Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kormos-szoros - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Kormos-szoros turisztikai látnivalói

A Dél-Hargita nyugati oldalán, a Kormos-patak völgyében, terepesebb kocsival járható út köti össze a Hargita megyei Csíkszentkirályt, a Kovászna megyei Erdőfülével. A Gyertyános-tető és a Kormos teteje között, a völgy egy nem túl hosszú és nem túl szűk szoros jellegét veszi fel.

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Kormos-szoros képtárból:

Keleti sziklafal
Keleti sziklafal
A keleti sziklafal közelebbről
A keleti sziklafal közelebbről
Az út és a nyugati domb
Az út és a nyugati domb
Száraz fatörzsek
Száraz fatörzsek

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kormos-szoros fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kormos-szoros!

A patak, illetve az út két oldalán 15-20 méter magas, látványos sziklafalak magasodnak. Pár évvel ezelőtt még erdő takarta őket, egy nagyobb széldöntés után váltak láthatóvá. A nyugati sziklafal nehezebben megközelíthető, hiszen a patak túloldalán van... Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Kirulyfürdő, 8,4 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kormos-szoros közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
5,9 km-re. A monda szerint, nevét arról kapta, hogy az erdővidéki Kormos-patak völgyébe fülként ékelődik be. Miután megkerestem a Kuvaszó-vízesés rejtését, ez volt a soron következő, megtalálandó geodoboz. Miután megnéztük a Kuvaszó vízesést, amely innen a panziótól kb 1 km-re található, betértünk a panzióba egy kávéra, de végül még meg is ebédeltünk. Szentegyháza felől mentem, a Pap lázon beereszkedtem az Asszonybosszantóig, Kiruly sarka, Kövespatak, Gyilkos (Gyíkos)-kő mellett, majd Muhar (Muhaj)-mező, Farkas mezőn át a Kormos patak, az erdőfülei pisztrangos. A Kormos-patak völgyében fekszik Erdőfüle, mely közigazgatásilag Bardochoz tartozik.
6 km-re. A mai napra Erdőfüle és környékének a rejtéseit terveztem megkeresni, a csíkszentimrei Büdösfürdő felől Erdőfülére vezető úton érkeztem. Napsütéses őszi napon indultam ujrafelfedezni Erdővidék szépségeit.
7,2 km-re. A Som-kút a Lucs-tőzegláptól délre, a Lucs melléke és a Súgó-tető között található, nem messze a Csíkszentkirályról Büdösfürdőre vezető út mellett. Jó hideg a víz a csorgónál. Vendelné kútjától jöttem, egy hátizsák gombával, amit még sajnos fel kellett cipeljek a Büdösfürdőre, de már előre ízlelgettem a Szemeskő fele való leereszkedés élvezetét. A Csíkszentimrei Büdösfürdő mesebeli tisztása volt az úticél, de útközben kis kitérőt tettünk, és megálltunk a Som-kútnál.
Itatóvályú az erdőben Fenyő-tető 7,3 km-re. Itatóvályú az erdőben - Fenyő-tető, Dél-Hargita.
7,4 km-re. A kettő között magasodik a Nagy-kő bükk, mögötte található a Lucs tőzegláp. Szokás szerint késve indultam neki. Kerékpárral kerestem fel a helyet, a volt Fenyőke menedékház és a Piricskei letérő közötti Nagyerdő közbirtokosság utjánál tértem le a megyei utról. Ha a Szécsény-patak irányában felnézünk a Hargita gerincére, két kis tisztást láthatunk.
7,6 km-re. Cifra-Bükköt csak az ismeri, aki sokat jár Kirulyba és bejárta a patakokat, felkapaszkodott a hegyhátakra. A közeli rejtéseket igyekszem kipipálni, így került most sorra az Ilósza-patak völgye. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede - hozzá indultunk látogatóba.
7,6 km-re. A szentély 3 öl magasságban, a hajó két öl magasságban állott még. Kerültük lentről, patak. Eléggé szomorkás időben indultam a rejtekhely keresésére. A múlt század közepén még elég magasan álló romokból egy középkori templom maradványait azonosították, amelyeket Orbán Balázs ismertet: 8 lépés hosszú és ugyanilyen széles poligon záródású szentély, 17 lépés hosszu és 11 lépés széles hajó.
