Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Firtos vára - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Firtos vára turisztikai látnivalói

Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára. A várat övező bükkfák régi történetekről mesélhetnének...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Firtos vára képtárból:

A vár területe
A vár területe
Facsoport
Facsoport
Firtosváralja felől
Firtosváralja felől
Firtos lova
Firtos lova

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Firtos vára fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Firtos vára!

A legközelebbi település Firtosváralja, 2,65 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Firtos vára A Firtos, befolyása az időre. Kilátás tetejéről. Firtos csucsai. Firtos várának mostani romjai, kápolnái. Firtos alaprajza. Firtos regevilága. A firtosi szerzetesek. Ottani életők. Leköltözésük az Árcsóra. A tündér kert. A firtosi ló, annak regéje. Firtos kutja. Kőriskuti katonai telep.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Firtos vára közelében?
- Firtos kútja 110 m-re. Firtos kútja.
- Péter-hegyese - Firtos 1 km-re. A hagyományok szerint a Péter-hegyesén állott egy Szent Péternek szentelt és népes búcsúkkal látogatott kápolna.
- Firtosi kilátó - Szeles-domb 1,5 km-re. A Firtos-tetőn volt már egy közel húszéves kilátó, mely időközben teljesen elkorhadt, valamint a bükkfák is megnőttek körülötte.
- Unitárius templom Énlaka 3,4 km-re. A falu északkeleti felében kiugró dombon emelt unitárius templom uralkodik a helység, meg a falutól délre eső táj fölött. Göcsörtös fa - Igazán szép ez a félreeső hely. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Vízimalom Korond 3,6 km-re. Volt köztük lisztelő, fűrész-, festék- és mázőrlő malom. Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Korondi kilátó 3,9 km-re.
- Madárkert Korond 4 km-re. A korondi madárkertben közel 40 faj található - 5 fajta páva, 12 fajta fácán, 5 fajta galamb, fogoly- és papagájfajok, vízimadarak, vadludak és kacsák, és dísztyúkok.
- Katolikus templom Székelypálfalva 4,2 km-re. A Farkaslakáról Korondra vezető útról, a Kalonda aljában balra útelágazás vezet Énlaka felé. Befalazva - Elég sokáig számolgattuk a sarkakat, míg megkerült a 8. (látnivaló és geodoboz)
- Árcsó 4,4 km-re. Árcsó Korond és Felsősófalva között, a Korond-patak balpartján elterülő határrész.
- A temető kápolnája Atyha 4,4 km-re. .. de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu) Új kápolna - A templomot újra födik. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Csiga-domb Korond 5 km-re. Korond községtől észak-északnyugatra található, az országúttól keletre. Útban hazafelé - Megálltam, hogy megnézzem a Csiga-domb jelenlegi állapotát.
- Bugyogó források Fingóborvíz 5,4 km-re. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg. Fortyogás - Megtaláltuk a forrásokat, megfigyeltük a fortyogást is.
- Fingó-borviz Korond 5,4 km-re. A betonköpűbe ömlő forrás fölé egy pitvaros faépületet építettek. Első ládám - Végig fel tudtam menni kocsival.
- Likas-kő Korond 5,5 km-re. A kő fölötti hegygerincet Likaskő-bércnek, a kő feletti fensíkot, mely művelhető és lakott terület, Likaskő mezejének nevezik. Mindkét doboz megvan - Megtaláltam a geodobozt is, a Déliáét is.
- Korondi sóskút 5,6 km-re. Vizének használatát már Mária Terézia idejében szabályozták. Magam helyett :) - Hát igen, az a rács egy kicsit olyan, mintha szájkosarat tettek volna a forrásra.
- Fiastetői kilátó 5,7 km-re. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. Ujra megvan - 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt.
- Laposlik Korond 5,7 km-re. A területén található a Bugyogó nevű forráscsoport. Merész rejtés - Amikor én a helyszínt dokumentáltam, elég cudar idő volt.
- Móric-kő Korond 6 km-re. A tetejéről szép kilátás nyílik déli irányba Korondra, a Kalonda-tetőre és a Firtos-hegyre. Lobogó - Ha már valaki ilyen helyre lobogót telepít, akkor gondoskodhatna arról is, hogy egy év múlva ne egy rongy-darab lebegjen itt.
- Székely iránytű Peszente-tető 6,1 km-re.
- Fügevára Korond 6,3 km-re. Ki Korondon megfordul, annak ajánlom, hogy Fügevár meglátogatását el ne mulassza, mely ily alakzatokat, ily képleteket bizonnyal ritkán lesz alkalma láthatni. Esőben - A Fenyőkúti-tőzegláphoz igyekeztünk, pótolni a hiányzó geodobozt.
