Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Székelykő Dél - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Székelykő Dél turisztikai látnivalói

Az ötlet, hogy hagyományos ládákat is helyezzünk el, onnan jött, hogy a Székelykő-látogatók, miután feltornászták magukat a kék kereszt jelzésen a Nagy-árokban (innivalót az egész útra érdemes vinni), megtalálják a turistaútjelző táblát. Még felkapaszkodnak a főcsúcsra, de aztán irány visszafelé...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Székelykő Dél képtárból:

Lefelé jövet a Székelykőről
Lefelé jövet a Székelykőről
A kis csapat a Székelykő csúcson
A kis csapat a Székelykő csúcson
Torockó
Torockó
A csúcs
A csúcs
A torockószentgyörgyi vár
A torockószentgyörgyi vár

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Székelykő Dél fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Székelykő Dél!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Torockó, 2,18 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: A Székelykő A Székelykő jellemzése. Felmenetel a Székelykőre. Csegezi Geszteg vagy Lajos csupja, az innen feltáruló kilátás, hidasi Geszteg, Csepegővár vagy csegezi lyuk. A vár sziklája, az itt feküdt vár története, harcz a mongolokkal; a Székelyvárnak mostani maradványai, a Székelykő barlangjai, áldozócsütörtöki búcsúk, egy éj és nép költe a Székelykőn.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Székelykő Dél közelében?
- Székelykő Észak - Torockói-hegység 1,6 km-re. Hogy fent is megmozgassuk a tagjainkat, csekély erőfeszítéssel érdemes elballagni a gerincen dél felé. Tüskék védelmében - Kihasználva az új autópálya szakaszt, 30 perccel hamarébb érkeztünk meg a Székelykő alá. (látnivaló és geodoboz)
- Vízimalom - Torockó 2 km-re. A század elején még öt vízimalom működött Torockón, ma a falu területén egy maradt fenn. Forog, nem forog - Sötétben keresgéltünk. (látnivaló és geodoboz)
- Kis Szent Teréz kápolna - Torockó 2,2 km-re. Ugyanis a kápolna az utcára nyíló pincében kapott helyet, és az ajtaja egész nap nyitva áll. Olvasás lecke - A padon az itt lakó gyerekeka vakáció dacára nagy szorgalommal  az olvasást gyakorolták a nevelőnénivel. (turisztikai hely geoládával)
- Panoráma-kő 3,3 km-re. A Thoroczkay vártól a kék kereszt, majd a piros sáv jelzésen másztunk ki az Ordaskő alá. (különleges hely geodobozzal)
- Torockószentgyörgy 3,6 km-re. Ez a Vársziklára épített erődítmény a XIII-dik századtól kezdve áll ellen az idő vasfogának és a támadóknak. Macerás - Már a várnyeregből lefelé nehézkes, de aztán nagyon bozótós, benőtt, dzsuvás a hely.
- A Thoroczkay család vára Torockószentgyörgy 3,6 km-re. Torockószentgyörgy határában, egy észak-déli sziklacsúcson, a Vársziklán található a Thoroczkay nemesi család erődítményének romja, melyet torockószentgyörgyi várnak is neveznek. Holdvilág - A telehold világított már, amikor a vár alá érkeztünk.
- Mezőségi bánya Torockói-hegység 4,6 km-re. A harmadik katonai felmérés ferencjózsefi térképén több helyen is szerepel az Eisenhammer (Vaskalapács, Vashámor) felirat.
- Ordas-kő 4,7 km-re. Az Ordas-kő Torockó vidékének, Erdély e rendkívül népszerű és sokak által látogatott szegletének egy olyan hegye, mely büszkén magasló hófehér szikláival, füves rétekkel tarkított változatos növényzetű vegyes erdeivel csodálatos látványt nyújt. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Vidalykő-Ordaskő túrán találtam meg ezt a geodobozt.
- Szilas-patak rezerváció 5,6 km-re. Egy darabig a patakot követjük, majd az út kitér a meder mellől és meredeken halad az erdőben.
- Vidalykő 6,4 km-re. A Torockói hegység északi részén, Vidaly (Vidolm) fölé emelkedő, a DN75-ös országúton Vidalytól Lunca ArieAYului-ig látható sziklacsúcs. Második nekifutas - Van amikor az otthoni tervek nem valósulnak meg a helyszínen.
