Kirulyfürdő település (Hargita megye) Központ: Lövéte. Kirulyfürdő román elnevezése: Baile Chirui.
Regisztráció --> Turisztikai látnivalók - Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben teljeskörű hozzáférés esetén.

Kirulyfürdő (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Nagyhagymás-csúcs

Nagyhagymás-csúcs 47,9 km-re
A Hagymás hegység legmagasabb csúcsa, ahonan tiszta időben páratlan a kilátás a környező hegyekre. Lobogjon a hajunk - Tudod aki rejtette, ugyan lobogott a haja a szelveresben, ugy jo 30 ev regisegben, de most mar csak torulkozovel fesulkodik. Fehér-mező és íróalkalmatosság - Ha nem sikerül, majd teszek én, mert előreláthatólag még 3-4-szer megfordulok ott a tábor idején. Világítás a Nagyhagymáson - Édesapámra emlékeztünk a keresztnél.

Gyimesi határkövek

Gyimesi határkövek 47,83 km-re
Gyimesi határkövek Gyimesi határkövek - Megtalaltuk a rejtekhely talalkozo bemelegito turaja alkalmaval. Nagy melegben indultunk neki az utnak - Elegge faraszto is volt, helyenkent jo "combos" emelkedokkel, de vegul sikeresen felertunk es megtalaltuk a dobozkat. Hatarturan - A 2013-as hatartura alkalmabol kerestem meg e rejtekhelyet.

Református templom Felsősófalva 41,8 km-re
A település neve mutatja, hogy Felsősófalva hét településhez tartozik.

Muhos pataki népi fürdő

Muhos pataki népi fürdő 48,7 km-re
A gyimesközéploki Hidegségpatakán felfele haladva 10 kilométerre érjük el a Muhos patakot. Dézsafürdő - A ma este koronája a Muhos pataki fürdő, ami egyre csak épül és szépül. Kipróbáltuk a dézsát - Eljöttünk a világ végére egy kis csendért. Muhosban vakacioztunk - Osszejartuk az Ilia-hagot, a hadi utat, a Javardot, a Hidegseget (koustokkel zugokkal), az Aranyos-hagot (Mihalyszallasa), stb.

Református templom

Református templom Kálnok 44,4 km-re
Kálnok legismertebb személyisége Dr Bedő Albert volt. A kis testver - Miutan a nagy testvert megmasztuk johetett ez a haranglab is. Haranglábba rejtve - Valóban ott lapult a doboz a leírás szerinti helyén. Harangláb - Megtaláltam a dobozt is.

Tanyavilág Gyürke 38,36 km-re
Gyürke Csíkszentgyörgyhöz tartozik, személygépkocsival megközelíthetetlen.

Pokolvölgy 2

Pokolvölgy 2 Futásfalva 38,35 km-re
Pokolvölgy 2 - Futásfalva Miután majdnem elfelejtettem ezt is megkeresni - Miután összejártuk a Pokolvölgy felhagyott medencéit, gázfeltöréseit, borvízforrásait, visszafelé tartottunk a kocsihoz.

Borvízmúzeum Tusnádfalu 27,64 km-re
Tusnád falu központjában lévő múzeumot a Csíki Székely Múzeum működteti.

Székely Lehel ajándéka

Székely Lehel ajándéka Csíkszentkirály 20,25 km-re
Csíkszentkirály déli kijáratánál, mielőtt elérnénk a temetőhöz, az út túlsó felén, a mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agromek vállalat kerítésénél, egy régi szekeret láthatunk.

Budvár Székelyudvarhely 23,89 km-re
Székelyudvarhely nyugati, Székelykeresztúr irányába vezető kijáratánál, a város legrégebbi műemlékével, a Jézus-kápolnával szemben emelkedik félig kopaszon a Budvár (625 m).

Tortomai halomsirok

Tortomai halomsirok 20,54 km-re
Bardóc és Bibarcfalva közt, a Kerekhegyen és a Csutakos tetőn egy 18 halomból álló, kora bronzkori temető van. Egy erdekes hely - Keso delutan indultunk a sirok fele tele voltam varakozassal. Itt csak lehetett doboz... - Ezt az ureget korbekutattuk, nem is olyan kicsi, konyekig benyultunk de doboz sajnos nincs. Sajnos - Sajnos a dobozt valaki kiemelte.

