KincsesládaGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg az elrejtett kincsesládát!
Iskolamúzeum - Lövétebánya - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Iskolamúzeum - Lövétebánya fotó

Iskolamúzeum - Lövétebánya

A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik. A kiállított tárgyak az 1990-es évek előtti időből származnak, óvodai és iskolai kellékek. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Ma múzeum Bányászok emlékműve Dísz-kerékpár A bejárat melletti feliratok Fatorony órával Vízkerekek. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Iskolamúzeum Lövétebánya fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Lövétebánya és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Iskolamúzeum! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Lövétebánya közelében?
7508 Székely Selters borvízforrások. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel. (itt geodobozt is lehet keresni)
7533 Nádasszéki borvízforrás. (turisztikai hely geoládával) 8280 5085. (turisztikai hely geoládával) 8283 Déllői borvízforrás. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. (különleges hely geodobozzal)
8362 5086. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.
8516 Ördögborozda. A székelyföldi töltésvonulatot Szentegyháza és a Szurduk közötti részen hiába keresték, de jól kimutatható a Cserebérc - Saták-kútja - Vaskapu útvonalon.
8880 Lobogófürdő. Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize.
8914 Asszony-bosszantó csárda. 2.8 km-re. 8996 Papláz. 2.9 km-re. 9630 Ördög-tó. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található.
9747 A lövétei suvadás. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún.
10629 Vészkaréj Szeltersz. 11505 Illemhelyek utcája. Szeltersz északkeleti felében van egy mellékutca, ahol az illemhelyeket kerítésen kivül, közvetlenül az utcán helyezték el.
12124 Szurduk-vízesés. A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
12419 169. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
13245 Szentegyháza Gyöngye. Szentegyháza Gyöngye termál strand.
13970 Ördögborozda. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme.
14777 Jócsorgó-kővályú. 4.7 km-re. Jócsorgó-kővályú.
15534 Világháborús bunker. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található.
16284 Hollókő. 16385 Kékvize forrása. 5.2 km-re. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam.
16849 Homoródfürdő. 17876 Katolikus templom. A Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országúton alig hagyjuk el Szentegyházát, máris Kápolnásfaluban vagyunk, de csak érintjük a falu déli részét.
18102 Déli kilátópont. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
18165 Sziklakilátó. 18438 Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
18488 Római őrtorony. Azzal a különbséggel, hogy ennek területe jóval kisebb, és szabályos négyszög alakú, ami természetes, ha egy őrtorony helyéről van szó.
18529 4782. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
18583 Sólyomkő. Kirulyfürdő egyik legszebb helye a Sólyomkő.
18614 Kirulyfürdői pionírtábor. 19126 Pünkösdi rózsa a Hargitán. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa.
19267 Homoród-tető Kápolnásfalu. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
19377 Kossuth-szikla. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál, majd jobb felől a régi strand terűletéről lehet a legkönnyebben odajutni.
19455 Kőgomba kalap nélkül. Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel.
19616 Lobogó-borvíz Kirulyfürdő. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található, közülük négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható.
19857 Régi kőkereszt. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút déli oldalában levő parkoló mellett, közel ahhoz a kanyarhoz, amely alatt a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy régi, több mint százéves kőkereszt árválkodik az oldalban.
20570 Földvár Homoródalmás. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni.
20762 Forrás a Cekend-tető alatt. Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk.
21069 Várhegy Homoródalmás. 21082 Bányaüreg Gyepü-patak. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik.
21745 Kőbánya. 22209 110. Az Opálbarlang név egészen új irodalmunkban, de a környéke, a tolvajosi Festék-malom vagy későbben Hargita-liget, ha gyéren is, de már egy pár adat révén említve volt.
22281 Kalibáskő. 22322 Király kútja. Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is.
22589 Sóskút Homoródkeményfalva Hargita megye. Itt, a Kis-Homoród mentén található használatban levő sóskútak egyike.

Románul - in limba romana: Muzeul scolar Minele Lueta

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Kerekfenyő-borvízforrás
Kerekfenyő-borvízforrás 0.26 km-re. RH5093 Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya
Moly-tó
Moly-tó - Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó.
Dobogófürdő
Dobogófürdő - Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
Lobogó-borvízforrás
Lobogó-borvízforrás - A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Lövétebánya térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Iskolamúzeum gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Lövétebánya környékére? Tetszett az Iskolamúzeum? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.