- Bedellői-szoros 6,8 km-re.
- Kőközi-szoros 6,9 km-re. Torockó és Nagyenyed között az autóút áthalad a Kőközi-szoroson.
- Kisvasút alagút Borrév 7,7 km-re. A Tordát Topánfalvával összekötő vasút már sok éve nem működik, és sajnos a síneket is részben ellopták, pedig használhatták volna turisták vonatoztatására, a mócok zárt világának bemutatására. Újraindul, vagy nem - A https://www.
- La Rogoaze forrás 8,4 km-re.
- Bedellői-cseppkőbarlang 9,1 km-re. Nyári tábor - Az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület) táborból tett Szolcsva - Bedellő túra alkalmával kerestem és találtam meg ezt a geodobozt.
- Berkesi-szoros Torockói-hegység 9,8 km-re. Várfalva és Borrév között ömlik az Aranyosba a Berkes pataka, miután átfolyik egy szoroson, több vízesést képezve. Torockó fele - Útban Torockó fele megálltunk, és megnéztük, bejártuk  ezt a szép kis szorost.
- Erkély-tisztás Alsószolcsva 10 km-re. Az Erkély-tisztás a Torockói-hegység egyik legkedveltebb sátorozóhelye. Szép a tisztás, de még inkább a vízesés - Én is megkedveltem ezt a tisztást, jó sátorozó hely.
- Járaszurdoki barlang 10,2 km-re. Előtte, mindkét oldalon, 1-2 autónak való parkoló is található.
- Sipote-vízesés és csorgó Aranyos völgye 10,4 km-re. Alsószolcsvától körülbelül 3 km-re, Borrév felé az Aranyos völgyében egy vízesés hívja fel magára a figyelmet. Tömeg - Nagy a népsűrűség errefelé, főleg hétvégén.
- Szolcsvai búvópatak barlangja 1 Alsószolcsva 11,5 km-re. A Ponor viznyelőnél felszin alá tűnt két patakvize 1214 m felszin alatti út megtétele után 90 méterrel alacsonyabbankerül ismét a felszinre. Ez nem sikerült - A gps a nagy sziklafal tövében össze-vissza mutatott.
- Szolcsvai-búvópatak barlangja 2 Alsószolcsva 11,6 km-re. Persze akkor nem volt kolostor, nem volt aszfaltos út, sőt út se nagyon. Talán a csihány védi? - Nekem is kedvencz likam a Szolcsvai búvópatak, itt kezdődőtt a barlangász "karrierem" :-) és egyszer a végéig is eljutottunk.
- Lengőhíd Alsószolcsva 11,9 km-re. Régebb, mikor még közlekedett az Aranyos-völgyi keskeny nyomtávú vonat, a Mokanica, az Alsószolcsvára érkező kirándulók a megállótól egy lengőhídon keresztül rövidíthettek a Szolcsvai búvópatak-barlang felé. A doboz már nem hiányzik - Pótoltam a hiányzó dobozt, de mivel a híd közelében lévő ligetben a csutakok áradáskor víz alá kerülnek, úgy gondoltam, hogy a hídfő betontalpában jobb helyen lenne a doboz, és áradáskor nem mosná el a víz.
- Szolcsvai víznyelő 12,4 km-re. Kúsztunk, másztunk, s annyi - Lehet, hogy régebb itt vitt az ösvény, de most ez egy félreeső hely, elég meredek oldalon kell sárban, bozótósban kapaszkodni, és az aljnövényzet miatt nem igazán látszanak a sziklák.
- Szent Emilia római katolikus templom Sinfalva 12,8 km-re.
- Molyhos tölgyerdő Miriszló 12,8 km-re.
- Csukás vizesés Mészkő 13 km-re. A legegyszerűbb megközelíteni a Csukás vízesést Sínfalva vagy Mészkő felől. Egy nagyon forró napon - Egy szólóban megrendezett biciklitúra alkalmával jutottam el a Csukás vizeséshez.
- Ronki-szoros 14,5 km-re. A Ronki-szoros az Aranyos völgyén található. Egy kis séta - A szorosban még jártam, de már nem emlékeztem szinte semmire.
- Unitárius templom Mészkő 14,6 km-re. Mészkő látnivalója a középkori eredetű unitárius templom.
- Podságai-szoros 14,8 km-re.
