Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Rókaváros - Szentkeresztbánya - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

LátnivalóGeotrekker
Minele Lueta Vlahita térkép - Hargita megye

Rókaváros - Szentkeresztbánya

Rókaváros (Vasbánya, Lövétebánya, Bányatelep) - Szentkeresztbánya. Margit-tárna, Gizella-tárna? Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Rókaváros Szentkeresztbánya fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Szentkeresztbánya és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Rókaváros! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Szentkeresztbánya közelében?
7395 1651. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel. (itt geodobozt is lehet keresni)
7684 Angyaljárás Szentegyházán. 8177 Déllői borvízforrás. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. (különleges hely geodobozzal)
8233 Testvérfenyők. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet. (itt geodobozt is lehet keresni)
8271 5086. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.
8453 Ördögborozda Szentkeresztbánya. A székelyföldi töltésvonulatot Szentegyháza és a Szurduk közötti részen hiába keresték, de jól kimutatható a Cserebérc - Saták-kútja - Vaskapu útvonalon.
8572 Asszony-bosszantó csárda. Az Asszony-bosszantó csárda három út kereszteződésénél található, melyek Kirulyfürdőről, Szeltersz felől, illetve Lövétéről érkeznek.
8663. (érdekes hely geoládával) 9131 Lobogófürdő. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
9652 4270. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún.
9970 Ördög-tó. 3.2 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződmény található, két állandó jellegű, nem időszakos tó.
10566 Vészkaréj. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.
11433 4234. Nem ez a hivatalos neve az utcának, olyan talán nincs is.
12061 Szurduk-vízesés. 12202 I világháborús emlékmű. A Kis-Homoród völgyében fekvő Lövétén, a község központjában, az úgynevezett középszegi malom háta mögött, a parókia kertjének előterében impozáns méretű háborús emlékmű áll.
13326 Szentegyháza Gyöngye. Szentegyháza Gyöngye termál strand.
13945 Ördögborozda. Ennek legészakibb pontját a Veresbükk oldalában találták meg, dél-nyugat irányba vonul, keresztezi a Székelyudvarhely - Csíkszereda országutat, legdélibb pontja pedig a Vargyas Szurdukának sziklapereme.
14915 Jócsorgó-kővályú. 15499 Világháborús bunker Kékvíz-patak. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található.
16372 Kékvize forrása Szentegyházasfalu. Miután nem jutottam semmilyen eredményre, elkezdtem érdeklődni a helybeli idősebb embereknél, és a hallottakat összevetve a leírásokkal, újabb keresgélések után a következőkre jutottam.
16391 Hollókő Homoródkeményfalva. 5.2 km-re. Homoródkeményfalva egyik kevésbé ismert nevezetessége, amelyről a helybeliek is kevesen tudnak, a Hollókő.
17198 Homoródfürdő. Csíkszeredától 34, Szentegyháza várostól, melyhez tartozik, 6 km-re található.
17879 Déli kilátópont. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
18155 Katolikus templom Kápolnásfalu. A település messze felnyúlik a Hargita lábáig.
18237 4781. 18312 Keresztelő Szent János-kereszt Kirulyfürdő Hargita megye. 18378 3665. A jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá.
18400 Kirulyfürdői pionírtábor. Kirulyfürdői pionírtábor.
18466 Sziklakilátó Kápolnásfalu. 18831 Római őrtorony Homoródfürdő Hargita megye. Érdekes hely, nagyon hasonlít a környéken fellelhető maradványokra, mint amilyen a lövétei Várhegyen, vagy a bágyi várnál látható.
19066 Pünkösdi rózsa a Hargitán. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa.
19173 Kossuth-szikla Kirulyfürdő. 19258 Kőgomba kalap nélkül. Aki nyitott szemmel jár a természetben, lépten-nyomon új dolgokat fedezhet fel.
19418 Lobogó-borvíz Kirulyfürdő Hargita megye. Kirulyfürdő területén (Hargita-plató, Lövéte Közbirtokosság területe) öt ásványvíz előfordulás található, közülük négy természetes forrás és egy hidrogeológiai fúrás, amely 51 órás kitörési periódusával talán Erdély egyetlen hidegvizű gejzírjének mondható.
19565 4354. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
19801 3758. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik.
20394 2544. Homoródalmás és Lövéte határánál van a homoródalmási Várhegy, amelyen földsáncok nyomait lehet látni.
20900 Várhegy. Szép kilátást biztosító magaslat Lövéte és Almás között.
21032 Bányaüreg. 6.7 km-re. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik.
21085 Forrás a Cekend-tető alatt. Székelyudvarhelyről Csíkszereda felé tartva, Máréfalvát elhagyva, a 13A jelzésű műúton, mielőtt kezdődnének a szerpentinek, az út jobb oldalán egy kiépített forrást találunk.
21566. 22099 Opálbarlang. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik.
22153 Kalibáskő. Meglepett egy helybeli születésű válasza, aki még csak nem is hallott ilyen nevű szikla létezéséről.
22373 Király kútja. 7.1 km-re. Gróf Teleki József 1799.
22567 Sóskút Homoródkeményfalva. 7.2 km-re. Homoród-Keményfalván még a mai nap is megseprik az utat vasárnap reggel a ház előtt, régi takaros porták és omladozó romos házak váltják egymást, a mai modern civilizáció csak alig észrevehetően tudott befurakodni a faluba.

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Iskolamúzeum
Iskolamúzeum - A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik.
Kerekfenyő-borvízforrás
Kerekfenyő-borvízforrás 0.35 km-re. RH5093 Kerekfenyő-borvízforrás Lövétebánya
Moly-tó
Moly-tó - Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó.
Dobogófürdő
Dobogófürdő - Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Szentkeresztbánya térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Rókaváros gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Szentkeresztbánya környékére? Tetszett a Rókaváros? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.