- Kormos-kő sziklabástya Fenyőkút 6,7 km-re. A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam. Meredek - A leírást követve jutottunk fel előbb a kisebb sziklához, majd a sziklabástyához.
- Sziklaablak Kormos-kő Fenyőkút 6,7 km-re. A Kormos-kő sziklabástyája és sziklakilátója között, a sziklakilátó közelében-végében, van egy érdekes sziklaablak. Nagy kő esett le a szívemről - Amikor én a sziklakilátónál és a sziklabástyánál rejtettem a geodobozaimat, láttam távolról ezt a sziklaablakot is.
- Kalonda-tető 6,7 km-re. A Kalonda tető, Farkaslaka és Korond közt fekszik félúton, 845 m tengerszint fölötti magasságban. Odú - Nárciszillattal telve megkerestük ezt a rejteket is.
- Kormos-kő sziklakilátó Fenyőkút 6,8 km-re. Korond felől, a Pálpataka és Fenyőkút felé vezető utak elágazása fölé emelkedő, látványos sziklakilátó. Remek kilátás Korond felé - A sziklabástyától jöttünk át a kilátóra.
- Medvevár sziklavilág Fenyőkút 7,2 km-re. Mivel a Kormos-kőről itt ereszkedtem be, érdemesnek tartottam ezeket a sziklákat is dokumentálni, a környék sziklavilágát pedig egy körút formájában bejárni. Szerencse - Szóval az élethez is és a medvéhez is szerencse kell! Néztem én már medvével farkasszemet, de nem egy lyukban! Nem is tudom, talán ledermedtem volna.
- Új negyed Malom utca Etéd 7,3 km-re. Érdemes egyet sétálni a településen, és megfigyelni a házaikat, ma már erőteljesen alakítják a faluképet.
- Etéd 7,4 km-re. A falu központjában látható református templom az 1792 szeptember 8- án, a Peszente utcában lakó Péter István házánál kiinduló tűzvész alkalmával 110 házzal együtt leégett, a harangok megolvadtak.
- Bokor Levendulás Pálpataka 7,6 km-re. 2023-ban megszervezésre kerül a családi programokkal kecsegtető, második Pálpatakai Levendula fesztivál, július 8-9-én, szombat és vasárnap.
- Református templom Kecset 7,6 km-re. Az 1567.
- Szénégetők Kalonda-tető 8 km-re. Farkaslaka határában, a Kalonda-tetőn még sokan foglalkoznak faszénégetéssel. Ellenőrzés - A sok esős nap után örültünk a napsütésnek.
- Bereczki-ház Küsmöd 8,1 km-re. A jelenleg műemlék jellegű házat Bereczki Zsigmond építette 1858-ban, majd 1998-ban és 2012-ben felújították.
- Református templom és harangláb Küsmöd 8,2 km-re. Az ódon harangláb nagyon megtetszett.
- Református templom Felsősófalva 8,5 km-re. A változatos, völgyekkel és dombokkal tarkított kis táj elnevezését a föld mélyében rejlő természeti kincsről, a sóról kapta.
- Sasfészek kilátó Alsósófalva 8,6 km-re.
- Kincses Kodáros dombja Felsősófalva 9 km-re. Tetején állítólag évszázadokig egy 30 cm széles kürtőlyuk volt. Könnyen megtalálható és biztonságos rejtek - Mivel új rejtő rejtett itt egy új geodobozt, új rejtekben - én is, mint rejtekgazda, megkereshetem azt, és pontot is kapok a megtalálásért.
- Harangláb Pálpataka 9,2 km-re. A  Görgényi-havasok a faluból jól látszanak. Másik bal oldal - Csend és nyugalom volt itt, mint mindig mikor erre jártam.
- Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó 9,4 km-re. Nem tudom a tó nevét, nem kaptam semmilyen információt róla. A kivágott fa új életre kelt és védi a dobozt - A rejtekül szolgáló kivágott fa csutakja nem hagyja magát.
- Anyósmentes övezet Csere-negyed Farkaslaka 9,4 km-re. Az elmúlt két évben kiépítették itt az ivóvíz- és szennyvízrendszert, nemrég pedig térkővel borították a negyed utcáit.
- Szencsedi nárciszmezők 9,5 km-re. A szénégetők mellett elhaladva több nárciszmező mellett vezet az út. Hervadó nárciszok - Nagyon sajnálom, hogy nem jöttem ide vagy 10 nappal korábban, mikor még több virág volt kinyílva, de így is még rengeteg volt belőlük.
