Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.
Pisztrángtelep - Erdőfüle - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Pisztrángtelep - Erdőfüle

A Lucs-tőzeglápból eredő Kormos-patak Erdővidék egyik meghatározó folyóvize. A patak mentén kialakított haltenyésztő telep Erdőfüle lakott területétől 9,5 kilométerre található; végig a Kormos völgyében haladva, autóval is megközelíthető. Gyalogtúrázva a piros kereszt (Hargita kék sáv gerincútvonal – Vargyas-szoros) jelzésről tett kitérővel vagy egyéb, jelzetlen utakon érhető el...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Szeptember végén - Koltó
A geoláda
Bagolyvár - Borszék
A második bunker
Kolozsvári Szénafüvek
Nagykoporsó 3
Lobogó-borvíz - Kirulyfürdő
Visszarejtve
Veczerkő - Erősd
Holtág Botfalva
Magura - Galbinarea
A Maguran
Kecskék párkánya
A felhők felett
Dungó feredő - Homoródkarácsonyfalva
Lábáztató
Vit-havas
Vit-havas 1
Disznajói kockásliliom védett terület
1250

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Pisztrángtelep Erdőfüle fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

A Pisztrángtelep a tiszta vizű Kormos-patak völgyében, a Köves-patak torkolata alatt található. Szép kilátás nyílik a két patak összefolyása fölött magasodó dombra, amelyre a különböző lombhullatók, a luc- és a vörösfenyő foltjai az évszakokkal változó, színes képet festenek. Fedezzétek fel Erdőfüle és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Pisztrángtelep!

A legközelebbi település Kirulyfürdő, 8,33 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Pisztrángtelep Erdőfüle közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
3,1 km-re. A mai napra Erdőfüle és környékének a rejtéseit terveztem megkeresni, a csíkszentimrei Büdösfürdő felől Erdőfülére vezető úton érkeztem. Napsütéses őszi napon indultam ujrafelfedezni Erdővidék szépségeit.
3,5 km-re. A Kormos-patak völgyében fekszik Erdőfüle, mely közigazgatásilag Bardochoz tartozik. A monda szerint, nevét arról kapta, hogy az erdővidéki Kormos-patak völgyébe fülként ékelődik be. Szentegyháza felől mentem, a Pap lázon beereszkedtem az Asszonybosszantóig, Kiruly sarka, Kövespatak, Gyilkos (Gyíkos)-kő mellett, majd Muhar (Muhaj)-mező, Farkas mezőn át a Kormos patak, az erdőfülei pisztrangos. Miután megkerestem a Kuvaszó-vízesés rejtését, ez volt a soron következő, megtalálandó geodoboz. Persze hogy tudnak a dobozról a panzióban.
5,2 km-re. A múlt század közepén még elég magasan álló romokból egy középkori templom maradványait azonosították, amelyeket Orbán Balázs ismertet: 8 lépés hosszú és ugyanilyen széles poligon záródású szentély, 17 lépés hosszu és 11 lépés széles hajó. A szentély 3 öl magasságban, a hajó két öl magasságban állott még. Eléggé szomorkás időben indultam a rejtekhely keresésére. Nyári és téli időszámítások találkozásánál indultam útnak, kissé barátságtalan időben biciklizni, de megérte a fáradságot.
5,6 km-re. Erdőfülén felül egy határrészt a Kormospatak völgyében Faluhelynek neveznek. Itt feküdt a középkorban egy Dobó nevű falu. Kuldok egy par kepet is tobbek kozott. Medve nyoma és kápolnacsodálás után előkerült. Száldobos felől közelítettük meg.
6,5 km-re. A Csudálókő, illetve a Széchenyi-szirt kilátópontjáról páratlanul szép kilátás nyílik a Vargyas-patak szurdokvölgyére. Még találták meg egy páran a rejtekhelyet, csak időközben a medve is rátalált a dobozra. Nagyon szép a kilátás a fa közelében levő Kőcsűr ösvényének Kilátójáról. Sokkal inkább az odautazás a körülményes. A Vargyas-szoros keleti oldalának látnivalói, így a Csudáló-kő teteje is, a javarészt erdőben vezető, piros ponttal jelzett, Farkas csapás (ösvény) mentén érhetők el.
6,6 km-re. Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai. Mindig is erdekesnek talaltam azokat az epitmenyeket amelyeket a "semmi kozepen" hoztak letre, viszonylag tavol a telepulesektol. Nemrég, 20-án, voltam a kápolnánál, s ellenőriztem a dobozt, a régit. Alig pár lépésre a kilátóhelytől, a természet visszahódította az egykori kápolnát.
