Szentegyháza Gyöngye - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szentegyháza Gyöngye

Szentegyháza Gyöngye

Szentegyháza Gyöngye termál strand. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Termálfürdő 326 Országúton érkezik az ősz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szentegyháza Gyöngye fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szentegyháza Gyöngye! Érdemes regisztrálni!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
5759 Illemhelyek utcája. Nem ez a hivatalos neve az utcának, olyan talán nincs is.
6380 Testvérfenyők. Ahogy kiérünk a tetőre, néhány kettős fenyőfa hívja fel magára a figyelmet. (itt geodobozt is lehet keresni)
6559 Ördögborozda Szentkeresztbánya Hargita megye. 2.1 km-re. A Vaskapu nevű hely a Lövéte-Kirulyfürdő és a Vargyas-patak menti út találkozásánál helyezkedik el.
7241 Csere bérce kilátópont. Jó rálátás nyílik innen a Déllői-borvízforrás melletti kőbányára, legalábbis télen.
7545 Lobogófürdő. Az 1900-as évek elején még működött, majd a források nagyrészének a bányamunkák miatt eltűnt a vize.
7615 Déllői borvízforrás. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. (különleges hely geodobozzal)
8123 Székely Selters borvízforrások. Ízben és gyógyhatásra megegyezik a híres németországi, niederseltersi sósízű borvízzel. (itt geodobozt is lehet keresni)
8437 Angyaljárás Szentegyházán. 2.7 km-re. Áldott karácsonyt!
8833 Pünkösdi rózsa a Hargitán. 2.8 km-re. Mellette méhészek szoktak tanyázni, kicsit arrébb most virul a pünkösdi rózsa. (itt geodobozt is lehet keresni)
9235 Király kútja. Gróf Teleki József 1799.
9294 Régi kőkereszt. 9728 Vashámor. Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor.
10023 Lobogó-borvízforrás. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
10092 3757. A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút északi oldalában, nagyon közel ahhoz a kanyarhoz, ahol a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy felhagyott bányaüreg található.
10312 5074. Dobogófürdő (Székelyfüred, Ugron fürdő) Szentkeresztbánya délnyugati szélénél, a Kis-Homoród völgyében, Lobogófürdőtől délre található.
10820 Bánya-tető alatti forrás Szeltersz Hargita megye. 3.4 km-re. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
11540 Katolikus templom. A település messze felnyúlik a Hargita lábáig.
12588. 12632 Ördög-tó Szentegyháza. 12956 Opálbarlang. 13185 Kalibáskő Gyermekvilág. A Kirulyfürdői letérővel szemben, a jelenleg zárt Kalibáskő vendéglő mellett, egy kis erdei játszótér áll üresen.
13216 Sziklakilátó Kápolnásfalu. Kápolnásfalu északnyugati részén, a Homoród-tető délkeleti oldalában, a település felett, egy sziklaperem húzódik.
13245 Iskolamúzeum. 4.2 km-re. A lövétebányai Iskolamúzeum a Gábor Áron Iskolaközponthoz tartozik.
13326 5076. Margit-tárna, Gizella-tárna?
13709 Kalibáskő. Hol van a Kalibáskő? Ezt a kérdést tettük fel a Kiruj-patak völgyében embereknek, akikkel vasárnapi kiruccanásunk alkalmával találkoztunk.
13926 4354. Homoród-tető, Kápolnásfalu felett.
13957 Sólyomkő-szikla Kirulyfürdő felett Hargita megye. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
14139 Sólyomkő Kirulyfürdő. A jobb sorsra érdemes volt pionírtábor felé emelkedik, mintha vigyázna rá.
14303 Moly-tó. 4.6 km-re. Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó.
14507 Ördögárok. Leginkább a magaslatokra épített várak, erősítések, megfigyelő állások ismertebbek, mint a bágyi Várhegy, a lövétei várhegy, a Hollókő Keményfalván, hogy csak a szűk környezetemet említsem.
14548 Kőgomba kalap nélkül. Igaz ez akkor is, ha már számtalan alkalommal járt már valaki egy helyen.
14698 Lobogó-borvíz. 14698 Nádasszéki borvízforrás. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki borvíz.
14708 Kirulyfürdői pionírtábor. 14736 Hargita-liget. A Hargita-liget 2 hektáron elterülő növénytani rezervátum, a Festőborvíztől nem messze, a Kalibáskő mellett.
14755 Kossuth-szikla Kirulyfürdő Hargita megye. Ha a Festőborvíz felől közelítjük meg, mielőtt beérnénk a Táborba, a hidnál levő utelágazásnál balra kell térni a Zöld Szív ITM menedékházánál, majd jobb felől a régi strand terűletéről lehet a legkönnyebben odajutni.
14780 Keresztelő Szent János-kereszt. Kirulyfürdőn, a volt diáktábor területén, a Főkút-forrás közelében, attól délre, egy fedett keresztet találunk, amelyet 2009-ben állítottak Keresztelő Szent János tiszteletére.
14796 4780. A kirulyfürdői diáktábor déli végétől egy szekérút fordul hirtelen jobbra és vissza.
15289 Nádasszéki sósfürdő. Szeltersz egyik nevezetessége a nádasszéki sósfürdő, vagy banyaúsztató - Balázs József- vagy Fekete-fürdő néven is ismerik.
16620 Asszony-bosszantó csárda. A vendéglátó egység poénos neve ügyesen is meg van választva.

Románul - in limba romana: Perla Vlahitei Vlahita

Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ördögborozda
Ördögborozda - A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda.
Kékvize forrása
Kékvize forrása - Sikertelenül kerestük egy délután a Király kútját, az adott koordináták alapján többször is próbálkoztam.
Világháborús bunker
Világháborús bunker - A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országúthoz közel, a Kékvíz-pataktól nyugatra emelkedő domb keleti oldalában egy meglepően jó állapotban levő világháborús bunker található.
Szurduk-vízesés
Szurduk-vízesés - A Szurduk a Vargyas-patak völgyének a Szeltersz klimatikus üdülőhely északi bejáratánál található, szurdok jellegű helye.
Vészkaréj 1.8 km-re. A Vargyas-patak Szeltersz feletti, a Szurdukkal átellenben található földrajzi jobb partját, meredek sziklaoldalát Vészkaréjnak nevezik.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szentegyháza Gyöngye gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


 • Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz)...
 • Majom a magasban - Mászkálni jó mulatság, kíváncsi lennék a rendőr az út szélén mire gondolhatott amikor csüngtem a magasban...
 • Jo rejtekhely - Hazafele egy gyors talaltra szamitottam, de megdolgoztatott rendesen...
 • Kis mászkálás - Mágnesesre számítottam, de látom ez nem feltétlenül szükséges...
 • Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szentegyháza Gyöngye? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.