Egykori cinóber-bánya Büdösfürdő 7,6 km-re. A csíkszentimrei Büdösfürdőn, az 1960-as években egy cinóber-(higany)bányát hoztak létre, mely rövid idő után, 1970-ben be is fejezte a működését. A Del-Transzhargita uton atkelve, meglatogattuk Budosfurdot es a Lucsot. Egy baráti összeröffenés záróakkordjaként kerestük meg ezt a dobozt. A fagyos hó picit megnehezítette a dolgunkat, és a kesztyű nélküli hóásás is emlékezetes marad, de meg lett még 2012-ben :) Így szilveszterkor eléggé forgalmasnak bizonyul a rejtekhely környéke, szánkózók kedvelt helye, sőt az oldalsó domboldal egy leánykérés helyszínéül is kiválónak bizonyult.
7,6 km-re. Az 1770-es években itt fürdőtelep volt, ma már ennek a nyomát sem találjuk. Mit tehet a csíki székely, ha szép az idő, és kint szeretne lenni a jó, friss levegőn? Engem leginkább az hozott lázba annak idején. Pont a múlt héten, csütörtökön voltam a Bánya-patak fejénél. A Bánya-patak feje 10 hektáron geológiai és botanikai védett terület, a Hargita-hegység keleti lejtőjén található, körülbelül 2 km-re délre Büdösfürdőtől.
7,7 km-re. Közvetlenül a Kakukk hegy alatt található ez azerdészház, egy kis erdei tisztáson, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Erdővidékre. Az erdovidekiek altal szervezett honismereti turan rejtettuk el a ladat.
7,7 km-re. Elkerített forrás és betonkút, Büdösfürdőtől 500 m-re délre, a kék sávval jelzett túraösvény mellett.
7,8 km-re. 2007 júliusában másodszor jártam végig a Hargita gerincét, és ebből az alkalomból 3 ládát helyeztem el az útvonalon, amelyeket aHargita-túrázóknak ajánlok. A geodobozt megtaláltuk, viszont egy árva lelket sem az egész településen. Elég beteg volt. Mivel első megtalálásom, nagyon örültem neki. Helyüket és nevüket rendszeres Erdély-járó társaimmal közösen megélt élményeink alapján választottam ki.
7,9 km-re. A büdösfürdői Büdös-láp a Dél-Hargita-hegység keleti oldalán, a Kenderes-patak forrásvidéke felett található, 1200-1210 m-es tengerszint feletti magasságban. Van egy tápanyagban gazdag, eutróf része, és van egy oligotróf területe is.
7,9 km-re. Büdösgödör - Vidám-sétány, Büdösfürdő.
8,1 km-re. Itt feküdt a középkorban egy Dobó nevű falu. Medve nyoma és kápolnacsodálás után előkerült. Ha a Kormos-patakon át közelítjük meg, akkor a kápolna mögött egy fa odvában van elrejtve. Kuldok egy par kepet is tobbek kozott. Erdőfülén felül egy határrészt a Kormospatak völgyében Faluhelynek neveznek.
8,1 km-re. A hirtelen bekoszono tel utan igyekeztem kihasznalni a jo idot, es a legfrissebb hozzam aranylag kozel eso rejtest celoztam meg. A Mesebeli tisztástól elndultunk a Bánya-patakába. Tévedés, a tél nem köszönt be, csak jól megijesztett :-) Az elmúlt hétvégén pedig olyan meleg volt, hogy a Nagy-kő tetején napozni, a Szent Anna-tóban pedig fürödni lehetett. A Szentimrei Büdösfürdőtől délkeletre található Bánya-patak egyik látnivalója a majdnem 3 m-es, felfüggesztett kőfotelhez hasonlítható vízesés, pontosabban kétlépcsős zuhatag a patak medrében.
8,3 km-re. A Kakukk-hegy a Dél-Hargita legmagasabb pontja. Egy régi vulkán maradványa, sűrű fenyvesek veszik körül, kellemes túrázásra lehet számítani, de a mackókat kerülni ajánlatos. Bár maga a csúcs fenyőkkel borított, pár méterre egy szikla tetejéről jó kilátás nyílik a Dél-Hargita Kakukk-hegytől északra és keletre eső részére.