Biális-kúria

Biális-kúria Csíkszentmihály 27,2 km-re
A Biális-kúria Csíkszentmihály faluban található, a 254 A szám alatt - a 19-dik század elején, az 1800-as években épült.

Hatod-tető

Hatod-tető 30,19 km-re
Mikóújfalutól Kisbacon fele, a Hatodról belátható az egész medence. Ropogós fű - Az autót az aszfaltos út mellett hagyva, nagyot kerültünk a véget nem érő legelőkön.

Ugron-kúria

Ugron-kúria Fiatfalva 44,11 km-re
A jelenlegi L alakú, manzárdtetős kastély előtt már a 17-dik században volt itt udvarház, jelenlegi nevét a legutolsó tulajdonostól kapta.

Borvíz fürdő Bölön 43,1 km-re
2014-ben, a Borvizek útja projekt keretében korszerű kezelőközpont épült Bölönben.

Középpatak-rétláp Újtusnád 26,41 km-re
A 4 hektár területen fekvő Középpatak-rétláp, növényvédelmi rezervátum.

Szencsedi nárciszmezők

Szencsedi nárciszmezők 29,23 km-re
A Kalonda-tetőtől észak-keletre köves úton juthatunk el a legkönnyebben a szencsedi nárciszmezőkre. Még nem nyilnak a nárciszok - Az idén még nem nyiltak ki a nárciszok rendszerint május elején nyilnak. Nem találtam a saját dobozomat, rejtettem újat - A nárciszok még csak most kezdenek nyílni. Hervadó nárciszok - Nagyon sajnálom, hogy nem jöttem ide vagy 10 nappal korábban, mikor még több virág volt kinyílva, de így is még rengeteg volt belőlük.

Óvóhelyek és harckocsiakadályok

Óvóhelyek és harckocsiakadályok Szentegyháza 2,71 km-re
A szentegyházi zászlóaljtámpont 1943-ban épült, a csíki medence fele tartó, Tolvajos-tetői út biztosítására, egy esetleges délnyugat irányú támadás kivédésére.

Katolikus templom

Katolikus templom Csíktaploca 18,89 km-re
Taploca régebbi település, mint Csíkszereda, s így bizonyos, hogy a középkorban létezett.

Régi kőkereszt

Régi kőkereszt Gyepü-patak 2,99 km-re
A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút déli oldalában levő parkoló mellett, közel ahhoz a kanyarhoz, amely alatt a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy régi, több mint százéves kőkereszt árválkodik az oldalban. Kereszt - Miután a kereszt megkerült, utána már nem volt nehéz megtalálni a rejteket. Félig tél van - És félig tavasz. Sötétben - Rendesen megsötétedtünk.

Haller-udvarház

Haller-udvarház Olthévíz 41,21 km-re
A Haller-udvarház Olthévíz központi részében, egy festői és szépen karbantartott, évszázados tölgyfákkal teli parkban található. Iskola - Ez most a Haller vagy a Kálnoky kastély, mert az útmutató táblák szerint Kálnoky kastély.

Testvérfenyők

Testvérfenyők Csere bérce 4,01 km-re
A Déllői-borvízforrás közeléből sárga kereszttel jelzett túraösvény kapaszkodik ki a Csere bércére, másnéven Bükkdombra.

Örök nyugalom

Örök nyugalom 46,8 km-re
A Bözöd és Gagy közötti vízválasztó gerincén van egy tanya, ahol valószínűleg a kommunisták által kitaszított emberek, családok éltek, akik ott helyben, a kert végében, temetkeztek is. Csendes tanya - Megkerestük a gyerekekkel. és békés õz - Sajnos nem volt nalam leiras. Csendes, elhagyott hely - Bözöd felől érkeztem, egy kocsit eléggé próbára tevő úton.

Szikla a Siklódi-kő lábánál

Szikla a Siklódi-kő lábánál 47,44 km-re
Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs.

Lobogófürdő Szentkeresztbánya 6,46 km-re
Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.