6,7 km-re. A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel. Keso estig nyulo kincskereso meg rejto tura alkalmaval jartam erre. Hamar megtaláltam, mert nagyon jó a rejtek azonósító leírása. Úgy tizenöt-húsz éve jártam itt.
6,7 km-re. A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba. Ahogy felkapaszkodtunk a cukorsüveg tövéhez, azonnal rátaláltam a rejtekre. Ez a doboz is kipipálva. Csak mikor a Tatárlik üregeihez felértünk, jöttem rá, hogy már jártam itt annak idején, 15-16 évvel ezelőtt. A tatárok tábort vertek Kőmezőben, és várták, hogy az éhség kergesse ki az ostromlott népet a barlangból.
6,7 km-re. A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye. Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt.
6,7 km-re. A Vargyas-szoros legnevezetesebb barlangja az Orbán Balázs barlang (Kőlik, Nagybarlang, Almási barlang), melyet az elmúlt évszázadok folyamán számos híresség – Jókai Mór, Wesselényi Miklós, John Paget meglátogatott. Vargyas felől 14 km hosszú, rossz minőségű autóúton közelíthető meg északi irányban, majd a szurdok kezdetétől 1 km gyaloglás után, vaslépcsőn mászhatunk fel a bejárathoz. Megtaláltam ezt a dobozt is. A szentegyházi sziffesek csapatához csatlakozva vezetett végig a barlangon Mihály István, hogy magam is elképedjek, milyen kicsi lyukon is át tud bujni az emberfia, ha muszáj. A Vargyas-szorost Homoródalmás felől közelítettük meg, egy személyautóval jól járható makadám úton.
6,7 km-re. A mászás során a vándorsólymok sziklabirodalmában járunk, megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet. De közben őrizzük meg a csendet és a tisztaságot, hogy ne zavarjuk meg a sólymok életét. Két hétig sátoroztam a szorosnál.
6,7 km-re. Itt, az OrbánBalázs barlang bejáratánál emléktábla avatásra került sor. Egy találkozó keretén belül látogattuk meg a szorost. Az elejen mind a Csala tornya korul matattam. Ezt sem látogatták sokan, a miénk volt a második, pedig innen szép kilátás nyílik mindenfelé. A Dénes István emléktúra avargyasi kőbányától indult, majd a Súgólik megtekintése után a Gódrakarszton folytatódott és a Vargyas-szorosban ért véget.
6,8 km-re. A Vargyas-patak szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargitalábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke. Megtaláltuk. Megtaláltuk ezt a ládát. A ládát 2008 07 01-én találtam meg a családommal együtt.
6,8 km-re. Azt lehetne mondani, hogy Kovászna megye via ferratája, mert majdnem itt van. Jó helyen, szép környezetben, nem olyan veszélyes, és nem is túl nehéz. Mászkálni hívtak a hétvégére, a Vargyas-szorosba.
7,2 km-re. A Kőmező északnyugati részéből ered a Vargyas-patak baloldali mellékpataka, a Kőmező-patak. A beömlési pontja keresztezi azt az ösvényt, amelyen a turisták bejárják a szurdokvölgyet.
7,8 km-re. Erdővidék népművészetéről híres falujából Vargyasról indulunk, a Vargyas patak völgyén fölfelea Homoródalmási Orbán Balázs barlang irányába, a szurdokvölgy kezdete 13 km-re van a falutól. Közeledvea szurdok bejáratához, attól lennebb a jobb oldalon meredek sziklaoldal emelkedik a magasba, ez a 820 m magas Ejtőkő. Kihasznalva az 5-ik HEKE napokat a Vargyas volgyeben vegre megkereshettem ezt a dobozt is. Miután kiverekedtem magam a csobánkutyákkal, nekiindultam a hegynek.
7,9 km-re. Cifra-Bükköt csak az ismeri, aki sokat jár Kirulyba és bejárta a patakokat, felkapaszkodott a hegyhátakra. A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede - hozzá indultunk látogatóba.
8,3 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
8,3 km-re. Tarkovszkij szerintem szívesen forgatna filmet itt, ha élne. Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
8,4 km-re. A tábor területén található egy borvízforrás is. Ilyen kitartassal meg nem kerestem dobozt, negyedik alkalommal próbálkoztam. Szomorú látni, hogy olyan sok épület elromosodott, kárba veszett, de mégis van egy érdekes hangulata, rejtélyes. A környék egy kicsit romos, de a táj szép és a borvíz finom. A kirulyfürdői pionírtábor régen jó állapotban lehetett, mára már nagyon lepukkant állapotban van.