- Református templom Kecsedkisfalud 9,6 km-re. A múlt századtól két falu, Kecsed és Kisfalud, egy község Kecsedkisfalud néven.
- Mária-szobor Farkaslaka 9,9 km-re. A Gordon-hegy oldalában, egy külön magaslaton, fából faragott Mária-szobor áll. A kilátótól oda-vissza félóra - A Gordon-hegy tetejéről ereszkedtem be a Mária-szoborig, gyalog.
- Tau a ferences kereszt 10,1 km-re. Az írásbeliség kialakulásával a személyt, illetve nevét helyettesítő írásjel lett. Puhányok - Csak szólok, hogy erre jártam, s kíváncsi voltam tényleg eltűnt-e a kis Tau kereszt.
- Tamási Áron sírja Farkaslaka 10,2 km-re. A szomszédos Szentlélektől több mint száz éve vált el, jelenleg nyolc falu községközpontja. Geodobozt nem találtuk - A sírnál szokás szerint sok turista.
- Sóhát és Sószoros Parajd 10,4 km-re. Legmagasabb pontja a Sóhegy (576 m). Új doboz - Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban.
- Fenyőkúti tőzegláp 10,5 km-re. A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. Pótoltam a hiányzó dobozt - A tegnap ellenőriztem a rejtést, a dobozt nem kaptam meg.
- Gordon-hegy Farkaslaka 10,8 km-re. Innen belátni a Nyikó mente egy részét, a völgybe települt Malomfalvát, Farkaslakát, a Bogárfalvával összenőtt Székelyszentléleket. Sötétben a meredek hegyoldalon - A közeli Mária-szobor rejtését indultam el megkeresni, a Gordon-hegy tetejéről indulva.
- Szikla a Siklódi-kő lábánál 10,8 km-re. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs.
- Siklódi kő 11,2 km-re. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
- Trópusi lepkeház Parajd 11,3 km-re. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket. Belülről is - Bent is szép, érdemes meglátogatni.
- Fordított házikó Parajd 11,3 km-re. Alapterülete 8×5 m.
- Parajdi Sóbánya 11,4 km-re. Itt a völgy méginkább elszűkül, a hegyek egészen közel merészkednek. Forgalom - Nem felvonultunk, ahnem levonultunk ma a bányába.
- Új római katolikus templom Parajd 11,5 km-re.
- Evszakok Parajd 11,5 km-re.
- Református templom Parajd 11,6 km-re. Az ősi sóvágók telephelye aránylag messze volt a sóbánya helyétől, és ezért a sóvágók egy kisebb csoportja valószínűleg a bánya közelébe költözött, kialakítva az ősi Parajdot.
- Katolikus templom Nyikómalomfalva 12 km-re. Egyetlen település a Nyikó mentén, amely az idők folyamán felvette a rajta átfolyó patak nevét, így lett Nyikómalomfalva. Rejtekhely ellenőrzés - Ezt a rejtést már 2016-ban megtaláltam, de elfelejtettem bejelenteni.
- Katolikus templom Székelyszentlélek 12,4 km-re. Székelyszentlélek neve a Szentlélek tiszteletére szentelt templomáról tanúskodik - vannak, akik a templom építésének idejét a XIII-dik századra teszik. Nagyon szép freskók - Szégyen, hogy több tízszer vagy százszor mentem már át Székelyszentléleken, de soha nem álltam meg, nem tudtam, hogy ennyire értékes temploma van.
- Kisfenyős-kő Parajd 12,7 km-re. Rabsonné várával szemben, a Kis-Küküllő másik oldalán, érdekes sziklaképződményeket fedezhetünk fel. Mindkettő - Diplomatikus leszek: mindkettő.
- Oroszhegyi kilátó 12,7 km-re. A kilátót 2008 nyarán építették az oroszhegyiek, szeptember 21-én avatták fel a második Szilvanapok alkalmával, Böjte Csaba ferences szerzetes által celebrált szentmise keretében. Új kilátó - Áll az új kilátó, fém és fa sikeres összehangolása.
- Református templom Gagy 12,8 km-re. 1576-ban mint Gagy szerepel. Gyík van, doboz nincs - Énlakáról hazafele, gondoltuk megkeressük a geodobozt.
- Ördögútja Oroszhegyi Mogyorós 12,9 km-re. Ennek nyugati szakaszát 600 m hosszúságban azonosították.