Vulkanikus kráter

Vulkanikus kráter Alsórákos 32,58 km-re
Az alsórákosi bazaltoszlopoktól körülbelül 700 méterre, északnyugati irányban, földúton autóval is megközelíthető a Hegyes tető, vörös-fekete színű vulkáni salak bányája. Elkápráztatva - Annyira elkápráztatott a színek és formák kavalkádja, hogy nem kerestem meg a dobozt. Filmforgatás - Őszi képeket szerettem volna készíteni a vulkánnál. Felkapott hely lett ez az Alsórákos - Még az év első felében hallottam a forgatásról, de akkor ezek szerint még mindig tart.

A vágási tölgyek Vágás 29,69 km-re
A patak betéved a hegyek közé; ennek fennebb kitáguló völgyébe fekszik a két Dobó (alsó és felső) és Vágás.

Árnyék oldala

Árnyék oldala Csíkmindszent 23,74 km-re
Csíkmindszent és Kotormány között egy hegygerinc található, mely kelet-nyugat irányban helyezkedik el, neve az Árnyék. Szép hely - Kellemes hangulatú völgy.

Hamerock strand Csíkszereda 17,47 km-re
A csíkszeredaiak egykori kedvenc strandolási helye, a Hamerock strand, az 1980-as években létesült a vasútállomás közelében, a Brassói út mellett.

Babba Mária

Babba Mária Csobotfalva 22,14 km-re
Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam.

Régi sörgyár

Régi sörgyár Csíkszereda 18,5 km-re
Az első csíkszeredai sörgyárat az 1860-as években, a Romfeld család tagjai hozták létre.

Harangláb

Harangláb Bözsefalva 37,51 km-re
A Székelyudvarhely és Székelykeresztúr közötti főútról tábla jelzi a letérőt a település felé, mely egyszerre utca és város, falu. Hangulatos hely - Rugonfalváról jöttem jöttem át, felkeresni ezt a nyugis helyet. Erzsébet? Bözse? - Megkaptam a sebességkorlátozó táblát, a harangot (és a lábát).

Tartogóvára

Tartogóvára Miklósvár 31,79 km-re
Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen. Datum - Lehet elirtam a lada leteves datumat, de az 2020 02 13. Ékezet, dátum, és román ládaoldal - Nem az ékezet hiánya miatt javítottam át Szállásra, hanem azért mert két l-el küldted a szöveget. Nincs gond - Mint mar mondom nincs gond, en tevedtem mint a datummal, mint a Szallassal.

Sütő András szobra Székelyudvarhely 22,59 km-re
Sütő András szobra - Székelyudvarhely.

Református templom

Református templom Gagy 43,26 km-re
Középkori templomáról nincs adat, de nem lehetetlen, hogy volt, miután 1666-ban újra anyaegyház, amikor templomépítésről van adat. Maganyos kis templom - Megtalaltam a dobozt, ugy nez ki, elsonek. Gyík van, doboz nincs - Énlakáról hazafele, gondoltuk megkeressük a geodobozt.

Kosztándi borvíz

Kosztándi borvíz Tusnádfürdő 26,75 km-re
A Kosztándi-borvíz a tusnádfürdői állomás feletti, az Olton átívelő vasúti híd jobb oldali részén található borvízforrásások egyike. Ez is borviz - Eleg vekonykan csordigalt de azert ennek is a vizet hasznalhatjak azt hiszem.

Kőpince Tollas Persányi-hegység 35,54 km-re
A Kőpince egy sziklaüreg a Tollas oldalában, mely a Kerekhegy tetején levő Kőasztallal néz szembe.

Tamási Áron sírja

Tamási Áron sírja Farkaslaka 29,13 km-re
Farkaslaka a Felső-Nyikó völgyében, a Nyikó mindkét partján, a Gordon-tető aljában települt, a térség legjelentősebb települése. Ábel a ravatalozóban :) - Igaz, hogy nem az első alkalommal kerestük, de most biztosra mentünk. Ravatalozó - A rejteket megtaláltam, a geodobozt viszont nem. Geodobozt nem találtuk - A sírnál szokás szerint sok turista.

Vízimalom

Vízimalom Gyimesközéplok 43,55 km-re
A gyimesközéploki vízimalom a XIX-dik században épült, magánterületen található.

