Lövétebánya település (Hargita megye) Központ: Szentegyháza. Közeli települések: Lövéte (Lueta) 4.1 km-re, Szentegyháza (Vlahita) 4.43 km-re, Homoródfürdő (Baile Homorod) 5.8 km-re, Kápolnásfalu (Capalnita) 5.82 km-re, Kirulyfürdő (Baile Chirui) 5.89 km-re. Lövétebánya román elnevezése: Minele Lueta.
Szállás

Szállás Lövétebánya (Minele Lueta) - Szentegyháza, Hargita


Keress szállást Lövétebánya közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés

Lövétebánya (Hargita megye) és környéke turisztikai látnivalói

Rókaváros 0.22 km-re. Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya. Margit-tárna, Gizella-tárna?
Iskolamúzeum 0.23 km-re. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik. A kiállított tárgyak az 1990-es évek előtti időből származnak, óvodai és iskolai kellékek.
Kerekfenyő-borvízforrás 0.27 km-re. Kerekfenyő-borvízforrás - Lövétebánya
Moly-tó 1.39 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. A kettő közül kétséget kizáróan a Moly-tó a látványosabb, és a nagyobb kiterjedésű.
Dobogófürdő 1.43 km-re. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
Lobogó-borvízforrás 1.67 km-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
Ördögárok 1.82 km-re. Környékünk tele van titokzatos régi létesítmények nyomaival, egyesekről többet, másokról kevesebbet lehet tudni, vagy éppenséggel csak a regék, mondák tanuskodnak róluk. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem.
Bánya-tető alatti forrás 1.86 km-re. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
Vashámor 1.91 km-re. Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre.
Székely Selters borvízforrások 2.16 km-re. A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel.
[ Fel ↑ ]
Kirulyfürdő
Kirulyfürdő
Hargita 50 teljesítménytúra
Hargita 50 teljesítménytúra
[ Fel ↑ ]
* Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.
Turisztikai látnivalók Brosteni - Turisztikai látnivalók Hidegpatak - Turisztikai látnivalók Rasca - Turisztikai látnivalók Barcaújfalu
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.