- Remetei panoráma Torockói-hegység 15 km-re. A Felsőenyed - Bucsum közötti 107I jelzésű megyei út áthalad a Torockói-hegységen nagyjából kelet-nyugat irányban, helyenként kb 1000 méteres magasságban. Nyuszika - Remek a panoráma, az út frissen kövezve.
- Hili-odú Via ferrata Tordai-hasadék 15,7 km-re. A Hili-odú történetét Réthi Lajos írja le 1862-ben.
- Kis-Balika-barlang Tordai-hasadék 15,7 km-re. A Balika-barlangok a Tordai-hasadékban, a menedékháztól számítva a negyedik hídnál helyezkednek el, egymással szemben, a bejáratuknál erődítésre épített védművekkel. Tömeg - A rejtekhelyet megtaláltam, de nem volt lehetőségem keresni a rejteket és a dobozt, mert a barlang bejárata mellett nagy tömeg volt.
- Vaskereszt Szind-tető Tordai-hasadék 15,8 km-re. Rajta két vastábla, melyen a keresztet felállító személyek neve olvasható, illetve a következő felirat román nyelven: Azoknak, akik értik a hegyet. Címkézett fotó - A Kis Balika barlangnál nem volt lehetőségem keresni a dobozt, de nem gondoltam, hogy itt sem lesz.
- Magyarpeterd 16,5 km-re. A reformáció során a katolikus lakosság az unitárius vallásnál állapodik meg. Laura panzió - Mivel itt volt foglalva a szállás, normális, hogy megtaláltam a falut.
- ökör kéménye-sziklakürtő 16,9 km-re. Kissé próbára teszi az oda kijutni szándékozó turistát a meredek kaptató, de mindenképp megéri a fáradságot. Nem ez volt a tervben - Régi tervünk volt, hogy Bélavárat téli köntösben is tekintsük meg.
- Diákemlékmű Nagyenyed 17,2 km-re. Az 1704 március 16-án a Rákóczi-féle szabadságharc idején elesett 30 kollégiumi diák emlékére 1896-ban állított emlékmű a nagyenyedi városi parkban található, magas lombos fák árnyékában. A nagyenyedi két fűzfa - Ez a doboz sem a méretéről híres.
- Nagyenyedi vár 17,4 km-re. Legmagasabb pontja az Őrhegy, 367 m. Most látom - Most látom, sokan megtalálták már, beírás viszont nem volt, gondolom ki lett cserélve a noteszke.
- Bélavár Panoráma 17,6 km-re.
- Katolikus templom Felvinc 17,6 km-re. Korai, gótikus korú erődített templom volt - mivel a templom a XIX-dik század elején romladozásnak indult, helyén 1845-1848 között új, nagyobb templomot építettek. Egyedül nevettem... - .
- Bélavár 1 18,1 km-re. A Bélavár a természet remekműve, egy majdnem 800 m-es szintkülönbségben kiemelkedő sziklaóriás, bércek halmaza. Bélával - Mondhatnám, hogy se Bélát se várat nem találtunk, de nem mondom, mert mi vittünk magunkkal egy Bélát, hogy legyen valami sikerünk.
- Járabányai mosógép 18,4 km-re. Járabányát nyugat felé elhagyva a DJ107R jelzésű úton, az utolső házaktól körülbelül 300 m-re, van egy nagyon energiatakarékos mosógép.
- Remeteiszoros falu 18,4 km-re. Remeteiszoros falu, románul Cheia, a Remetei-sziklaszoros felső végénél található elhagyott, kihalófélben levő falu. Mócházak - A dobozt nem tudtam megkeresni az ottani gyerektől meg leánykától.
- Remetei-sziklaszoros Torockói-hegység 18,5 km-re. A 2 km hosszú szoros 300 hektáron összetett jellegű természetvédelmi rezervátum, sziklafalainak magassága 150-200 méter. Kapu - Sokan élvezték a szoros hűvösségét.
- Szindi tó 18,6 km-re.
- Nagyponor-hágó 18,6 km-re. Felső-Szolcsváról Nagyponor irányába, a Malom-patak mentén, a földút kis autóval is járható. Kilátás - Enyed - Remete - Bredesty - Nagyponor felől jöttünk.
- Unitárius templom Szind 18,7 km-re. Hajóját újjáépítették, de a régiből átmentették félköríves kapuzatát.
