Kirulyfürdő település (Hargita megye) Központ: Lövéte. Közeli települések: Lövétebánya (Minele Lueta) 5.89 km-re, Szentegyháza (Vlahita) 6.47 km-re, Lövéte (Lueta) 7.86 km-re, Kápolnásfalu (Capalnita) 8.51 km-re, Hargitafürdő (Harghita-Bai) 10.39 km-re. Kirulyfürdő román elnevezése: Baile Chirui.
Szállás

Szállás Kirulyfürdő (Baile Chirui) - Lövéte, Hargita


Keress szállást Kirulyfürdő közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Kirulyfürdő (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Kossuth-szikla 0.17 km-re. Kirulyfürdő egyik festőien szép, könnyen megközelíthető helye a Kossuth-szikla. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál.
Kirulyfürdői pionírtábor 0.19 km-re. Kirulyfürdői pionírtábor. Régen jó állapotban lehetett, mára már nagyon lepukkant állapotban van.
Keresztelő Szent János-kereszt 0.25 km-re. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
Sólyomkő 0.26 km-re. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő. A jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá.
Kőgomba kalap nélkül 0.3 km-re. Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen.
Lobogó-borvíz 0.3 km-re. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található, közülük négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható.
Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett 0.32 km-re. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
Déli kilátópont 0.44 km-re. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza. Turistajelzéseket találunk itt, nekünk a kék pont jelzést kell követni Somkőháta felé.
Ilósza-patak völgye 1.28 km-re. Cifra-Bükköt csak az ismeri, aki sokat jár Kirulyba és bejárta a patakokat, felkapaszkodott a hegyhátakra. Akkor ismeri Annuska nénit is, aki a Cifra-Bükkön él már több évtizede.
Kalibáskő 2.09 km-re. Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk.
Hargita-liget 2.38 km-re. Természeti értékeink között kiemelkedő fontossággal bírnak a tőzeglápok, amelyek változatos növény- és rovarvilágot rejtenek. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett.
Opálbarlang 2.41 km-re. Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik.
[ Fel ↑ ]
Pünkösdi rózsa a Hargitán 2.86 km-re. Szentkeresztbányáról a Tolvajos tető fele, jobb oldalt, van egy parkoló, aminek 2 irányból van bejárata.
Régi kőkereszt 2.99 km-re. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút déli oldalában levő parkoló mellett, közel ahhoz a kanyarhoz, amely alatt a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy régi, több mint százéves kőkereszt árválkodik az oldalban.
Szurduk-vízesés 3.18 km-re. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
Kirulyfürdő
Kirulyfürdő
Hargita 50 teljesítménytúra
Hargita 50 teljesítménytúra
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Salcioara - Turisztikai látnivalók Poiana lui Stanga - Turisztikai látnivalók Sultanu - Turisztikai látnivalók Valea Lunga-Cricov
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.