Ugron-kúria

Ugron-kúria Homoródszentmárton 16,51 km-re
Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el. Második próbálkozás - Ez alkalommal a hivatalos bejárón, a falban kialakított gyalog- és kocsibejáróval ellátott kapun volt szándékom bemenni. Őszi séta II - Ez volt a következő állomásunk. Romok - Nem tudtunk közelebb menni, mert a kiskapu zárva, nagykapu is, meg a mellette levő terület bejárója is lakat alatt volt.

Régi székelykapuk Csíkverebes 26,37 km-re
Csíkverebesen megmaradt néhány, majdnem kétszáz éves faragott székelykapu.

Bugyogó források

Bugyogó források Fingóborvíz 37,7 km-re
A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg. Kénszag - A nárciszmezőről jövet megkerestük a lányommal ezt a dobozt is. Záptojás - A Fingó-borvíztől továbbsétálva eljutottunk a Bugyogó forrásokhoz. Fortyogás - Megtaláltuk a forrásokat, megfigyeltük a fortyogást is.

Parasztvár

Parasztvár Székelyzsombor 26,23 km-re
A Kis-Homoród patak két partján fekszik Székelyzsombor, felette magasodik Székelyzsombor vára. Ujra itt jártam - Es meg vittem magammal vagy 25 embert. Vár a tetőn - Egy jó kis emelkedő után értünk fel a várba. Nagyon érdekes és szép hely - Nagy szükség lenne rá, hogy konzerválják, ha lenne ki áldozzon rá, ellenkező esetben rohamos pusztúlásra van ítélve, és nagy kár lenne érte.

Világháborús emlékmű

Világháborús emlékmű Lövéte 7,96 km-re
A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött. Még egyszer arra jártam - Hátha megtalálom a dobozt. A navigáció is besegít - "A célpont a baloldalon található" hallatszott. A cserepek még ott vannak, de a geodoboz már nincs - Az elmúlt években több alkalommal is kerestem már az itt elrejtett geodobozt.

Szent Miklós-szobor 46,79 km-re
Szent Miklós-szobor Gyergyószentmiklós EKE08 - Miután megszabadultunk a kéregető cigánygyerekektől, elég sokat kellett forgolódni a szobor körül.

Lázár-kúria

Lázár-kúria Csíktaploca 18,6 km-re
Csíktaploca kőrisfája és hársfája a jelenlegi kultúrház, a volt Lázár-kúria előtt áll, társai azoknak a fáknak, amelyeket a kollektiv gazdaság idejében kivágtak.

Szászmagyarós

Szászmagyarós 44,88 km-re
Középkori temploma a gótikus kor alkotása. A lapátkezű, a lánya és a medve - Ha valakinek lánya van, még nem garancia a sikerre. Lapatkez - Valoban en is kisse nehezen tudtam kikaparni a helyebol na dobozkat, akar csak az elobbi megtalalo. Nussbach, vagyis Mogyorós patak - Hanyatlik az Evangélikus erődtemplom, nincs senki aki vigyázza, kijavítsa a repedést, kicserélje a korhadt gerendát.

Vándorsólyom via ferrata

Vándorsólyom via ferrata Beszállási pont Vargyas-szoros 9,36 km-re
Azt lehetne mondani, hogy Kovászna megye via ferratája, mert majdnem itt van. Második alkalommal ezen a vasalt mászóúton - Mászkálni hívtak a hétvégére, a Vargyas-szorosba. Vandálok - Szombaton arra gondoltam, ha már arrajárok, megnézem ezt a ládát is.

Alsó zagytározó

Alsó zagytározó Hargitafürdő 8,97 km-re
A hargitafürdői, fokozatosan bezárt kaolinbánya után több meddőhányó és zagytározó maradt gazda nélkül.

[ Fel ↑ ]

Szent Imre herceg mellszobra Gelence 63,81 km-re. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.

Szentgerice

Szentgerice 69,94 km-re. Szentgerice látnivalója az 1670-ból származó, szép kazettás mennyezetű, unitárius templom. Aprólékosan megvizsgáltuk a rejteket - A belsejét is tükörrel -elemlámpával, de nem találtunk dobozt. Sajnos nincs doboz - Kerestem a dobozt, de sajnos nincs meg.

