Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fiastetői kilátó - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Fiastetői kilátó

Fiastetői kilátó | Hol van ez a hely?

A kilátót 2006 július 22-én avatták fel, ötlete Dr. Fazekas Özséb gyulai belgyógyász főorvostól származik. A tervezés Gyímesi Márton építészmérnök munkája...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Fiastetői kilátó Településjelző tábla Régi kapu Felhők birodalma Fenyősor. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fiastetői kilátó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fiastetői kilátó! Érdemes regisztrálni!

A legközelebbi település Atyha, 2.06 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Atyha Atyha fekvése, Atyhának, mint ősanyamegyének temploma a Szentegyházas erdőben; régi harangja. Atyha a reformatiókor. Pater Atyhai. Temetési szokások Atyhán. A Fiastető. Fa-opál nyomok a Kupásné nevü oldalban. Rege Atyháról.
Szállás

Szállás Atyha - Hargita vármegye


Keress szállást Atyha közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 5.4 km-re levő látnivalókkal: Sóhát és Sószoros Parajd (24 kép).
14714794131100
14714794141101
14714794151102
14714794161103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fiastetői kilátó közelében?
Szikla a Siklódi-kő lábánál. 5.1 km-re. Jellegzetes tornácos házait megcsodálva, a Murva utcából indultunk a Siklódi-kőre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Csiga-domb Hargita megye. 5.2 km-re. A Csiga-domb, helyi nevén Rakodó-hegy, 8 hektáron fekvő karbonát forráskúp-telep, Románia legnagyobb aragonit-előfordulása, amely 1980-tól földtani rezervátum. Útban hazafelé - Megálltam, hogy megnézzem a Csiga-domb jelenlegi állapotát. (látnivaló és geodoboz)
Sóhát és Sószoros . Új doboz - Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban. (turisztikai hely geoládával) Siklódi kő. A környéket uraló 1025 m magas Siklódi-kő andezit-agglomerátumból, tipikus vulkáni kőzetből áll.
Fingó-borviz. Első ládám - Végig fel tudtam menni kocsival. (turisztikai hely geoládával) Kincses Kodáros dombja. Tetején állítólag évszázadokig egy 30 cm széles kürtőlyuk volt. Könnyen megtalálható és biztonságos rejtek - Mivel új rejtő rejtett itt egy új geodobozt, új rejtekben - én is, mint rejtekgazda, megkereshetem azt, és pontot is kapok a megtalálásért.
Bugyogó források. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg. Fortyogás - Megtaláltuk a forrásokat, megfigyeltük a fortyogást is.
Firtos vára. Korond és Firtosváralja között, a Kalonda folytatását képező fennsík nyugati, sajátságosan feltarajosodó részén, meredek sziklafalakkal rendelkező Firtos-hegyen épült Firtos-vára. Kerestem - .
Új negyed. A cigány népesség Etéd falu lakosságának felét alkotja, hármas rétegződés jellemzi őket.
Firtos kútja. Trópusi lepkeház Parajd. Szabadon repülve, testközelből figyelhetjük itt meg a lepkéket. Belülről is - Bent is szép, érdemes meglátogatni.
Vízimalom. Volt köztük lisztelő, fűrész-, festék- és mázőrlő malom. Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének.
Etéd. Etéd Szováta, Korond és Parajd után a környék legjelentősebb települése.
[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fiastetői kilátó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

 • Ujra megvan - 10 ev utan ujra megtalaltuk a dobozt...
 • Sárgarigó - Lementem a térképről mire elértem a kilátót, de lehet, hogy csak az én térképem régi...
 • Fiastető, vihar előtt - Atyha felől személygépkocsival próbálkoztunk közelebb jutni a kilátóponthoz, majd kb...
 • Nagyon szep hely - Feke, Orsi, Attila, Sunci, Nori, Nandorka, Papo...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fiastetői kilátó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

A temető kápolnája
A temető kápolnája
Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, .
Korondi sóskút
Korondi sóskút
A korondi sóskút a 13A műút mellett, a Korond vize jobb partján, a Sós ház-ban található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.