- Kerektó Pálpataka 12,9 km-re. A Parajdi-medence szélén, nagykiterjedésű vulkáni fennsík tetején, sok helyen a megálló csapadékvíz eltőzegesedett lápok kialakulásához vezetett, ilyenek a Pálpatakán, Bencéd, Fenyőkút és Fenyősmező közelében mocsári növényzettel borított tőzeges területek, mint például a Kerektó.
- Nárciszrét Oroszhegy 13,5 km-re. A helybeliek kankósdinak vagy kápolnavirágnak nevezik a nárciszt.
- Szent László-kápolna Oroszhegy 13,5 km-re. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
- Urusos-kút Oroszhegy 13,5 km-re. Hajdanán Oroszhegy falunak híres búcsújáróhelye volt, a falutól északra elterülő Kápolna mező nevű helyen, melynek közelében a hagyomány szerint csodás gyógyulások történtek.
- Szalmakalap Múzeum Kőrispatak 13,7 km-re. Szőcs Lajos kőrispataki lakos, akinek családja három nemzedékig visszamenőleg kalapossággal foglalkozott elhatározta, hogy létre hozza az ország első Szalmakalap Múzeumát. Gömbkövek - Hirtelen azt sem tudtam, hogy a köveket vagy a kalapokat csodáljam.
- Református templom Kőrispatak 13,8 km-re. A reformáció után ugyanis két protestáns egyház alakul, a hívek megoszlanak a református és unitárius vallás között.
- Oroszhegy 13,9 km-re. Az egykori Udvarhelyszék legmagasabban fekvő településeSzékelyuvarhelytől 12 km-re, az 1009 m magas Őrhegy déli lábánál, a Bosnyák- és a Ballé-patak völgyfőjében fekszik.
- Örök nyugalom 14,4 km-re. A régi ház már romos, de az udvaron élet nyomai vannak, és a sír is gondozott. Csendes, elhagyott hely - Bözöd felől érkeztem, egy kocsit eléggé próbára tevő úton.
- Rez-tetői kilátó Sükő 14,5 km-re. A Nagyküküllő és a Nyikó között húzódó dombvidék legmagasabb csúcsa, a 932 m magas Rez-tető. Lehettem volna első megtaláló, de csak második rejtő lettem - Egyik kedvenc rejtekhely-kategóriám, a Rez-tetőihez hasonló kilátótornyok.
- Várnyaka Kápolnásmező 14,6 km-re. A töltés kezdetben nyugat - kelet irányban vonul, majd felhajlik északkelet felé, a Rabsonné vára alá.
- Ferde torony Sükő 14,9 km-re. Hol a falu között lefolyó Gátpataka ered, messze fenn a Rez oldalában 2000 lábbal a tenger szinvonala felett fekszik Sükő, melynek cseresnyéje hires az egész székely földön. Felújított torony és rejtek - Már régóta tervezem, hogy meglátogatom a sükői ferde tornyot és a közelben található Rez-tetői kilátót.
- Áprily Lajos kútja Parajd 15 km-re. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik. Ördög van, doboz nuku - A parajdi úttól a feltérő út nagyon ramaty állapotban van, az aszfaltból pont középen maradt annyi, hogy ne lehessen rendesen haladni.
- Rapsonné vára Szováta 15,3 km-re. Szovátától keletre, a Hideg-Juhod és Szilas patak összefolyása, valamint a Kápolna-mező fölött, nehezen megközelíthető, szédítő magasságban áll a szépséges tündérkirálynő, Rapsonné vára, egy csodálatosan szép andezit sziklatömbön. Lett jelzés de a ládának annyi - Egy ideje van turistajelzés (kék kereszt), de nagyon ibogtalanúl festették, meredeken toronyiránt felfelé, jó csúszós terepen.
- Orbán család temetkezési helye Székelylengyelfalva 15,3 km-re. Lengyelfalva a legnagyobb székely, Orbán Balázs szülőfaluja. A természet ajándéka - Bár eredetileg úgy terveztem, hogy a környék rejtekhelyeit egy külön kirándulás alkalmával keresem fel, Székelylengyelfalva főúthoz való közelsége miatt mégsem hagytam ki ezt a rejtést.
- Tartód vára 15,4 km-re. Tartód vára Székelyudvarhelytől légvonalban 35 km-re északra, a Nagy-Küküllő forrásvidékén, Székelyvarság község Bagzos határrészének közelében található. Ez már a negyedik eltűnt geodoboz itt - Az eredeti rejtés óta háromszor rejtettem újra a Tartód vára eltűnt geodobozát, ez azt jelenti, hogy 2008 óta 4 geodobozt rejtettem itt.