8,4 km-re. Kirulyfürdő egyik festőien szép, könnyen megközelíthető helye a Kossuth-szikla. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál. Még jó, hogy elolvastuk a szöveges segítséget, amikor megérkeztünk a boltíves sziklához, átjáróhoz, másképp a szikla tetején kerestük volna a geodobozt, de így egyértelmű volt, hogy hol van. Úgy tűnik, hogy nem tekergek eleget, mert nem ismerem az Vargyas-szoros megnevezett látnivalóit. Ekkora turaleiras utan sokat nincs mit ecseteljek.
8,5 km-re. Négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható. A Kalibás-kőtől folytattuk tovább az utunkat és megálltunk ennél a borvízforrásnál, ami régebb érdekesebb látványt nyújtott. Teljesen jogos a megjegyzés, nincs is más mentségem, csak annyi, hogy egyszerűen nincs időm a végére járni annak sem amit elkezdtem. Jól ismertem már a kirulyfürdői borvízkitörést, így nem volt szükségem gps-re, hogy eljussak a helyszínre. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található.
8,5 km-re. Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen. Miután ittam a Lobogó forrás vizéből, a patakon a fenyő hídon mentem át.
8,6 km-re. Az elmult századokban Kirulyfürdő a solymairól volt híres, innen kapta a nevét a kiálló sziklaszírt is. Légvonalban vágtunk neki az útnak. A hídnál leparkoltunk és innen indultunk el a kényelemes, turista jelzéssel is ellátott ösvényen. Elindultam rejteni a Hargitára, a Király kútja nevű forráshoz, a Kékvíz-patak fejébe. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő, a jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá.
8,6 km-re. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
9,3 km-re. A Kankóskert Erdőfüle észak-keleti dombján, a Fok-tető alatt található. Megközelíthető a Fosztó utcából. A Kuvaszó-patak vízesésétől jöttem, ahol nem jártam sikerrel, itt viszont egy kevés keresgélés után ráakadtam a dobozra. Fülest kaptunk hogy már nyílnak a nárciszok. Erdőfülét elhagyva, jobbbra a sárga keresztjelzésen közelítve jól el lehet érni ezt a helyet.
9,3 km-re. Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.
9,6 km-re. Erdőfüle a nevét a hagyomány szerint onnan kapta, hogy a Kormos-patak völgyébe mintegy fülként ékelődik be Baróttól pár kilométerre. A dobói kápolnától jöttem, és amint rátértem a temető utcájára és elém tárult a templom és a kopjafás temető, azt hittem nem jó helyen járok. Erdőfülei túránkat azzal kezdtük, hogy megnéztük a templomot, a kopjafás temetőt és megkerestük ezt a dobozt. Miután rejtettem egy új geodobozt a dobói kápolna közelében levő, egykori római katolikus templom megmaradt romjainál, elindultam megkeresni az erdőfülei kopjafás temető geodobozát.
9,8 km-re. Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek. Miután megkerestük a Kalibáskőn a ládát, akkor láttuk, hogy onnan 400 méterre van egy másik láda is. Miután eltöltöttem a délutánt az Opálbarlang geodobozának a megtalálásával, csak annyi időm maradt, hogy a Hargita-ligetet felkeressem. Hazafele menet a Vargyas szorosbol sotetbe felkerestuk a rejtekhelyet. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett.
9,8 km-re. Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről. Mar reg megtalaltuk, es elsök lettünk. Valamiért az az érzésem, hogy nem a Kalibáskő szikla tetején elrejtett geodobozt kaptad meg. Igy itt is megalltam egy kis ladakeresesre.
9,9 km-re. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek. A vendéglátó egység poénos neve ügyesen is meg van választva.
10,1 km-re. Műemléképület a XVIII-XX századból, állítólag a helyi tanács megvásárolta az épületet. Jelenleg felújították a tetőborítást, a kapun lakat van, így csak kivülről nézhettem meg az épületet, készíthettem néhány fényképet. A kúria felújítás alatt van.
10,2 km-re. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. Megigertem, hogy adok koordinatat, de sajnos elfelejtettem. Koszonom a dokumentaciot, nagyon erdekesnek es hasznosnak talalom. Tudok terkepet is mellekelni, Banyai Janos keszitette. Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt.
10,2 km-re. Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita.
10,2 km-re. A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett. Jó hideg a víz a csorgónál. Vendelné kútjától jöttem, egy hátizsák gombával, amit még sajnos fel kellett cipeljek a Büdösfürdőre, de már előre ízlelgettem a Szemeskő fele való leereszkedés élvezetét. A Csíkszentimrei Büdösfürdő mesebeli tisztása volt az úticél, de útközben kis kitérőt tettünk, és megálltunk a Som-kútnál.