Tyukász-domb

Tyukász-domb Szováta 50,46 km-re. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. Új geodoboz a régi rejtekben - Én ez alkalommal a Május 1 utcából indulva, délkelet felől jutottam fel a kápolnához. Jó kilátás - A város szélén, fent a gerinczen, az Outward Boundhoz átereszkedőben ki lehet lépni a kápolnához. 14 kereszt - Minden kereszt előtt, a földbe, pontosabban a kavicsba, lámpatest van beépítve, mely megvilágítja a keresztet.

Első román iskola

Első román iskola Segesvár 61,56 km-re. 1861-ben, Zaharia Boiu ebben a házban nyitotta meg, a segesvári vár első román iskoláját.

Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely

Molnár Józsiás-park Kézdivásárhely 54,34 km-re. A Kézdivásárhely központjában található Molnár Józsiás-park, a város kiemelkedő személyiségéről, Molnár Józsiásról kapta a nevét. A vasárnapi túrára innen indultunk - Itt volt a találkozó, természetesen azért, hogy tudjuk megkeresni ezt a ládát is. Ez is meg lett - Miután a kisfiam kijátszotta magát a játszótéren, és miután megvártuk amig a bevásárlási útról hazatérő néni megpihent és elszívta cigarettáját azon a padon, megtaláltuk. Hűlt helye - Hűlt helye a doboznak.

Bagoly Kovaszna 68,76 km-re. Bagoly Kovaszna 1988

SZNM 6 Dálnok

SZNM 6 Dálnok 54,72 km-re. Dálnok harmadik Dózsa György emlékhelye a Dálnok patak völgyében, a műút melletti Dózsa panzió udvarán található. Szekérkerekek - Menet túl világosság volt, ezért hazafele kerestem s találtam meg. VII. Állomás - Megtaláltuk a panziót, Dózsa György szobrát, a tulipánt is, de a kő ki volt hengeredve a rejtek elől és a doboz nem volt benne. Reménykedtünk - Az előző - elég régi - bejegyzést olvasva, reménykedtünk, hogy mára már sikerült pótolni a hiányzó ládát.

Kisvasút állomás

Kisvasút állomás Vármező 61,65 km-re. A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll. Husveti dobozok - Leanylocsolas helyett geoladakat keresgeltunk Varmezo kornyeken. Bozót - A fotó segítségével kerestünk, de végül is a GPS vezetett nyomra. A vonat füstje elvitte - Illetve az újjáépítés szele.

Lutheránus templom

Lutheránus templom Cikmántor 66,84 km-re. Első okleveles megjelenésekor már szász település, s így bizonyos, hogy abban az időben temploma is van.

Fehérnép sarka Makfalva 53,83 km-re. A Fehérnép sarka egy jellegzetes alakú domb Makfalva északkeleti részében, a Kis-Küküllő baloldali partján, a Nagyszeg csorgója és Andrásuta pataka között.

Borvíz Útja

Borvíz Útja Előpatak 50,66 km-re. Előpatak falu Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgytől 10 km-re nyugatra, az Előpatak völgyében fekszik. Dobozilag hűlt hely - Megtaláltuk az érdekes, sajnos dobozilag hűlt helyet. Borvízért mentem - S közben még egyet sétáltam. Megnyílt a Borvíz Útja fürdő - Megnyitotta kapuit az előpataki Borvíz Útja fürdő.

Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár 67,87 km-re. Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Működő gázfeltörés - Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe.

Diákemlékmű

Diákemlékmű Barcaföldvár 54,22 km-re. Barcaföldvár egyik, csak kevesek által ismert látnivalója, a Diákemlékmű. Gondozatlan emlekmu - Nehany perces kereses utan meglett a dobozka. Erről is jó tudni - Meglett a dobozka. Diákok - A dobozt nem találtam meg.

Geometrikus kompozició Kovászna 67,63 km-re. Geometrikus kompozició, Gazdáné Olosz Ella - Kovászna.

Apold piramisai

Apold piramisai 61,73 km-re. Apold földpiramisai Apold piramisai - Megvan a közé szorított doboz. Doboz helyett borz - Igaz, közel van az úthoz a rejtekhely, de a novemberi mokány esőben odáig caplatni egy különleges élmény. Háromszögek - Hát itten lehetőség van a doboz elrejtéséhez.

[ Fel ↑ ]
© 2005-2024 Rejtekhely.ro. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.