Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Árcsó - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Árcsó turisztikai látnivalói

Árcsó Korond és Felsősófalva között, a Korond-patak balpartján elterülő határrész. Korond még a vulkanikus övezetben fekszik, ennek köszönheti borvizeit...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Árcsó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Árcsó!

A legközelebbi település Korond, 2,33 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Korond és környéke Korond. E falu népe, foglalkozása. A katholikusok régi temploma. A Likaskő. Nagy völgy. Móricz köve. Sólyomkő. Fügevára. A korondi fürdő, borvize, fürdője, sósfürdője, berendezése, gyógyhatása, társasköre, kirándulásai. Az Árcsó. A Rakodóhegy.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Árcsó közelében?
- Bugyogó források - Fingóborvíz 1,1 km-re. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg... Fortyogás - Megtaláltuk a forrásokat, megfigyeltük a fortyogást is...
- Fingó-borviz - Korond 1,1 km-re. A betonköpűbe ömlő forrás fölé egy pitvaros faépületet építettek... Első ládám - Végig fel tudtam menni kocsival... (turisztikai hely geoládával)
- Korondi sóskút 1,4 km-re. Vizének használatát már Mária Terézia idejében szabályozták... Magam helyett :) - Hát igen, az a rács egy kicsit olyan, mintha szájkosarat tettek volna a forrásra... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Laposlik - Korond 1,5 km-re. A Laposlik forráskúp a 13A jelzésű műút mellett, a Sós-kúttal átellenben található, az atyhai letérőtől 180 méterre délkelet felé... Merész rejtés - Amikor én a helyszínt dokumentáltam, elég cudar idő volt... (látnivaló és geodoboz)
- Vízimalom - Korond 1,9 km-re. Volt köztük lisztelő, fűrész-, festék- és mázőrlő malom... Malomkerék - Kétszer is nekifogtunk a keresésének... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Móric-kő Korond Hargita megye 2,4 km-re. A Móric-kő Korondtól észak-keletre, Pálpatakától dél-nyugatra és Fenyőkút településtől nyugatra található, meredek sziklafallal végződő kilátóhely... Lobogó - Ha már valaki ilyen helyre lobogót telepít, akkor gondoskodhatna arról is, hogy egy év múlva ne egy rongy-darab lebegjen itt...
- Madárkert - Korond 2,5 km-re. A korondi madárkertben közel 40 faj található - 5 fajta páva, 12 fajta fácán, 5 fajta galamb, fogoly- és papagájfajok, vízimadarak, vadludak és kacsák, és dísztyúkok...
- A temető kápolnája Atyha 3,2 km-re. .. de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu).. Új kápolna - A templomot újra födik...
- Bokor Levendulás Pálpataka 3,4 km-re. 2023-ban megszervezésre kerül a családi programokkal kecsegtető, második Pálpatakai Levendula fesztivál, július 8-9-én, szombat és vasárnap...
- Korondi kilátó 3,5 km-re.
- Fügevára Korond 3,7 km-re. E hegy oldalában van a Bonis pinczéjének nevezett kis sziklaüreg is, hol a hagyományok szerint egy Bonis nevezetü ember lakott... Esőben - A Fenyőkúti-tőzegláphoz igyekeztünk, pótolni a hiányzó geodobozt...

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Árcsó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Árcsó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.