nyilik egyrészt a Hargita vonulataira, valamint a csíki medencére, és a falvakra. 17911 Madicsa-fürdő. A szebb napokat is megélt Madicsa-fürdő helyi, kis fürdőtelep, Csíkkarcfalvától 4 km-re nyugatra, az Északi Hargita keleti oldalán. 18670 Pucsek Jani ládája a Fertő-nyeregben. 2007. 18937 Jártó Gábor ládája a Fertő-nyeregben. 21091 Bánya pataka. Csíkmadarastól nyugatra, a Vasér- vagy Bánya-patakában tör fel a Küpüs-borvíz. 24737 Szent Antal-kápolna. A Fejedelem kertjében, Csíkmadaras nyugati kijáratánál, tőle mintegy 800 méterre, a Hámorfenék területén álló Szent Antal-kápolna 1992-ben épült egy régi kápolna romjaira. 25789 Libán-tető. A (Székelyudvarhely)-Fenyédről Gyergyótekerőpatak-Gyergyószentmiklósra vezető út választja el a Görgényi-havasokat a Hargitától, ennek legmagasabb pontja a Libán tető, ez a gyönyörű havasi világ. 26878 Dugásfürdő. Csíkdánfalva község határában több jó minőségű borviz fakad, a nyugati részén, a Madaras- és a Gödörviz-pataka összefolyásánál 1926-ban egy kis fürdőhely létesült, mely Dugás-fürdő néven vált ismertté. 27230 Dugásfürdő 2. 27575 Bánya-tető. A Madarasi menedékháztól a Fertő-nyereg fele az egyik lehetséges túraösvény a Bánya-tető mellett vezet el. 28439 Porgyos-tető. Csíkjenőfalvától északra, a Porgyos-tető körül, az Olt által kirajzolt törésvonal mentén, több borvízforrás van, egykor népi fürdő is működött. 28681 Csergeványoló. Csíkmadaras nyugati kijáratánál, a Nagy Madaras-patakon, ma is működik egy csergeványoló. 29525 Csíkkarcfalva erődtemploma. Csíkkarcfalva a Nagyboldogasszony egyházközség központja, amely már az 1330-as években létezett. 30100 Újfalvi kőbánya. Az Újfalvi bányában kitermelt kő vulkanikus eredetű andezit, amely piroxént és hornblendát tartalmaz.

Néhány székely szó jelentése:
Hocide = Hozd csak ide! Homály = Felhő. Höngörgőzik = Gurul. Höngörődzik = Gurul. Hoszpa = A dara korpája. Husulubika = Félgömbalakú, friss sárból készül. A gyermekek a földhöz csapják, és azon mulatnak, hogy mekkorát szól.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Asztalkő felé 0.57 km-re
RH3423 Asztalkő felé Karcfalva
Nagyloki-borvíz 1.21 km-re. A Nagyloki borvíz a Nagylok-patak földrajzi baloldalán található, Madicsafürdőtől 6 km-re nyugatra.
Kicsiloki-borvíz
Az csíkkarcfalvi Alsó- vagy Kicsiloki borvízforrás a Nagylok-patak földrajzi jobb partján található.
Kőbánya 1.34 km-re
RH4753 Kőbánya Hídlás Észak-Hargita
Bálinték forrása 1.54 km-re
RH4757 Bálinték forrása Csíkkarcfalva

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A rövidebb, kényelmesebb, és könnyebb út - Aznap az Ördög-tó volt a kirándulásunk célpontja...
 • Gyönyörű őszi táj fogadott - Helybéliként meglepődtem milyen szép rejtekhely is ez, aminek a közelében már többször is jártam, de nem tudtam a létezéséről...
 • Biztos vagy benne? - ...
 • Mennyit? - ...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.