8,4 km-re. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál. Úgy tűnik, hogy nem tekergek eleget, mert nem ismerem az Vargyas-szoros megnevezett látnivalóit. Aznap a Vargyas-szoros volt a túracélpont, melyet Kirulyfürdőn keresztül közelítettünk meg. Még jó, hogy elolvastuk a szöveges segítséget, amikor megérkeztünk a boltíves sziklához, átjáróhoz, másképp a szikla tetején kerestük volna a geodobozt, de így egyértelmű volt, hogy hol van. Kirulyfürdő egyik festőien szép, könnyen megközelíthető helye a Kossuth-szikla.
8,5 km-re. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található. Jól ismertem már a kirulyfürdői borvízkitörést, így nem volt szükségem gps-re, hogy eljussak a helyszínre. Teljesen jogos a megjegyzés, nincs is más mentségem, csak annyi, hogy egyszerűen nincs időm a végére járni annak sem amit elkezdtem. Már jártunk erre, találkoztunk a hideggejzírrel, csak nem tudtuk róla, hogy az. Négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható.
8,5 km-re. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére. Tarkovszkij szerintem szívesen forgatna filmet itt, ha élne. Már május közepén jártam erre, de a körülmények úgy hozták, hogy nem álltunk meg, de most bepótoltam.
8,5 km-re. A tábor területén található egy borvízforrás is. Ilyen kitartassal meg nem kerestem dobozt, negyedik alkalommal próbálkoztam. Szomorú látni, hogy olyan sok épület elromosodott, kárba veszett, de mégis van egy érdekes hangulata, rejtélyes. A környék egy kicsit romos, de a táj szép és a borvíz finom. A kirulyfürdői pionírtábor régen jó állapotban lehetett, mára már nagyon lepukkant állapotban van.
Kőgomba kalap nélkül Kirulyfürdő 8,5 km-re. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen. Miután ittam a Lobogó forrás vizéből, a patakon a fenyő hídon mentem át. Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel.
8,5 km-re. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
8,6 km-re. A Kakukk-hegy menedékhelyet a csúcs keleti oldalában, attól 400 méterre állították fel, közvetlenül a túraösvény mellett. A Dél-Hargita általam kevésbé ismert helyeit kerestük fel a Fő Rejtekhelyvadásszal, egy szép napsütéses szeptemberi napon.
8,7 km-re. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő, a jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá. Az elmult századokban Kirulyfürdő a solymairól volt híres, innen kapta a nevét a kiálló sziklaszírt is. Elindultam rejteni a Hargitára, a Király kútja nevű forráshoz, a Kékvíz-patak fejébe. Légvonalban vágtunk neki az útnak. Nagyon elnyerte tetszesemet ez a hely, pedig nem mondhato sem tul impozansnak, sem a panorama nem vetekszik a szelesvasznon lathatokkal, de valamiert nagyon megfogott.
8,7 km-re. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
8,7 km-re. Büdösfürdőn nem találkoztam senkivel, akitől érdeklődjek. A tisztáson még mindig a régi mesébe illő környezet fogadott, sem a törpék, sem Hófehérke nem volt otthon. A Bánya-patak völgyéből indultam, az Óriások asztalától. A tisztás valóban mesebeli. Elég bizonytalanul vágtam neki, és szép kis vargabetűt írtam le.
Kőhíd teteje Hargita-hegység 8,8 km-re. A Kőhíd teteje, látványos sziklavilág, a Kakukk-hegytől észak-keletre, attól 1,5 km távolságra található.
9 km-re. A Hirtelen-puszta a Dél-Hargita egyik turisztikai csomópontja. Itt halad át a Tolvajos-tető felől érkező kék sáv turistajelzés a Csíkszentimrei Büdösfürdő felé.
9,1 km-re. Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett. Miután megkerestük a Kalibáskőn a ládát, akkor láttuk, hogy onnan 400 méterre van egy másik láda is. Fiam is jő, remélem nem a susnyásban van a láda. Hazafele menet a Vargyas szorosbol sotetbe felkerestuk a rejtekhelyet.
