Fiastetői kilátó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Atia Corund - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Fiastetői kilátó

A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Fiastetői kilátó Településjelző tábla Régi kapu Felhők birodalma Fenyősor... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Fiastetői kilátó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
15775 Bereczki-ház. Küsmöd egyik érdekes látnivalója a Fő utcán található Bereczki-ház, vagy Csitkós ház, ahogy becézik. 16130 Szikla a Siklódi-kő lábánál. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs. 16604 Csiga-domb. A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum. 17041 Sóhát és Sószoros . Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe. 17220 Siklódi kő. A környéket uraló 1025 m magas Siklódi-kő andezit-agglomerátumból, tipikus vulkáni kőzetből áll. 17546 Fingó-borviz. A Fingó-borviz vagy Cseredombi-forrás, Erzsébet-forrás, a Csiga-dombi aragonitbányától keletre, a műútról 800 méterre fakad, vasas-sós vizét asztali vízként használják. 17719 Kincses Kodáros dombja. Kincses Kodáros dombja a Sóvidék legendás helye. 17750 Bugyogó források. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg. 17863 Firtos vára. Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára. 17873 Új negyed. A cigány népesség Etéd falu lakosságának felét alkotja, hármas rétegződés jellemzi őket. 18215 Firtos kútja. Firtos kútja. 19612 Trópusi lepkeház Parajd. A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak. 19675 Vízimalom. Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. 20099 Etéd. Etéd Szováta, Korond és Parajd után a környék legjelentősebb települése. 20391 Parajdi Sóbánya. Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja. 20938 Péter-hegyese. A Firtos legdélibb, legmagasabb csúcsán, a magasságjelző pont mellett egy kápolna maradványai találhatók. 20994 Fordított házikó. Feje tetejére állt a világ.

Néhány székely szó jelentése:
Cukház = Átok, fene, süly. Cüvek = Cölöp. Czüvek = Kisebb és rövidebb karó, amit a földbe vernek. Dajnál = Énekel. Debella = Kövér asszony. Decka = Deszka.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


A temető kápolnája
Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, .
Sasfészek kilátó 4.58 km-re. RH4946 Sasfészek kilátó Alsósófalva
Korondi sóskút
A korondi sóskút a 13A műút mellett, a Korond vize jobb partján, a Sós ház-ban található.
Laposlik
A Laposlik forráskúp a 13A jelzésű műút mellett, a Sós-kúttal átellenben található, az atyhai letérőtől 180 méterre délkelet felé.
Református templom és harangláb
A küsmödi templom zárva volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Ujra megvan - 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt...
 • Sárgarigó - Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi...
 • Fiastető, vihar előtt - Atyha felől személygépkocsival próbálkoztunk közelebb jutni a kilátóponthoz, majd kb...
 • Nagyon szep hely - Feke, Orsi, Attila, Sunci, Nori, Nandorka, Papo...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.