Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Dobogófürdő - Szentkeresztbánya - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Dobogófürdő - Szentkeresztbánya

Dobogófürdő - Szentkeresztbánya turisztikai látnivalói

Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Dobogófürdő - Szentkeresztbánya képtárból:

Régi képeslap - 1905
Régi képeslap - 1905

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Dobogófürdő Szentkeresztbánya fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Szentkeresztbánya és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Dobogófürdő!

A legközelebbi település Lövétebánya, 1,43 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Udvarhelytől Csíksomlyóig Az oláhfalvi fensik. Az oláhfalvi iskolák, népnevelés. Nagy erdő. Vargyas pataka. Ördög-barázda. Gyepes pataka. Lehetetlen patak. Ángyos patak. Tolvajos patak. Kakas vára. Mazarán bükke. Csaták a Nagy Erdőn. Csík a Foglalástetőről. Megérkezés Somlyóra.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Dobogófürdő Szentkeresztbánya közelében?
- Lobogó-borvízforrás - Szentkeresztbánya 240 m-re. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni...
- Vashámor - Szentkeresztbánya 490 m-re. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre... Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Angyaljárás Szentegyházán Hargita megye 910 m-re. Áldott karácsonyt!.. Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot...
- Kerekfenyő-borvízforrás - Lövétebánya 1,2 km-re.
- Moly-tó - Szentegyháza 1,3 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó... A Moly-tó halacskája - Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól... (látnivaló és geodoboz)
- Lobogófürdő - Szentkeresztbánya 1,4 km-re. Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize...
- Iskolamúzeum - Lövétebánya 1,5 km-re. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik... (látnivaló és geodoboz)
- Rókaváros - Szentkeresztbánya 1,6 km-re. Margit-tárna, Gizella-tárna?..
- Ördög-tó - Szentegyháza 1,8 km-re. Ezek közül az egyik az Ördög-tó, amelyik a Hegydűlő és a Pokolláz határán található... Az Ördög-tó ördögöcskéje - Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom... (itt geodobozt is lehet keresni)
- Testvérfenyők - Csere bérce 2,4 km-re. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet...
- Székely Selters borvízforrások - Szeltersz 2,5 km-re. A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz... Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz...
- Ördögborozda - Szentkeresztbánya 2,5 km-re. A székelyföldi töltésvonulatot Szentegyháza és a Szurduk közötti részen hiába keresték, de jól kimutatható a Cserebérc - Saták-kútja - Vaskapu útvonalon...
- Csere bérce kilátópont Szeltersz Hargita megye 2,6 km-re. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen...

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Dobogófürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Szentkeresztbánya térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Szentkeresztbánya környékére? Tetszett a Dobogófürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.