Szemeskő Büdösfürdő 9,1 km-re. A Szemeskő a Büdösfürdőbe vezető, kék kereszttel jelzett turistaút mellett van, utunk a szikla mellett vezet el. Valamikor szem alakú ürege láthatóbb lehetett, ma már erdő takarja. Ideje mar, hogy bejelentsem ezt a megtalalt rejteket is, ha mar en voltam itt az elso, es meg hany doboznal, es meg hanynal nem? Azon rejtesek koze tartozik, ahol hasznos a gps adat, mivel erdo takarja, es ugy a helyet, mint a dobozt, nehez lett volna megtalalni gps keszulek segitsege nelkul. Ez igy van nagyon erdekes egy fajta megbecstelenito, marmint jomagam.
9,2 km-re. Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről. Mar reg megtalaltuk, es elsök lettünk. Valamiért az az érzésem, hogy nem a Kalibáskő szikla tetején elrejtett geodobozt kaptad meg. Igy itt is megalltam egy kis ladakeresesre.
Vendelné kútja 9,4 km-re. Megközelíthető a Csíkszentkirályról Büdösfürdő felé vezető útról, abból a pontból, ahol a kék sáv jelzés keresztezi a kocsiutat. A valamikori Fenyőke menedékháztól induló kék sáv jelzésű turista ösvényen jöttem a Lucs tőzegláp mellett, remek nyárvégi biciklis kirándulás sikeredett sok sok gombával és látnivalóval. Dolgunk akadt a környéken. Vendelné kútja a Lucs tőzegláptól nem túl messze, attól észak-keletre található, a Nagykő-bükk hegye és a Kárász feje domb között.
9,4 km-re. Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Mindig is erdekesnek talaltam azokat az epitmenyeket amelyeket a "semmi kozepen" hoztak letre, viszonylag tavol a telepulesektol. Egy jó séta után értünk a kápolnához. Alig pár lépésre a kilátóhelytől, a természet visszahódította az egykori kápolnát. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai.
9,5 km-re. A Csudálókő, illetve a Széchenyi-szirt kilátópontjáról páratlanul szép kilátás nyílik a Vargyas-patak szurdokvölgyére. Még találták meg egy páran a rejtekhelyet, csak időközben a medve is rátalált a dobozra. Nagyon szép a kilátás a fa közelében levő Kőcsűr ösvényének Kilátójáról. Sokkal inkább az odautazás a körülményes. A Vargyas-szoros keleti oldalának látnivalói, így a Csudáló-kő teteje is, a javarészt erdőben vezető, piros ponttal jelzett, Farkas csapás (ösvény) mentén érhetők el.
9,6 km-re. De közben őrizzük meg a csendet és a tisztaságot, hogy ne zavarjuk meg a sólymok életét. Én sem cserélgetem a telefonomat évente, most ejsze van már tizenéves. Két hétig sátoroztam a szorosnál. A mászás során a vándorsólymok sziklabirodalmában járunk, megcsodálhatjuk a kilátást, és a különleges sziklai növényzetet.
9,6 km-re. Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. Tudok terkepet is mellekelni, Banyai Janos keszitette. Koszonom a dokumentaciot, nagyon erdekesnek es hasznosnak talalom. Nem hagyhattam ki ezt a gyonyoru szep oszi napot, meg ha csak egy rovid kort is mehettem a kerekparral, amibe belefert meg, hogy ismet felkeressem a Solyomko kornyeket, es a perretz altal kuldott leiras alapjan tovabb kutassak a Banyai altal leirt opalbarlang utan. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik.
9,6 km-re. A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba. A tatárok tábort vertek Kőmezőben, és várták, hogy az éhség kergesse ki az ostromlott népet a barlangból. Ahogy felkapaszkodtunk a cukorsüveg tövéhez, azonnal rátaláltam a rejtekre. Először a Tatárlik feletti kilátóhoz másztam ki, ahonnan nagyon jó a kilátás, majd visszaereszkedtem az ösvényen a Tatárlikhoz és a Csala tornyához. Csak mikor a Tatárlik üregeihez felértünk, jöttem rá, hogy már jártam itt annak idején, 15-16 évvel ezelőtt.