- Katolikus templom Székelylengyelfalva 15,5 km-re. Székelylengyelfalva temploma 1500-ban épült, amint egy 1776 május 9-én kelt összeírás megállapítja. Időjárás előrejelzés - Minden lengyelfalvi ember tudja.
- Orbán Balázs mellszobra Székelylengyelfalva 15,5 km-re. A legnagyobb székely névvel kitüntetett Orbán Balázs köztéri mellszobra a katolikus templomtól északkeletre, a művelődési ház melletti téren található.
- Fedetlen fedeles híd Sóvárad 15,6 km-re. Mivel a fából készült hidak anyagát az időjárás könnyen tönkretette, Erdélyben több helyen is fedeles hidakat készítettek. Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek - Pedig szerettem volna látni.
- Függőhíd Sóvárad 15,7 km-re. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. Aranyos függőhíd - Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat.
- Itatóvályú Üknyéd 15,8 km-re. A Bosnyák-patak völgyfőjében meghúzódó Üknyéd ma már bokortanya képét nyújtja. Üknyéd látnivalói és a rejtekhely neve - Bár Üknyéd csak egy kis tanya, a településen és környékén számos látnivaló, így rejtésre is érdemes hely van.
- Pakulár-kő 15,9 km-re. A Hideg-Juhod völgye fölé magasuló Pakulár-kő (a térképeken a Pásztor-kő elnevezés szerepel) az Elemér sarka-hegy déli aljában található, Rabsoné várától észak-kelet irányba. Kilátás - Parajdról a "Transz-Rapsonné"-n keresztül közelítettük meg, miután rejtettünk egy dobozt az Áprily-kútnál.
- Bözödi halomsírok 15,9 km-re. Az elmúlt években Bözöd környékén, légi régészet nyomán beazonosították a bözödi halomsírokat.
- Síugrósánc Székelylengyelfalva 15,9 km-re. Az udvarhelyi síugrósánc Szejkefürdővel szemben, a főút túlsó oldalán található, a Székelylengyelfalva felé vezető út baloldalán.
- Római tábor Sóvárad 16 km-re.
- Tyukász-domb Szováta 16,1 km-re. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. 14 kereszt - Minden kereszt előtt, a földbe, pontosabban a kavicsba, lámpatest van beépítve, mely megvilágítja a keresztet.
- Fehérnép sarka Makfalva 16,1 km-re. A Fehérnép sarka egy jellegzetes alakú domb Makfalva északkeleti részében, a Kis-Küküllő baloldali partján, a Nagyszeg csorgója és Andrásuta pataka között.
- Református templom Sóvárad 16,2 km-re. Az egyházközség jegyzőkönyvében ez a bejegyzés olvasható: 1763 jún 22 a Mária Terézia császárnő engedelméből a régi megrongálódó templom lebontásához fogván a megye egészen felépíttetett és 12 febr.
- Rabsonné útja Illyésmező 16,2 km-re. A Csere-tető tisztás nyugati szélén halad el.
- Rabsonné útja Deszkásvár 16,3 km-re. A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.
- Kannásné fájának maradványa Székelyudvarhely 16,3 km-re. Egy nagy terebélyes koronájú fa volt, melynek nagy koronája az útra is kihajlott. Restaurálták Kannásné fáját - Mivel a Kannásné fájának a maradványa egy magánház udvarán volt, oda nem rejtettünk.
- Szejkefürdői Borvízmúzeum és Mofetta 16,3 km-re. Székelyudvarhely Szováta felőli bejáratánál több látnivaló várja az arra látogatókat, átuzatókat. Szejke a borvizek Homoródja - Későn érkeztünk és megkóstoltuk a "kőolajat".
- Vörös oldal Székelylengyelfalva 16,3 km-re. A Szejke-tető (Nagy Mál tető) nyugati oldalán, a Sármány nevű helyen, a rozsdás színű földek neve a Vörösoldal.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Firtos vára adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Kerestem - ...
 • Legendák nyomán - Firtosváralja felől mentünk fel, a Firtos lova fölött csodálatos erdőben, őzek társaságában...
 • Mélyre besűlyedt geodoboz - Sikeresen megtaláltuk a dobozt, de nagyon mélyen volt a tuskóban...
 • Mentoakcio - Egy utazo ugynok utan kutatva jottel elegeloszor ehhez a ladahoz...
 • Megtalaltuk - Feke, Orsi, Attila, Sunci, Nori, Nandorka...
 • Esős időben jöttünk fel - A Firtos felhőbe burkolózott, de megérte...
 • Érdemes felkeresni - Megtaláltam...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Firtos vára? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.