- Kiépített forrás Magyarpeterd 19,1 km-re. Szent László kútját keresve, Tordatúr közelében, a Koppánd felől Magyarpeterdre vezető út felett egy kiépített forrást láttam. Nem hinném, hogy tévedtem - Nem tudom, hogy a tévedés címszóval a panzióra, vagy rám utalsz.
- Kőcsorgó Koppánd 19,5 km-re. A közelben van a Vágottkő római kőfejtő.
- Szent László kútja Magyarpeterd 19,7 km-re. Vizének gyógyító erőt tulajdonítottak. Te vagy az egyetlen kincskereső, aki gps nélkül keres - Legalábbis nem tudok másról.
- Régi Aranyos-fahíd Torda 20,4 km-re. Épült 1804-1815-ben, vámot szedtek rajta.
- Régészeti lelőhely Koppánd 20,5 km-re. Rókalik - Láttunk egy szép rókát, de sajnos olyan gyors volt, nem sikerült utolérjük :) A rejtek és a doboz is egy kis mászás után meglett.
- Csáklya-kő 20,7 km-re. 1233 m magas csúcsát egy betonoszlop jelzi, mely sűrű bozótosban, erdőben található. Geokrety-k támogatása - Értem, tehát az utazó nevében szünet van a betűk és a számjegyek között, ezért nem találtam meg én.
- Református templom Újtorda 21,1 km-re. Eszerint 1204-ben épült Szent László tiszteletére. Torda és környéke 3 - Szerencsére nem volt sok járókelő, rendesen bekönyököltünk az odúba, de sajnos műanyag poharakon kívül semmit nem találtunk benne.
- Ticuiata-szikla Csáklya-szoros 21,2 km-re. A Csáklya-szoros környéke régészeti lelőhely, bronzkori halomsíros temetők találhatók itt. Könnyű megtalálni - Miután visszahelyeztem a "dinoszauruszt" megmásztam a Csáklya hasadék másik szikláját is.
- Ótordai kastélytemplom Torda 21,2 km-re. A középkori első templom Szent Márton nevét viselte, s valószínűleg az ótordai templom örökölte ezt a címet, s elődje volt a város legrégibb parochiális temploma. Ahol az asszony az úr - Miután a nap első felében megmásztam a Tordai hasadék vasalt mászóútját, majd geodobozokat rejtettem a tordai sós tavaknál, eljött az ideje, hogy megkeressek néhány geodobozt is.
- Levendula kert Harasztos 21,2 km-re. Az aranyosszéki Harasztoson, a Király család 50 ár területen termeszti a levendulát, ezt a közkedvelt gyógy- és dísznövényt.
- Mariuta-szikla Csáklya-hasadék 21,2 km-re. A patak itt valósággal kettéfűrészelte az olisztolitot és egy alig 1-2 m széles hasadékot hozott létre, lépcsőzetes vizesésekkel. Eljött az ideje - Amig rászántam magam, hogy bejelentsem a doboz megtalálását eltelt majdnem egy év.
- Horgásztavak Csürülye 21,2 km-re. Csürülye községközponttól, illetve az autópályától délre, Alsófüle és Sütmeg között, egy több horgásztóból álló tórendszer található. Találgatás - "Egy odvas fa és egy korhadt facsutak, két teljesen különböző dolog.
- Túri-hasadék nyugati oldal Tordatúr 21,3 km-re. Fentről szebb - Tordatúrról indultam, és mivel a doboz a nyugati oldalon van, ezért az én választásom is erre az oldalra esett.
- Piaci nagytemplom Torda 21,4 km-re. Ennek kőbe vésett tanúi is vannak: egy külső támpilléren 1458-as, egy másikon 1478-as, egy harmadikon 1504-es dátum. Nagyon nehéz terep - Többször is átutaztam már a városon, kocsival áthajtva a főutcán, és a sok felújított épületet látva mindig az volt az érzésem, hogy Torda egy szép, rendezett, gondozott város.
- Ferences templom és kolostor Torda 21,5 km-re. Ótordáról Újtordára a kolozsvári úton menet körülbelül félúton áll a szerény megjelenésű, nem túl nagy méretű ferences kolostor.
- Római katolikus templom Tordatúr 21,6 km-re. XIV-dik század elején készült Madonna-szobra Erdély legrégebbi Madonnája, melyet ma a gyulafehérvári székesegyház őriz.