9,6 km-re. A térképen helytelenül jelenik meg a Tatárlik helye. Köszönöm az észrevételt, a térképen tényleg tévesen jelent meg a Tatárlik helye. Az Orbán Balázs-barlangtól nyugati irányban, a vele átellenben, a patak túlsó partján lévő sziklafalban, a Lócsűr-barlang felett körülbelül 15 méterrel található a Tatárlik-barlang, amely egykor mesterségesen rakott, kőfalakkal védett menedékhely volt.
9,7 km-re. Vargyas felől 14 km hosszú, rossz minőségű autóúton közelíthető meg északi irányban, majd a szurdok kezdetétől 1 km gyaloglás után, vaslépcsőn mászhatunk fel a bejárathoz. A szentegyházi sziffesek csapatához csatlakozva vezetett végig a barlangon Mihály István, hogy magam is elképedjek, milyen kicsi lyukon is át tud bujni az emberfia, ha muszáj. Igazából itt kellett volna kezdenem a Vargyas-szorost, de a Kőcsűr megelőzte. Megtaláltam ezt a dobozt is. A Vargyas-szoros legnevezetesebb barlangja az Orbán Balázs barlang (Kőlik, Nagybarlang, Almási barlang), melyet az elmúlt évszázadok folyamán számos híresség – Jókai Mór, Wesselényi Miklós, John Paget meglátogatott.
9,7 km-re. A Dénes István emléktúra avargyasi kőbányától indult, majd a Súgólik megtekintése után a Gódrakarszton folytatódott és a Vargyas-szorosban ért véget. Itt, az OrbánBalázs barlang bejáratánál emléktábla avatásra került sor. Ezt sem látogatták sokan, a miénk volt a második, pedig innen szép kilátás nyílik mindenfelé. Egy találkozó keretén belül látogattuk meg a szorost. Kisebb barati tarsasaggal szerre megkerestuk az osszes geoladat.
9,7 km-re. A Kőcsűr, mely tulajdonképpen egy boltív a sziklában a Vargyas-szoros alsó végénél található, egy erdős sziklaszál tetején, közvetlenül a patak felett, átellenben a Medvék szigetének nevezett kis hordalékszigettel. Keso estig nyulo kincskereso meg rejto tura alkalmaval jartam erre. Hamar megtaláltam, mert nagyon jó a rejtek azonósító leírása. Úgy tizenöt-húsz éve jártam itt.
9,7 km-re. Megtaláltuk. Jó hír, hogy még ennyi év után is megvan a doboz, és még el sincs ázva. Megtaláltuk ezt a ládát. A Vargyas-patak szurdoka, a Persány-Rika hegység északi végénél, a Hargitalábainál kialakult mészkő-szikla szoros, a Székelyföld egyik jelentős, festői természeti szépségekben gazdag karsztvidéke.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kormos-szoros adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Kerestem a sírköveket de nem találtam meg. Pedig volt néhány régi megdőlt sírkő.
 • Még nem kezdődött meg a szezon, teljesen kihalt a kemping és a környék. Zavartalanul kereshettem, igaz nem kellett sokáig.
 • Marade-vel együtt találtuk meg, miután nemtomhány menyasszonyt, és vőlegényt végigfényképeztek a közelben. Először nem mentünk közel, mert sok volt a násznép a rejtek körül, de majd miután megkerestük a régi sportpályát, és a lóversenypályát, visszamentünk, és csak egy szerelmespár figyelmét kellett kijátszani.
 • A tusnádi IV. Kutyaszánhúzó verseny után elindultunk egy kis rejtekhely vadászatra.
 • A dobozka tényleg egy fenyőfa üregében van.
 • Kellemes időben egy kis Mikulásnapi körséta keretében kerestem rá a dobozkára. Nem volt nálam a gps, de végülis nincs olyan sok fa a templom mellett.
 • Ezt a geodobozt közösen rejtettük, de mivel delia állította össze, és hozta a dobozt, ő lett a rejtő és ládagazda, övé a három pont. A Szent István körkápolna környékén nem igazán van rejteknek alkalmas hely, aznap mégis találtunk, egyet ennél a keresztnél, egy másikat a kápolna mellett.
 • A segitseghez az is hozajon, hogy egy szar, jo nagy szar mellett van.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kormos-szoros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.