Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Szentegyháza Gyöngye - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Szentegyháza Gyöngye

Szentegyháza Gyöngye | Hol van ez a hely?

Szentegyháza Gyöngye termál strand.

...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Termálfürdő 326 Országúton érkezik az ősz. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szentegyháza Gyöngye fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szentegyháza Gyöngye! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szentegyháza Gyöngye közelében?
Lobogófürdő. Szentkeresztbánya környékén ásványvízforrásokat találunk a Kis-Homoród mentén, itt alakult ki a hajdan népszerű Lobogófürdő is.
Déllői borvízforrás. 2.4 km-re. A Déllői borvízforrás vize a Székely Selters forrásaitól légvonalban 300 m távolságra, északkeletre tör elő, egy faküpüből. Fertőzés - Elindultunk egy kis körútra megkeresni néhány helyet, de főleg megfertőzni egy új játékost. (különleges hely geodobozzal)
Székely Selters borvízforrások. A szelterszi borvízforrások vize, vagy ahogy régebb nevezték, a lövétei Bélmező szejkéje enyhén sós, szénsavas, lúgos vagyis alkalikus víz. Még egyszer felkerestem - Még egyszer felkerestem a rejtekhelyet, hátha több szerencsém lesz. (látnivaló és geodoboz)
Angyaljárás Szentegyházán. Tisztelt címzett: Szőcs István, és családja. Ami kötelez - Vasárnap reggel félre tettetem minden egyéb teendőt, gondot és elindultam a Zsemle kutyám társaságában, hogy végre megkeressem az elmaradt karácsonyi ajándékot.
Pünkösdi rózsa a Hargitán. Szürkület - Már majdnem meg voltunk sötétedve, de ha már erre jártunk, nem hagyhattuk ki. (turisztikai hely geoládával) Király kútja. Gróf Teleki József 1799.
Régi kőkereszt. Sötétben - Rendesen megsötétedtünk. (turisztikai hely geoládával) Vashámor. Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19-dik században épült szentkeresztbányai vashámor. Omladozik - Valamikori szép, ma már múzeumi érckályhák készültek itt? Most már csak csupasz falmaradványok meredeznek a felhők fele.
Lobogó-borvízforrás. A Lobogó-borvízforrást a házak között, egy mellékutcán lehet megközelíteni.
Bányaüreg. A mesterséges bányaüreg hossza körülbelül 50 méter, a járat hirtelen végződik. Lyuk - Megtaláltam a rejtekhelyet! Egyáltalán nem volt nehéz.
Dobogófürdő. Langyos borvízforrások törnek itt fel, amit ma asztali vízként használnak.
Bánya-tető alatti forrás. A Székely Selters forrásaitól délre, a Bánya-tető keleti oldala alatt, az út mellettt van egy andezit küpübe foglalt borvízforrás.
Katolikus templom. A Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országúton alig hagyjuk el Szentegyházát, máris Kápolnásfaluban vagyunk, de csak érintjük a falu déli részét.
Kerekfenyő-borvízforrás. Ördög-tó. Az Ördög-tó ördögöcskéje - Mivel a következő napokra esős időt jeleznek előre, és ma még szép idő volt, elhatároztam, hogy kihasználom. Opálbarlang. A helyet a különböző elnevezések dacára is jól ismerik a Kéruly fürdőt felkeresők, amelytől a Tolvajos patak mentén felfelé 2 km-re fekszik. Rókalyuk - A geodobozt nem sikerült megtalálnom! A barlang eléggé veszélyes, bármikor beomolhat.
Kalibáskő Gyermekvilág. Most csend van, nem játszanak itt gyerekek, a kapu pedig zárva. Játszótér - Ezt sem volt nagy ördöngösség megtalálni.

Szentegyháza Gyöngye románul - in limba romana: Perla Vlahitei Vlahita


Természeti értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Szentegyháza Gyöngye gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

 • Magas rejtés - Nem volt épp 25 fok meleg (na nem a víz)...
 • Majom a magasban - Mászkálni jó mulatság, kíváncsi lennék a rendőr az út szélén mire gondolhatott amikor csüngtem a magasban...
 • Jo rejtekhely - Hazafele egy gyors talaltra szamitottam, de megdolgoztatott rendesen...
 • Kis mászkálás - Mágnesesre számítottam, de látom ez nem feltétlenül szükséges...
 • 25 fok Celsius - Pedig ugy nez ki, hogy vege a nyarnak...
 • Termál fürdő - Vasárnapi tekergésből hazafele, véletlen rátaláltunk a kis dobozra...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szentegyháza Gyöngye? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Turisztikai látnivalók a közelben

Ördögborozda
Ördögborozda
A székelyföldi töltésvonulat Ördögútja nevű, Zeteváralja és Kápolnásfalu közötti szakaszának folytatása az Ördögborozda.
Kékvize forrása
Kékvize forrása
Sikertelenül kerestük egy délután a Király kútját, az adott koordináták alapján többször is próbálkoztam.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.