- Túri-hasadék vasalt ösvény Tordatúr 21,7 km-re. Vasalt útvonalat adtak át 2018 szeptember 24-én, a Túri-hasadékban, ez az útvonal idáig csak nehezen volt járható, és nem lehetett megúszni lábmosás nélkül.
- Tordai sóbánya 21,7 km-re. A tordai sóbánya a sóbányászat különleges épségben megmaradt tanúja, Torda egyik legnagyobb, maradandó élményt nyújtó turista látványossága. Hiába - Nagyon alaposan átvizsgáltunk minden mozgatható követ a boltív alatt, de sajnos a dobozt nem találtuk meg.
- Octavian Felecan kripta Magyarszilvás 22,1 km-re. A magyarszilvási Veres kastély udvara melletti hatalmas csalán-ültetvényen :-) keresztül, a domboldalon levő szilvafák között, egy érdekes, elhagyott kriptára bukkanhatunk.
- Magyarós-patak Torda 22,1 km-re.
- Veres kastély Magyarszilvás 22,3 km-re. Veres kastély - Magyarszilvás, Kolozs megye.
- Tócsa-tó Torda 22,5 km-re. Tócsa-tó - Torda. Torda és környéke 2 - Tovább sétáltunk a tavak környékén.
- Szilvás-patak völgye Magyarszilvás 22,6 km-re.
- Léta-vára Magyarléta 22,6 km-re. Magyarléta falutól 3 km-re, a Jára völgye fölött emelkedő kősziklára épült Léta-vára, másik nevén a Géczy-vár. Dombok között elrejtve - Impozáns volt, ahogy fentről megpillantottuk a vár romjait.
- Tarzán-tó Torda 22,7 km-re. Torda és környéke 1 - A viz hívogatott ugyan, de nem voltunk fürdéshez készülve.
- Tordai Sósfürdő 22,8 km-re.
- Gáldi-szoros 22,8 km-re. A szoros egy adott szakaszon annyira szűk, hogy csak az út egyik sávjának marad hely a patak mellett.
- Fülemüle-tó Torda 22,8 km-re. Szabadstrand - A rejtek-fa körül néhány strandoló heverészett pokrócokon, és strand-ágyakon, egy hölgy húszlépésnyiről figyelt minket a napszemüvege mögül, miközben eljátszotta, hogy máshova néz.
- Tordai állatkert 22,8 km-re.
- Csíky-tó Torda 23 km-re.
- Református templom Aranyospolyán 23 km-re. Középkori okleveles adat templomról nincs, Aranyospolyán temploma azonban meghatározza korát.
- Gombostű-szikla Havasgáldi-szoros 23,6 km-re. A gombostűt rejtő nagy szénaboglya - A Havasgáldi-szoros kőgörgetegei felfelé, nekem már elég fárasztóak.
- Sziklakapu Havasgáldi-szoros 23,7 km-re. Egy jelzetlen ösvény is indul felfelé, ezen fel lehet jutni a sziklakapuhoz. Eltűnt ez a doboz is, de rejtettem újat - A Szfinx és a Sziklakürtő után a Sziklakapu következett.
- Sziklakürtő Havasgáldi-szoros 23,7 km-re. A Havasgáldi-szoros monumentális sziklakapujához vezető jelzetlen ösvény elvezet egy kisebb sziklakürtő, vagy kilyukadt zsomboly teteje mellett. Kürtő van, X is, dobozt nem találtam - A Szfinx-től a sziklakapu felé folytattuk az utat.
- Szfinx Havasgáldi-szoros 23,9 km-re. A Havasgáldi-szoros sziklakapujának, valamint sziklakürtőjének megközelítésére alkalmas, többnyire kőgörgetegen kapaszkodó, jelzetlen ösvény felett egy érdekes sziklaalakzat található. Nehéz volt, pedig könnyen is mehetett volna - A játékvezető által rejtett dobozok újra ide csábítottak.
- Havasgáldi-szoros 23,9 km-re. Magába foglal még néhány szorost és hasadékvölgyet, mint például a Török-hasadékot és a Kisgáldi-szorost. Mikulási ajándék - Már rég motoszkált a fejemben egy körtúra a Gáldi-Csáklya részen.
- Református templom Magyarlapád 24,1 km-re. Magyarlapád Nagyenyedtol 10 km-re fekszik, élő népzenei életéről híres.