10,2 km-re. A Kakukk-hegy a Dél-Hargita legmagasabb pontja. Egy régi vulkán maradványa, sűrű fenyvesek veszik körül, kellemes túrázásra lehet számítani, de a mackókat kerülni ajánlatos. Bár maga a csúcs fenyőkkel borított, pár méterre egy szikla tetejéről jó kilátás nyílik a Dél-Hargita Kakukk-hegytől északra és keletre eső részére.
10,3 km-re. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk. Kerékpárral kerestem fel a helyet, a volt Fenyőke menedékház és a Piricskei letérő közötti Nagyerdő közbirtokosság utjánál tértem le a megyei utról. Szokás szerint késve indultam neki. A Som-kút felől indultam be a Lucsba, itt az erdő szélén nagyon sok fa ki volt dőlve, az erdő is nagyon száraz volt. A kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp.
10,3 km-re. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz. Miután megkóstoltuk Nádasszék sós borvizét, a szekeres helybeliek csodálkozására eltűntünk a rengetegben. Miután megkerestem a Hargita Gyöngye forrás közelében elrejtett geodobozt, és nagyon finom mézet vásároltam hozzáférhető áron az egyik háznál, megérkeztem a nádasszéki borvízhez is. Ez volt kirándulásunk első állomása. A nádasszéki sósfürdőtől felfele, nem messze az út túlsó oldalán, a Vargyas-patak bal partján található.
10,4 km-re. A Vargyas-patak jobb partján elterülő sós lápon alakult ki. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.
10,4 km-re. A Bánya-patak feje 10 hektáron geológiai és botanikai védett terület, a Hargita-hegység keleti lejtőjén található, körülbelül 2 km-re délre Büdösfürdőtől. Az 1770-es években itt fürdőtelep volt, ma már ennek a nyomát sem találjuk. Pont a múlt héten, csütörtökön voltam a Bánya-patak fejénél. Mit tehet a csíki székely, ha szép az idő, és kint szeretne lenni a jó, friss levegőn? Hát remélem, hogy a Bánya-patak fejének következő megtalálói közül valaki leméri a madártemető és az ingóvány gps koordinátáit, és fényképeket is tölt fel róluk.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Pisztrángtelep adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Erdőfüle térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Csíkszentkirály - Erdőfüle út - Megkérdezhetem, hogy az erdőfülei pisztrángtelepet honnan közelítettétek meg? Jól ismerem a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető útból kiágazó utat, amelyik Erdőfülére vezet.
 • Erdőfüléről jó az út - Erdőfüle irányából közelítettük meg a helyet, ott teljesen jó út van, de tovább nem mentünk, így nem tudom, hogy a Hargita megyei szakaszon mi a helyzet. Volt némi autós forgalom, de valószínűleg csak erdészeti/vadászati céllal, megyén belül.
 • Az aszfaltnak és a geodoboznak, se híre, se hamva - Nem volt türelmem tovább várni. Amíg valaki hasznos információt tud nyújtani a Csíkszentkirály - Erdőfüle út állapotáról.
 • Ennnyi ember hiszi azt, hogy egy ház háta mögött csak WC lehet. A doboz nincs ott, viszont szemét az van.
 • Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban.
 • Fél órán keresztül kerestük de nem találtuk meg. De a kilátás megérte.
 • Egy novemberi Eke túrán kerestük meg a dobozt. Ezen a helyen már sokszor jártam, csak akkor még nem volt itt geodoboz rejtve.
 • Sziasztok .Először is kösz a visszajelzést Melinek.
 • [poén] Uramisten. Hova keveredtem?
 • Magtaláltam a rejtekhelyet és megtaláltam a kilátót lebontva, szépen egy rakásban. Most épül egy új kilátó vasból.
 • Útban Nagyszeben felé kitértem Maroskeresztúron, hogy megkeressem a Knopfler kastélypark geodobozát. Mivel olvastam, hogy csipi nem találta meg a Kisvasút hídjánál elrejtett geodobozt, gondoltam elsétálok a rejtekhelyig, és megnézem.
 • Aprilis 5, volt az a nap, amikor elôször találkoztam azzal a felismeréssel. Hogy bár már a távolbòl is látszik egy méreteiben ámulatba ejtô hid, amihez hasonlò nincs a környéken.

Sikerült eljutni Erdőfüle környékére? Tetszett a Pisztrángtelep? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.