- Ótemető Székelykocsárd 24,2 km-re. március 12-én III. FTF - Elsök voltunk, akik magtalaltak ;-) De nem volt olyan nehez.
- Diód vára 24,2 km-re. Diód várának romját Diód belterületének északnyugati szélén, a Diód-patak partján, az ottani tó melletti kisebb kiemelkedésen találjuk.
- Ortodox fatemplom Székelykocsárd 24,5 km-re. A székelykocsárdi ortodox fatemplomot a Szentlélek Eljövetelének tiszteletére szentelték. Kapu zarva, de be lehet jutni - Babbercival kerestük a templomat.
- Templomrom Borosbenedek 24,7 km-re. Borosbenedek egykori gótikus temploma a falu feletti magaslaton az elmúlással küszködik.
- Székelykocsárd 24,8 km-re. 1332-ben Kuchard, 1463-ban Kocsárd 1857-ben Koczyard formában fordul elő. Az ígéret szép szó - Sor került Székelykocsárd oldalának az összeállítására is.
- MIG 21 Aranyosgyéres 26 km-re. A betonállványra helyezett vadászgép alatt, márványtáblán olvashatók a nevek, az utolsó kettő a közelmúlt szomorú eseményét idézi. Repülő - Nem volt nehéz beazonosítani a rejteket, az eső miatt senki sem volt a környéken.
- A császár bükkfája Muncsal 26,4 km-re.
- Katolikus templom Tövis 26,4 km-re. Amint a templom nyugati kapuja feletti felirat megörökíti, a templomot Hunyadi János építteti 1449-ben: Anno Domini MCCCCXXXXVIIII Johannes de Hunyad regni hungariae gubernator. Nagyon szép - Ezt a templomot meg kell látogatni! Igazán megéri.
- Kecskekő vára 26,5 km-re. Csúcsán az egyik legrégebbi vár, a nép által Tündér Ilonáénak tartott Kecskekő várának romjai találhatók. Vannak csodák - Most nem a természeti csodákra gondolok, amikben bővelkedik e hely, hanem arra, hogy előkerült a láda.
- Református templom Tövis 26,7 km-re. Tekintélyes egyházközség lehetett, amely otthont tartott fenn a leprások részére. Tövis - A tövisi református teplomba nem jutottam be.
- Szív-tisztás Borosbocsárd 28 km-re. Borosbocsárd település észak-nyugati kijáratától körülbelül 3 km-re, az útból egy ösvény indul balra.
- Református templom Aranyosgerend 28 km-re. Aranyosgerend látnivalója az 1290-ben épült, gótikus és román stílusjegyekkel díszített református templom. Aranyosgerend - Kolozsvárról hazafele tartva megálltunk megnézni a templomot meg a közvetlen mellette levő Kemény-Bánffy kastélyt.

Székelykő Dél románul - in limba romana: Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau


Természeti értékek - Fehér megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Székelykő Dél adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Torockói túra második találata - Az északi doboz megtalálása után a déli fele folytattuk utunkat a csúcson keresztül...
 • Árok - Miután az északi dobozt nem sikerült megtalálnom s, hogy leküzdjem ezt a frusztációt, ami a torockói kirándulásomat végigkisérte, muszáj volt megtalálnom ezt a ládát...
 • Székelykő - Déli doboz - Könnyen megtaláltuk egy kisebb lelkes csapattal...
 • Klasszikus úton - Két nappal ezelőtt, szombaton késő délután, már egyszer kimásztam ide, a Kőlyuk felől, a meredeken...
 • Székely kavics - Lefele jövet a székely kavicsról...
 • Székelykő - Dél - A Torockoi rejtekhely talalkozo alkalmaval felkerestem a ket ladat a Szekelykon...
 • Magyarázat - Az a magyarázat, hogy amikor a magyarországi geoládázási élményeink és tapasztalataink alapján úgy gondoltuk, hogy Erdélyben is elhelyezünk ilyeneket, és feltesszük őket a ...
 • Ha már felmentünk - Végigjártuk az összes ládát...
 • Nylon zacskó - Ide sem ártana egy újabb külső nylon zacskó, nekem mindig a helyszínen jut eszembe...
 • Jó ötlet volt - Az északi láda leszedését követően találtuk meg a déli ládát...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Székelykő Dél? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

Rejtett látnivalók a közelben

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Fehér megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

[ Fel ↑ ]
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.